Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Samo sto je testirao u Driveclubu i CARS-u, jedna arkada a druga ne zna sta je sa losim FF-om.. tako da mozda i nisu bas identicni kao G27.. u svakom slucaju su skupi.

Samo sto je testirao u Driveclubu i CARS-u, jedna arkada a druga ne zna sta je sa losim FF-om..

Uh kako grešiš što se tiče FF u CARS-u ,bruka ;) ne znam kako da ti dokažem osim što možeš da skokneš do mene i probaš na Thrustmaster-u :D Mogu i nekako da snimim ali nije to to,da vidiš kako cima volan na Nordschleife-u po krivinama zatrese mi ceo sto (ne zaebavam se) isto i kontakt vozila,prelazak preko neravnina,trava,pesak sve osećam...svaka promena je tu, a morao sam da smanjujem čak default podešavanja :)

Poslednja izmena:
lol :) Valjda posle vise od 10 godina 'simovanja' znam sta je dobar FF :) Nije poenta u cimanju preko neravnina, glavni problem (a to je problem i skoro svake voznje) je sto ne osecas povezanost sa stazom, ne osecas da su te gume zaista na asfaltu vec kao da ima jos neki dodatni jastuk izmedju gume i podloge.. u tome je fora a ne u cimanju :)

lol :) Valjda posle vise od 10 godina 'simovanja' znam sta je dobar FF :) Nije poenta u cimanju preko neravnina, glavni problem (a to je problem i skoro svake voznje) je sto ne osecas povezanost sa stazom, ne osecas da su te gume zaista na asfaltu vec kao da ima jos neki dodatni jastuk izmedju gume i podloge.. u tome je fora a ne u cimanju :)

Ne vredi sa tobom Borise sad si našao i jastuk ,možda ima i jogi dušek kod tebe ispod volana :d uvek ćeš nešto naći...

Pa provalices valjda nekad na sta mislim jer je to poznat problem, nisam ja izmislio (mada ne osete svi to, a to je za neku drugu temu :) ). Jer retko ko to ume da uradi kako treba, zato sam i takav 'fanboj' AC i LFS-a, i onda ne mogu nista drugo da vozim, ni rFactor i sve bazirano na njemu, iRacing itd.. svi imaju jastuk ispod gume iako imaju isto napredan fizicki engine..

Kapiram ja tebe na šta misliš ali ne mogu da razumem za cars,imam dobar osećaj kao u AC. Da si npr rekao ovo za Dirt apsolutno bi se složio zato što tamo postoji taj lebdeći osećaj čak i uvom novom reliju,to sam i napisao tamo,zaista je tako a pogotovo Dirt3 tamo nema težine vozila uopšte.Kažem još jednom u Pcars-u nemam taj problem.

Pa provalices valjda nekad na sta mislim jer je to poznat problem, nisam ja izmislio (mada ne osete svi to, a to je za neku drugu temu :) ). Jer retko ko to ume da uradi kako treba, zato sam i takav 'fanboj' AC i LFS-a, i onda ne mogu nista drugo da vozim, ni rFactor i sve bazirano na njemu, iRacing itd.. svi imaju jastuk ispod gume iako imaju isto napredan fizicki engine..

ja ovo igram ni 2 meseca, imam taj project cars (on je dobar) ali ne moze ne da se uporedi sa AC, ne znam zasto ali me AC vise vuce tj. samo nju igram, ne osetim ovo sto boris prica ali mu verujem vise, AC je jedan fantastican simulator i nije to za svakoga...samo za strong people hahaha :D

Poslednja izmena:
Kapiram ja tebe na šta misliš ali ne mogu da razumem za cars,imam dobar osećaj kao u AC. Da si npr rekao ovo za Dirt apsolutno bi se složio zato što tamo postoji taj lebdeći osećaj čak i uvom novom reliju,to sam i napisao tamo,zaista je tako a pogotovo Dirt3 tamo nema težine vozila uopšte.Kažem još jednom u Pcars-u nemam taj problem.

