Šta je novo?

ASUS MeMO Pad FHD 10

NIje, trebao je 04.09.2013 da preuzme FHD 10.
Još jedna molba za test.

Ne znam koliko ce nekom znaciti moje iskustvo ali bih voleo da podelim sa vama. Imam ga vec 2 nedelje. Verzija LTE. Ram memorija vise nego dovoljna za pokretanje bilo koje aplikacije. Uvek je slobodno oko 1,2 gb. Probao sam najzahtevnije igrice. Svaka radi besprekorno. 16 gb po meni nije bilo dovoljno i uzeo sam memorijsku karticu od 32gb. Probao sam film velicine 10 gb i fullhd rezolucije. Film je tekao glatko bez seckanja. Neko je napisao da je ekran pri jacoj svetlosti slabije vidljiv. Tacno je. Napolju, na Suncu zaista se slabije vidi. Mada, bio je izlozen ipad 3 i ovaj tablet. Za nijansu je bolja vidljivost na ovom tabletu. Sto se tice SIM -a mozete da saljete poruke, pozive ne. Nazalost, nikako nisam uspeo da proverim stanje kredita. Ako neko zna neka javi. Slusanje muzike je takodje pozitivna stvar ovog tableta. Kada je ukljucen music mode(asus aplikacija audiowizard), zvuk je fanstastican. Ali slusanje muzike i dopisivanje ima softverski problem na music modu . Odnosno, Kada svaki put kliknete na virtuelnu tastaturu cuje se pucketanje u zvuku pesme. Kada ukjucite normalni mod to nestaje. Mnogi IT strucnjaci rekli su mi da fizicka tastatura nece da radi jer treba tablet da se rutuje. Nije tacno, fizicka tastatura radi ali sa instalacijom swift keyboard aplikacije. Foliju nisam nasao pa sam zalepio od samsung note 10.1. Nije iste velicine ali sluzi:). Na tabletu imam jednu softversku ili hardversku manu. Sta je, jos nisam utvrdio. Ovo mi se dva puta desilo. Kada je tablet ukljucen a ekran ugasen jedno 20 minuta i pritisnite dugme za paljenje dolazi do promena svih boja. Sve su boje pomesane. Ono sto sam u tom trenutku zapazio da, zelena boja postaje ljubicasta a ostale boje prelaze u druge boje. Problem resim tako sto ugasim ekran i ponovo upalim. Sve se vrati u normali. Ako mi se jos jednom desi snimicu-slikacu i okaciti ovde ako je moguce. Naravno, mozda je sve ovo problem samo na mom tabletu.
Prednosti po meni: Procesor, ram memorija, fullhd rezolucija, mogucnost povezivanja fizicke tastature i sim kartica.
Mane: Slabija vidljivost na dnevnom svetlu i ovo sa promenom boja(nadam se samo kod mene).
Pozdrav

Ako ti se to ponavlja, bolje reklamiraj, meni to ne liči na SW bug, ali je moguće...
Jesi li merio screen-on time? Kakva je baterija uopšte?

Aktivnost oko 9:30 sata, stand by oko sat vremena. Naravno, umereno koriscenje. Dopisivanje, slusanje muzike,...

I ja sam takodje vlasnik FHD WiFi oko 2 nedelje. Ekran izvanredan, nema dead pixela, hvata sve okolne mreze bez problema, update sistema radi automatski, instalirani programi odlicni, nema potrebe za dodatnim. Jedino mozda dodati antivirus Kasperski i cover za prenosenje. Ostaju otisci prstiju ali se i lako brisu.
Koga interesuje izasli su prikazi za ovaj model:
http://www.laptopmag.com/reviews/tablets/asus-memo-pad-fhd-10.aspx
http://www.pcpro.co.uk/reviews/tablets/384259/asus-memo-pad-fhd-10

I ja sam takodje vlasnik FHD WiFi oko 2 nedelje. Ekran izvanredan, nema dead pixela, hvata sve okolne mreze bez problema, update sistema radi automatski, instalirani programi odlicni, nema potrebe za dodatnim. Jedino mozda dodati antivirus Kasperski i cover za prenosenje. Ostaju otisci prstiju ali se i lako brisu.
Koga interesuje izasli su prikazi za ovaj model:
http://www.laptopmag.com/reviews/tablets/asus-memo-pad-fhd-10.aspx
http://www.pcpro.co.uk/reviews/tablets/384259/asus-memo-pad-fhd-10

Sta ce ti antivirus na androidu ?

