Nije. Jos uvek je u pripremi.
Nije. Jos uvek je u pripremi.
Stvarno ne bih da nagadjam, jer nismo u situaciji da uticemo na rokove. Bice dostupan kad budu sigurni da nema bagova.Oduži se to...
Ima li nade da će biti bar do kraja meseca?
Youtube je flash, a flash je poznat po tome da je jedna od najgorih stvari koja moze da se desi bilo kom racunaru i OS-u a sto se tice opterecenja CPU-a. Mogao si komotno i da pustas benchmark testove na transformeru koji zakucavaju CPU stalno na 100%, cenim da bi dobio identicne rezultate. Slicno je to i na ipadu -> ukoliko upregnes softversko dekodiranje filmova (3rd party plejer i recimo divx koji se softverski dekodira), videces da trajanje baterije nije 10 sati (u sta sam se i licno uverio obzirom da imam i ipad 2).
Priznajem da nisam stopovao vreme ali definitivno prelazi 10 sati autonomije 'mesanog' rada - surf, mailovi, malo kuckanja, drljanje po serverima, po neko filmce, listanje knjiga i stripova i sl. Najinteresantnija stvar je koriscenje kao navigacije - sa dockom to je gps uredjaj koji ima autonomiju kao nista sto sam u zivotu video, ali je ofc pomalo rogobatno drzati ga u kolima
Problem koji definitivno ima je curenje baterije u sleep-u, mada je to posledica odluke da se tablet ponasa vise kao laptop, a manje kao tablet (tastatura se stalno napaja i vrte se procesi koji imaju veze sa kontrolom docka). Novije revizije nemaju taj problem, a resenje je glupo - gasenje.
salac je mislio na iPad da drzi toliko koliko je rekao.
Vec su ti rekli da youtube trosi mnogo resursa jer je neoptimizovan. I kod laptopova youtube opterecuje CPU umesto GPU kod reprodukcije video snimka. Kad kazu u testovima da mozes da gledas XX sati videa tu misle na video koji se nalazi na tablet-u, a ne na youtube. Testiraj bez youtube-a pa javi.
Proveri, mozda ti taj "brojac" ne radi kako treba. A valjda ce ti se u medjuvremenu neko od vlasnika ovog tablet-a javiti sa konkretnim podacima vezanim za bateriju.
To za dock je pisano da tablet + dock drze ukupno 14h. A ne da dock sam dodaje jos 14h na vec postojecu bateriju tablet-a.
Kakav screen, gde ti to gledas? U settings -> battery?
Tamo pise koliko procenata baterije jede ekran, a ne koliko je dugo ekran bio upaljen. Evo bas gledam sada, wifi mi jede 91% baterije, screen 3%.
Uz isključeni 3g, uključio sam WiFi (+GPS koji je stalno uključen), osvetljenje ekrana na pola (tačno) i dobio sam sledeći rezultat: gledajući video sa YT, za 10% smanjenja baterije, pogledao sam 40min. klipa.
Znam da ćete reći da je to uvek tako, ali bih pre toga ja rekao, da sam imao i iPad1 i iPad2 koji su radili preko 10h sa jednim punjenjem (igre, surf, filmovi...). Nije poenta u iPad-u (jer uopšte ne upoređujem njihove baterije), već u deklarisanoj vrednosti. Apple ne kaže da iPad1 može toliko da radi, pa ipak radi više nego što su propisali.
U ASUS slučaju je to mnogo manje.
Evo upravo sam dosao do 53% stock baterije, statistika kaze da je screen radio 3 sata 28 minuta, celo vreme sam gledao divxove na tabletu. Meni se ovo cini jako dobrim.
Nisam revoltiran uređajem, već generalno Androidom. Ja sam od toga pobegao na vreme. Žao mi je devojke kojoj sam predložio da uzme ASUS-a uz VIP internet (koji je BTW očajan! <- boldovano!)
Nema ja šta ga testiram uz video. Nije meni ovo prvi tablet. Ja lepo kažem da nešto tu ne radi kako treba.
Ne želim da mi tablet najduže traje kada gledam film, jer mi za to ne treba. Želim da ga koristim za sve, a da baterija drži bar 80, 90% od propisane vrednosti.
Ubeđen sam da je do softwera. Nema zašto da sam uređaj ne valja...
Ono što je evidentno je da uz normalan rad, ekran može da bude uključen svega 3.5h, što je užasno malo. Svaki smartfon danas radi toliko a u ostalom, tableti se i prave da bi radili preko 6, 7h! RADILI! Bili korišćeni, a ne u standby modu.
Probaću restore to factory... jedino mi to preostaje dok se ASUS ne smiluje da izbaci ICS...
Ono što je evidentno je da uz normalan rad, ekran može da bude uključen svega 3.5h, što je užasno malo. Svaki smartfon danas radi toliko a u ostalom, tableti se i prave da bi radili preko 6, 7h! RADILI! Bili korišćeni, a ne u standby modu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari