Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Malo se igrao sa editovanjem:

[youtube]IULuBXWg0LA[/youtube]

trebao si onako efikasno da zavrsis klip...

Battlefield4.jpg
:d

kamion po "ibarskoj" izdominirao ;)

fenomenalna vest , people!

AC / rF2 Mak-Corp Mclaren MP4/4 announced!
(za one koji ne znaju , mak-corp je odgovoran za po meni , najrealisticniji formula dozivljaj u svetu simulacija - cart factor)

Mak-Corp announced they are developing a classic Mclaren MP4/4 for both rFactor 2 and Assetto Corsa. The car model will become part of the Mak-Corp F1 Classics mod alongside the MP4/8, MP4/9 and the Williams FW26.

The car is modeled from scratch by MAK-Corp modeler Raymond Schram. The mapping and texture work are by Juandi Sanchez and Stephen Young will bring the model in-game. Mak-Corp explains that this is their most detailed game model yet. The mod features scratch built physics and sounds on both platforms.

Mak-Corp is expecting to release the rFactor 2 model ahead of the Assetto Corsa version because the team is still looking for some help in the AC physics department. If you think you are up for the job, make sure to contact them at the official Mak-Corp website.

The McLaren MP4/4 was one of the most dominant Formula One cars ever built. Driven by Alain Prost and Ayrton Senna it won all but one race in the 1988 Formula One season. The car was powered by a 1,494 cc Honda RA168-E V6 turbo engine that delivered 650hp.

15838706573_99fceff818_b.jpg
16272516039_04d74033ae_b.jpg
16271063588_1e25a6f07e_b.jpg
15836315364_e11f026bca_b.jpg

@ Marko Tako je :) Obozavam F1... lepa vest stvarno :)

Izgleda jako dobro, kakav je ffb?

Promeni drugi mod gore u meniju. Izaberi Practice i radice bilo koja staza naknadno ubacena. Isto vazi i za automobile. Kad izaberes challenge mod desava se to sto si napisao.
Bar je tako kod mene bio problem :)

To je bio problem, hvala za info.

Kad izlazi dream pack?

Izgleda jako dobro, kakav je ffb?

Kakav bi i ocekivao na snegu :) Da se razumemo ovo je sa obicnim gumama (street 90's), AC nema 'wintere'. I nije ovo fizika podloge kakva bi bila u nekom konkretnom rally naslovu tipa RBR2, ovo je improvizacija lika koji je konvertovao ovu stazu, i bice tu jos poboljsanja tipa drugaciji grip u zavisnosti po kojoj putanji vozis, da li tamo gde je vec izgazen sneg ili su ti tockovi na dubljem delu.. Odlican nagovestaj u svakom slucaju da je moguce da nastane i konkretan rally mod!

Kad izlazi dream pack?

Q1, sad ja se nadam do kraja februara..

Poslednja izmena:
ovo je jako jako jakooo dobro...

Kolko je pokidao pozadinu..

kako ovo izgleda, ovo je strasno dokle je dosla grafika, izgleda do kraja :D

Apsolutno nebitno sta je, ako je postignut ludacki fotorealizam. Pogotovo se to odnosi na pozadine.

To je klasična fotka kao pozadina..

Pa da, ali je uradjeno da ne provaljujes. Nije ono 'zid' i nalepljena fotka, vec je u dimenziji, ne znam kako da opisem i nemam pojma kako se to radi, i kako se ne vide neki prelazi.. Skroz deluje kao da je to sve modelovano, i dok stojis ovako, a pogotovo dok si u pokretu..
Samo ova '3D' trava, mrzim je, ne vidim pomamu za njom, pogotovo kad je stave sa ovolikim razmacima.. sreca pa isto dok vozis je ne izvaljujes da je ovako gadna.

Pre nego sto te ubiju u ovom forumu, ako zelis cistokrvnu simulaciju igraj ac, ako hoces malo arkadnije project cars.

sta da instaliram ovo ili Project CARS ima neki logitec formula GP volan, znam da je krsh al da probam :D sta je bolje po vama?

Nisi od juce na forumu, cemu takva pitanja :) Jel crveno crni GP? To je cool volan, mada treba da se ispodesava malo zbog premalog okreta..