Mislim da je ovo pravo mesto za jedno početničko pitanje:

Da li AutoCAD 360 i drugi ACAD programi rade na ovom ASUS MeMO Pad FHD 10 Wi-Fi ili gde to mogu videti? Koliko uopšte postoje problema sa Intel Atomom u vezi programa i igara? Recimo koliko "narodnih" apk sa APKMANIA-je radi - svi, većinom ili ???

Dobro, tri pitanja :)

Poslednja izmena:
Pozdrav, interesuje me da li je neko uspeo da instalira flash player na fhd 10 odnosno da pusti youtube na nekoj vecoj rezoluciji adekvatnoj za 21. vek? stvarno ne razumem ljude iz asusa zasto praviti uredjaj sa full hd rezolucijom a ne podrzava youtube na vecoj rezoluciji od 360p. Ako je neko resio ovaj problem bio bih mu zahvalan ako bi podelio resenje sa nama.

Auu ako je tako ja ga ne kupujem, a bas citam utiske da je odlican. Zar bi trebalo da je vec od ICS-a dostupna hd rezolucija za youtube i na tabletima i na telefonima. To znaci da kad ide na tv preko hdmi dobijam 360p? To se nece svideti klincu :).

Kakve veze ima flash player sa pregledom YouTube-a na tabletu?

Možeš skinuti apk za flash plejer sa Adobe sajta i ručno instalirati.

YouTube radi i u višim rezolucijama. Verovatno si naleteo na neki klip gde je rezolucija videa 360p ili je vlasnik ograničio.

Ovo je vrlo dobar tablet sa odličnim ekranom. Koristio sam ga par dana i zadovoljan sam kako je radio.

Pozdrav, interesuje me da li je neko uspeo da instalira flash player na fhd 10 odnosno da pusti youtube na nekoj vecoj rezoluciji adekvatnoj za 21. vek? stvarno ne razumem ljude iz asusa zasto praviti uredjaj sa full hd rezolucijom a ne podrzava youtube na vecoj rezoluciji od 360p. Ako je neko resio ovaj problem bio bih mu zahvalan ako bi podelio resenje sa nama.

Meni radi i u 1080p ? Mobilna verzija je html5 a ne flash.

Flash player ne moze da se instalira (msm moze da se instalira ali ne radi) na fhd 10 ako nije rutovan (posto ne postoji verzija flesa za android 4.2.2) cak i tada kad se nabudzi radi ali nestabilno,ko ne veruje nek proba. Flash pleyer je potreban da bi se pokrenula desktop verzija yt u browseru i da bi dobio opciju da biras u kojoj ces rezoluciji da gledas. Ali to sad nije ni bitno posto sam nasao u cemu je bio problem naime posle par dana cackanja skontao sam da trenutni update zvanicne youtube aplikacuje pravi problem sa slikom ocajno loseg kvaliteta te stoga zvanicnu aplikaciju koja dolazi uz tablet ne treba azurirati. Ja sam obrisao update i sada konacno radi kako treba,mozda je to bio problem samo sa mojim tabletom ali ako neko bude imao slican ptoblem zna sad sta mu je prvo ciniti.

Da li je neko uspeo da ovaj tablet namesti da radi sa 3G modemom (WiFi verziju), imam telekomov modem ali ne znam kako da ga namestim. Planiram da rutujem i da instaliram onaj PPP...

Nema veze, snasao sam se, samo je trebalo dl-ovati drajvere sa ppp sajta i sada mi radi i huawei modem preko usb-a... intel i 3g, ne znam zasto ali instinktivno mi se vise dopada or arm snapdragona... bitno da radi ko sat :)

Da li je neko uspeo da preko hdmi izlaza pusti film sa titlovima preko celog ekrena (bez debelih crnih praznina sa leve i desne strane)? Moze sve da radi preko mx i bs plejera ali nikako sa titlovima,postoji li neko resenje?

Ne shvatam kako/zasto je zamrla tema za ovaj fenomenalan uredjaj... Root se relativno lako radi, sve aplikacije rade odlicno. Cak sam mu i DOS namontirao (preko emulatora, nazalost) ali sve radi. USB OTG funkcija je kompletna i sve prihvata, radi cak i 3G modem, pusta FHD filmove ko nista, baterija traje na standyby-u minimum nedelju dana, muzika min. 30-35 sati, wifi signal odlican... Za citanje knjiga takodje dusu dao, igre takodje rade lepo (Riptide GP2, Asphalt8, Max Payne, GTAIII) i sl... Zar ga zaista tako malo ljudi koristi (tablet :))

Dugo sam ceka da se pojavi ovaj tablet i sad mi se ukazala prilika da ga nabavim u USA za oko 250$, sto je vise nego povoljno. E sad opet citam neke review-e i ispade da ekran i nije bas nesto, da laguje povremeno u radu i iz standby-a. Aj ekran al me taj lag jako nervira, ali ajd. Nekompatibilnost zbog Intel arhitekture sa pojedinim aplikacijama je minimalna.
Vidim po prethodnom komentaru da je odlixcan. Zanima me kakao hdmi radi - kada ga nakacis na TV jel imas dual view ili ne i kako upravljas tabletom (touch ili mora mis da se nakaci), nisam probao nikad pa me zanima.
Ima li neko savet da li moze ista bolje da se uzme do max 300$, a da je 10".

Dugo sam ceka da se pojavi ovaj tablet i sad mi se ukazala prilika da ga nabavim u USA za oko 250$, sto je vise nego povoljno. E sad opet citam neke review-e i ispade da ekran i nije bas nesto, da laguje povremeno u radu i iz standby-a. Aj ekran al me taj lag jako nervira, ali ajd. Nekompatibilnost zbog Intel arhitekture sa pojedinim aplikacijama je minimalna.
Vidim po prethodnom komentaru da je odlixcan. Zanima me kakao hdmi radi - kada ga nakacis na TV jel imas dual view ili ne i kako upravljas tabletom (touch ili mora mis da se nakaci), nisam probao nikad pa me zanima.
Ima li neko savet da li moze ista bolje da se uzme do max 300$, a da je 10".

Bolje mislim da nema, ali imaš "gore", ako ti nije bitno da je fullHD, onda možeš da prođeš nešto jeftinije sa drugim tabletima.

Hdmi nisam probao,, a istina je - zna, jednom u 5 slucajeva da zabaguje na sekundu-dve. Ne znam da li za te pare u toj klasi ima bolje ali sam licno sasvim zadovoljan.

E interesuje me ovo ako je neko provero - da li 'cita' kartice od 64gb, na sajtu pise samo do 32 a ja ne bih da se ispalim....

Flash player ne moze da se instalira (msm moze da se instalira ali ne radi) na fhd 10 ako nije rutovan (posto ne postoji verzija flesa za android 4.2.2) cak i tada kad se nabudzi radi ali nestabilno,ko ne veruje nek proba. Flash pleyer je potreban da bi se pokrenula desktop verzija yt u browseru i da bi dobio opciju da biras u kojoj ces rezoluciji da gledas. Ali to sad nije ni bitno posto sam nasao u cemu je bio problem naime posle par dana cackanja skontao sam da trenutni update zvanicne youtube aplikacuje pravi problem sa slikom ocajno loseg kvaliteta te stoga zvanicnu aplikaciju koja dolazi uz tablet ne treba azurirati. Ja sam obrisao update i sada konacno radi kako treba,mozda je to bio problem samo sa mojim tabletom ali ako neko bude imao slican ptoblem zna sad sta mu je prvo ciniti.

