Šta je novo?

Asus P5B Deluxe

Zoran037

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2006
Poena
320
Posedujem ovu plocu i imam par problema sa njom:

1.Podizanje Windovsa je izuzetno sporo (Oko 7-8 ciklusa kad se pojavi M.S logo)

2.Drugom hard-disku kad se pristupa on se ponasa kao kad se budi iz sna, znaci 2-3 sekunde ne reaguje nista pa tek onda moze da mu se pristupi i posle sve radi kako treba.

3.Zvucna kartica iako je integrisana ima sasvim solidan zvuk ali problem je u njenom samom radu.
Dogadja se da jednostavno reprodukcija prestaje u trajanju od 1s a nekad i duze recimo oko 3s nisam merio ali je dosta ruzan osecaj bilo da se reprodukuje Windows Media Playerom ili Winampom ili se gleda film jednostavno zvuk nestaje dok Anliz. spektra pokazuje da se zvuk reprodukuje.
Sigurno nije rec o ostecenom fajlu jer kad se vrati unazad pa se ponovo reprodukuje gde je prekid nastao toga nema.
Nema nekog pravila kada se to dogadja moze da se desi kada se jednostavno nista ne radi ili kad se reze CD-DVD ili kada se Kopira CD-DVD kad je u vecoj meri to izrazeno.
Tako da ploca lici na one naj-jevtinije ploce koje seckaju zvuk kada se kopira CD.
Neznam dali ce novi driveri da rese problem ili novi BIOS

trenutna verzija BIOS-a je 0711, pre je bila 0507 i sve problemi su bili isti
Inace sve drugo je OK bar za sad

Da, strasno dugo butuje i mene zanima koji mu je...
A muzicka je ocaj nad ocajima.. menjam je prvom prilikom

Pre ove ploce sam koristio Asus K8N4-E gde je bila ista situacija sa butovanjem ali su u medjuvremenu izasli noviji driveri za plocu i sve je bilo ok nadam se da ce se i ovde pojaviti novi driveri a mozda i vec i neko probao pa vajda ce izneti svoja iskustva.
Zanima me dali se i kod tebe dogadja isa stvar sa zvukom (povremeni prekidi) ili si samo razocaran kvalitetom zvuka.

Nema prekida samo los kvalitet i krcanje.

...ccc....tako skupa ploca a takvi problemi...qq

Taman ste me bacili u dalje razmisljanje sto se kupovine ploce tice,jer sam imao nameru da kupim ovu plocu.Da li ima jos nekih zamerki,mada po meni i ovo je dovoljan minus.

Mozda Gigabyte DS4... :wave:

Poslednja izmena:
Najverovatnije da su u pitanju driveri malte-ne sam siguran 99% posto su me se stavke pod red br 1 i 2 dogadjale i sa drugim plocama a za zvuk nisam tolko siguran.
Inace kako sam promenio verziju BIOS-a stavka pod 2 se dosta popravila tako da racunam da ce sa novijom verzijom BIOSA mozda i biti nekog napretka.
Ma ploca je extra ali je BIOS dosta zelen (taz) verovatno kao i druge novije ploce

Zar nije malo glupo cekat jedan, dva, ili tri meseca na novi bios! Pa onda ce ta ploca biti jeftinija 10, 15, 30 evra!

Ako dises u AHCI modu ide sporo, meni dok u postu (odmah na pocetku) ume da ceka po 10sec pa tek onda krene pa oped ceka kod Windows logo-a.

Ako dizes u IDE modu sve ide brzo bez cekanja.

Muzicka je ocaj - tacno i ja sam primetio. Sve mi je lose mada sam na netu u nekom uglednom review-u video da su rekli da je zvucna najbolja integrisana ikada!!!!

imao sam SoundStorm na NF7-S i znam sta je dobra integrisana. Ovo je tezak krs. Zvucna nema ni eqvilajzere. Nisam bas mozda dobro razumeo ali mozes valjda da prebacis i na obican AC97 kodek...mislim da se ne bi osetila nikakva razlika.

ko sto si rekao sve je ostalo ok

jeste, zvucna je tezak krsh... meni non stop pucketa, onako po visokim tonovima, kad kliknem na test zvucnika dobijam samo sustanje, u vecini igara se javlja isti problem... medjutim, u filmovima i mp3 ne pucketa nesto mnogo, i tu zvuk jeste dobar... nadam se da ce moci to da se resi sa novijim drajverima... ali... skinuo sam nove sa asus sajta i dalje isti problemi... probao sam da stavim i na ac97, ista stvar, nema razlike... bas... frustrirajuce...

I kod mene (komp je kod moje sestre trenutno) pucketa kad se slusa muzika, treba da je zovem kasnije da joj dam instrukcije kako da deinstalira onaj KB920872 patch, pa da vidim hoce li se popraviti situacija.

Ja sam se posle dugo razmishljanja i bezbroj prochitanih foruma i review-a ipak odluchio za
P5W DH Deluxe...
Poz

@nikolas61: ipak jos pucketa ponekad i kad se makne onaj update, moram potraziti neko drugo resenje :(

edit: najgore sto ja nisam blizu tog kompa da da ga "cacnem" licno, nego moram odoka, pa preko telefona da objasnjavam sta i kako da proba.

