Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima. Imam ovaj tablet (verziju od 8gb) nekih 10-ak dana. Zadovoljan sam skoro 100 % . Neke manje zamerke bi bile povremena,jako retka,neosetljivost ekrana,asusova tastatura,koja ima odlicno resenje sa brojevima i slovima u prvoj postavci,ali cesto omasim slovo "A" ili ubodem mikrofon greskom. Dobro,tastaturu bar lako zameniti. E,ono sto mi smeta je gomila procesa koji jedu ram,a nisu neophodni. Koliko je vama koji ste odradili root zamrzavanje ili brisanje tih aplikacija oslobodilo rama i da li je bitno ubrzalo rad tableta?

@bora bora

Verovao ili ne i meni stigla isti dan ista futrola

Nove vesti za one koje ne prate xda 🙂 Kreator custom ROMa za nas tablet, iako su mu ukrali ROM i samo zamenuli ime i objavili ga kao da je njihov, on ce najverovatnije releasovati AOSP ROM v2 ove nedelje, v1 nije imao internal storage i kamera nije radila, ovo je 100% AOSP port iz lenovo tableta (nzm tacno kojeg) tako da vise nece biti asusovog bloatwarea, na ovom ROMu kad ga flashujete free RAM ce biti oko 600 (na stock asusovom je oko 400 kada instalirate facebook i ostale RAM 'eatere') i videcete znatno bolje performanse za igranje... 🙂 android verzija ce naravno biti 4.2.2 zato sto MediaTek NIJE releasovao 4.3 za nas chipset.

Mozes li da objavis link ka temi. Hvala unapred.

Evo linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2503668 beta v2 je vec izasla ali verujem da ces morati da posaljes pm superdragonu da ti da da testiras zato sto nije dao link u temi, u temi imas samo temu sa v1 u kojoj nema internalnog skladista i ne radi kamera tako da nije bas namenjena za svakodnevnu upotrebu... Ako nesto zeznes ne znam da li ce ovaj debrick dole naveden raditi posto imas 8gb verziju ali bi trebalo da radi 🙂 instrukcije su na prvoj strani samo sto umesto onog roma koji je naveden u temi ti ces flashovati iz recoverya ovaj aosp

Sto se tice debricka evo i toga tu, tu imas i folder gde se nalazi i aosp rom v1 https://www.mediafire.com/folder/ai5zgr71f80f7//ME173X_WW instruckije su u factories stock, ovo sam ja preveo sa srpskog (psarasovog tutoriala) na engleski i xda clan pdox68 je ispravio 4. I 5. Korak koji sada omogucava updatovanje softwarea bez updateloopa 🙂 nadam se da sam pomogao. Ne odgovaram za hardbrickove, ali ova metoda debricka bi trebalo da radi zato sto sam je ja koristio vec 10 puta i uvek je radila

P.S ako koristite gravity box, koristite 2.9.2 za najnoviju verziju ne znam ali 2.9.3 je bacala soft brick.

Edit: verzija 2.9.5 radi i ne baca soft brick.

Poslednja izmena:
Drugari mala pomoc ako moze...
Poslednih par dana desava mi se da tablet jednostavno nece da se upali... odnosno kad ga iz nekoliko pokusaja i kad me vec iznervira upalim stoji 50-60% baterije...
Kao da se zamrzne, jer ga majka koja ga inace koristi i ne gasi?

Sad npr ne mozemo da ga upalimo vec pola sata. Stavimo ga na punjac on ne reaguje?

Hvala.

Reset na fabrička podešavanja, ako se i dalje isto dešava moraš se obratiti nekom servisu

Evo linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2503668 beta v2 je vec izasla ali verujem da ces morati da posaljes pm superdragonu da ti da da testiras zato sto nije dao link u temi, u temi imas samo temu sa v1 u kojoj nema internalnog skladista i ne radi kamera tako da nije bas namenjena za svakodnevnu upotrebu... Ako nesto zeznes ne znam da li ce ovaj debrick dole naveden raditi posto imas 8gb verziju ali bi trebalo da radi 🙂 instrukcije su na prvoj strani samo sto umesto onog roma koji je naveden u temi ti ces flashovati iz recoverya ovaj aosp

Sto se tice debricka evo i toga tu, tu imas i folder gde se nalazi i aosp rom v1 https://www.mediafire.com/folder/ai5zgr71f80f7//ME173X_WW instruckije su u factories stock, ovo sam ja preveo sa srpskog (psarasovog tutoriala) na engleski i xda clan pdox68 je ispravio 4. I 5. Korak koji sada omogucava updatovanje softwarea bez updateloopa 🙂 nadam se da sam pomogao. Ne odgovaram za hardbrickove, ali ova metoda debricka bi trebalo da radi zato sto sam je ja koristio vec 10 puta i uvek je radila

P.S ako koristite gravity box, koristite 2.9.2 za najnoviju verziju ne znam ali 2.9.3 je bacala soft brick.

Edit: verzija 2.9.5 radi i ne baca soft brick.

E,hvala ti puno. Upravo sam izvalio da ti pises i tamo dosta 🙂 Slabo se ja razumem u celu pricu sa romovima,do sada sam samo uspeo da root-ujem telefon i pobrisem neke aplikacije. Razmisljam,,vagam,da li da isto i sa tabletom odradim i da zamrznem neke aplikacije,da ih nme brisem (lista bezbednih bi dobro dosla 🙂 )

Evo sta sam ja disableovao: audiowizard, app backup, app locker, asus to do, asus wheater & time i parental lock.

Nema na cemu 😛 evo upravo sada skidam aosp v2, kada flashujem pisem utiske 🙂

Da li moze neko da mi objasni na srpskom (znam engleski ali ne razumem objasnjenje u postu na xda forumu) I da mi kaze u kom stanju treba da bude tablet da bi moglo da se flashuje (fast boot, boot loader, ugasen) I kako da installiram drivere (I program koji koristite)

Evo mojih utisaka za aosp v2 ROM,

ROM je DOSTA brzi od stock asusovog i dragonovog custom koji je baziran na stocku, za sada sam primetio 1 manji bug kada odete u settings i enablujete bluetooth pojavice se text "Unfortunatly' Bluetooth has stopped working-" ali on ce ustvari raditi, kamera za sada NE RADI. Sto se tice igrica najvise gameloftovih (Minion rush za primer) na stock ROMu je jakoo lagovala (barem kod mene) a ovde ide kao podmazano, pre u N.O.V.A. 3 loadovalo mi se oko 5 minuta level, iskreno nisam jos probao novu 3 na ovom romu ali sam ubedjen da ce max load biti 1-2 min. RAM kada se tablet bootuje je oko 600 a posle malo koriscenja bude oko 540 free, externa sd kartica u pocetku nece raditi, morace te je izvaditi pa opet staviti, na zalost to ce prouzrokovati reboot (ne znam zasto) ali kada se tablet opet bootuje u file manageru ce te videti i externu sd karticu. Preporucujem ga definitivno zato sto je ovo za sada najbolji ROM koji mozemo imati na nasem memo padu. Kada flashujes recovery trebalo bi da se flashuje i drugi preloader koji ce omoguciti da kada se tablet iskljuci i stavi u struju na punjenje on se nece bootovati sam od sebe vec ce samo nastavoti da se puni. (Bez ovog preloadera svaki put kada stavite tablet negde u struju on bi se sam od sebe bootovao)

Sto se tice unbricka, sutra cu ti sve prevesti i objasniti kako da instaliras drajvere.

Zvuci super. Mislis da ce uskoro neko srediti i problem sa kamerom? Radi li prednja? 540 mb je odlicno. 150-200 mb vise neko sto je na stock romu. Ovo bi mogao biti dobar projekat za mene (kad skupim m**a 😀 )

Drugari mala pomoc ako moze...
Poslednih par dana desava mi se da tablet jednostavno nece da se upali... odnosno kad ga iz nekoliko pokusaja i kad me vec iznervira upalim stoji 50-60% baterije...
Kao da se zamrzne, jer ga majka koja ga inace koristi i ne gasi?

Sad npr ne mozemo da ga upalimo vec pola sata. Stavimo ga na punjac on ne reaguje?

Hvala.

Slican problem. Radip normalno i kada se ispraznio na 10,% ugaser rucno i da se ponovo upali nece. Punjac punjenje ne reaguje i evo vec par dana nikako da se upali. Zna neko resenje. Cinim se da sam citao u ovoj temi da je bilo slicnih problema ali sad ne mogu da nadjem

Bas sam zadovoljan ovim tabletom. Definitivno best buy sto se tice odnosa cena/kvalitet. Jedna zamerka je sto bas dosta ostaju otisci prstiju. Kako to resiti? Jel ima smisla stavljati neku foliju, jel bi to pomoglo?

Evo uputsva za debrick (OVO JE PREVEO KORISNIK PSARAS, A JA SAM SAMO ISPRAVIO 3. I 4. KORAK)

1. korak - Instalacija drajvera.

Napunite vašu ciglu.

Uđite u device manager i kliknite na "PORTS (COM & LPT)" tj. "expandirajte" tu stavku.
Ugasite tablet i priključite ga na USB. Na par sekundi će vam se najverovatnije pojaviti
"MT65xx Preloader" a zatim će nestati i tablet će početi da se puni. Treba da za tih par
sekundi dok je tu kliknete 2 puta na njega i preko "update driver" nađete drajvere koji
se nalaze u SP_Drivers_v1.5 folderu i instalirate ih. Ako ste sve uradili kako treba
u device manageru će vam se sledeći put kad priključite tablet na USB pojaviti uređaj
"Mediatek Preloader USB VCOM (Android)(COM3)". Ja sam već imao instalirane drajvere sa
ASUS sajta tako da mi ovaj korak nije bio potreban jer mi se u device manageru odmah
pojavio pravi uređaj, tako da možete i tako da pokušate. Međutim, ovaj folder mi je zatrebao
na trećem koraku i to valja zapamtiti. To je to što se tiče drajvera, nemojte da vas brine
što uređaj brzo nestaje iz device managera, to tako treba.

------------------------------------------------------------------------------------------------

2. korak - Debrick

Pokrenite flashtool.exe iz foldera ULK173_20130618_2123_CSC. Kliknite na "scatter loading" i
povucite (2xklik) fajl "MT6589_Android_scatter_emmc.txt". Putanja je sledeća :

\ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918\ME173X_multi_4.2.4.06716_20130918_fac\
ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918\ImageME173X\signed_bin\MT6589_Android_scatter_emmc.txt

Obratite pažnju da bude tačna putanja, u pitanju je folder koji sadrži custom rom, ne servisni!!!

Zatim u gornjem "windows" meniju kliknite na "write memory" i niže će vam se pojaviti tab pod
Imenom "write memory", kliknite na njega. Obeležite u "memory settings" - EMMC. Zatim kliknite
na "open raw data" i povucite fajl "sro-default-lock-sign.img", takođe iz custom ROM foldera.
Putanja je sledeća :

\ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918\ME173X_multi_4.2.4.06716_20130918_fac
\ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918\ImageME173X\signed_bin\sro-default-lock-sign.img

Proverite sledeće parametre :

File size: 0x00006D20(Bytes)
Begin Address (Hex)0x3980000
Container Length (Hex)0x6D20

Ako je sve u redu (a trebalo bi ako ste povukli pravi fajl) kliknite na "write memory"
i uključite tablet u USB. Posle par sekundi upisivanja trebalo bi da se pojavi lep
zeleni krug i poruka "OK".

Sad se vratite na tab "download" i kliknite na "special format #1". Parametri moraju biti:

Begin Address 0x2D00000
Format Length 0xA2000000

Kliknite "OK" i uključite tablet u USB.

Posle zelenog kruga, kliknite na "special format #2". Parametri :

Begin Address 0x0
Format Length 0x1100000

Kliknite "OK" i uključite tablet u USB. Posle zelenog kruga smatrajte da ste uspešno završili
drugi korak, tj. debrikovanje uređaja.