Isto se i kod mene desava, posle update YouTube-a snimci su loseg kvaliteta. Nakon vracanja na fabricku verziju radi sve kako treba. Ovo me malo nervira, ali ok, sta da se radi. Da li neko ima ideju gde je problem? Nigde ne nalazim da se neko drugi zali. Inace sam ga nabavio u USA za oko 200 eur-a (cena, takse, konverzija USA/EUR) i za sada sam odusevljen, samo reci hvale.

Problem je u tome sto je podrska za flash prestala i sav android flash je za arm arhitekturu, gde je ovaj tablet, bilo to dobro ili lose, x86, pa se koristi 'modovana' verzija library file-ova sa onih starih eee-pc ja, u tom grmu lezi zec :) Na rutu radi nestabilno, ali bolje ista nego nista. A ima i onaj Puffin browser koji flash procesira u cloud-u.

Stigao je neki update, ali ne vidim neke promene. Nadao sam se da ce resiti problem sa youtube-om, ali nista, opet sam vratio na factory verziju. Jos jednom samo pohvale za tablet. Odlican je.

Tablet je odlican, kupio sam ga pre nekoliko dana.
Imam problem sa seckanjem u D3GO. Pisao sam tehnickoj podrsci SBB, cekam odgovor...
Da li je neko vec resio ovaj problem?

Molim vas pojasnite mi jednu stvar:

Da li ovde hvalite iskljucivo LTE verziju Memo pad fhd 10 ili i onu drugu (koju ja zelim da kupim) a to je ova verzija za 35k dinara, tacnije sa Intel Atom Z2560 procesorom?

Takodje me interesuje koliko vam traje baterija u nekom normalnom koriscenju? Ne vidim da u specifikacijama pise kapacitet baterije (npr. 6000 i sl.).

Hvala.

Ja imam taj intel, zavisno traje, sa 90% osvetljenja, wifi-om i mixed activity (gaming, video, browsing, ali ekran radi sve vreme) meni traje malo preko 5 sati, a kad smanjim osvetljenje na pola oko 6.5-7+ sati, zavisi.

A tablet je odlican, ekran super za knjige veliki, odziv dobar, 10-point multitouch, realno se ne greje puno ( u ove vrele dane je 36-38 stepeni), dobre zvucnike ima itd... cak mu je i grafika ok (asphalt, ppsspp, lone wolf, dead trigger sve radi lepo),tako da je uredjaj super ali vec malo zastareo, pa bi ja sacekao jos mesec-dva i za te pare uzeo novije, jace i sveukupno - bolje :)

Hvala. Sasvim dovoljan razlog da se ovaj model kupi. Ako cekas da se pojavi novi-bolji-jeftiniji, od tog posla nema nista, jer se svaki dan pojavljuje neki novi... :)

Imam ASUS memopad HD 10 (ne FHD) ali nema teme o tom modelu. Detetu ispao (pao na ivicu sa visine od dvadesetak cm) i naprslo staklo (plastika) tj Screen Digitizer. Zvao sam ovlašceni servis i rekli mi da popravka košta 19.000 dinara a novi uredjaj je 25.000. Kad sam reko da nije panel u pitanju odgovorili su da to menjaju u kompletu i da je to politika ASUS-a. Kontaktirao sam asus international i oni su mi pak dali drugaciji odgovor tj da se to menja. Po internetu ima da se kupi za 50-ak evra Screen Digitizer. Dali neko zna gde to ima kod nas da se kupi i dal to neko menja i šta generalno da radim. Dal da ponovo kontaktiram ASUS international.
Svaki savet je dobro došo.

Da ga pohvalim ponovo kad niko nece - povezao sad tastaturu i misa (PS2->USB) i sve radi lepo, rade cak i multimedijalni dugmici za muziku/zvuk/browsing i gasenje ekrana :) Prijatno me iznenadilo to :)

Vrh Dno