Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Koji volan koristite? I ima li neki set gde papucica kocnice ima feedback? Jednom sam probao neki set,najgore mi bese sto nisam osecao nista na pedali gasa pa tako bese i kocenje...

Spremi jedan bubreg eventualno plus keš za tako nešto,Fanatec ClubSport je to što hoćeš :D

Ne mogu docekam ovo..

cockpit.jpg

Pa nije bas toliko strasno,te Fanatek pedale su oko 300 dolara....

Ah da,treskanje kamere,zaboravih reci u proslom postu... nisam mislio da je zbog fiksirane kamere nerealno vec nacin voznje... uveren sam da bi se vise puta zalepio za ogradu da si tako provozao u real na NBringu... naravno,ipak je to samo simulacija i nije mi cilj da ja sada tu ne znam sta,vec poredim prava iskustva sa igrom...
Nista,moracu je uzeti,kao i volan pa onda mogu da fonjkam... :)

Borise,kad ces vamo,da se provozamo malo?

Pa nije bas toliko strasno,te Fanatek pedale su oko 300 dolara....

Ah da,treskanje kamere,zaboravih reci u proslom postu... nisam mislio da je zbog fiksirane kamere nerealno vec nacin voznje... uveren sam da bi se vise puta zalepio za ogradu da si tako provozao u real na NBringu...

Ne znam odakle ti to, al dobro, u svakom slucaju je uzaludno ovako na slepo pricati a nisi ni probao..

Moze laser-scanned Red Bull Ring! Mod verzija je odlicna al ne bas optimizovana.. Moze i Audi R18 E-Tron!

Borise,ovo moramo sklepati....

[YOUTUBE]tmomh-qk0IQ[/YOUTUBE]

***, ova 'dopadljiva svima' fizika na dirt-u ubija u pojam, iz kojih situacija se on izvlaci :)

Mislio sam na projektor tj "monitor" set up....

Znam bre, nego ovako kazem :)

Sent from mTalk

Sjajan period za ljubitelje rally-a, izasli DS3 wrc, Polo wrc, uskoro i Fiesta, stancuju se najbolje staze iz RBR-a, a i nove od nule..

Ovo je nesto najteze sto sam ikad vozio, pitaj boga iz kog pokusaja sam zavrsio :)

Poslednja izmena:
Ima i gravela, sneg, kacio sam ranije onaj klip, taj isti lik je napravio jos 3 staze posle, imas i rally cross stazu u paketu kad skines Polo WRC ili DS3 WRC. Fora je sto nemas gravel gume u AC za sad, pa nije bas to to, iako je i tako bolje od bilo cega :) Ali na asfalt stage-evima je full iskustvo, ionako sam oduvek vise gotivio asfalt :)

Fora je sto nemas gravel gume u AC za sad, pa nije bas to to
Na to sam i mislio, znači oni to ne mogu nikako da urade. Kad bi ovi iz AC to odradili gde bi nam bio kraj :D

Dobro si odvozao gore na onom klipu, baš zeznuto, probao sam.

Sjajan period za ljubitelje rally-a, izasli DS3 wrc, Polo wrc, uskoro i Fiesta, stancuju se najbolje staze iz RBR-a, a i nove od nule..

Ovo je nesto najteze sto sam ikad vozio, pitaj boga iz kog pokusaja sam zavrsio :)]

Zasto se taj Polo WRC ponasa u krivinama kao da ima 3 tone?
To je u razvoju ili...?

Ne nego su krivine preuske i prezaebane, i ako je ne napadnes pod dobrim uglom i sa savrsenom upotrebom rucne, onda je jedva prodjes, na tim mestima je staza siroka kao auto, otud i par ultra sporih prolazaka kroz ukosnice :) Mozes primetiti na prvoj polovini staze gde je malo sira, kako lakse prolazim ukosnice i znam bolji tajming za rucnu, drugu polovinu staze pojma nemam.

Mislio sam na proklizavanja u krivini i bednim startom/ubrzanjem...
Nista lose,samo komentarisem kako deluje...
Koleza i ja smo se zezali na Fruskoj Gori na betonskim "kozijim stazama" iza Iriga kada je uzeo Mitsubishi Evo V,put malo siri od auta i kada izvuces krivinu i zabiberis gas,ko iz topa izleces na pravac a to je auto od tone i po i skoro 300hp...
Bar meni na snimku deluje da mnogo vise klizi nego sto treba i moj Focus dizel bolje ubrzava iz krivine nego Polo WRC sa snimka :)
Ponavljam,nista lose,samo mi nekako deluje daleko od realnosti...

