Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko zna da li ima kod nas da se nabavi originalni asus cover za ovaj tablet?

Zdravo svima,
Od skora sam vlasnik ovog tableta, doduse slabije verzije, ali sam ipak zadovoljan (8gb). To mi je prvi tablet i za sada zadovoljava sve moje potrebe. Losija kamera mi ne predstavlja problem jer imam drugu dosta bolju kameru.
Hteo bih sada da instaliram navigaciju, cujem da je igo primo dobra, nesto sam citao kako se odprilike instalira, ali nemam nikakvo iskustvo sa tim.
Posto je rezolucija ekrana 1280*800, da li bi neko mogao na PP da mi posalje za pocetak link navigacije za ovu rezoluciju i odgovarajucih (novijih) mapa? 🙂
Posle bih se ja mucio malo oko instaliranja. 🙂

Pozdrav, odlucio sam da kupim tablet Asus Memo Pad 8. zbog nesto boljeg procesora i jednog inca vise. pa me zanima par stvari:
- da li ima update ili ce biti za neki najnoviji android?
- da li da se bakcem sa custom romovima ili da ostavim fabricki kako stoji

Pozdrav, odlucio sam da kupim tablet Asus Memo Pad 8. zbog nesto boljeg procesora i jednog inca vise. pa me zanima par stvari:
- da li ima update ili ce biti za neki najnoviji android?
- da li da se bakcem sa custom romovima ili da ostavim fabricki kako stoji

Ja kao vlasnik Memo Pad-a 8 (tačnije modela me180a) jedino mogu da ti kažem da je odličan tablet ako si spreman da "progutaš" popriličan backlight bleeding i nešto lošiju bateriju od HD7 modela (imao sam i njega pa sam poredio). Inače što se romova tiče za update ne znam a za custom nema potrebe bar po mom mišljenju, asus-ov lepo radi i za razliku od ostalih nije pretrpan sa aplikacija tj. sve što je instalirano ili je dobro ili može da se toleriše

Kupio sam ovaj tablet preko telekoma uz njihov adsl.Slabija verzija od 8G.Rutovao sam ga,interesujeme navigacija Igo.Prelistao forum i linkovi ne rade.Ako je moguce da neko posalje link preko pp.Unapred hvala.I kako je moguce vratiti stock rom.

Ako neko ima nek posalje i meni link na pp od Igo navigacije.
Prevrnuo sam ceo forum tamo i svi linkovi su mrtvi. 🙁

Proguglaj malo po torentima za, recimo iGO Primo Israel 9.6.29.357899 - Android - 8 Jan 2014, koji lepo radi na našem tabletu.

Problem sa touch screen-om

Odskora tablet mi se cudno desava, na nekim delovima kao da ne reaguje na dodir, ali nije svaki put isto mesto,mada zna da se ponavlja. Ima li neko ideju kako da proverim citav ekran ,pa da znam ,tripujem li ili da nosim na servis .

Da li se bez rutovanja može podesiti da se navigacijska traka skloni ili bude prozirna?

Odskora tablet mi se cudno desava, na nekim delovima kao da ne reaguje na dodir, ali nije svaki put isto mesto,mada zna da se ponavlja. Ima li neko ideju kako da proverim citav ekran ,pa da znam ,tripujem li ili da nosim na servis .

Imao sam problem delimično neosetljivog toucha, u pitanju su loši flet konektori za touch, potrebno ih je rekonektovati jer se vremenom iskose ili skoro potpuno olabave pa se kablovi izvuku. Za početak vidi sa aplikacijama za testiranje ekrana koje su ti već navedene pa ćeš videti ima li zona koje ne reaguju.
Postovaio sam dva snimka na YT pa pogledaj ako su ti problemi slični prikazanim na video 1 i video 2 tu imaš i kako se rešava, a postovao sam i u ovoj temi u postu #1250

Imao sam problem delimično neosetljivog toucha, u pitanju su loši flet konektori za touch, potrebno ih je rekonektovati jer se vremenom iskose ili skoro potpuno olabave pa se kablovi izvuku. Za početak vidi sa aplikacijama za testiranje ekrana koje su ti već navedene pa ćeš videti ima li zona koje ne reaguju.
Postovaio sam dva snimka na YT pa pogledaj ako su ti problemi slični prikazanim na video 1 i video 2 tu imaš i kako se rešava, a postovao sam i u ovoj temi u postu #1250
Vuce -care ,kralju, maestro ... Ne znam kako da izrazim svoje odusevljenje : em sad radi k'o DOXA em si me nagovorio da prvi put u zivotu rasklopim tablet -toliko si uverljivo delovao !!!!
:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Ljudi molio bih za pomoc nmg dsa povezem usb i dsa prebacujem sa kompa na tablet ne prepoznaje usb kompjuter dok ga tablet prepoznaje.sta da radim?

Ljudi molio bih za pomoc nmg dsa povezem usb i dsa prebacujem sa kompa na tablet ne prepoznaje usb kompjuter dok ga tablet prepoznaje.sta da radim?