Dobro to su vec drasticni primeri i ciste arkade, jastuk je tu samo jedan od problema :D Ali i izmedju onih sto se vode kao simulacije ima jako velikih oscilacija u 'osecaju', i ja sam posebno osetljiv na to.. kazem mnogima to ne smeta i/ili ne provaljuju, pa mogu da voze sve zivo.. ja ne mogu.

^ Odlican kombo, valjda cu vas zakaciti nekad na serveru. I kao predlog da se izbaci practice mozda, vec samo kvalifikacije i trka, mislim da mnogi izgube volju da cekaju pola sata practice-a.

Jos kad bi custom weather modovi radili online

Poslednja izmena:
Konacno online trku da odvozam. Ja, radejet (beli auto) i Dobrivoje Mitrovic (zuti).. Dva nenamerna amaterska dive-inga, vise sam se prekocio nego sto sam hteo da preticem, ispao sam iz fazona :)
(a i rade graficki modovi u mp-u)

^Odvalio te radejet :d ,zezam se.Lepo je kad se nađe ekipa ovako(normalna) pa odvozaš kao čovek bez čukanja,guranja sa staze itd.Zanima me kad izađeš online sa PRO podešavanjima da li je i ostalima tako po default-u ili neko može da stavi Gamer sa svim uključenim pomoćima što je onda totalno nepravedno,jer znamo svi kako te na PRO kažnjava u krivinama itd ako ne paziš izletiš sa staze lagano.Par puta sam ušao online sa random likovima koji su uletali u krivine i vozili ko nenormalni gde im se vozilo ne bi ni mrdnulo tačno se vidi da ima "nešto" u toj dobroj vožnji, zna se šta ;)

Poslednja izmena:
Namesteno je na serveru sta sve sme da bude upaljeno. I tako je svima !!!

Namesteno je na serveru sta sve sme da bude upaljeno. I tako je svima !!!

E to je već dobro i pošteno, to ne važi za ove public servere gde uleće ko stigne,na njih sam pre svega mislio?

U svakom slucsju. Ko god dodje kod nas na server ima zagarantovano fer i lepo trkanje, Boris se sinoć uverio sam... Stvarno je bilo dobro sinoc !

Zanima me kad izađeš online sa PRO podešavanjima da li je i ostalima tako po default-u

Ne mozes bas ni samo PRO da stavis jer nema poente za ljude bez "H" menjaca i kvacila. Meni je upaljeno automatsko kvacilo, stvarno nemam nameru na dugme da ga stiskam, a i to nije pomoc uopste jer sam sporiji, pogotovo pri startu, vidi se kako radejet bolje startuje.. ko dobro barata s kvacilom i menjanjem brzina, brze su i promene brzina kad radis rucno.. I upaljeno mi je automatic blip, da sam auto tapne gas pri promenama na dole, jer je i to besmisleno raditi sa samo dve pedale.. Tako da samim tim zbog ta dva podesavanja vise nije PRO.
Ali da, mislim da svaki iole ozbiljan server ugasi bas prave pomoci, poput stability controla i slicno..

Brze je menjanje brzina , al samo downshift. Ja recimo volim da preskacem brzine kada downshiftujem , pa tako za kocenje iz 6. u 2. samo predjem preko 4. :)
Mada sam se sad setio , da u nekim simovima , za aute koji u RL imaju takve menjace , menjanje na pedalicama je uradjeno nesto sporije da bi se ohrabrilo igranje sa h-menjacima.

Mazda Miata, auuuu svaka im se dala kakav su mod odradili. Mislim da je ovo uz Mazdu 787 prvi savrsen mod za AC, mozda cak i kvalitetniji rad od default AC sadrzaja. Prvi mod gde je zvuk motora odradjen KAKO TREBA. Drugaciji zvuk na svakoj kameri, bas onako KAKO TREBA. Gledajuci replay izvalio sam da su ubacili cak i zvuk guma, jako realno zvuci. Fizika mi za sada deluje brutalno dobro, uzivancija voziti.

