Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

Kupio sam novi tablet. Kada sam ga raspakovao, skinuo zaštitnu foliju i uključio, primetio sam fleku (kao otisak prsta) svetlije boje koja je najviše uočljiva na beloj pozadini. Nalazi se pored leve ivice i naravno nikakvim brisanjem ne može da se ukloni jer je u pitanju probijanje svetlosti. Sva sreća što je prodavac razuman, pa odoh odmah da ga zamenim. Jeste cimanje ali šta da radim. Pogrešio sam što ga nisam na licu mesta uključio, a devojka koja je radila, lepo me pitala. Šta ćeš?! Ko nema u glavi, ima u nogama!

Poslednja izmena:
Kupio sam novi tablet. Kada sam ga raspakovao, skinuo zaštitnu foliju i uključio, primetio sam fleku (kao otisak prsta) svetlije boje koja je najviše uočljiva na beloj pozadini. Nalazi se pored leve ivice i naravno nikakvim brisanjem ne može da se ukloni jer je u pitanju probijanje svetlosti. Sva sreća što je prodavac razuman, pa odoh odmah da ga zamenim. Jeste cimanje ali šta da radim. Pogrešio sam što ga nisam na licu mesta uključio, a devojka koja je radila, lepo me pitala. Šta ćeš?! Ko nema u glavi, ima u nogama!

Bedak. Meni su u prodavnici otvorili kutiju i dali mi da ga testiram na mrtve piksele.

Ne mogu da verujem! Opet je crkla sd kartica! :what:
Pre dve nedelje mi se desilo da odjednom kartica više nije prepoznata, kao da ne postoji u tabletu, ni jedan komp je ne prepoznaje, vratio sam je gde sam uzeo, dali su mi novu, i evo danas ista stvar!
Jutros je sve radilo kako treba, nisam koristio tablet celog dana, nisam bio kući, bio je uključen, probam sad, vidim, nema kartice. Probam u čitaču, ne vidi je. Stavim drugu u tablet, sve radi normalno!
U pitanju je Kingston 16 GB class 10. Nemoguće da su obe bile neispravne!!! Prva nije radila ni tri dana, ova druga, oko dve nedelje, možda ni toliko! Da nije neki hardverski problem? Pa da ih tablet na neki način kvari?! :eek:

Ma jok,do kartice je.Meni su u mobilnom crkle 2 iste u roku od 2 nedenje.Takva je serija.Stavi neku od 8 GB.Garantovano ce raditi.

Imam neku od 4 GB, zvrji prazna, probacu prvo sa njom! Neka stoji neko vreme, pa cu da vidim! Ali opet mi nelogično malo da su crkle obe!

meni se desilo kada sam kupio karticu u gigatronu da je crkla isti dan posle 30 min koriscenja,vratio sam je i za 2 nedelje dobio novu koja opet nije radila ali srecom sam je probao na licu mesta pa sam dobio trecu koja radi i sad

Posle 2 nedelje!? Trebalo im 14 dana da konstatuju da je kartica crkla?!

Ja sam oko dva danas odneo karticu na reklamaciju, drugu po redu. Malopre me zvali da odem da mi vrate novac jer ne mogu da garantuju da neće ponovo da se desi! Kao nisu sigurni da nije od lošeg rukovanja!!! Ja im kažem da je kartica crkla u toku noći!!! U svakom slučaju, ovog puta neću Kingston da uzimam.

cini mi se da je i meni problem bio sa kingston karticom...sada koristim samo san disk ili trascend

Ja cu sutra da potrazim neku u tom cenovnom rangu koliko sam platio ovu (1600 din).

juce sam kupio ovaj tablet i prezadovoljan sa njime,u odnosu na cenu daje mnogo,inace uzeo sam prvo sive boje ali nikako nije hteo da rotira ekran,ko zna sta smo sve pokusali,za pola sata vratio i uze oteget,ovaj sljaka za sada ko lud,ekran je jako dobar,bolji u odnosu na acer b1710,uporedjivao sam prilikom kupovine

evo vec tri nedelje koristim ovaj tablet i nemam nikakvih zamerki, obzirom na to koliko kosta i za sta ga koristim.
prva stvar koju sam odmah promenio je launcher, naravno stavio sam apex koji uz par tweakova izgleda identicno kao na stock androidu tj na nexusu.
posto ga koristim samo kod kuce, futrola je nepotrebna, uvek je pri ruci mikrofiber krpica kojom ocistim ekran, mozda jednom na dan i, osim toga, ne pazim nesto posebno na uredjaj.
jedino razocarenje za mene je bio izostanak podrske za usb otg, tj potreba za externim napajanjem, ali i za to ima resenje, otg kabel sa dodatnim muskim usb kablom za prikljucenje na punjac ili komp kosta 3-4$, jedino se pitam koliko ce mu trebati da stigne do mene :)
koristim ga za surf, skidanje torrenta, pokoju seriju odgledam, malo muzike i tune in radija i punim ga svako drugo vece.
zanima me jedino da li je neko od vas ko je rootovao uredjaj pokusavao da ukloni floating widgete, tj precicu za njih kojka se nalazi u donjem meni bar sa leve strane. ako je to moguce, odmah bih ga rootovao i uklonio jos ponesto od asusovog bloatwarea.

pa to je stvarno super :)
ali ipak mi nije zao sto nisam cekao i sto sam kupio 16gb verziju

Odlicna cena.

8gb manje , kamere i prednja i zadnja slabija (0.3/2mp). To taman vredi tih 2ipo-3000.

U petak i danas tablet korišćen kao navigacija. Otkazao mi punjač u kolima pa je baterija u tabletu izdržala oko 6 sati konstantnog rada sa iGO navigacijom. S obzirom da je put trajao oko 9 sati ostajao sam bez navigacije

6h rada u gps modu i nije los rezultat, osim ako je punjac radio neko vreme pre nego sto je otkazao

Sad mi prijavio neki update, instaliram pa javljam šta je.

Šta god da je, 54 mb je veliki update. Skinuo ga je, tražio dozvolu da instalira. Prilikom instalacije prijavio je grešku. Ali vidim da se pojavio recovery. Da ga nisu otključali?

Ništa posebno ne primećujem, i dalje je na 4.2.2. Možda je malo brži, tečnije radi, ali možda mi se čini...

Da nije bootloader otključan?

Meni tablet tačno mesec dana čami u kimteku, čeka delove.

Puko punjač, izgoreo kabl i matična ploča.

Imaju ih brdo sa ovom dijagnozom u servisu.

Poslednja izmena:
Meni odlepio juče dok sam bio na putu. Mislio sam da je crkao, jer nije davao znake života. Nešto je odlepio sa baterijom, pa smo ga jedvs digli sa drugim punjačem u radnji. Srećom, pa nije morao na reklamaciju, jer bih odlepio mesec dana da čekam...

Ja i dalje čekam moj tablet sa feleričnim slotom za mem. karticu. Po drugi put je u servisu. Epilog, uskoro...:d

Nazad
Vrh Dno