Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

koju si verziju uzeo?

Tražeći da kupim neku korisnu "sitnicu" iz USA (rodbina) - slučajno naleteh na jednu veoma korisnu stvarčicu za transformera...
http://www.amazon.com/gp/product/B005PAINXQ/ref=gno_cart_title_1

Dakle, USB ili Sd kit... Naručujem obavezno :)

Trabunjao sam o tome vec nekoliko puta, vak pitao i asus dal ce da stigne kod nas- nista konkretno nisam saznao. Ovo je super da se ima, moze da se shljapi bilo koja tastatura i mish. U svakom slucaju, veliki propust sto nisu stavili usb na samom tabletu, ovako si prakticno u obavezi da kupis i dock (kod nas) jer nema da se nadje taj adapter nigde. Uzmi toga jedno 5 komada, posto im je standard cena 40ak dolara. Utopi ih ovde po 3500rsd i milina :)

Pozdrav ,dobio sam ovo cudo od ujaka za poklon i veoma sam zadovoljan samo me cudi sto mi MP4 format zeza, imam neki serijal BBCa i u 720p mnogi klipovi u MP4 zezaju, seckaju .... dok recimo wmv i avi preko MX Playera pusta u 1080p..... dok moj Galaxy S II pusta sve sto postoji ....

Tegra 2 je katastrofa za video. Tek sa tegrom 3 su resili stvar.

aha ok, nisam znao... znaci da ne jurim programe i codece dzaba....inache ovako tablet mi je skroz cool.... reci mi da li mogu da ga koristim kao monitor s obzirom na onaj microHDMI ,tj. da spojim sony PS3 recimo na na njega....da ima ulogu monitora...sorry ako je glupo pitanje ali za vikendicu bi mi bilo extra...

Ne mozes na njega bilo sta da kacis. Hdmi je izlaz a ne ulaz. Znaci samo kontra. Tablet na lcd.

Tesko da ce pusti svaki mkv 720p. Pogotovo ove sa dts i vecim bitrate-om. Imam preko 4tb hd filmova i digao sam ruke sto se tice reprodukcije filmova sa njim.
@core.graphics: Probaj aplikacije MX Player i Dice Player (ovaj se placa) na transformeru. Uz malo podesavanja bi trebalo da pustaju sve sto je HD.

Upravo mi stigao FW update. 9.2.1.24 verzija.

Nadam se da su ispravili zakucavanja.

Wifi verzija.

Ja imam od pre 1h Transformera 3G verziju, iz VIPa, ali imam i problem - ne mogu da se nakačim na kućnu mrežu nikako, a android mob LG GT540 se kači bez problema. Tab je uzet preko oglasa, pa me interesuje da li je ovo neki poznat simptom i kako se rešava? Probao i sa šifrom na mreži i bez nje; šta od opcija u ruteru/tabu da podesim da bi se transformer nakačio?

Edit>
Šta ti je bagra, hoće da se kači na komšijski net, ali ne na moj... :) Imam PTT ADSL, i njihov ruter, ali pojma nemam šta bi moglo da bude od podešavanja u pitanju, Kad pokušam da nakačim tablet na ruter, pukne mi net na kompu na 1-2min, pa se vrati (tj. ne pukne, već samo ne radi, zamrzne)... u pitanju je TP link W8019G.

Poslednja izmena:
Drugari, jel neko pokušavao da ubaci ubuntu na ovo čudo? Tačnije, više me zanima da li je neko to i uspeo... :)

Da.

Samo prati uputstvo sa xda.

Znači može a usput i radi... :) Extra, a kako se poazao u radu, jel se isplati petljati se?

Davno bejase, ima jedno 7-8 meseci kada sam ja to instalirao. Neke stvari nisu radile - 3d akceleracija, drajver za NTFS diskove,standby.

Nisam neko vreme gledao sta se desava, pretpostavljam da sad radi sve.

Da li se isplati? Ako ti treba full desktop OS na transformeru, onda da.

Treba mi kabl da povežem Transformera sa TVom, pri čemu TV ima samo činč ulaze. Da li mi tu radi posao kabla za Sony Play Station 2 (npr ovaj)? Ili mi treba neki "poseban"? p.s. znam da transformer ima mini HDMI izlaz, uzeo bih i mini hdmi - hdmi adapter uz kabl...
I da, na kraju, da li ako sve ovo spojim mogu da pustim film sa taba na TVu?

