Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Na tv-u vidis isto kao kroz vr?
Deluje kao da je pogled centriran dosta ulevo. Namerno ili...?

^Isto sam pomislio kad smo dobili odgovor, mada mi i dalje deluje malo daleko za levo oko.
Mozda jedino ako je VR set specijalno kalibrisan za...

1721763197785.png

nijje ovo zdravo ovajj Meta Quest 3, ovo je otislo predalekoo :D
Sta si od igara probao? Ja sam na Questu samo Project Cars 2 igrao i nisam bio zadovoljan implementacijom, dosta je losija nego u GT7.
AC planiram godinama da kupim, ali znam da cu izgubiti previse vremena jureci razne modove.

Sta si od igara probao? Ja sam na Questu samo Project Cars 2 igrao i nisam bio zadovoljan implementacijom, dosta je losija nego u GT7.
AC planiram godinama da kupim, ali znam da cu izgubiti previse vremena jureci razne modove.
Half Life Alyx...AMS2...Asseto Corsu...Medal of Honor...Kayak VR....svašta sam kupio i igrao i sve je baš dobro...

Imamo prve kadrove za novi AC Evo.

Uh kad bi odradili fiziku ukopavanja gume za sneg i zemlju... Sunce me ne bi videlo.
Ako neko voli reli, SEMETIN (Czech Republic) je bila jedna od najboljih staza za AC (i svojevremeno rbr)

Ovo je samo vizuelni efekat. :)
Mislim na uticaj zida gume na ponašanje auta, kad je zemlja rastresitija.

Jasno, da to se oseca u rbr. Reli vozaci "krate" krivine tako sto nabiju tocak u nize tlo i na taj nacin proteraju auto kroz krivinu bez da ga gura inercija van krivine.
Ovo postoji u ac u smislu mozes se zidovima guma osloniti na visoke ivicnjake (postoje na nordschleife), tako da ko zna. Mozda bude :unsure:

Svi bas nahvalise fiziku/tire model a, iako nema Stefana casilla i Aristotelisa? Jel pratio neko, ko ih je 'nasledio', ja sam bas izgubio hajp kad sam saznao da i Aristotelis vise nije tu, ali sad mi se vraca..

Dobro, postoji zivot i bez njih. Oni su sada na nekim svojim projektima, Kasiljo pravi svoj dream pojekt, neki rafting simulator a Aris neku sajber-junk need for speed trkalicu.
Ipak je 2024. Svi principi pravljenja tire modela, vesanja, dinamike auta su sada poznati. Softvera za njihovo simuliranje i matematickih modela nikad vise. Dovoljno je da samo jos malo prilagode ovu fiziku/dinamiku koja vec postoji u njihovim igrama modernim volanima i kontrolerima, i urade dmg model koji valja.
iracing izgleda spektakularno na onim hajlajtovima kada dodje do kontakta izmedju 2 auta, sto nema pola grafike kao AC.

Pa to, ocigledno sam imao neopravdane strahove jer su utisci bas pozitivni od svih skoro koji su probali. Jos kad ne bih morao da budzim komp bilo bi super :)

Za damage nemam prevelika ocekivanja, BeamNG je tu digao nerealnu lestvicu.

Dobro izgleda po kiši, noću takodje, probaću sigurno, zbog VR samo, mada nisam baš zadovoljan sa ACC u VR, nadam se da će bolje to da odrade u EVO

Videcemo, samo da ne upadnu u tu esports zamku. Sjebali su acc debelo zbog toga.
Secam se kako je vesalje bilo dobro simulirano u prvim verzijama kada je igra izasla iz early access-a.
Sve je to posle promenjeno (dal zbog optimizacije ili neceg drugog) i auti su se osecali ekstremno kruto, kao formule. A to ne bi trebao da bude slucaj, bar sudeci po pravim gt3 vozacima.
U svakom slucaju bice potrebne godine najverovatnije da to sve lepo sazri i postane pravi pandan ac-u.
Gledam sad tu kisu i nisam bas nesto oduvan. AC vec sada ima bolju kisu koja se sliva po vetrobranu a + ima i kondenzaciju koja se realno skuplja u svakom autu.
No, nista sto par vestih modera ne moze da sredi...

Ali ove glasine da ce ti "kuca" biti negde pored Nordschleife-a, i da mozes tako da se provozas po gradu/gradovima uz pravi saobracaj, i da svratis onda na stazu.. Zvuci previse dobro al izgleda moze biti tacno..

Inace na ovom snimku od Aristotelisa se nekako najbolje vidi da je ponasanje top, ovi ostali videi su mi nesto bezveze to docarali.. Inace Aris je odusevljen i ne deluje mi nesto da je "primoran" da ima ovakvu reakciju..

Izasao je novi Pure 2.35 (weather i shading sistem) i kreator P. Bose je napravio lep video gde se vidi kako se instalira sve, i Content Manager, i Custom Shader Pack, i na kraju sam Pure sistem, i kako se podesavaju. Takodje su se ovih dana pojavili fantasticni F1 modovi od RSS-a, jednog od najboljih modding studija - F1 2024 i 2026 (baziran na informacijama koje su dostupne) i oba auta su fantasticna.

Sve sto sam nabrojao se kupuje na zalost, ali vredi svaki dolar.

Screenshot_rss_formula_hybrid_x_2026_ks_silverstone_29-10-124-20-3-41.jpg

Zaboravih da zakacim sta donosi novi pure.

Assetto Corsa EVO first early access build contents​

• 20 cars
  • 5 tracks
  • Single-player practice game mode
  • Single-player quick race game mode
  • Game economy step 1 – car rental, car purchasing, experience points, rewards, driver profile, driving licences and driving academy
  • VR support
  • Triple Screen support
  • Car showroom
  • Car customization

....izvor

Secka ti ta 5090-ica 😁

Nazad
Vrh Dno