Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pitanja

Zdravo svima, ja sam se tek registrovao i hteo bih sve da vas pozdravim!
Nego, imam par pitanja u vezi ovog taba... Jel izasao 4.3 update i da li ce ovaj tab podrzavati otg u skorije vreme bez dodatnog napajanja i jedina stvar koja po meni fali ovom modelu je hdmi. Toliko od mene 😀

Zdravo svima, ja sam se tek registrovao i hteo bih sve da vas pozdravim!
Nego, imam par pitanja u vezi ovog taba... Jel izasao 4.3 update i da li ce ovaj tab podrzavati otg u skorije vreme bez dodatnog napajanja i jedina stvar koja po meni fali ovom modelu je hdmi. Toliko od mene 😀
1. Nije jos uvek izasao 4.3 update (trenutno je na 4.2.2)
2. Nece podrzavati OTG bez dodatnog napajanja nikada, posto to nije softverski vec hardverski problem.

Jel bi moglo jedno pojasnjenje. Da li tom usb uredjaju koji se povezuje sa tabom treba dodatno napajanje ili sta (naravno sve to preko otg kabla koji se za ovaj uredjaj kupuje posebno)... Cuo sam da je to zbog toga sto microusb na ovom tabu ne sprovodi dovoljno struje za uredjaje koji se prikljucuju rade normalno

Treba napajanje, prelistaj malo temu.

Celu temu sam prelistao od a do z nego. Samo sam hteo da budem siguran

I samo da napomenem. Verzija sa 8gb interne memorije nije samo oskacena sa losijim kamerama nego i su i zvucnici losiji.

Nego, cuo sam da se nekolicini ljudi tablet brickovao u sred updatovanja. ALI to se desava veoma, veoma retko.

Poslednja izmena:
Hvala, za svaki slucaj sam morala da pitam, posto sam procitala neka losa iskustva...update je uspesno odradjen, radi sve super. Jedina zamerka za sada mi je spor odziv na dodir, mada je to mozda samo subjektivan utisak.

Hvala, za svaki slucaj sam morala da pitam, posto sam procitala neka losa iskustva...update je uspesno odradjen, radi sve super. Jedina zamerka za sada mi je spor odziv na dodir, mada je to mozda samo subjektivan utisak.

Subjektivan utisak, kao što kažeš 😉

Ne, luka ja sam iskusio tu vrstu laga i na mnogo mocnijim uredjajima, i zato mislim da to nije subjektivan utisak. Inace uredjaju po meni fali samo hdmi.

Stigao mi danas tablet sa servisa. Sredili su mi problem sa slotom za mem. karticu, ali mi flesovali neki matori firmvare sa kineskim recovery-jem!!!😡
I sad naravno ne radi update. Prikazuje mi da imam latest verziju softvera, iako sam pre nego što sam poslao tablet na servis imao noviju verziju.
Pri butovanju mi se u dnu ekrana pojavljuje poruka tipa: => Normal boot, a kada idem u recovery: =>Recovery boot

Treba da uzme čovek motku u ruke i da sve to ...
I sad imam dve opcije, tri u stvari. Ili da se sam zezam sa flešovanjem - po uputstvu sa onog ruskog foruma; ili da to treći put šaljem tablet u kimtec-ov servis! Ili treće - da ga tresnem od zemlju, odem i kupim nexus 7 ili asus transformer t100.😡

Ovakvi propusti i greške ne smeju da se dešavaju iole ozbiljnijem servisu, a kamo li asusovom ovlašćenom servisu!!!

nije mi jasno zasto su to uradili, zar greska sa memorijskom nije hardverske prirode cim je parce izolir trake resava...?

Da li je 30 dana dovoljno dogledno vreme?

Da li vi možete da kontaktirate Gigatron i meni zamenite uredjaj? Ja sam platio nov uredjaj, a ne stvar koja se popravlja mesec dana.

Kome treba da se obratim da rešimo ovo, Gigatronu ili Asusu? Koliko još vremena treba da budem bez tableta?
Ako si ti korisnik koji je slao serijski broj uredjaja na nasoj FB stranici onda ti je uredjaj popravljen.

