Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Aj još jendom zašto Z68 pored P67? :)

iz cefa i posto mogu da trazim drugu plocu :p
mada odlucicu kad z68 izadje...

@Tomas73
Ne plasim se nasih uvoznika sve dok ima nekog vida mogucnosti da se osteti isti ako ne postuje pravila, zato i verujem da ce ispostovat sve

Ako pričaš o B3 zameni, zamena je za isti model, sem ako nemaš neki spešl dil sa dilerom :)
Z68 ne donosi ništa novo u poređenju na P67 sem mogućnosti korišćenja video izlaza koje već imaju H ploče.
Z68 je H67 koji može da se overklokuje.

Ako pričaš o B3 zameni, zamena je za isti model, sem ako nemaš neki spešl dil sa dilerom :)
Z68 ne donosi ništa novo u poređenju na P67 sem mogućnosti korišćenja video izlaza koje već imaju H ploče.
Z68 je H67 koji može da se overklokuje.

Pa zato kazem da cekam Z68 pa da vidim sta pruza i da li mi se isplati da doplatim neku sicu za Z68 jer verujem da ce slicna ploca mozda biti malo skuplja...
Sto se tice zamene za isti model ok, ali ja tako isto mogu zahtevat refundaciju i kupovinu druge ploce...

A da ne ponavljam da je intel debelo kesirao svim proizvodjacima ploca, tako da one finte asus, gigabyte, itd su u minusu nek pricaju maloj deci od 2 godine, meni bolje ne jer samo moze probuditi inat :)
1. dobili su zamenski chipset za svaki pokvaren koji su kupili + valjda 90$ za svaki pa jos su toliko bezobrazni da kukaju, a moguce da im je intel i za Z68 ili bar za B3 dao neke popuste kako izvinjenje

Poslednja izmena:
Ne znam sa kim se dovikuješ :)
Ja sam pričao o Z68 koji nema logike uzimati sem ako ovo ne pije vodu: "Z68 je H67 koji može da se overklokuje."

Ne znam sa kim se dovikuješ :)
Ja sam pričao o Z68 koji nema logike uzimati sem ako ovo ne pije vodu: "Z68 je H67 koji može da se overklokuje."

Pa neznamo tacno sta ce sve Z68 ponuditi, spominje se kesiranje SSD-a, za sada ima malo informacija, ja cu odluciti na osnovu future-a i cene

Ljudi pa nista posebno nece biti z68 cak moze biti losiji jer ce imati podrsku za grafiku a i za klok..dok je u slucaju p67 super za klok i kao sto smo mogli da vidimo iz prilozenih testova. Nema sanse da izvuces vise od toga jer je to limit procesora.

@Spacemaster
Molio bih te za informaciju kad će se pojaviti P8P67 pro(B3), čini mi se da si prevideo jedan od mojih predhodnih postova.

Pa sad je rezerviši, zovi jednog od top četiri dilera da i to ostavi. U četvrtak, petak i ponedeljak stiže roba kod distributera sa D, K i C :)

P.S

Evo jedan video za UEFI BIOS
[YOUTUBE]K3X8quXW2JE[/YOUTUBE]

Ne koristiš Extreme za 24/7, extreme se koristi sa LN2 i slične ekstremne akcije, nemaš potrebe da ideš na veću opciju od Utra High.

Ok. To je zakljucak do kojeg sam i ja dosao - al' zar je normalno da ako vec overvoltuje, to i prikazuje? Cudno mi je sto Asus Probe pokazuje 1.355v a napon je zapravo 1.39v.

Pročitaj moj post iznad, plus napone očitavaš odavde:

>slika<

Ok, trenutno mi to i nije bas pristupacno zbog glupog kucista :)

Da li se gubi garancija ako tu zalemim zicu za merenje napona? :p :p :p

@jumper2high
Tako mala razlika od 0.04V moze biti i do preciznosti instrumenta zar ne?

Meri ponoviću u High modu, u extreme modu treba da upvoltuje zbog Benchmark-a kao što je 32m i slični cpu i mem osetljivi bechmark testovi.
Svakako to ne bi smelo da pređe 0,04V, a u piku multimetra možeš da vidiš svašta pogotovo ako nije precizan.
Obavezno slikaj multimetar ili snimi video da vidimo te skokove.

P.S
Koji uređaj imaš?