3. korak

Kliknite na scatter loading i nadjite povucite fajl MT6589_Android_scatter_emmc.txt iz

"\ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918\signed_bin\M T6589_Android_scatter_emmc.txt"

Kliknite download i ubodite tablet. Ako izbaci neki error verovatno je do drajvera, samo ih opet instalirajte.
Posle zelenog kruga izvadite tablet.

4. korak

Kliknite scatter loading i odaberite MT6589_Android_scatter_emmc.txt nalazi se u

"\ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918\M T6589_Android_scatter_emmc.txt"

Kliknite download i prikljucite tablet, ako izbaci neki error nema veze izvucite tablet iz pc-a i probajte da ga upalite, tablet bi treba malo duze da se pali ali ne panicite. Kada se bootuje verovatno cete za koji minut dobiti ponudjen update. Prihvatite ga i updatujte software. Na originalnom tutorijalu kada bi se ovaj update prihvatio bili biste stuckovani u updateloop-u(hvala clanu PDox68 koji je resio ovaj problem). Fajlove skinite odavde http://www.mediafire.com/download/16db62e15ylddl6/ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918.7z a drajvere i sp flashtool odavde: http://www.mediafire.com/download/n3yweafp8h7j74y/spft+i+drajveri.zip

A sto se tice kamere na AOSP v2 ROM-u kada udjes u kameru pise camera not found i aplikacija se automatski zatvori, valjda ce v3 popraviti taj i onaj bug sa externom sd karticom 😀

EDIT: TABLET MORA BITI ISKLJUCEN DOK SE FLASHUJE.

Poslednja izmena:
Kada nam (pu,pu,daleko bilo ) zvekne baterija, koliko kosta zamena ? Asuse javi se 😕

Koliko traje ceo proces? Kapiram da je prilicno detaljno objasnjeno sve,ali opet mi deluje prilicno komplikovano. Da li je moguce naciniti nepopravljivu stetu? Radi li se na v3 verziji vec? Igras se vec par dana sa novim ROM-om,da li je stabilan?

Traje oko 10-ak minuta, ako pratis sve korake ne bi trebalo da dodje do gresaka. U vezi v3 nemam nikakvih informacija, rom je stabilan, samo sto kada se ubaci sd kartice tablet ce se rebootovati, i mislim da ako ga rucno rebootujes da ces opet morati da izbacis pa ubacis sd karticu. Za sad sam primetio da u FPSe emulatoru fps u crash 1 zna da padne na 30-40 u opengl, dok na stocku nije padao ispod 50, ali sve ostalo je dosta brze od stocka.

Imam tablet vec 6 meseci, i napravio sam i nalog za sestru. Kada ja ukljucim net i odem na fejs, automatski i nju prijavim na drugom accountu, zasto to? Zasto ukljucuje net za oba profila?

Nemam nikakav konkretan predlog nazalost, jer sam foliju dobio u kompletu sa futrolom i olovkom.

da li postoji narodska verzija mocrosoft office mobile za ovaj tablet?
znam da postoji samo za one koji su kupili office 365,pa me interesuje,da li mogu i ja koji nisam da je nabavim nekako

Nisam video da postoji "narodska" verzija Office 365.
Moj ti je savet da ako vec korstis Android predjeds na Goolge-ove servise i aplikacije.
Koristi Google Drive i QuickOffice.
Meni oni zavrsavaju posao odlicno.

4.3

E ljudi mozda cemo nekim cudom dobiti custom 4.3 ROM, super dragon trenutno trazi 4.3 ota dump od lenovo s5000 tableta koji je najverovatnije lenovo napravio posto mediatek nikad nije izbacio 4.3 za nas chip set, ako neko MOZDA ima taj ota update zamolio big game ako moze da mi ga posalje 🙂

E ljudi mozda cemo nekim cudom dobiti custom 4.3 ROM, super dragon trenutno trazi 4.3 ota dump od lenovo s5000 tableta koji je najverovatnije lenovo napravio posto mediatek nikad nije izbacio 4.3 za nas chip set, ako neko MOZDA ima taj ota update zamolio big game ako moze da mi ga posalje 🙂

O,ho,ho,ovo ce vec biti zanimljivo 🙂

Nazad
Vrh Dno