Poslednja izmena:
@Tripko

Kakva je situacija kod tebe,po pitanju problema sa tvojom plocom ( da li ih ima,da saznam iz prve ruke).Svaki promasaj povodom kupovine ploce je bolan po djep.Hvala

Posedujem ovu plocu i imam par problema sa njom:

1.Podizanje Windovsa je izuzetno sporo (Oko 7-8 ciklusa kad se pojavi M.S logo)

2.Drugom hard-disku kad se pristupa on se ponasa kao kad se budi iz sna, znaci 2-3 sekunde ne reaguje nista pa tek onda moze da mu se pristupi i posle sve radi kako treba.

3.Zvucna kartica iako je integrisana ima sasvim solidan zvuk ali problem je u njenom samom radu.
Dogadja se da jednostavno reprodukcija prestaje u trajanju od 1s a nekad i duze recimo oko 3s nisam merio ali je dosta ruzan osecaj bilo da se reprodukuje Windows Media Playerom ili Winampom ili se gleda film jednostavno zvuk nestaje dok Anliz. spektra pokazuje da se zvuk reprodukuje.
Sigurno nije rec o ostecenom fajlu jer kad se vrati unazad pa se ponovo reprodukuje gde je prekid nastao toga nema.
Nema nekog pravila kada se to dogadja moze da se desi kada se jednostavno nista ne radi ili kad se reze CD-DVD ili kada se Kopira CD-DVD kad je u vecoj meri to izrazeno.
Tako da ploca lici na one naj-jevtinije ploce koje seckaju zvuk kada se kopira CD.
Neznam dali ce novi driveri da rese problem ili novi BIOS

trenutna verzija BIOS-a je 0711, pre je bila 0507 i sve problemi su bili isti
Inace sve drugo je OK bar za sad

Imao sam i ja Bios 711 , pa sam se vratio na 701 bolji je bar na mojoj ploci.

@Tripko

Kakva je situacija kod tebe,po pitanju problema sa tvojom plocom ( da li ih ima,da saznam iz prve ruke).Svaki promasaj povodom kupovine ploce je bolan po djep.Hvala

Bash nikakvih problema!:D Plocha stigla sa 1305 biosom, flashnuo je na 1407 i radi:zgran:
I pre prelaska na c2d, imao sam dobru mashinu ali ovo je stvarno brooka, sve preporuke...
Jedino zvuk nisam probao jer imam audigy, ali probacu i to ako nekoga interesuje...
Jel ima nekih testova da proguram ili onako na uvo?

Poz

Sto se tice zvuka, ja sam na CD-u dobio neke drajvere koji nemaju DTS podrsku i sa njima zvuk ne krchi... Drajveri sa ASUS-ovog sajta su mi pravili probleme.

Ma i ja sam instalirao one sa Asusovog CD-a, ali zna da pucketa povremeno. Nista, probacu da probam nesto kad budem u BG.

edit: kako se zovu tacno ti drajveri sa CD-a?

Poslednja izmena:
Ima na CD-u, bar kod mene, dve verzije drajvera... Jedni u nazivu imaju DTS, a drugi ne. Ja sam instalirao te bez DTS-a, ali ne preko instalera, nego iz device managera.

OK, hvala. Probacu ja kad odem gore da to cacnem.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii toliko para a nema muzike ;)

Na mojoj P5W DH Delux dok sam imao samo 512mb rama zvuk mi je prekidao (kao da je usporavao zvuk, nekako isprekidano i kasnio je po 1-2sekunde) kad koristim neki zahtjevniji program. Sad kad imam 1.5gb rama sve je ok. Nema tih problema.

Ovdje nije problem u kolicini RAM-a (imam 2GB), niti koriscenju zahtjevnijeg programa (pucketa i kad se samo slusa muzika - i to nekad pucketa, a nekad ne).

Na mojoj P5W DH Delux dok sam imao samo 512mb rama zvuk mi je prekidao (kao da je usporavao zvuk, nekako isprekidano i kasnio je po 1-2sekunde) kad koristim neki zahtjevniji program. Sad kad imam 1.5gb rama sve je ok. Nema tih problema.

Koji bios koristish, i koje drivere?

aj ako neko resi ovaj problem sa zvucnom neka postuje ovde... ja sve sto sam do sada nasao na netu nije urodilo plodom... :crash: :mad:

Jesi li probao ovo sto je delimir rekao:

"Ima na CD-u, bar kod mene, dve verzije drajvera... Jedni u nazivu imaju DTS, a drugi ne. Ja sam instalirao te bez DTS-a, ali ne preko instalera, nego iz device managera."

au bre ljudi gledam tred i ne verujem.ccc tolike pare na ploce a "furate" integrisan zvuk :D strasno,pa sb live je oko 20 evra a radice vam bolje od toga sigurno i to bez ikakvih "tripova"

Nazad
Vrh Dno