Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Poludecu vise od ove glupave ploce(hebo me dan kad sam je uzeo). Prvo sam imao problem sa startovanjem kompjutera posle iskljucivanja iz struje(reseno flesovanjem najnovijeg biosa) a sad imam problem sa lan karticom. Desilo mi se pre neki dan da jednostavno nestane net (zuti trougao) dok na drugom kompu radi super. Disable i enable su resili problem. Juce sam uzeo da reinstaliram win, skinuo najnovije drajvere i pola sajtova je radilo, pola nije. Nije bilo sile da udjem u podesavanja rutera, amd-ov, nvidia-in sajt i jos neke. Problem sam resio instaliranjem drajvera koji je dosao na disku uz plocu. E sad mi je opet nestao net i resen je ponovo istom metodom(disable>enable). Ima li neko resenje za ovo? Muka mi je od ove smrdljive ploce i Asusovih glupih drajvera.

@OWERKLOKER
Sredi prvo sistem i drivere, za softwere ne vredi kriviti plocu (takodje 99% ploca koriste jeftinije lan chipove uglavnom realtek), vec sa intel lan resenje se placa vise, znam da je P8P67 PRO rev1.0 imala intel nic sa novije revizije neznam

A kako mislis da sredim? Napisao sam gore da je win reinstaliran i da su instalirani drajveri sa diska, jer ako skinem sa asusovog sajta ne radi mi net kako treba(ovo se odnosi na lan). Inace realtec je.

Pa net nema nikakve veze sa plocom, znaci driveri, windows, kompatibilnost realtek chipa sa tvojim ruterom.... Asus sa time nema veze

Pozdrav

Imam ovu plocu Asus P8P76 Pro B3 nedavno mi je crkla Asus GTX280 bar mislim da je crkla. Treba u skorije vreme da kupim neku graficku posto trenutno koristim pozajmljenu ATi 6850 OC sa kojom sam se zaprepastio da radi sasvim solidno a kosta samo 150e pa sam razmislajo da kupim dve te kartice i gurnem ih u Crossfirex e sad neznam dal ce biti duplo ubrzanje kao sto su dobili na testu s tim sto je na testovima koriscen X58 chip set gde sam primetio da su za obe karte x16 slotovi dok su kod mene valjda za dve x8 koliko to utice na performanse. Nisam nikad bio u tom fazonu da stavljam dve tri ili cak cetri kartice pa mi dajte neke preporuke sta da radim. Hteo sam prvo da kupim GTX580 pa onda mozda dve ove ali neznam zbog ploce koju posedujem dal vredi to pa me onda ponela zelja za brzinom da kupim ATi HD 6990 :) ali on mi je preskup. Mislim da deda mraz nece imati tolko para :).

Hvala svima unapred.

6850 je zmaj, pogotovo kad se ocne na 950-1000.
cf radi extra u vecini stvari, ali na zalost ima i onih gde ne radi nikako ili radi ochajno.
malko se raspitaj pre kupovine druge karte, plus shto izlaskom svake nove revizije drajvera stvari postaju sve bolje i bolje... za nijansu.

To znam ima stvari gde nije sjajno to sam i na testovim citao ali ono sto radi to radi onako ljudski. Mene najvise muci to sto je na ovoj mojoj ploci bar tako pise kad se stave dve kartice onda je svaka po x8 a ne x16 verovatno da je to veoma bitna stavka kad se uparuju dve, tri ili cak cetri karte tj. kolko se gudi - dobija kad su obe na x8 ili x16.
Mozda i gresim negde?

Poslednja izmena:
Pa net nema nikakve veze sa plocom, znaci driveri, windows, kompatibilnost realtek chipa sa tvojim ruterom.... Asus sa time nema veze
Ajde sad budi realan. Nekompatibilnost chipa sa mojim ruterom?! Probao sam gomilu ploca, laptopova, telefona i nikad ni najmanji problem. I sad trebam da kazem da je to normalno za plocu od 120E? A koga trebam da krivim ako ne Asus? Od pocetka problemi sa glupavom polocom.
Owerkloker, nisi jedini...
Ima li neko resenje za ovo? Das 120E za plocu i zeza net? Mislim stvarno...:mad:

To znam ima stvari gde nije sjajno to sam i na testovim citao ali ono sto radi to radi onako ljudski. Mene najvise muci to sto je na ovoj mojoj ploci bar tako pise kad se stave dve kartice onda je svaka po x8 a ne x16 verovatno da je to veoma bitna stavka kad se uparuju dve, tri ili cak cetri karte tj. kolko se gudi - dobija kad su obe na x8 ili x16.
Mozda i gresim negde?

neam neke preterane razlike. na momenat sam mislio da mi je bf3 proradio u cfu na 16/16 plochi, ali je potom iz chista mira pocheo da shtuca i odbio vishe da uopshte udje u igru sa cf enabled, do chega li je nemam pojma, ali 8 i 8 jako lepo radi.

U x8 rezimu, u odnosu na x16, se gubi mozda nekih 3-4%, ne vise. I brisi taj potpis, posto si sad ATI-jevac. :)

Zvanicno jos nisam posatao ATi-jevac. :) Al kako stvari stoje mozda se nategnem za 6990 ali tesko.
Jel sigurno to za x8 da se tako malo gubi.

Poslednja izmena:
Ja mogu da kazem da par meseci imam Asus P8P67 rev. 3.1 i nikad nisam imao neke probleme sa njom, mozda je samo do tvog primerka ili neke nekompatibilnosti ko zna...

neam neke preterane razlike. na momenat sam mislio da mi je bf3 proradio u cfu na 16/16 plochi, ali je potom iz chista mira pocheo da shtuca i odbio vishe da uopshte udje u igru sa cf enabled, do chega li je nemam pojma, ali 8 i 8 jako lepo radi.

U svakoj drugoj temi ista pitanja?vreme je da se neko tim cf ozbiljno pozabavi,osim tebe...kontam da nas ima dosta ko bi vole znati sve u vezi tog famoznog cf-a

Ima li neko resenje za ovo? Das 120E za plocu i zeza net? Mislim stvarno...:mad:

Probaj da isključiš autonegotiation u opcijama kartice. Realtek je nekad davno imao slične probleme i ovo je pomagalo. Meni se problem ne dešava često da bih jurcao za rešenjem.
Ako imaš i sve USB slotove popunjene, može da ti se desi da se kod butovanja neki od USB uređaja ne konfiguriše pravilno. Ne znam da išta što koristim troši preko 500mA, ali se desi. Nemoj restartovati, nego shut down, pa upali na dugme.
Takođe, jednom u 500 palenja prijavi stop error 8E. nVidia driver, bla, bla... Ako restartuješ - možeš do sutra. Uvek 8E. Ali ako ugasiš, pa upališ - sve OK.

Izgleda da im BIOSi više nisu utegnuti kao nekada. Ja sam imao i problem sa dvostrukim butovanjem. Hoće-neće. Rešenje je u BIOSu. Enable power on PCIe. Mislim, kakve to veze ima, al', eto, radi :)

Ja mogu da kazem da par meseci imam Asus P8P67 rev. 3.1 i nikad nisam imao neke probleme sa njom, mozda je samo do tvog primerka ili neke nekompatibilnosti ko zna...
Moze da se desi, ali sam poludeo vise od nje. Od pocetka me hebava po nesto.
Probaj da isključiš autonegotiation u opcijama kartice. Realtek je nekad davno imao slične probleme i ovo je pomagalo. Meni se problem ne dešava često da bih jurcao za rešenjem.
Ako imaš i sve USB slotove popunjene, može da ti se desi da se kod butovanja neki od USB uređaja ne konfiguriše pravilno. Ne znam da išta što koristim troši preko 500mA, ali se desi. Nemoj restartovati, nego shut down, pa upali na dugme.
Takođe, jednom u 500 palenja prijavi stop error 8E. nVidia driver, bla, bla... Ako restartuješ - možeš do sutra. Uvek 8E. Ali ako ugasiš, pa upališ - sve OK.

Izgleda da im BIOSi više nisu utegnuti kao nekada. Ja sam imao i problem sa dvostrukim butovanjem. Hoće-neće. Rešenje je u BIOSu. Enable power on PCIe. Mislim, kakve to veze ima, al', eto, radi :)
A koju opciju da stavim umesto auto negotiation?
1.0 Gbps full duplex, 10Mbps half/full i 100Mbps half/full?
Vidjao sam taj problem sa dual boot-om. ;)

Nego šta nego je kriv Asus. Nekompatibilnost ovoga i onoga ma daj bre više napravite da je nešto kompatibilno sa osnovnim stvarima. Ne kažem da ni druge ploče ne prave problema ali brate mili danas da ubodeš nešto 100% kompatibilno zaboravi i to za 200$.

Iz mog iskustva(a koliko sam ispratio po forumima), nije zaista problem do Asusa, mislim jeste u nekoj meri posto u poslednje vreme postaje gotovo praksa da najvise bubica gledamo upravo kod Asusa (dok je s druge strane jedan "obicni" ASRock nestvarno stabilan i dobar), ali svi ovi problemi su u prvom redu uslovljeni samom LGA 1155 platformom, od samog pocetka je prate problemi vezani za nestabilnosti najrazlicitijih fela, nekompatibilnost sa citavim nizom uredjaja, problematicni i musicavi BIOS-i itd itd.
Ranije sam negde pomenuo kako je osnovni problem LGA1055 i svih chipsetova koji ga prate, to sto ga Intel vidi kao mainstream i shodno tome idu featuresi i kvalitet, nazalost. Platforma je prosto receno-pravljena da bude sto jeftinija, to je proizvod za siroke narodne mase.
Ja sam sad na Z68 chipsetu, MSI plojka, pre toga sam bio na P67 od Asusa, i prakticno su iste bubice i problemi na obe, a eto-drugi je i proizvodjac ploce i chipset. Ali-socket je isti, LGA 1155, pa ja iz svoga i niza drugih primera na netu izvlacim jasan zakljucak sta je ustvari "problem".

