Šta je novo?

Asus P5B Deluxe

au bre ljudi gledam tred i ne verujem.ccc tolike pare na ploce a "furate" integrisan zvuk :D strasno,pa sb live je oko 20 evra a radice vam bolje od toga sigurno i to bez ikakvih "tripova"

Haha, to je i meni palo napamet, dok sam citao kilometarski tred na nekom inostranom forumu o pucketanju zvuka na P5B... Pomislih, sto se ja *****avam sa ovim, bolje da ubacim zvucnu u slot :)

Medjutim, vise mi ne pucketa ni integrisana.

Poslednja izmena:
yup, delimir was right... well, almost... ne pucketa vise u toj meri, stavise, skoro da i ne pucketa, ali je zvuk primetno "tuplji", visoki tonovi vise nisu onako jasni i ostri... kao da sam sa "stereo" prebacio na "mono"... fak it, nadam se da ce to da rese nekim novim drajverima, or something...

Delimicno sam resio problem sa zvucnom karticom sta sam uradio:
U BIOS-u sam umesto ADI stavio AC97 i instalirao drivere rucno iz foldera AD1988/32bit/XP/setup sad ima i '' Equalizer '' vise ne prekida jedino sto pucketa ali samo kod losijeg mp3-a ali sta ocekivati od zvucnog cipa koji je velicine jedne dirke na tastaturi vajda ce to da rese novim driveri
Izasla je nova ploca ASUS P5B-E Plus
http://www.hardwarezone.com/news/view.php?id=5756&cid=4&src=rss

equilizeri ?
koja je onda razlika izmedju ADI i AC97? jel to drugi "device" ili ista stvar sa srugom skoljkom?

Ma sve ti je to isto jedino sto je meni resilo problem tako da vise nemam povremenih prekida dok kvalitet zvuka izgleda da je malo bolji ali tesko moze da se oceni.
Zavrsava posao za sad a za kvalitetan zvuk mora da se uzme zv. kartica definitifno, da ponovim cip je toliko mali i nemoze da izbaci kvalitetan zvuk koji mi ocekujemo cak i da izadju novi driveri (da ne pucketa i da ne krci).

Dakle definitivno je najbolje uzeti posebnu zvucnu karticu. Pitanje je koju izabrati: SoundBlaster Live! 5.1 ili Audigy 4 SE bulk, posto kostaju isto oko 30 eura? Ili ici na nesto jace?

Delimicno sam resio problem sa zvucnom karticom sta sam uradio:
U BIOS-u sam umesto ADI stavio AC97 i instalirao drivere rucno iz foldera AD1988/32bit/XP/setup sad ima i '' Equalizer '' vise ne prekida jedino sto pucketa ali samo kod losijeg mp3-a ali sta ocekivati od zvucnog cipa koji je velicine jedne dirke na tastaturi vajda ce to da rese novim driveri
Izasla je nova ploca ASUS P5B-E Plus
http://www.hardwarezone.com/news/view.php?id=5756&cid=4&src=rss

Probao sam ovo. U prvi mah izgleda da sve radi ali je zvuk mnogo losiji nego sa DTS drajverima i HD-Audio postavkom u biosu.

Jeste da dobijes equilizere, ali imas dosta problema sa zvukom. Nema pucketanja ali recimo slajder za ton (wave) ne radi vise kako treba. Iz winamp-a ne mozes da kontrolises ton njegovim klizacem. Zvuk ume da pulsira i sta ja znamsta jos.
Nije ovo toliko primetno ali ako malo bolje izstestiras mislim da ce se primetiti. ratio sam DTS drajvere i sve radi optimalno,

inace Live 5.1 moze da se nadje za 15eur max !

Napisao sam na pocetku da imam i problem sa butovanjem tj. da se to desava sporo.
Instalirao sam w2003se i mogu da kazem da mi je boot sekvenca proletela za razliku od xp-a.
Ima li neko predstavu sta se desava?

