Šta je novo?

Asus P5B Deluxe

Normalno da se vise greje , mereno sondom na difoltu mi je temperatura 45-50, cim ga malo napucam opasno se penje gore, mislim da mi je na 475*8 bila oko 70C :)

Nego xaver mozes li da podignes fsb na 500 u odnosu 1:1 sa memarom?

ajde posto imas vise iskustva navedi mi sta sa voltazama u tom slucaju. Kombinatorika je takva da mogu da izgubim i par sati isporbavajuci...

Mislim da memorija moze (?) digo sam je na 1000 CL5-5-5-15 sa fsb400. Probacu samo mi reci kako da podesim ostalo.

ajde posto imas vise iskustva navedi mi sta sa voltazama u tom slucaju. Kombinatorika je takva da mogu da izgubim i par sati isporbavajuci...

Mislim da memorija moze (?) digo sam je na 1000 CL5-5-5-15 sa fsb400. Probacu samo mi reci kako da podesim ostalo.

pitao sam te jer ja nisam uspeo nikako, pa rekoh da mi kazes koja su tvoja setovanja za 500mhz i dal si uspeo to u odnosu 1:1.
Posto sam skapirao da nisi reci mi setovanja |za memoriju, tj. voltaze| za to sto si uspeo pa da probam ja :)
heh vise iskustva, ma daj :d

Poslednja izmena:
ma dobar je link imas dole u desnom uglu 5pb-d, ali problem je i dalje tu barem u mom slucaju.

Poslednja izmena:
OK, hajde sad jedno pitanje,

Koja je razlika izmedju P5B-E i P5B Delux???
Da li neko ima prvu plocu i da li su moguci problemi isti???

Da li je ta ploca o kojoj pricate delux WiFi ili samo delux?

Posto vidim da je Johnny nestrpljiv, a niko ne odgovara od onih koji imaju pomenute ploce, rekoh da iznesem svoje misljenje. Pretpostavljam da sve ASUS ploce sa P965 cipsetom imaju iste probleme, jer izgleda da sve imaju isti PATA kontroler i zvucnu karticu.

Hvala na odgovorima, ali nista preko 330Mhz ne ide stabilno, prime torture blend puca za minut! Ne verujem da je to do verzije biosa, mada cu ovih dana da probam 614 posto kazete da je jedan od najboljih.
Da li bi neko mogao da mi posalje taj bios?

Jel si probao 614?

P5B Deluxe i P5B Deluxe WiFi su iste osim tog dodatka za WiFi.
Sto sekontrolera tice ista je sitacija sa Gigabyte-om, nije to do Asusa vec do "stabilnog" intela.

Cela zbrka je u tome sto u ovom trenutku intel presuje proizvodjace ploca da izbacuju PATA konektora sa ploca i sve novije ploce imaju po jedan PATA port, pored toga izbacuju atapi podrsku tako da svi boot diskovi treba da imaju podrsku za JMicron kontrolere.

Dali imate problema sa pristupom podacima na drugom hard disku koji je zakacen na SATA prikljucku br. 2 na maticnoj plci. Kod mene se desava da prilikom otvaranja particije D (inace je to samostalan hard-disk i to SATA 2) da nece odmah da otvori fasciklu u kojo ima otprilike 7-8 Gb programa ili neku manje punu,nego se zamisli 5-6 sekudi pa tek tada otvori fasciklu.
Interesuje me dali neka verzija BIOSA moze to da resi ili jedna varijanta je da se predje na AHCI mod.
Posto nisam jos uvek probao AHCI mod a verovatno ima onih koji jesu zamolio bih da iznesu svoja iskusva sa ovim problemom ili ako imaju neko resenje za prevazilazenje ov situacije.
Bitno je da napomenem da je situacija sa pristupom podacima na eksternom hard disku preko USB 2 sasvim u redu jer tu momentalno otvara istu fasciklu koju sam prekopirao sa D particije.

Kod mene se desava da prilikom otvaranja particije D (inace je to samostalan hard-disk i to SATA 2) da nece odmah da otvori fasciklu u kojo ima otprilike 7-8 Gb programa ili neku manje punu,nego se zamisli 5-6 sekudi pa tek tada otvori fasciklu.

