Šta je novo?

Asus Transformer 2

A koja nova (niža) cena za prvi Transformer te ne bi iznenadila? :angel:
Obzirom da je trenutna cena ~52.000din, da li da očekujemo pojeftinjenje "zastarele" opreme? :p

p.s. 63k za model sa dockom je sasvim OK (preskupo za mene i većinu, ali sasvim OK u poređenju sa tim što nudi)

To zavisi od retailera jer oni odredjuju cenu, ali i od ponude i potraznje. Ne ocekujem spektakularna pojeftinjenja.

Kratak video, nisu mnogo pokazali, ali jedan moj strah odagnava - da ce ICS izgledati losije nego Honeycomb na tabletima :) Deluje prilagodjeno vecem ekranu.

Preterano mnogo je to para za tablet.
@Johnnny
Jesi kupio samsung tab i kakvi su ti utisci?

Kratak video, nisu mnogo pokazali, ali jedan moj strah odagnava - da ce ICS izgledati losije nego Honeycomb na tabletima :) Deluje prilagodjeno vecem ekranu.

Meni deluje izuzetno slicno honeycomb-u :)

U tome je i poenta, slicniji Honeycombu nego Gingerbreadu na velikom ekranu, plasio sam se da ce izgubiti upotrebljivost na stvarno velikim ekranima :)

@ribolovacr Ja imam galaxy tab, prvi, 7" model, od avgusta. Baci pogled na temu, mnogo zadovoljnih vlasnika je pisalo tamo :) Meni je to zaista fenomenalan uredjaj, radi odlican posao. Nema Honeycomb, ali mi to na 7" ne predstavlja veliku manu (na 10 bi). Zadovoljavajuce je brz, nisam jos probao da mu stavim lagfix, sve radi sto mi treba kako treba. Nisam bio odusevljen dok je imao Froyo (sa kojim je dosao fabricki, mada, ja sam imao 2.2, oni koji su probali 2.2.1 kazu da je neuporedivo bolji), ali sa Gingerbreadom je jako sposobna sprava i zaista ne zalim za vise rama ili brzim procesorom (mozda cu se predomisliti kada stavim ICS, ko zna). Ali ako pitas za 10.1, nemam.

Koja se cena ocekuje za model od 32gb bez 3g i bez doka?

Pa trebalo bi da ide po racunici 62 000din (sto ce da bude sa dockom) - ~14000 din koliko je dock (zar ne?).
a 3G nema pa nema :D. Nije najavljen jos sa 3Gem ako i bude.

Pitao sam ih danas i rekose mi da ce biti ista cena, 62990 dinara za sve modele sa 32 i 64 gb i sa i bez doka, sto nema nikakvog smisla. Verovatno ce se znati kada uredjaji stignu.

Retardi! Koliko nestrucnih ljudi radi pa to je strasno. Ko to zaposljava I po kom kriterijumu voleo bih znati.

Verovatno su zbunjeni i ne znaju prave cene za sve varijacije. Ja ne znam da bacam pasulj i citam iz njega sta je neko hteo ili mislio da kaze.

Ti valjda bolje znas, meni u petak rekli tako, bas da vidim sta ce danas da kazu ovi tvoji :).

Tablet je izgleda sam vrh sada. Pomama je na netu velika oko njega a ovi iz asusa samo pomeraju rokove isporuke. Za sad izgleda da ce ga narano Ameri dobiti prvi pa onda svi ostali. Ima na netu da se naruci sad na ebay-u verzija od 32gb za $699 (samo pad) sa tajvana free shipping ali to se bre ne isplati jer posle carine i poreza i slicnog cena ima da bude veca nego ovde kod nas. Kod amera ima samo preorder jos uvek i to za $499 naravno ali samo shipping za US.
Ja cu ga sigurno kupiti ovde cim izadje jer sam bas bacio oko na njega i sjajno bi legao kao poklon za novaka. Ovi iz PCPractica ga sad najavljuju tek za 29.12 ali ni to nije sigurno jos uvek.
Rece mi lik iz Gigatrona u petak da bi trebalo u SC Usce da se otvori neki ASUS-ov stand jedan dan od ponedeljka pa da ce moci tu da se pazari ali nije ni on siguran...
Videcemo sta ce sve da bude ako neko nesto cuje javljajte ljudi ;-)

Ako bude nesto u uscu javi. I naravno cenu :D.

tresla se gora rodio se mis.ovo vazi samo za srbiju koliko smo jadni vidis kroz sitnice i koliko smo cenjeni kao trziste.o usluzi asus servisa necu ni da pisem jad i beda i jako lose misljenje sa razlogom.

Ne razumem zasto najavljuju neke datume ako vec nisu sigurni da ce uspeti da isporuce?
Oko bozica ce biti, "Prime dolazi krajem januara".
Sto prave te tablete kad ne mogu da naprave potrebnu kolicinu?

Napravi odredjeni broj tablet racunara pa tek posle pocni sa prodajom a ne ovo hoce kaki nece kaki...

Hmmm, mislim da nisi u pravu. To je sve veliki marketinski trik da bi sto vise ljudi zelelo da ga kupi. Uporedi to sa ostalim reklamama - kad god krene neka reklama na bilbordima ili na tv-u za bilo koji proizvod, tesko da ces ga odmah naci u radnji vec tek posle nedelju dve kad uspeju da isporuce svima... To je jednostavno tako i tako svi igraju. Ja se iskreno razmisljam sad posle ove izjave da ce izaci tek u januaru da porucim preko neta pa da vidim ima li sanse da signe do novaka kao poklon

ako narucis i stigne please javi gde si uzeo koliko je bilo base price koliko shipiing i koliko su te odrali na kraju na carini

Hmmm, mislim da nisi u pravu. To je sve veliki marketinski trik da bi sto vise ljudi zelelo da ga kupi. Uporedi to sa ostalim reklamama - kad god krene neka reklama na bilbordima ili na tv-u za bilo koji proizvod, tesko da ces ga odmah naci u radnji vec tek posle nedelju dve kad uspeju da isporuce svima... To je jednostavno tako i tako svi igraju. Ja se iskreno razmisljam sad posle ove izjave da ce izaci tek u januaru da porucim preko neta pa da vidim ima li sanse da signe do novaka kao poklon

Nebih se slozio.Niko ne prica o tome koliko se ko reklamira ali kad se pokaze datum dostupnosti uredjaja onda to treba i da se ispostuje.Kod nas cak mozes i da reklamiras i ono sto nemas u radnji a da niko ne odgovara za to_Ovi u vipu 2 meseca nisu imali 10 asusa na stanju koja tuga i socijala.Nego kakva nam zemlja takav i narod i takva i ponuda.

po meni najpametnije sacekati tamo do marta, dotle ce popama splasnuti, bice veci izbor a mozda i cene bolje narocito ako se gleda napolju

Ja iskreno ne znam cemu tolika drama.Nek mi neko nabroji prednosti tegra 3 u ovom momentu u odnosu na tegra 2.Osim videa u 1080p!Daj boze da do leta izadje 4-5 naslova igrica ili ozbiljnijih programa koji ce traziti tegra3.A tek kad izadje Android 4 Ice Cream Sandwich bice bitna samo rezolucija tako da u ovom momentu dajem prednost mobilnim telefonima sa malo vecim ekranom(ko kaze note :))720p koji ce biti u mogucnosti da sve to isto pokrenu.

Vrh Dno