Samo njega sam i probao, planiram da probam 711, samo jos da se smilujem da flesnem bios :d

Na koje postavke tacno mislis jumper free ili cpu cofig ili chipset ili nesto trece ili sve :D

evo, za klok 400*8
-jumper free
spred spectrum -disabled
memory V - 2.0v tajminzi 4.4.4.8
cpu vcore - 1,375 mada butuje sa 1,35 nisam bencovao i probao nize.
fsb term. - 1,45
nb vcore - 1,45 nesto nisam siguran ovako napamet provericu posle.
ovo ostalo na auto
-cpu config
cpu tm function - enabeld
execute disable bit - enabled
ostalo disabled, cpu multi na 8
-nb chipset config
static read control - disabled
tajminzi po mogucnostima.
Valjda nisam nista zaboravio :)

Da li je neko probao novi bios 0804. Kazu da ima problem sa Link Width na PCI-e, tj. zna cesto da obori LW na 1x, umesto na 16x.
I na koliko drzite PCI-E clock?

Trenutno ga isprobasvam a za sad nista nisam primetio posebno i dalje je butovanje sporo

Ne mogu da verujem da ova moja krsina nece na 400Mhz i vise:wall: . Isprobao sam sve moguce komb. napona i nista! Nisam jos nigde cuo da neki ASUS nece na 400+ ili da neki C2D 6300 nece preko 2800Mhz. Ne bi trebalo da je u memorji prob. jer je deklarisana na 800Mhz CL5. Neki savet?

Koju verziju BIOS-a koristis i koju memoriju?

@Zekiyu

Sto ne probas ova setovanja od mastercule i bios 614,meni radi na 450fsb x7 stabilno.
Sad videh i da nam je memorija ista,pa sto da ne.

Ko zeli da mu bootuje brze nek iskljuci zvucnu kartu u biosu i videce napredak(duplo brzi boot).

Dok asus neresi drivere za zvucnu ,sledi kupovina iste.

Poslednja izmena:
@Zekiyu

Sto ne probas ova setovanja od mastercule i bios 614,meni radi na 450fsb x7 stabilno.
Sad videh i da nam je memorija ista,pa sto da ne.

Ko zeli da mu bootuje brze nek iskljuci zvucnu kartu u biosu i videce napredak(duplo brzi boot).

Dok asus neresi drivere za zvucnu ,sledi kupovina iste.

Da li mozes da mi ispises detaljno tvoja setovanja svih napona, tajminga i cpu configa?
Poz

evo, za klok 450*7 ;)

-jumper free
spred spectrum -disabled
memory V - 2.15v
cpu vcore - 1,385 mada butuje sa 1,37
fsb term. - 1,45
nb vcore - 1,45
sve ovo ostalo na auto
-cpu config
ostalo disabled, cpu multi na 7
-nb chipset config
tajminzi po mogucnostima.(vidi attachments)

Sa ovime ulazim u windozu i na 500fsb...;)

Prilozi

• mem.jpg
    mem.jpg
    98.8 KB · Pregleda: 167
Hvala na odgovorima, ali nista preko 330Mhz ne ide stabilno, prime torture blend puca za minut! Ne verujem da je to do verzije biosa, mada cu ovih dana da probam 614 posto kazete da je jedan od najboljih.
Da li bi neko mogao da mi posalje taj bios?

Imas na asusovom web site-u, sto ne skines tamo :)

Evo ga... pozdrav!

Prilozi

• P5BD0614.zip
    769.3 KB · Pregleda: 86
evo, za klok 400*8
-jumper free
spred spectrum -disabled
memory V - 2.0v tajminzi 4.4.4.8
cpu vcore - 1,375 mada butuje sa 1,35 nisam bencovao i probao nize.
fsb term. - 1,45
nb vcore - 1,45 nesto nisam siguran ovako napamet provericu posle.
ovo ostalo na auto
-cpu config
ostalo disabled, cpu multi na 8
-nb chipset config
tajminzi po mogucnostima.
Valjda nisam nista zaboravio :)

Ja uradio ovako ko sto si napisao i radi ko sat.
(Asus P5B DLX, [email protected])
Ja imam 2x1Gb Corasair TwinX 800mhz CL4 i malo sam experimetisao sa memorijom:

ako memoriju dignem na 1000mhz CL5-5-5-15 u par testova koje sam probao radi neznatno brze nego 800mhz CL4-4-4-12.
Do duse genericki testovi pokazuju neki procenat ubrzanja (ali opet ne proporcionalan) ali 3DSMax mi renderuje skoro isto (to je ono sto me interesuje)

Cini mi se (kazem cini mi se) da se ako mem radi na 1000 NB malo vise greje.
------------------------------------------------
jel ume neko tacno postavke za sve CAS-ove i RAS-ove, precharge i sl.
Poerd stndardne 4 postavke ima jos sjaset opcija za koje ne znam sta znace

Nazad
Vrh Dno