Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovaj je izgleda jos noviji ali nije official 😀 ne verujem da je neki bitan update, gledam sad malo po ruskim forumima pa sam ga nasao, ali kazu da je demo verzija...

Pozdrav, imam problem sa viberom, nece da mi posalje kod. Jel imao jos neko ovaj problem i kako ga resiti?

ASUS Srbija zvanicni predstavnice 🙂 Da li vi mozda znate nesto za update? Da nam kazete ovde u poverenju 🙂

^ KitKat bi u toku ovog meseca trebalo da stigne za Lenovo Yoga 8 i 10 bez 3G (pošto oni imaju MT8125 čipset, kao HD7). Znači sa se nešto dešava na tom polju. Ali tvoja tvrdnja stoji, MediaTek je verovatno glavni "krivac" za nepostojanje source-a za noviju verziju od 4.2.2, a samim tim i za nepostojanje update-a za HD7.

Edit: a da, evo i linka do vesti: http://www.softpedia.com/android-4-...nd-10-inch-tablets-coming-in-june-438474.html

Lenovo brine o svojim korisnicima i hoće da oni budu zadovoljni. Nije im teško da plate MediaTek-u da bi obezbedili apdejt. Asus očigledno je o tome ne brine iako su probali brdo MemoPad-ova. Važno je da su uvalili tablete a sad ko nas šiša.

^ KitKat bi u toku ovog meseca trebalo da stigne za Lenovo Yoga 8 i 10 bez 3G (pošto oni imaju MT8125 čipset, kao HD7). Znači sa se nešto dešava na tom polju. Ali tvoja tvrdnja stoji, MediaTek je verovatno glavni "krivac" za nepostojanje source-a za noviju verziju od 4.2.2, a samim tim i za nepostojanje update-a za HD7.

Edit: a da, evo i linka do vesti: http://www.softpedia.com/android-4-...nd-10-inch-tablets-coming-in-june-438474.html
Meni ovaj link daje 404 gresku. Inace, ako se ne varam pomenuti proizvodjac je polovinom prosle godine predstavio model S5000 za koji je tad bilo najavljen Android 4.3, od cega, ako dobro vidim na njihovom sajtu, za sada nema nista. Mislim da i to pokazuje da ovog puta ipak nije samo krivica proizvodjaca tableta. Kao sto rekoh, sve ovo je nezvanicno i puko nagadjanje.

Postadoh srećni vlasnik i ovog uređaja, pa se spremam za listanje prethodnih 50-tak stranica ove teme.

Isti chipset koristi jos 1 lenovo tablet, koji vec ima android 4.3, ja sam lenovo na njihovoj facebook stranici lepo pitao da li mogu da nam daju OTA update radi portovanja, zato sto taj update se nigde ne moze naci, taj lenovo tablet ko da koristi 10 ljudi na celom svetu, mislim da ima samo 1 xda tema o njemu sa 10 reply-a. Mada lenovo je reklo da ne daju ota update radi portovanja, tako da nista od toga za sada... Mi imamo jednog cyanogenmod developera koji je uspeo da bootuje cyanogenmod 10.2(android 4.3) ali taj rom nema nista...(mislim na wifi, bluetooth,sound itd... Itd....) Tako da bi bilo lepo da nama asus napravi 4.3 posto od mediateka to izgleda jos necemo dobiti.

Ja dobio neki apdejt, koliko sam shvatio na g+, uglavnom se radi o ringtonovima?:banghead:

imam jedan problem
tablet ranije nihe teo da se upali kad ima manje od 25 posto baterije sto je ja mislim fabricki podeseno,ali sad nece da se upali kad ima manje od 50 posto

u pravu je covek, taj mali apdejt je doneo neke nove ringtonove i navodno ispravke nekih bagova...changelog asus nije ni objavio...

Poslednja izmena:
ja uzeo ovaj tablet pre nekih pola godine i onda jurio persona cover, naručivao preko neta
juče odem da uzmem koleginici tablet (po mojoj preporuci) i sad ladno daju persona cover gratis uz tablet 😀

Ja sam moj dobio bez GAPPS, kako da ih instaliram? play, youtube, gmail...
A imam gomilu nekih kineskih aplikacija kojih bi da se otarasim, može li pomoć?