Na srecu svih vlasnika prve generacije transformer-a ASUS je zvanicno objavio da ce i prva generacija dobiti JB upgrade :) Ovo je odlicna vest i definitivno jedan ogroman PLUS za Asus (svi znamo kakvi su ostali u Android svetu :) ) Asus Germany LINK
ASUS Deutschland Wir müssen dies klar dementieren. Die Kollegen aus den Niederlanden haben keine Aussage über TF101/SL101 getroffen, sondern lediglich bestätigt, dass die TF201/TF300/TF700 ein Jelly Bean Update bekommen werden. Der Umkehrschluss, dass TF101/SL101 kein JB Update erhalten werden, ist falsch und reine Spekulation. Nach aktuellen Kenntnisstand werden auch Nutzer der älteren TF101/SL101 in den Genuss eines Android 4.1 Updates kommen.

Auf... Dobra vest u svakom slucaju.

Samo mi pada mrak na oci kad se setim prelaska na ICS... Toliko je bagovao da je trebalo 3-4 update-a da bi radio kako treba. Sad ce da bude here we go again...

Bravo za Asus, brinu o svojim korisnicima za razliku od Samsunga.

Upravo to.. jes da su izbacivali update-ove redovno, ali vise bih voleo da izbace samo jedan koji radi kako treba od samog starta.

Ja sam na Revolver ROMu, pa u njemu su u vecini ispravljeni svi ti nedostaci koji se nadju i primete posle update-a, ali treba se cekati da developer sve to odradi...

Inace mene sad zanima USB Adapter za ovaj sjajan tablet - jel prodaje neko ko ima a ne treba mu, samo stoji sa strane i skuplja prasinu... :)
Gde se moze kupiti USB Adapter u Srbiji?
Mislim konkretno na ovaj

Na srecu svih vlasnika prve generacije transformer-a ASUS je zvanicno objavio da ce i prva generacija dobiti JB upgrade :) Ovo je odlicna vest i definitivno jedan ogroman PLUS za Asus (svi znamo kakvi su ostali u Android svetu :) ) Asus Germany LINK

Dear valued ASUS customer,

At ASUS, one of the key commitments we make to our customers is a relentless drive to delivering the best user experience. We achieve this with our ‘Design Thinking’ philosophy and also through regular software updates for our products.

We are pleased to announce that we will be updating many of our tablet products to Android 4.1, Jelly Bean. The ASUS Transformer Pad, ASUS Transformer Pad Prime and ASUS Transformer Pad Infinity are all scheduled to receive an update to Jelly Bean in the coming months.

We are still investigating Jelly Bean updates for other devices, but we are not in a position to confirm whether any other products will be eligible for an update at the moment.

We will provide further guidance on our expected timeframes for these updates nearer their release.

Thank you for your continued support.

ASUS

Najverovatnije ce biti. Ako moze JB da radi na "krs" Nexus S-u, onda sigurno moze na TF101 sa giga rama i dual core procesorom.
Ako nista drugo imacemo CM10.

Ati, jel bi ti igrao card reader adapter? Imam oba, pa mi je pored usb adaptera ovaj prakticno visak.

Ne, USB mi treba, joypad sam hteo da probam da prikljucim :)

Pre mesec dana sam postao srecni vlasnik najjeftinije verzije Asus Transformera TF300T, tj. uzeo sam verziju bez tastature jer planiram da se na njemu uglavnom igram igrice i gledam filmove na poslu, a ne da kucam Word dokumenta i kilometarske mailove.
Interesuje me gde u Beogradu za njega mogu da nadjem foliju za ekran i futrolu. Nasao sam nesto preko oglasa ali bilo gde da pitam dobijam odgovor da ih trenutno nemaju na stanju, ali da ih ocekuju u naredna 2-3 dana. I tako u krug.

Poslednja izmena:
Ima li jos neko problem sa hardverskom tastaturom (dockom) i YouTube aplikacijom?
Manifestuje se tako sto aplikacija ne prepoznaje razmaknicu, i posle stiskanja iste menja prozor za kucanje u izbor videa...
Probao sam nesto da googlam, ali bez uspeha.

Nazad
Vrh Dno