Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ovako. Pisao sam ovde da mi se tablet usporio posle update-a, dobio razlicita iskustva pa sam procesljao malo strane forume. Naime, mnogima su se pojavili slicni simptomi.

Sad da ne prevodim, nadam se da svi razumeju:
-Wi-Fi drops, very slow network results
-Fluctuating brightness
-tablet keeps going into hibernation every 1 min
-noticeable lag switching between apps
-Amazon App Store kept making me log in over and over again
-I preferred project butter over project stutter
-Whole OS seems slow after the update
-apps cutting out or closing
-Touch sensitivity issues
-battery life decrease
-crashing apps, freezes, and now i have very low available ram

Dok s druge strane ima i onih koji kazu da im tablet radi bolje.

Resenje: treba obrisati kes memoriju. Znaci: Settings > Storage > Cashed Data > clear cashed data.
Cim dodjem kuci cu isprobati kako radi pa javljam.

jel ga ostavila na punjacu preko noci?
nemojte to da radite,pise u uputstvu da ne sme

Jeste, skinuo sa punjaca i ostavio par sati nakon toga probao i upalio tablet odnosno blinka da je prazna baterija, ja ga vratim na punjac i pocne da puno, nakon toga upalim . Na app ispisuje da puni i da je baterija na 1%. Da li je moguce da se nije punio uopste iako je bio celu noc na punjacu???

Poz.

Jeste, skinuo sa punjaca i ostavio par sati nakon toga probao i upalio tablet odnosno blinka da je prazna baterija, ja ga vratim na punjac i pocne da puno, nakon toga upalim . Na app ispisuje da puni i da je baterija na 1%. Da li je moguce da se nije punio uopste iako je bio celu noc na punjacu???

Poz.

Da punjač nije bio povezan na (isključen) produžni kabl 🙄

Poz.
Pogledaj moj post nekoliko strana unazad. br1178

Poslednja izmena:
Malopre sam testirao touch sa aplikacijom koja detaljnije prikazuje stanje stvari i vidim da je izgleda tu problem. Osetljivost ekrana je promenljiva, samo gornja 1/3 ekrana ima dobru osetljivost, ostatak ima zone na kojima uopšte ne reaguje. To se vidi i po tome što skrol koji kreće od vrha ekrana ide glatko ali čim prst pređe granicu 1/3 od vrha počinje da skroluje skokovito. Ne gine mu servis 🙁

Rešio sam problem faličnog touch-a samostalno. Otvorio sam tablet, otkačio oba flet konektora jer se videlo da stoje malo ukrivo i ponovo ih priključio kako treba. Sada je sve ok.

u uputstvu pise da ne valja
mada ni jedan uredjaj sa litjum jonskom i litijum polimer baterijom ne bi trebalo da se puni duze od onoga koliko je potrebno da se baterija napuni

U zadnjih 15-tak godina svi uredjaji koji pune baterije, pre svega mobilni telefoni, Laptopovi, A kasnije naravno i Tableti imaju ugradjenu Elektroniku, koja i Stiti bateriju od prepunjavanja, a i sam uredjaj od struje koja stize iz punjaca.

E sad oko te Elektronike , tome namenjene u ovom modelu je Asus nesto zeznuo. Verovatno je vec bila odstancovana prva Serija, kada su u Testiranju uocili problem. Da se menja dizajn , nije bilo vremena, niti je bilo moguce, vec jedino da se u Uputsvo stavi upozorenje o uocenome.

Tableti se jako brzo menjaju, pa pre ce Asus da izbaci neki novi model nego sto ce da uradi reviziju ovog postojeceg. Zato treba postovati to upustvo , Asusu packa 😀 sto nisu ranije uocili propust, pre nego sto je bilo kasno, jer ovo nema ni na jednom modelu bilo kog proizvodjaca, da se ovako nesto dogadja.

Kada sam pre jedno mesec dana na ovom topicu citirao to upozorenje iz uputstva, koje sam savim slučajno pročitao, javili su se iz Asus Srbija i objasnili kako je to uopšteno uputstvo za sve Asus uređaje. Da se ne misli konkretno samo na ovaj uređaj i da vreme prekoračenja punjenja nije jasno definisano. Njihovo objašnjenje je zvučalo kao da ne treba da brinemo. Sve je ok, a ispostavilo se da nije. ***, moramo da pazimo na taj problem. Nema druge opcije 🙁

Hmmm kako ce da rikne kad prestane da bude dobavljiv identican model... bas zbog ti smrdljivih fazona.

Ljudi zar će te da navijate alarm da bi ga skinuli sa punjača? Vi ste kupili njega ne on vas...

e bas tako! i ja ga punim svako drugo vece, na punjacu bude od npr ponoci do 7 ujutru o nista mu se nije do sada desilo. a ako se desi, zna se, garancija, servis i ostalo. koliko kosta, bice skroz ok ako izgura do kraja garancije moje svakodnevno njakanje

Da ponovim: Stavka o izbegavanju produzenog punjenja baterije se nalazi u uputstvima svih novih ASUS Android tableta, tako da nema nikakve osnove u pricama da HD 7 ima problem koji je prikriven ovom stavkom u uputstvu. Ona je tu da bi se izbeglo davanje materijala za tuzbu korisnicima koji koriste neke od ekstremnih tehnika punjenja. Verujem da ste i sami citali za kakve se sve gluposti podizu tuzbe u SAD. Punjenje tableta tokom noci ne predstavlja problem i opasnost po uredjaj.

Da ponovim: Stavka o izbegavanju produzenog punjenja baterije se nalazi u uputstvima svih novih ASUS Android tableta, tako da nema nikakve osnove u pricama da HD 7 ima problem koji je prikriven ovom stavkom u uputstvu. Ona je tu da bi se izbeglo davanje materijala za tuzbu korisnicima koji koriste neke od ekstremnih tehnika punjenja. Verujem da ste i sami citali za kakve se sve gluposti podizu tuzbe u SAD. Punjenje tableta tokom noci ne predstavlja problem i opasnost po uredjaj.

Dobro. Ako je tačno to što kažete, da ovaj uređaj nema nikakvu skrivenu manu, u čemu je onda problem? Ja lično poznajem dvojicu ortaka kojima sam preporučio da kupe ovaj tab. Kupili su ga u različitim vremenskim periodima i na različitim mestima. Garantujem da nisu izlagali uređaj, kako kažete, ekstremnim tehnikama punjenja, pa ipak im se desio problem sa baterijom. Isto tako, pošto pratim ovaj forum, još nekoliko ljudi se žalilo na istu stvar. Ne tvrdim da će se to svima desiti, ali je očigledno da problem postoji, a da li je to određene serije u proizvodnji ili šta već, to mi koji smo ga kupili ne znamo. Samo nemojte da tvrdite kako je sve u redu i da ne treba da brinemo. Imamo garancije ali niko nije srećan kada ide u servis.

U zadnjih 15-tak godina svi uredjaji koji pune baterije, pre svega mobilni telefoni, Laptopovi, A kasnije naravno i Tableti imaju ugradjenu Elektroniku, koja i Stiti bateriju od prepunjavanja, a i sam uredjaj od struje koja stize iz punjaca.

E sad oko te Elektronike , tome namenjene u ovom modelu je Asus nesto zeznuo. Verovatno je vec bila odstancovana prva Serija, kada su u Testiranju uocili problem. Da se menja dizajn , nije bilo vremena, niti je bilo moguce, vec jedino da se u Uputsvo stavi upozorenje o uocenome.

Tableti se jako brzo menjaju, pa pre ce Asus da izbaci neki novi model nego sto ce da uradi reviziju ovog postojeceg. Zato treba postovati to upustvo , Asusu packa 😀 sto nisu ranije uocili propust, pre nego sto je bilo kasno, jer ovo nema ni na jednom modelu bilo kog proizvodjaca, da se ovako nesto dogadja.

Predlazem ti da tužiš onog (učitelja ili učiteljicu) ko te je učio pravopisu, a posebno upotrebi velikih i malih slova.

Rešio sam problem faličnog touch-a samostalno. Otvorio sam tablet, otkačio oba flet konektora jer se videlo da stoje malo ukrivo i ponovo ih priključio kako treba. Sada je sve ok.

Jel' može kratko upustvo za nas sa istim problemom,,,Dođe mi da ga zafrljačim u zid koliko me nervira touchscreen!

Čim se otvori zadnji poklopac vide se dva kraka jednog flet kabla koji idu u dva mala konektora. Kod mene su oba kraja bila zakošena i nije bilo dobrog kontakta. Podignu se dva mala bela plastična češlja sa oba konektora, flet kabl se uvuče do kraja u konektor i zatvore se ti beli češljevi. Bilo bi dobro zalepiti deblji deo flet kabla koji ide ka ekranu za bateriju kako bi se onemogućilo ponovno pomeranje kontakata.

Ako nemaš onaj plastičan alat za otvaranje telefona, daljinaca i sličnih plastičnih uređaja bez oštećenja, odnesi tablet u prvi servis za mobilne telefone i tu će ti to srediti za par minuta.

edit:
u prilogu su slike kako izgledaju ti konektori, a ubacio sam i sliku alata* kojim sam ga malopre otvorio za slikanje jer mi je odgovarajući pribor kod kuće.

*alat je plastično pakovanje rezervnih noževa za skalpel 🙂

Prilozi

• 20131212_140058.jpg
    20131212_140058.jpg
    106.4 KB · Pregleda: 250
  • 20131212_140110.jpg
    20131212_140110.jpg
    109.7 KB · Pregleda: 237
  • 20131212_140333.jpg
    20131212_140333.jpg
    88.9 KB · Pregleda: 222
Poslednja izmena:
Woooow!!! Hvala ti puno!Uradio sam sve po tvojim uputstvima i kao da sam kupio novi tablet.Inače se u elektroniku razumem taman toliko da znam da promenim bateriju na mobilnom telefonu.Svaka čast!

ok, ok, bez svadje. decko ocigledno koristi tastaturu koja sama stavlja velika slova, necemo sad bas zalaziti u najsitnije detalje

Šta je ovo,forum o gramatici?Sram vas bilo. Stidite se. 🙂

Ajde gramatika manje više ali u onom postu je toliko stvari nalupao kao videli su oni problem ali nisu mogli da menjaju dizajn... Kao da je glavni u asusu pa on ima sve informacije...

Evo jos jednog Genijalca na Braniku ASUSA. Ajde Genije koji Nikada ne Lupas , vec pises samo Pametne stvari, navedi jos jedan tablet koji ima takav problem.

Kupio sam danas ovaj tablet sestricini za rodjendan. Jel moze neki savet kako da se pravilno koristi ovaj uredjaj,tj,sta posle prvog paljenja? Da ga kacimo na net da pokupi update-e? Nekakav savet za pocetnike,prvi put se susrecemo sa ovim tabletima. Ako moze na pp link gde skidate igre za ovo.

Pozdrav.

Nema nekog posebnog uputstva koristiš kako ti hoćeš tj ona. Sve što je besplatno skidaš sa Google Play a, tu imaš i igre.

Nazad
Vrh Dno