Problem je to sto svi proizvodjaci ploca ugradjuju najeftinije realtek mreznu, via audio, itd.... asus p67-pro na primer ima Intel mreznu i tu 100% problema sa nekompatibilnoscu nema a druga je stvar problem rutera koji isto nose krivicu nekompatibilnosti (nekad pomaze manualno upisivanje IP adresa, itd..)

Slažem se, ali daj neka naprave tu ploču više sa realnom cenom koliko oni misle da treba biti, ali da je 100% kompatibilna sa svim što danas postoji. Neće da može jer takav produkt jednostavno neće da naprave ja mislim a mogu realno.
Verovatno nije samo do Asusa, ali... Zašto bih ja morao da isprobavam razne memorije, bios-e i ostalo? Izgubim bre par dana na sve ovo da bih na kraju npr. reklamirao ploču pa opet jovo nanovo. Mislim da ima prostora za napredak u vidu drajvera, komponenata itd da sve to lepo radi.

Takve su današnje ploče na žalost. Ali to je manje krivica inženjera, koliko menadžera koji imaju apsolutnu prevagu u odlučivanju kad će nešto biti lansirano na tržište. Za testiranje je potrebmo vreme, a oni im to ne daju. Između ostalog ASUS bi morao da mnogo više pažnje posveti kreiranju kvalitetetnih BIOS a jer je to kocka na žalost, a nema zvaničnog rešenja za vraćanje na stariju verziju.

Poslednja izmena:
Iz mog iskustva(a koliko sam ispratio po forumima), nije zaista problem do Asusa, mislim jeste u nekoj meri posto u poslednje vreme postaje gotovo praksa da najvise bubica gledamo upravo kod Asusa (dok je s druge strane jedan "obicni" ASRock nestvarno stabilan i dobar), ali svi ovi problemi su u prvom redu uslovljeni samom LGA 1155 platformom, od samog pocetka je prate problemi vezani za nestabilnosti najrazlicitijih fela, nekompatibilnost sa citavim nizom uredjaja, problematicni i musicavi BIOS-i itd itd.
Ranije sam negde pomenuo kako je osnovni problem LGA1055 i svih chipsetova koji ga prate, to sto ga Intel vidi kao mainstream i shodno tome idu featuresi i kvalitet, nazalost. Platforma je prosto receno-pravljena da bude sto jeftinija, to je proizvod za siroke narodne mase.
Ja sam sad na Z68 chipsetu, MSI plojka, pre toga sam bio na P67 od Asusa, i prakticno su iste bubice i problemi na obe, a eto-drugi je i proizvodjac ploce i chipset. Ali-socket je isti, LGA 1155, pa ja iz svoga i niza drugih primera na netu izvlacim jasan zakljucak sta je ustvari "problem".

Pa neka onda pritisnu Intel da reši problem!?!

Tvoja izjava je logična sa strane "čiju ploču kupiti...", ali nije sa našom potrebom da radi za novac koji smo dali.
Ne znam da li si primetio koliko nekih OC opcija i gluposti ima u tom BIOSu. Ja bih to menjao za stabilnost u radu.
Međutim, problemi su takvi da su trpljivi, pa se ni Asus ni niko ne cima da ih resi.

Iz mog iskustva to nije slucaj samo sa ovim cipsetom/soketom. Svaka Asus ploca koju sam imao je imala po neku manu.
Islo se dotle da su ljudi uzimali i sami sredjivali BIOS (cini mi se, Cat sa xtremesystems) kopirajuci delove (tajminzi memorije i sl.) sa deluxe verzija itd.

Nego šta nego je kriv Asus. Nekompatibilnost ovoga i onoga ma daj bre više napravite da je nešto kompatibilno sa osnovnim stvarima. Ne kažem da ni druge ploče ne prave problema ali brate mili danas da ubodeš nešto 100% kompatibilno zaboravi i to za 200$.
Vala stvarno je preterano. Imao sam vise od 2 godine Gigabajtovu 720d i nikad ni najmanji problem sa njom. A ovo $ranje cim sam uzeo odma' problemi.
Koje su to bubice koje imas? Mozda nesto od ovoga sto i mene muci? Pa majku mu, ploca kosta 120E. Malo li je? Ova GA sto sam pomenuo je kostala 40-ak E i radila super. Koliko treba da se da na smrdljivu plocu da bi sve radilo kako treba?! :mad:
P.S. Odneo sam plocu tamo gde sam uzeo pa ce da proba da je zameni za neku drugu. E sad, sta da uzmem? Mozda Asrock? Nesto mi Asus nimalo nije privlacan posle ovoga sto sam iskusio.

Mzi me da trazhim po stranim forumima ako neko zna neka kazhe shta da uradim da mi ne baca bsod na idle

Upravo to pritiskaš F8,izabereš boot uređaj i onda opet pritiskaš F8 i pojaviće se.

Nazad
Vrh Dno