Kakva vi iskustva imate sa volanom Logi driving force gt? Mislio sam da ga uzmem od ortaka i da vidim da li me simulacije dovoljno zanimaju da kupim neki g27 :) Trenutno imam Logi Formula Vibration Feedback Wheel i on me je smorio posto se druzimo vec dugi niz godina :)

^ Ja imam DFGT vec nekoliko godina.. odlican volan.

@ core graphics

Nije bedan :) S tim volanom sam usao u svet simulacija jos pre jace od 10 godina, ozbiljno se vozio LFS i RBR s njim tako da je itekako sposoban. Mana mu je sto ima bas mali okret, ali moze to da se ispodesava da ne bude hendikep.

Poslednja izmena:
DFGT je po meni neki minimum za ulazak u ozbiljnije drndanje sa simulacijama.

kazem minimum , zato sto su po meni pedale ocajne i ne postoji h-shifter , koji ti do duse , sa vecinom automobila nije ni potreban.

Pa da, u smislu poredjenja sa pravim volanom/kolima jeste bedan :) 'Bedni' su i ovi od 300, 400, 500e kad tako gledas, al ne mozes tako da gledas :) Koliko puta mi ljudi sednu da probaju, i ponasaju se ko sivonje, ko da vrti Yuga na polaganju, odvale ga ljudi sa stola.. Kad naucis da ga malo delikatnije koristis, mozak ti se prilagodi i to je to. Meni cak ni pedale ne smetaju (skori isti je otpor na tim tvojim i od DFGT-a), jer na G25/27 i skupljim modelima, ne mozes u carapama da vozis, moras neke tanke patike, a sa ovima mozes.. :) I opet kazem, jako brzo se naviknes, ja skoro nikad ne pritisnem vise od pola pedalu iako skoro nikakav otpor ne pruza.
Ali FF GP je cenjen, zato me 'boli' kad ga vredjas :D Jer je bio jako jeftin force feedback volan i odlican za pocetak.. Sad u radnji je najjeftiniji DFGT koji ispunjava te potrebe..

A za mali okret da, 900 stepeni je naravno pozeljno al mozes da ga podesis za prihvatljivo iskustvo.. Probaj ovo za AC

There is a workaround for wheels with <900 degrees of rotation. Try editing the controls.ini in your documents folder at C:\Users\********\Documents\Assetto Corsa\cfg. DONT edit the one in your steam folder.

[STEER]
JOY=0
AXLE=0
SCALE=0.25
LOCK=180

The LOCK value is your physical wheel rotation and the SCALE acts as multiplier.
This way you end up with 180/0.25 = 720° virtual wheel rotation. Should be enough for most cars and even tighter turns. Play around with the Scale value to fit your needs. Downside is that the wheel is not in sync with the virtual one anymore and you need to turn the wheel more careful as inputs are exaggerated

Poslednja izmena:
Meni cak ni pedale ne smetaju (skori isti je otpor na tim tvojim i od DFGT-a), jer na G25/27 i skupljim modelima, ne mozes u carapama da vozis, moras neke tanke patike, a sa ovima mozes.. :)

prvo , po toj logici bi onda mogao da vozis i onaj a4tech od 2500din jer se prilagodis , a drugo , ko kaze da g25/27 ne moze da se vozi u carapama? ja tako vozim , jos sam modifikovao brake pedalu sa onom progresivnom oprugom , te je otpor jos jaci :)

na serveru je mugelo i lotus gt4, pa ko zeli da se oproba sifra je nk.

prvo , po toj logici bi onda mogao da vozis i onaj a4tech od 2500din jer se prilagodis , a drugo , ko kaze da g25/27 ne moze da se vozi u carapama? ja tako vozim , jos sam modifikovao brake pedalu sa onom progresivnom oprugom , te je otpor jos jaci :)

A pa ne, volan mora da ima Force feedback, to se naravno podrazumeva :) A FFGP ima sasvim pristojan ff, nista losiji od Momo volana recimo, zato kazem.. deluje kao igracka, ali je skroz ok volan.

A sta bi sa onim da 900 stepeni nije potrebno :):):)

Nazad
Vrh Dno