Stigao mi danas tablet sa servisa. Sredili su mi problem sa slotom za mem. karticu, ali mi flesovali neki matori firmvare sa kineskim recovery-jem!!!😡
I sad naravno ne radi update. Prikazuje mi da imam latest verziju softvera, iako sam pre nego što sam poslao tablet na servis imao noviju verziju.
Pri butovanju mi se u dnu ekrana pojavljuje poruka tipa: => Normal boot, a kada idem u recovery: =>Recovery boot

Treba da uzme čovek motku u ruke i da sve to ...
I sad imam dve opcije, tri u stvari. Ili da se sam zezam sa flešovanjem - po uputstvu sa onog ruskog foruma; ili da to treći put šaljem tablet u kimtec-ov servis! Ili treće - da ga tresnem od zemlju, odem i kupim nexus 7 ili asus transformer t100.😡

Ovakvi propusti i greške ne smeju da se dešavaju iole ozbiljnijem servisu, a kamo li asusovom ovlašćenom servisu!!!

Zbog ovoga ce ASUS da gubi kupce...

Završen servis danas. Konačno.

Ako se ne zapalim do jutra ili izgori kuća za koji dan, trebalo bi da je sve u redu.

kuc kuc 🙂

Ok. Kontaktirali su me iz Asusa i u ponedeljak šalju ponovo kurira. Ljubazno su se izvinuli, greškom je u tabletu ostao testing kineski firmvare. Nagleda se vala ovaj moj memo pad beogradske raje.🙂
Hvala članu ASUS Srbija na pomoći.

Treći put i Bog pomaže (inače ima da mu se iznaraduje neki gan.ci sas konjče).😀

Da li neko moze da mi da link ovde ili u private msg za default rom sa otkljucanim bootloaderom (ne 4.1 nego 4.2 android)

Mrzelo me da čekam ponedeljak i ponovo šaljem tablet na servis, i opet 3-4 dana budem bez njega. :d
Pet minuta u kućnoj radinosti i opet je tu asusov 4.2.2 oriđinale rom.😉

Baš sam hteo da ti napišem da se ne isplati slati ga u servis, lako se instalira 4.2.2...

kao sto sam napisao pre neki dan,uzeo sam ovaj tablet,odmah na pocetku sam imao peh,porucio sam sivi i uzeo,poneo kuci,uspesno apdejtovao na 4.2.2 ali sam odmah primetio da nikako nece da rotira ekran,sve sam pokusao,kao i radnik u prodavnici gde sam uzeo ali nece,odmah sam uzeo drugi plave boje koji je bio na lageru,i ovaj odmah apdejtovan uspesno,posle nedelju dana koriscenja mogu reci da sam jako zadovoljan,instalirano mnostvo aplikacija,sve radi tecno,instaliran igrica real racing ne zbog toga sto sam neki zaludjenik za igre,cisto da vidim kako radi,uspesno instalirana,oko 1,4gb,u pocetku je kocilo otvaranje,verovatno zbog manjka rama u tom trenutku,sada je sve ok,iskreno odusevio me sa grafikom i kvalitetom slike,citam po forumima a i ovde da ima problem sa ucitavanjem sd kartice,ja sam cisto ubacio moju karticu da probam da li radi jer mi jsasvim dovoljno 10tak gb memorije njegove,kartica odmah procitana,ne resetuje,stkskan sa svih strana jedino mi je bilo cudno sto kad otvorim galery na kartici,follder se normalno prikaze a u asus galery ili kako se vec zove,ona velika ikona sa svim slikama trepce i nece da stane??baterija je odlicna,meni moze da istera do 10tak sati normalnog koriscenja,net,citanje stripoova i slicno,posle nedelju dana cje se blago krckanje kad se drzi u ruci ali meni to ne smeta,kamera mu zadovoljavajuceg kvaliteta,kako prednja tako i zadnja,jedino bih zamolio za savet koju navigaciju da ubacim,nisam neki strucnjak zato i pitam...ovo mi je prvi asus uredjaj,iskreno zadovoljan sam

Ova navigacija
atytasun.jpg

Sa ovim mapama
erana9aq.jpg

Kod mene radi savršeno.
Sa novijom verzijom aplikacije sam imao problema, dok ova verzija je skroz stabilna.

Poslednja izmena:
Ova navigacija
atytasun.jpg

Sa ovim mapama
erana9aq.jpg

Kod mene radi savršeno.
Sa novijom verzijom aplikacije sam imao problema, dok ova verzija je skroz stabilna.

Da li ti pokazuje celu sliku kada ga držiš u landscape modu, tj. da li je ok rezolucija. Ja sam ranije instalirao (ne znam tačno koju verziju) iGo sa rezolucijom 1280x800 i navigacija mi je bila ok samo u portret modu, dok kada ga okrenem u landscape nedostaje donji deo slike. Znam da ima neka fora da se edituje sys fajl, vezano za rezoluciju, ali nisam znao tačno koje parametre da izmenim, odnosno na koje vrednosti.

Nazad
Vrh Dno