Jel si probao da defragmentiras tu particiju?

Raxco PerfectDisk mi odradjuje taj posao posto je kvalitetniji od windowsovog defrag.
Imam utisak kao da disk spava tj ka da mu se ploca ne vrti sve dok ne probam da otvorim nesto na njemu e onda se on zamisli par sekundi pa tek onda otvori.
Ranije na tom prikljucku mi je bi WD SATA 1 koji jos gore radio od ovog sada mada dok mi je taj disk bio na NF4 ploci sve je radilo normalno.
Skora sam cuo za neki program za defragmentaciju koji slaze podatke po azbucnom redu i tako dosta ubrzava pristup podacima ali sam zaboravio kako se zove.
U svakom slucaju mislim da je krivac sama maticna ploca ili losi driveri zato me i zanimaju iskustva ljudi koji imaju istu plocu a nebi bilo lose da istaknu podesavanj BIOSA vezana za hard-diskove.

Iskljucio sam i imam utisak da se stvar promenila malo na bolje ali to su minimalne razlike jer kad se prvi put priistupa i dalje se malo zamisli pa otvori ali odmah posle ako pristupam to radi brze nego pre ali jos uvek nije to onako kako bi trebalo da bude.

Probaj jos i ovo:
-----------------
(2) Jmicron driver :

Download the latest from ASUS website. Install it BUT you will I am very sure feel slow down during boot time and perhaps during Windows too. Install it as you will see Unknown Device (which is a bother). Install it, reboot, then go to Device Manager and under SCSI and RAID controllers see for Jmicron. Rite click it and click Update driver. Select No, not at this time and click Next then select Install from specific location and click next, then select Don’t search. I’ll choose the driver to install (from a list). You will see two options there, “JMicron JMB36x Controller” and “Standard Dual Channel PCI IDE Controller”. Select the later one, “Standard Dual Channel PCI IDE Controller”, click next and allow the Computer to do the rest. There is no need to reboot after this change, though do reboot to see that the boot problem is gone. If you want to use the RAID capabilities then there is enough offered by the Intel chip, use that instead of this. I would have disabled this in BIOS but I can’t do that as using two IDE/PATA optical drives.
----------------------------------------

Uzeo sam P5B deluxe WIFI/AP
Pre toga sam imao Gigabytea GA-945P-S3 i nisam mogao da OC-ujem Pentium D 915 (nije mogao iznad 220MHZ magistralu da podigne????)
Isti slucaj je i sa Asusom,tako da vec pocinjem da sumnjam da je falichni primerak procesora:)
Zvuk nisam ni isprobavao jer imam EMu 0404 zvuchnu.
Primetio sam da mu treba jedno 8,9 i vise puta da pretrci windows logo da bi mi podigao sistem dok je kod obicnog Gigabytea presao 3 puta:)
Probao sam onaj array mikrofon i radi ali nista posebno....

Sta donosi novi Bios 0910, jel li probao neko?

Jel' rešio neko problem oko zvuka? Ja imam ASUS P5B-E, kapiram da je ista integrisana zvučna i veoma me nervira pucketanje kod muzike.

Probaj da u Control Panelu (Sounds and Audio Devices) smanjis sledece stavke malo: Volume i Wave (otprilike kao na slici)

Prilozi

• volume.jpg
    volume.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 121
Konacno se na zvanicnom Asusovom sajtu pojavio novi bios 0910 koji sam isprobao, windows se malo brze butuje a imam utisak da je i zvuk malo kvalitetniji O/C na 3.0 GHz moze bez problema, nisam probao dali moze i vise ko ima volje neka proba

Na asusovom sajtu imas i 1004 bios. Interesantno sto su dve verzije biosa izasle u tri dana. Nisam probao ni jednu verziju ako imam vremena probacu veceras.

Flesnuo sam novi bios 1004 cini mi se, kad ono sve usporeno u biosu, znaci fsb od 266 do 420 recimo, treba mi minut vremena :(
Svaka promena rezultuje treptanjem slike i usporenim menjanjem-kasnjenjem.
Naisao sam na XS-u na isti problem, ali je to bilo odavno i sada ne mogu da nadjem taj post.
Aj pomagajte :)

Vrh Dno