Meni se slična stvar dešava, samo što komp prepoznaje tablet ali mi skoro svako kopiranje većih fajlova pukne. Mrzelo me je da tražim rešenje ili da uradim factory reset, pa sam to rešio tako što koristim čitač memorijske kartice. Prebacim direktno u nju fajlove, a onda ako hoću da ih bacim negde na memoriju tableta, koristim neki fajl menadžer. Jeste da to deluje kao dodatni posao, ali nemam čestu potrebu za kopiranjem fajlova. Većinu, onih manjih prebacujem online, sinhronizacijom sa dropbox - om i sličnim Cloud servisima.

Poslednja izmena:
Kod mene je slično utoliko što ga Total commander ne vidi. Ali ga redovno vidi Windows-ov fajl menadžer ili kako se već zove (Windows 7). Start dugme, pa Computer i onda prozor u kome prikazuje sve diskove - tableta u poslednjem redu prikazuje kao ME173x. Kada na to kliknem, vidim sve foldere, rade copy/paste i sve ostale operacije.

Poslednja izmena:
To je normalno jer se tablet povezao kao MTP uređaj. Da bi se povezao kao disk i video u Total Commanderu poterbno je da bude povezan kao MSC uređaj tj. kao mass storage, sa tim što bi tada bio dostupan samo sadržaj SD kartice. Ne podržavaju svi android uređaji mass storage mod.

Poslednja izmena:
Jel zna neko u cemu je problem, do sada uvek kada bih povezala tablet sa kompjuterom preko USB prepoznao bi ga i bez problema sam radila sve, medjutim poslednja dva, tri puta kad povezem usb uopste ne reaguje?

Sto se tice USB Mass Storage-a, na svakom stock androidu 4.x+ mi nemamo UMS (USB Mass Storage) imamo samo MTP, PTP i charge only, ali ipak ako ste rootovani to moze lako da se namesti.
Ako vas zanima kako pogledajte ovaj tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=NS6DhMVf0tQ ja mogu da potvrdim da ovo radi, ALI cita samo SD karticu ne internu memorije nego samo externu.
Ja sam ovo zeleo da uradim najvise zbog PS3-a da bih mogao da pustam igrice direktno a ne da prebacujem sa tableta na externi hdd ili USB...

Ako se neko ne snalazi preko tutoriala, evo i objasnjenja(morate imati root privilegije):

Prvo sto bih preporucio je da uradite backup preko recoverya (cwm).
Posle toga skinite aplikaciju Terminal Emulator sa play prodavnice.
Udjite u aplikaciju i upisite ovo(posle svakog reda stisnite enter):

su
setprop persist.sys.usb.config mass_storage,adb
reboot

Ako zelite da se vratite nazad na obicno u istoj aplikaciji upisite:

su
setprop persist.sys.usb.config mtp,adb
reboot

Nadam se da sam nekome pomogao.

Poslednja izmena:
Nije mi rutovan, jel moze malo jednostavnije sta treba da uradim ako nije problem? ne vladam bas tehnikom bog zna kako 🙁
a nisam do sad imala ovaj problem, imam ga od januara i sve je bilo ok, a sada nece ni mob ni tablet da mi ocita

Onda moze biti ili do kabla ili do drajvera. A moze biti da kada ste stavili tablet u kompjuter on je bio povezan ili kao kamera ili u charge only modu. Kada ga povezete povucite dole status bar i kliknite na USB ikonicu, kada kliknete videcete 3 opcije: za prebacivanje fajlova kao Media uredjaj (MTP), kao kamera (PTP) i samo za punjenje(charge only). Vi trebate da kliknete na onu prvu opciju (Media device (MTP)).

Asus MeMO Pad HD 7 posedujem vec godinu dana i mogu vam reci da sam prezadovoljan kako me sluzi. I dalje je best-buy, godinu dana kasnije, i kad bih ponovo trebao da kupujem tablet uzeo bih opet isti.

Samo da su makar pustili apdejt na 4.3 🙁
Tablet je skroz dobar. Ja ga imam već 10 meseci.
Ali sam se razočarao jer nema apdejta. Nisam to od Asus-a očekivao. Uvek su bili brzi sa apdejtom.

Pa nije to Nexus uredjaj brate ... Strpi se, bice

ma koj ce nam apdjet, samo mogu nesto da uprskaju...posle ce kuknjava kad ce da isprave sve bagove iz apdejta....

@mikiPSY kako sad stvari stoje neće ga ni biti.
@Altru gori razlog za nedobijanje apdejta nisam čuo.

Gori ili ne, nije uvek sve tako jednostavno...imam i ipad i nakon par apdejta sam dobio prilicno losije trajanje baterije nego ranije i sporiji uredjaj...tako da nisam bas uveren da je apdejt bas uvek dobrodosao i neophodan...asus sada ima izuzetno trajanje baterije, ako bi apdejt samo to upropastio onda neka hvala...

meni se posle apdejte snimanje videa znacajno pokvarilo
rezolucija je ista,ali je slika nesto mutna,kao da nema fokus kao ranije :/

Pozdrav, da li neko moze da mi napise build number sa zadnjeg updatea? Da li je ovaj poslednji: ME173X_WW_user_4.2.4.99538_20131108

Pozdrav 🙂
Nije koliko vidim. 28.11.2013 je kod mene. ME173X_WW_user_4.2.4.72702_20131128

Nazad
Vrh Dno