Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kolega za klince kupio ovaj tablet i posle manje od mesec dana pojavio se problem... U toku igranja, ekran se zacrnio. Pokusali smo da ga ugasimo sa dugim drzanjem power tastera, ekran se skroz ugasi i posle par sekundi se upali.. tj.. vidi se pozadinsko osvetljenje, ali nema slike. "Na slepo" smo zakljucili da se OS podigao jer ispusta zvuke otkljucavanja (slide to unlock) i zakljucavanja, ali slike nema pa nema.
Resio je da ga odnese u servis.. jutros pregleda papire (fiskalni i garanciju) kad ono.. tablet proradio.. ima i sliku. Sta sada da radi? Da li se ovo nekome desavalo? Da li moze da ga zameni?

Sorry, pogrešan link (suviše otvorenih tabova dovodi često do takvih problema 🙂 )

Ovo je pravi link: http://blog.gsmarena.com/lenovo-yoga-slates-get-android-4-4-kitkat-treatment/
Ma cini mi se da ni ovo nije pravi 😉
Malo sam guglao i cini mi se da je ovo samo za 3G verziju koja ima drugi SoC. I na zvanicnom sajtu im pise da je Android 4.2 za WiFi verziju. I na OVOJ slici pise da je model B6000-H, sto je oznaka za 3G verziju (cini mi se, ne poznajem njihove oznake dobro).
Evo i specifikacije njihovog 3G modela - OVDE.

Poslednja izmena:
Ma cini mi se da ni ovo nije pravi 😉
Moguće 🙂 U svakom slučaju, ne znam baš čemu toliko kukanje oko apdejta - imam trenutno tri Android uređaja (2.3.6, 4.2.2 i 4.4.2) i ne primećujem neku bitnu razliku - što ne znači da drugi neće primetiti, verovatno zavisi od načina upotrebe 🙂

Moguće 🙂 U svakom slučaju, ne znam baš čemu toliko kukanje oko apdejta - imam trenutno tri Android uređaja (2.3.6, 4.2.2 i 4.4.2) i ne primećujem neku bitnu razliku - što ne znači da drugi neće primetiti, verovatno zavisi od načina upotrebe 🙂
Aj što ne primećuješ razliku između Jelly Bean i KitKat, ali što ne primećuješ razliku između prastarog Ginger Bread sa ova dva, to mi nikako nije jasno?!

yooyo, kako se nisi setio da snimiš nekom kamericom sve to!?
Mene je svojevremeno samo snimak spasio da me ne otkače u KimTec servisu (po njima je sa tabletom bilo sve ok!). Na kraju su sve sredili po jus-u, ali morao sam malo da pljuckam po njima i da na youtube-u kačim snimak defekta "na delu"! U pitanju je bio dešektni slot za mem. karticu.
Bez nekog "dokaza" (snimka) teško da će tvoj kolega nešto uspeti da odradi!

Aj što ne primećuješ razliku između Jelly Bean i KitKat, ali što ne primećuješ razliku između prastarog Ginger Bread sa ova dva, to mi nikako nije jasno?!
Šta ja znam 🙂 Koju razliku bih trebao da primetim? Jedino što primećujem je da je UI na 2.3.6 (Samsung telefon) mnogo lepši i moderniji nego UI na 4.2.2 (Asus tablet) i na 4.4.2 (Lenovo tablet) 😀 Znam da se svi žale na TouchWiz, ali meni je on super 🙂

Pa valjda vidiš tranzicije i animacije da to lepše radi... Dobro možda i ne vidiš. Ja bih voleo tako da ne vidim razlike, manje para bi trošio na ovu tehniku i ne bi mi bili primamljivi ovi novi uredjaji 🙂

😀 Ja prvo što uradim kad kupim mob - isključim sve animacije. Sto ljudi, sto navika.

Kao kad bi poredio XP i Win 7 😉
Koristim ih oba paralelno od kad se pojavio Win7... Ni tu nema (meni bitnih) razlika 🙂 I jedan i drugi imaju prednosti i mane, ali su (za moje potrebe i način korišćenja!) slični.

@ Djilkosh_Ns: tranzicije & animacije? Pa, ne baš - i ja, kao ixtis, to obično sve pogasim odmah.

ixtis kakav si problem imao sa memorijskim slotom.Mene isto zeza radi ok neko vreme pa odjednom izbaci memorijska kartica je izvadjena a ona u slotu.Izvadim pa ponovo ubacim i ona proradi.Nije do kartice posto u telefonu radi normalno.

AmilDinsio, imao sam isti problem koji opisuješ (lepljenje dva sloja izolirke na memor. kartici je "rešavao" problem sa restartom).
Nisam bio lenj pa sam snimio sve to i poslao i gigatronu i asus-u i kimtecu i na kraju su mi rešili problem - zamenili su matičnu ploču! (neke mat. ploče imaju fabrički problematičan slot za mem. karticu). Od tada je tablet radio kao singerica.😉

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujem članu ASUS Srbija koji mi je dosta pomogao.

Probacu to sa izolirkom.Stvarno neozbiljno od firme da im se potkradaju takve greske,pipnes ga malo sa strane izbaci karticu.Jako iritira.Bar nije puko' ekran.:d

Kolega za klince kupio ovaj tablet i posle manje od mesec dana pojavio se problem... U toku igranja, ekran se zacrnio. Pokusali smo da ga ugasimo sa dugim drzanjem power tastera, ekran se skroz ugasi i posle par sekundi se upali.. tj.. vidi se pozadinsko osvetljenje, ali nema slike. "Na slepo" smo zakljucili da se OS podigao jer ispusta zvuke otkljucavanja (slide to unlock) i zakljucavanja, ali slike nema pa nema.
Resio je da ga odnese u servis.. jutros pregleda papire (fiskalni i garanciju) kad ono.. tablet proradio.. ima i sliku. Sta sada da radi? Da li se ovo nekome desavalo? Da li moze da ga zameni?

Da potvrdim da se i meni ovo desilo samo jednom. Ne znam sta je uzrok, samo je odjednom zamro ekran, i da cuo se restart ali nista na ekranu. 🙂 Nije posle hteo da se ukljuci cak ni kombinacija tastera za boot menu, ali kad sam ga stavi na punjac se ukljucio. Samo jednom mi se to dogodilo. Od tada sve normalno.

Jel bese hd7 ne podrzava otg? Kupio bih onaj kingston microduo usb flash drive pa da znam oce mi moci koristiti za prebacivanje na tablet.

Kakav je ovaj novi MemoPad (176cx) u odnosu na ovaj, vredi li dodati 5-6000? Baterija me najvise interesuje.

Nazad
Vrh Dno