@vladimir.l Nije toliko davno standard za laptope bio 1280x800, a i programi koje pominjes po meni vise beneficija imaju od 32px vise u visinu nego od 86px vise u sirinu. Mada, to je moje vidjenje, mozda se ne slazes. Jedini razlog za 1366x768 koji ja mogu da vidim je realno podrska za Win8 ARM verziju, koju ces verovatno moci da nakalemis na Tegra3 tablet sa ovom rezolucijom, pod uslovom da to uopste zelis.
@djurkash Mislim da je Tegra2 pre svega razbila trziste zato sto je bila platforma izbora za Honeycomb, Google je forsirao sa Xoomom i bilo je mnogo lakse proizvodjacima da se prilagode njoj u prvom trenutku. Medjutim, za Ice Cream Sandwich je druga prica, on je predstavljen na uredjaju sa Exynos arhitekturom. Tako da mislim da ce ovaj argument nVidia izgubiti, vise imam utisak da ce biti prilicno svejedno koja je platforma. Cini mi se da se Google vise trudio oko ovoga, ali ovo je samo nagadjanje. Takodje, mislim da je u prvoj turi nVidiu drasticno pogurao Tegra Zone koji su uspeli fino da izreklamiraju. Sto se potrosnje baterije tice, ostaje ono 5. jezgro i njegova implementacija, ako bude dobro uradjeno, mozda ce i biti energetski efikasan. Takodje, moglo bi da ispadne i da ce moci da radi u standby modu izuzetno dugo i gutati bateriju kutlacom umesto kasikom cim nesto radi iole zahtevnije. Za krait cemo malo da se nacekamo, ali on ima velike sanse da ozbiljno prodrma trziste, ipak je najavljen da konkurise Cortex A15 platformi.