Ova moja je Asus 3850 512MB, TOP, ide do 850/1100 MHz bez greške, jedina mana što je Dx10. ali bih rado 460/480, nešto mi bolje nVidia leži, ovo mi je prva ATI u životu. Mnogo je dobro imati integrisanu grafiku, dobra rezerva. Vidiš koliko problema ovde sa repariranim grafikama, nikad neznaš šta će da te zapadne. Ova moja doneta iz Nemačke nova pre neku godinu i ni da štucne izuzev ventilatora koga sam već 2 puta podmazivao i menjao pastu jednom. Nikad preko 50c sa bilo čime. Video sam nekoliko oglasa za istu ali po 35e, mislio sam da je strpam u paralelu ali se ne isplati, onda mi treba i novo napajanje itd. Bljak, uvek nešto. Nije da se jadam ali i glavni monitor mi je pred krajem pa će trebati i to a klinci čuli da izlazi GTA5 pa kukaju a na ovu neće hteti ni da se instalira a kamoli da radi. Biće valjda dodatna penzija za mesec dva pa ke da vidame, ke da vi kažeme.
Promenio sam bar 15 grafika u 10 godina pa cu da podelim iskustva sa tobom.Tesko je reci Nvidia ili Radeon, prvo da ti nabrojim
mane: Nvidia se greje i mnogo trosi (modeli sa 256+ bit-a),Radeon jezivi drajveri koji chak unistavaju pojedine modele;
prednosti: Nvidia drajveri podrzavaju i sad serije 7000 i 8000 dok Radeon jedva pravi neke dopune za aktuelnu 7000 seriju,igre su bile zapamti bile bolje optimizovane za Nvidiju,Raadeon brzina potrosnja do skoro cena (mining), vecina novih igara su trenutno bolje optimizovane za Radeon.Nisam imao problema sa repariranim kartama doduse kupio sam jednu za 2300 dinara i nisam je ni koristio stajala mi je posle probe Leadtek 7900GT. Moj mali bata ima 460GTX i jako je voli mislim da je dobra karta ali je zastarela mada zavisi koliki ti je budzet za 460GTX nebi dao vise od 60EUR trenutno pre 50EUR.Ako ti je budzet tu negde iskreno bih pre kupio 7770 bilo koju moze da se nadje za 70EUR, brza je manja potrosnja a mana je 128bitna magistrala uzgred 460GTX trosi 160W ima dva naponska kabla cisto da znas.A to da neko trazi 35EUR za 3850 ti verujem ali ne verujem da ce dobiti vise od 25EUR jedno je sta neko trazi a drugo je sta ce dobiti.
Da rezimiram do 50 EUR 450GTS ili ako bas naletis na 460GTX a od 50 do 70 EUR 7770 a do 100EUR ovo cudo sto ja vozim 7790 imas je po oglasima za 80-90EUR, o visim klasama sada necemo.
Nekoliko puta sam profitirao na polovnim stvarima i reklamacijama, uzeh od kolege sa posla wireles ruter i stikic za komp oba su tenda i to sam mu platio 2200 din dobih racun, jos 3 meseca u garanciji.
Ruter jedva namestih u bridge mod itd kad ujtru nema net-a zena da me ubije i tako nekoliko dana, lepo sam vratio u prodavnicu, naravno sa malo palamudjenja od 2 nedelje vratise mi 2900 dinara samo za ruter a USB Wi-Fi mi ostade sefte.
Elem pouka je sledeca kupujem sve sa racunom ma kolko da mi je sumljivo, tako da te reparirane karte su reparirane u fabrici a ne u supi kod gige plus imas racun pa te bas briga, doduse godinu dana.
Citah savete na sajtovima i jedan englez stipsa rece da se isplati samo kupovina polovnih grafika i da u zivotu nije kupio novu posto vec za 6 meseci vrednost ode dole duplo isto je frka kupovati polovne HDD zbog mehanike pa i polovna napajanja zbog zivota elektrolita grejanje hladjenje gubitak pravih vrednosti, al grafika moze i polovna jos ako je reparirana sa racunom deces lepse, mucis je nedelju-dve pa ako ne crkne nakrivis kapu ako crkne nazad po pare ili drugu grafiku.