Poslednja izmena:
@Spacemaster
Molio bih te za informaciju kad će se pojaviti P8P67 pro(B3), čini mi se da si prevideo jedan od mojih predhodnih postova.

Pro ploce su stigle danas i prioritet imaju zamene. Menjali smo sa naseg lagera neke modele, a mi smo cekali sledecu turu kod uvoznika. Ako neko sumnja da prioritet imaju zamene to se lako da proveriti telefonom.

@JoKa
Kad je zadnji rok za zamenu, meni se ne zuri a i iz novog sada sam pa kontam da jos sacekam da ih bude vise a mozda se odlucim i da idem na z68 chipset pa da doplatim razliku cene, verujem da je i ta solucija moguca?
Inace zbog transporta i da ne bi ostajao bez ploce mislio sam da kupim drugu plocu pouzecem a moju da posaljem naknadno i dobijem povracaj kesa... a i cekam da se stabilizuje stanje sa SSD pa uporedo i SSD da pazarim

Zanima me koji SSD uzimas?

nemam pojma nimalo... totalno konfuzna situacija, vertex 3 najbrzi ali papren i pitanje stabilnosti fw-a, intel 5xx brz (sekvencijalno citanje/pisanje) i verovatno malo papren, intel G3 samo sata 2 i jeftin verovatno.... C400 kad ga bude slicno ko intel 5xx, to su cene vani...
verovatno ce cena odluciti kod nas ali mi se nimalo nesvidja sto nisu pojeftinili znatno prelaskom na 25nm, zato i cekam da vidim da mozda ne pocnu da spustaju cene ali slaba vajda od toga

Danas sam zamenio ploču novom. Upravo sam završio instalaciju i za sad sve šljaka ok.
Usput sam pazario i Hyper 212+ i idle temperature nisu nešto mnogo niže od box-a onako odokativno, dok pod Linx-om
na def. frekvenciji nijedno jezgro na prelazi 62C. Stavio sam pastu, i sve lepo montirao ali cooler može da se pomera oko svoje ose
iako je stegut propisno što mi se baš i ne sviđa.

I meni danas stigao Sabertooth B3 (zamena) :banana:

U medjuvremenu nadjoh neki mali ventilator. Na prvi test temp ploče opala za 5C. Očekivao sam možda 2-3 ali ovo je iznenadjenje. :trust:

Hi svima!

Nadam se da ne pitam gluposti. Zanima me kako kod on-line kupovine (odavde: http://www.gigatronshop.com/maticne_ploce/mb_asus_-_socket_1155_-_p8p67-m-8401 ) da znam da li valjaju opozvanu ili novu verziju? Koliko vidim, slika kaže da je to stara verzija, ali naravno, slika je neka sa neta, ne verujem da oni sami fotografišu baš te primerke koje prodaju. Jel moguće da valjaju ploče koje je proizvođač opozvao?

Šta još ima (kod nas da se kupi) sa P67 ("sređena" verzija) a da je micro ATX?

Ne prodaju se nigde biše B2 ploče, to ne sme niko da radi. Sa druge strane u gornjem desnom uglu kutije imaš veliki stiker na kome piše B3.
1-1.png

Ne prodaju se nigde biše B2 ploče, to ne sme niko da radi. Sa druge strane u gornjem desnom uglu kutije imaš veliki stiker na kome piše B3
Ok, znači mogu da računam da je ovo kod Gigatrona B3 verzija?

Ima na Asus sajtu lepo objašnjeno kao se razlikuje B3 od ostalih, ali na slici koja je na sajtu Gigatrona se ne vidi taj stiker.

Poslednja izmena:
Za slike ću se ja pobrinuti od ponedeljka, shodno tome mogao si do sad zvati 555 puta da pitaš za B3 direktno Gigagtron ako ne veruješ mojim rečima. :) Ajmo još jednom, ASUS ne prodaje B2 ploče, samo B3 su na policama prodavaca :)

:banana:

DA li neko ima problema sa USB 3.0? Kada prikačim eksterni USB 3.0 hdd, traži da se formatira, a ako ga prikačim na 2.0 sve radi ok. Ne mogu da ga formatiram. pošto na sebi ima nešto malo manje od 1TB filmova....

Problem rešen tako što sam u USB 3.0 Host Controller-u štiklirao "Disable USB 3.0 power managment functionts". Sad je sve ok i radi u punom kapacitetu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno