Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav je taj Memo Pad? U odnosu na ovaj HD? Ako moze neko poredjenje...

ako mislis na onaj od 13000 din
ima slabiju rezoluciju od hd7 i ima dual core na 1.2 ghz,doduse intel
cak u opisu ne pise ima li ips ekran

a ako mislis na onaj od 20000
on ima quad core intel procesor,istu rezoluciju kao hd7 ali bolji je zbog tog procesora,napraivo je oko 30000 na antutu,dok hd7 pravi 13000

Mislio sam konkretno na obican memo pad me70c. Taj od 13000 din. Posto u telekomu nema tesle, a podneo sam zahtev za adsl i tablet prvog dana kad se pojavio u prodaji. A vidim da ima ovaj 173x i taj 70c. Pa ne znam da li je bolji mozda taj 70c zbog intel procesora... Kakve rezultate daje. Ekran znam da je losiji...

Da moja greska. Video sam na onoj slici kutiju MemoPad ne pise nista HD i slicno pa sam pomislio da je ovaj me70c u pitanju. Probao sam da pronadjem neke testove uporedne ova dva procesora na netu, ali nemam bas srece.
Jedino sam pronasao da je dosta slican sa me170c samo sto je osakacen za bateriju i kit kat. Baterija je 3950mAh dok je kod "naseg" modela 3220mAh

http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_MeMO_Pad_7_ME170C/specifications/

Poslednja izmena:
Aha, ti si zapravo mislio na poredbu me70c i me176c, ja mislio da pitas za poredbu me176c i hd7, sad se napokon razumemo 😀

Edit:

Mozda se opet varam, sad sam izasao napolje upeklo sunce a asus ne pomaze sa konfuznim oznacavanjem :d

Poslednja izmena:
Hahahahaha. Opet se nismo razumeli 😀 Poredjenje me173x i me70c posto su ta dva dostupna u telekomu pa mogu da biram izmedju njih 🙂

google cardboard

Da li je neko probao google cardboard aplikaciju i da li mu radi normalno? Kod mene cesto FC-uje i ne reaguje na pokrete

Navigacija

Znam da je na forumu negde postavljena idealna navigacija za ovu rezoluciju, ali ne mogu da je nadjem. Pa da li bi neko mogao da mi da navigaciju ovde ili u privatnoj poruci?

Ako se dobro sećam,čini mi se da je 1280/780 .Neka me neko ispravi ako grešim.

Stigao mi danas ASUS MeMO Pad™ HD 7 (ME173X), preko mt:s za 1 dinar...
Prvi utisci su jako dobri, čak i moj ćale koji je veliki poštovalac Samsunga, čak i on ima do sada samo reči hvale za ASUS. 🙂 Inače igrao se sa Galaxy Tab 3.7.0 dve nedelje dok je bio u bolnici i prvo što je on kao laik primetio je:
"življi je ASUS", "bolji je ekran", "bolje reaguje na dodir".

Ja ovako koliko sam video kvalitet plastike je dobrar, ekran baš bistar i lepe rezolucije, tač reaguje fenomenalno...
Ako imate neka pitanja, tu sam da podelim iskustva sa vama. 😉

Pozdrav svima,

Imam ovaj Asus od nove godine i zadovoljan sam kako radi, ali u zadnje vreme mi se pojavio problem sa touch ekranom, tj nesto radi nesto ne radi, kao da ne reaguje na dodire u pojedinim delovima ekrana. kad ga okrenem horizontalno onda mogu da stisnem taster neki a ako je vertikalno okrenut onda isti taj taster ne mogu da stisnem? Da li je neko imao ivaj problem i sta mu je ciniti.

Hvala svima unapred

Rootovanje ME173X:
  1. Settings > About tablet > 7x tap (dodir) na "Build Number" dok ne dobijete poruku "You are now a developer!"
  2. Settings > Developer options > USB debugging (štiklirati)
  3. Ukoliko vam Win 7 ne prepoznaje uređaj u potpunosti (ima neka falinlka u Device Manager-u), instalirajte ove drajvere: ASUS_Android_USB_drivers_for_Windows_20130415
  4. Neka uređaju bude napunjena baterija što više i ako ovo traje veoma brzo
  5. Pokrenite Motochopper i pratite uputstva (stisnuti Enter par puta).
  6. Onda sledi reboot uređaja. Dozvolite SuperSU da se update-uje.

EDIT: dodat link ovog posta u prvi post.

Poslednja izmena:
ma samo skinite framaroot i kliknete na root
ovaj tablet se najlakse rutuje

Pozdrav svima,

Imam ovaj Asus od nove godine i zadovoljan sam kako radi, ali u zadnje vreme mi se pojavio problem sa touch ekranom, tj nesto radi nesto ne radi, kao da ne reaguje na dodire u pojedinim delovima ekrana. kad ga okrenem horizontalno onda mogu da stisnem taster neki a ako je vertikalno okrenut onda isti taj taster ne mogu da stisnem? Da li je neko imao ivaj problem i sta mu je ciniti.

Hvala svima unapred
Ako ti je ispadao ili ne, moguce da su ti se flat kablici razlabavili a to i nije neki kvar. Lici da je to. Treba da se otvori da se kablici vrate na mesto.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HcEacJWZfB4

Hvala na odgovoru. Nija mi nikad ispa ni padao, ali samo odjednom je krenuo da zeza touch. e sad ja sam u medjuvremenu nasao ovaj link: https://www.youtube.com/watch?v=AFiS1ecF48Y, i bukvalno mi se tako ponasa touch, negde radi negde nece. kad ga okrenem u landscape onda to sto nije htelo uspravno radi ovako, a ispod videa u opisu se nalaze dve slike i to sam uradio, slicno kao u wuk-ovom linku. E sad primecujem da opet pocinje da zeza da negde radi a anegde ne...

Moracu da ga nosim u servis, jer je pod garancijom. Ne znam sta drugo.

To je snimak mog tableta, isto je odjednom počeo da ima zone na ekranu koje ne reaguju na dodir. Problem su loši flet konektori gde se kabl iz njih delimično a ponekad i skoro ceo izvuče. Popravka jeste krajnje jednostavna ali postoji mogućnost da se problem ponovi ukoliko se flet kablovi dodatno ne osiguraju od pomeranja, npr. pričvršćivanjem lepljivom trakom za bateriju, jer preko nje prolaze.

E bas tako se i meni desilo. Ajd probacu jos i sa trakom da zalepim, sve samo da ne moram da se smaram sa reklamacijom :-D

Od kada sam zalepio flet kabl za bateriju više se nije pomerao, ima već 5-6 meseci, a pre toga, tj. posle prve "opravke" ponovo je počeo da zeza u roku do mesec-dva. I upravo zato nisam hteo da se zezam sa servisom jer sam siguran da bi i njihova popravka bila samo ponovo priključivanje flet kablova.

Imam i ja HD7 od zimus i zasad nema problema. Koliko vidim ovo je bas cest problem na tabletima.

Sve zavisi od načina korišćenja, npr. ako se tablet dosta nosi, tumba po kolima, koriste se nepažljivo ili ga koriste deca velika je verovatnoća da će pre ili kasnije imati taj problem.

Sve zavisi od načina korišćenja, npr. ako se tablet dosta nosi, tumba po kolima, koriste se nepažljivo ili ga koriste deca velika je verovatnoća da će pre ili kasnije imati taj problem.
Па да, то сам и претпоставио...

znaci vlasnik sam jos jednog uredjaja za kojeg odbijaju da podele source code 🙂 imam huawei ascend mate i prezadovoljan sam, jedini problem je sto huawei odbija da releasuje source code za kit kat pa sam zagavljen na 4.2.2 kao i sa ovim tabletom. tablet kao tablet je sjajan budget tablet. jedina zamerka koju imam je sto kad konektujem ipega bt gamepad u gamepad modu tablet prepoznaje samo analoge iako bi svaki uredjaj sa 4.0+ androidom trebao da ima native gamepad podrsku, minus za asus koji se u emulatorima resi kacenjem u keyboard modu ali koji je u android igrama neresiv. jedino drugo za sta ne znam kako se osecam je to sto moj telefon ima jacu bateriju od mog tableta 😀

meni ovaj telefon vidi ps3 gamepad i sve radi bez problema
mozda je do tvog gamepada?

Nazad
Vrh Dno