Poslednja izmena:
Može biti da si ili dobio kopiju ili da si dobio za kinesko tržište. Jesi kupio u nekoj ovlašćenoj prodavnici?

Ljudi, kad god ja kupim neki uredjaj, proizvodjac na njega zaboravi. :d
Tako da, ako se nadate kit kat-u, nemojte. Da vam odmah svima ustedim zivce... 😀
Inace, tablet je zmaj. 🙂

EDIT: Au, kad sam pogledao prethodnu i ovu stranu, odmah sam proverio da li imam apdejt. Nije ga bilo, pa sam odlozio tablet i napisao ono iznad edita. Kad sam ga uzeo da proverim rezultat utakmice (znate one smesne cike u smesnim odelima, sto jure za loptom...), trazio je da apdejtujem softver!
EDIT2: Njah, i dalje 4.2.2

Poslednja izmena:
Pre neki dan je klinac dobio ovaj tablet na poklon. Priznajem, nemam vremena da citam sve postove napisane o ovoj temi, pa se unapred izvinjavam ako na ovo pitanje vec postoji odgovor negde ranije. Evo o cemu se radi. Pokusao sam da kupim ne ku od onih tastatura za tablet koje su spakovane u futrolu u vidu korica, ali nisam uspeo da nadjem ni jednu koja bi bila kompatibilna sa uredjajem. Jednostavno tablet je uopste ne prepoznaje kada se prikljuci. Moze li neko da mi preporuci tastaturu koja moze da se upari sa ovim tabletom. Da budem precizan radi se o modelu ME173X - 1A062A. Unapred hvala!

Ne može ni jedna. Ovaj tablet nema OTG mogućnost, a samim tim se ne može povezati sa tastaturom putem USB porta. Jedino neka koja se povezuje preko Bluetooth-a, ali njih nema kod nas.

ovaj tablet podrzava otg samo ako uredjaj koji povezujes ima sopstveno napajanje ili pristup izvoru struje

cini mi se da sam video bt tastature po radnjama,ne znam tacno u kojim,ali na srpskom su bili sajtovi,mada su malo skuplje

Ljudi zaglupeo mi se tablet i nikako ne mogu da ga otkočim.Stalno se sam restartuje čim pokušam da pokrenem neku aplikaciju.Pokušao sam da ga vratim na fabrička podešavanja ali on jednostavno neće da prihvati poslednju komandu za resetovanje i onda se zamrzne.Pa pokušam da ga probudim,a on se odmah sam restartuje.To se dešava već dva dana,nikako da ga dovedem u normalan režim rada.Pokušao sa i sa recovery,on odradi sve i nakon par minuta kad se podigne sistem sve je opet po starom.Šta mi je činiti i šta još mogu da pokušam.Pokušavao sam da ručno jednu po jednu brišem aplikaciju,jer očigledno je da ga nešto dobro kolje.Jednostavno i uspem poneku da deinstaliram i onda se ponovo zaglupi.Pomoooć

Ljudi zaglupeo mi se tablet i nikako ne mogu da ga otkočim.Stalno se sam restartuje čim pokušam da pokrenem neku aplikaciju.Pokušao sam da ga vratim na fabrička podešavanja ali on jednostavno neće da prihvati poslednju komandu za resetovanje i onda se zamrzne.Pa pokušam da ga probudim,a on se odmah sam restartuje.To se dešava već dva dana,nikako da ga dovedem u normalan režim rada.Pokušao sa i sa recovery,on odradi sve i nakon par minuta kad se podigne sistem sve je opet po starom.Šta mi je činiti i šta još mogu da pokušam.Pokušavao sam da ručno jednu po jednu brišem aplikaciju,jer očigledno je da ga nešto dobro kolje.Jednostavno i uspem poneku da deinstaliram i onda se ponovo zaglupi.Pomoooć

Flashuj stock ROM.

Nazad
Vrh Dno