Experti moji,vijam neki volan... a veze nemam sa istima... ima li nesto vredno do 100e ili da ne zalim kintu?

Gume im nisu finalne, iako je V6, juce su rekli da ide jos jedan update za bolje gume, takodje ova staza nema 'mesh' kao oficijalne staze, vec je na RBR nivou, u principu da, vise kliza nego sto ce da kliza u 1.0 verziji kad naprave physics mesh u Kunos standardu.
Ali nije to nista drasticno pa da je ovo sad nesto ulta nerealno, daj da poredimo sa pravim snimcima, ne sa NFS :)

Nista ispod DFGT ne uzimaj, mozes ih naci polovne ispod 100e, mozes i DFP ali ako nije vec izgazen 7 godina. Ajde uzmi vise pa da ne komentarises vise po snimcima ;)

Thrustmaster Ferrari F430 ~ 50e polovan
Speedlink drift o.z. ~ 50e nov

Kontam da je Logi kvalitetniji...

Evo ti snimak
gde ces videti kako po kisi i mokrom betonu izlece ko iz puske iz krivine,mada mislim da se ovde voza Citroen,stim da je VW jos bolji onda razumes o cemu pricam... na snimku deluje kao da je na susnezici ali sam i pomislio da nesto ne stima sa gumama jer je ranije bilo reci da AC nesto kuburi sa istim...

Opet ti kazem,dodjes na leto,tu nam je Hockenheimring,Nurburgring,na 20km je Opel Test Center sa stazom,planinski prevoji (slicno Fruskoj gori) na 15 km (lokalno popularni za drift i motorase),dam ti kljuceve od auta i cepaj,posle uz pivce razmenimo misljenja :)

Sad gledam,tvoj T300 oko 350e... ako kuva kafu,oma uzimam :)

Poseticu sutra MediaMarkt,tamo ima dosta izlozenih modela i mogu da se probaju... pa cemo vidimo sta se nudi...

Evo ti snimak[/URL] gde ces videti kako po kisi i mokrom betonu izlece ko iz puske iz krivine,mada mislim da se ovde voza Citroen,stim da je VW jos bolji onda razumes o cemu pricam... na snimku deluje kao da je na susnezici ali sam i pomislio da nesto ne stima sa gumama jer je ranije bilo reci da AC nesto kuburi sa istim...

Ne kuburi AC s tim, ne pricaj napamet konstantno :) Pricam konkretno za ljude sto su radili Polo-a, da ce izbaciti jos jedan update za gume, i ova staza ce dobiti bolju 'fiziku' za asfalt u 1.0 verziji, pa cemo onda da vidimo, ali vise tripujes nego sto stvarno ima velikih razlika, uzmi u obzir da ja nisam Loeb i sigurno ima jos neki trik za bolje izvlacenje iz takvih krivina pod rucnom, recimo ova na 00:55 na mom snimku, tu sam ubo kako treba i vidis kako je bolje izvucena, na drugim ga previse zanesem, spadnu obrtaji i to je razlog sto mu onda treba duze da se izvuce..

I ja mu kazem nista ispod DFGT, on lista Speedlink, nemoj da bacam postove bezveze :) Znaci 900 stepeni i da ima force feedback, tako nesto nemas ispod DFP-a i DFGT-a, u Nemackoj si, otvori se za nov DFGT barem *** :)
A Ring dace bog, moram moram ;)

Poslednja izmena:
Sta,ako sam u Nemackoj onda fonjam pare? ... treba to i zaraditi Borke...

Pitao sam vas za neki volan,naveli ste 2... malo mi cudno da u moru volana samo 2 valjaju ili mora biti 350+e kao kod kolege da bi licilo na nesto...
Ali sam saznao za stepene jer nisam imao pojma da je i tu velika razlika...

Kad si već u nemačkoj zašto ne probaš na ebay da upecaš neki polovan?

Dolazim ja na leto (5.8 - 15.8) na Ring, je l' mogu da se javim za to pivce, kola imam? :)

...ja imam DFP, sustinski je isto sto i DFGT samo manje fancy. U klasi je bio i onaj Momo, njih mozes uloviti u tom cenovnom rangu. Kod nas moze i G27 polovan da se nadje za ~200eur ili nesto jace, zavisno od stanja. Ja verujem da dosta ljudi ne stize da ih potrosi, jer su dovoljno dobri volani i dug im je radni vek.

The Ring. :) Yugom, tj. sa dva, naravno. Pustim pp pred put. ;)

Nazad
Vrh Dno