Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pitanje, juce mi ljudi donosili i nije htela da radi Intex Tastatura sa futrolom kao ni obicna USB preko OTG-a a obe rade na Prestigio i Intex tabletima, sta tu nedostaje da bi radilo?

Pitanje, juce mi ljudi donosili i nije htela da radi Intex Tastatura sa futrolom kao ni obicna USB preko OTG-a a obe rade na Prestigio i Intex tabletima, sta tu nedostaje da bi radilo?
Nedostaje softverska podrska za OTG, bar je tako bilo kada je HD 7 izasao.

Nedostaje softverska podrska za OTG, bar je tako bilo kada je HD 7 izasao.

Nedostaje hardverska podrška za OTG, a ne softverska. Sav softver potreban za otg je uglavnom prisutan. Ja sam uspesno povezao eksterni 320GB usb hdd tako što sam mu obezbedio dodatno napajanje iz pc usb porta . To je hardverski problem. Sve te tastature ce raditi ako im se obezbedi dodatno napajanje preko "Y" usb otg kabla ili pomocu usb haba sa dodatnim napajanjem.

Poslednja izmena:
da, to sa otg je jedini ozbiljan problem ovog tableta, meni bar.
ima li neko preporuku za neku bluetooth tastaturu???

Ja sam je kupio pre par dana novu na KP u kompletu sa mišem za 2000 dinara, lik je dobio u kompletu sa telefon i prodavao odvojeno, tastaturica je prva liga, samo sam je na blic probao i vratio u kutiju, čekam da uzmem tablet pa da krenem da eksploatišem 🙂

motorola-xoom-bluetooth-keyboard-1.jpg

Hvala na odgovorima. Malo je cudno da nema podrsku za tastaturu, a ovi jeftini rade.

Hvala na odgovorima. Malo je cudno da nema podrsku za tastaturu, a ovi jeftini rade.

Da bi imao podršku za USB tastature morao bi da radi USB OTG. Kako USB OTG nije potpuno implementiran (nije obezbeđeno napajanje za USB uređaje) ništa što zahteva USB OTG neće raditi (osim ako se ne obezbedi dodatno napajanje iz spoljašnjeg izvora).

Mom ortaku riknula baterija. Tab je star oko 3 meseca. Stalno ga je ostavljao da se puni u toku noći, a izgleda da to stvarno ne treba raditi sa ovim uređajem 🙁

Niie riknula.Neka ga ostavi da stoji malo bez punjaca. Najmanje 3-4 sata. Posle neka pokusa da ga upali.

Evo, i ja postadoh vlasnik jednog crno belog memo pada. Dvoumio se dugo izmedju Asusa i Prestigio quantum modela od 7,85 inca, ali je na kraju prevagu odnela duzina trajanja baterije, ugradjen GPS i veca rezolucija ekrana. Prvi utisci su vise nego zadovoljavajuci.

danas stigao trans cover, utisci odlicni

Prilozi

• IMG-20131207-WA0000.jpg
    IMG-20131207-WA0000.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 243
  • IMG-20131207-WA0001.jpg
    IMG-20131207-WA0001.jpg
    27 KB · Pregleda: 229
osvojena na nagradnoj igri na fb stranici asus serbia. evo ovim putem da im se zahvalim na ponudjenom izboru covera, naime, dali su da se bira izmedju sve tri opcije koje asus nudi za ovaj tablet (versa sleeve 7, persona cover i trans cover) i maltene svih boja u kojima se proizvode. magneti rade odlicno, kako kod formiranja standa, tako i kod paljenja/gasenja ekrana. mislim da u prodaji kosta 3500 din.

Ako neko zeli da rootuje ovaj tab. neka proba program koji se zove Framaroot. Meni je sve proslo super na Alcatel OT XPOP koji isto ima MTK cipset, a i na postu na xda forumu stoji da ovaj tab. podrzan MTK uredjaj. Verujem da ce vam sve proci ok. i ako vam program bude izbacio da je useo da rutuje, rebootujte uredjaj, sacekajte da obavi svoj posao i imate bezbedno rutovan tab. I mozete da skinete sa google playa root checker da proverite da li imate SU library, tj. Da li je sve to uspelo. Nadam se da sam ovime podstakao ljude da rutuju svoj tab. zato sto tek kada rootujete android imate osecaj kao da stvarno posedujete svoj uredjaj.

Meni ne radi. Kliknem share i ništa se ne desi. Onda posle izađe unable to send.

Drugari imam problem sa tabletom, naime majci sam isti poklonio i sinoc nije mogla da ga upali, stavila ga na punjac.
Ja jutros probam i na punjacu i bez njega ali nece ON.
Postoji li neko resenje ili mora servis? 🙁

jel ga ostavila na punjacu preko noci?
nemojte to da radite,pise u uputstvu da ne sme

Evo, ja znam za dva slučaja kada su moja dva ortaka kojima sam preporučio ovaj tablet, morali da nose u servis jer im je riknula baterija. Držali su ih na punjaču u toku noći iako sam ih upozorio da to ne rade. Sad ispadam ja kriv zbog te preporuke za "odličan" uređaj, a i sebi sam ga uzeo?!

Uredjaj jeste odličan, a pošto je pod garancijom, popraviće verovatno. 🙂 kvarovi se dešavaju i na mnogo skupljim uredjajima. (Da ne pomisle ljudi da je tablet loš i da se svaki kvari). 🙂

Uredjaj jeste odličan, a pošto je pod garancijom, popraviće verovatno. 🙂 kvarovi se dešavaju i na mnogo skupljim uredjajima. (Da ne pomisle ljudi da je tablet loš i da se svaki kvari). 🙂

U pravu si. Međutim, ovo je definitivno problem, pa treba paziti sa punjenjem baterije. Verovatno se ne bi desilo svakom uređaju, ali nikad ne možeš da budeš siguran.

Naravno, ali mozda je i bolje da se pokvari u garantnom roku, bar mozemo da dobijemo novi ili novac nazad (tako sam i ja kupio ovaj, nakon sto mi je na prestigio tabletu crkla baterija). 🙂

Naravno, ali mozda je i bolje da se pokvari u garantnom roku, bar mozemo da dobijemo novi ili novac nazad (tako sam i ja kupio ovaj, nakon sto mi je na prestigio tabletu crkla baterija). 🙂

Najbolje je da rikne na samom isteku garantnog roka 😉

9e4unyby.jpg

Nestalo mi back dugme a home me ne **** dva posto 😀

I meni se desila situacija sa baterijom, punio sam ga povremeno nocu. Ostavio sam ga malo da se odmori i uspeo da ga upalim dok je bio na punjacu.

Nazad
Vrh Dno