giphy.gif

Ovaj auto mi dokrajcio vec umiruci hard disk, al ono malo sto sam vozio ne znam, ima onaj trip kao pojedini modovi, cim malo pridjes graniici gripa, kao da se ugasi force feedback.. Stvarno ne znam koliko se to podudara sa pravom Miatom, samo me cudi kako taj uzasan feeling nemam nikad sa Kunosovim kolima vec samo sa pojedinim modovima. Kao da rFactor vozim, grip grip grip i bum, odjednom ode sav osecaj u volanu.. Videcu jos kad budem dodatno testirao. Inace ovaj mod je jos davno procureo dok je bio u beta fazi, i Bobskype (koji je radio Sierru RS500 izmedju ostalih, lik je genije, inzenjer) ih je isprozivao jos tad jer veze s vezom mod nije imao, sve je bilo pogresno, kad im je ponudio pomoc odbili su ga.. Inace mi salje preko steama 'nelegalne' modove s vremena na vreme, u smislu model je iz Forze i slicno ali njegova fizika.. i modovi sabijaju, samo sto ne sme da ih pusta u javnost.

Imam i njegovu nelegalnu Mazdu MX-5, (a poseduje je i u stvarnosti) i mnogo mi je prirodnije ponasanje ne znam.. nema ovog naglog gubitka gripa i osecaja..

Poslednja izmena:
Ovaj auto mi dokrajcio vec umiruci hard disk, al ono malo sto sam vozio ne znam, ima onaj trip kao pojedini modovi, cim malo pridjes graniici gripa, kao da se ugasi force feedback.. Stvarno ne znam koliko se to podudara sa pravom Miatom, samo me cudi kako taj uzasan feeling nemam nikad sa Kunosovim kolima vec samo sa pojedinim modovima. Kao da rFactor vozim, grip grip grip i bum, odjednom ode sav osecaj u volanu.. Videcu jos kad budem dodatno testirao. Inace ovaj mod je jos davno procureo dok je bio u beta fazi, i Bobskype (koji je radio Sierru RS500 izmedju ostalih, lik je genije, inzenjer) ih je isprozivao jos tad jer veze s vezom mod nije imao, sve je bilo pogresno, kad im je ponudio pomoc odbili su ga.. Inace mi salje preko steama 'nelegalne' modove s vremena na vreme, u smislu model je iz Forze i slicno ali njegova fizika.. i modovi sabijaju, samo sto ne sme da ih pusta u javnost.

Imam i njegovu nelegalnu Mazdu MX-5, (a poseduje je i u stvarnosti) i mnogo mi je prirodnije ponasanje ne znam.. nema ovog naglog gubitka gripa i osecaja..

Te tripove sa FF-om koliko vidim samo ti osetis, meni je za sada sve sasvim ok. Nekako sam bas srecan sto mi nije bas svaki detalj u FF-u bitan da bih uzivao, realno nisam ni svestan da fejluje FF na granici gripa, ne primecujem uopste. Jedna stvar je sigurna, a to je da sam se zbog Miate vratio na AC, malo me je smorila voznja po poligonima u pCARS-u.

Au nova verzija Miate je izasla, apsolutno je perverzna sad! (ili ja nisam bio previse raspolozen kad sam testirao prvu verziju)

Completely Updated Soundbank for 1.1.6 (Remove Soundfix if you installed it with v1.0 and restore original folder or Verify Game Cache)
-New exhaust sound (62_samples)
-New engine sound (62_samples)
-Fmod Dynamic 3D surround - Stereo mode (depending on camera pos.)
-New skid sounds (7_samples)
-New exhaust "pop's" (engine integrated system)
-New wind sound track
-Multiple Fmod optimizations (tweaks; automations ;overall volumes)

[3D]

-Onboard exposure corrected
-Minor tweaks to reflections on the chassis.
-Dashboard gauge lights changed from red to green
-New 'tan edition' liveries added to the selection
-Number plate is customizable now (you can find the template file in 'mazda miata_templates.rar' for the number plate)
-Numerous minor optimizations (keep in mind that there are still no LODs, so might be a bit heavy at bigger tracks with many AI, LODs will come in a future update)
-Corrected exhaust flames position

[PHYSICS]

-Corrected Steer lock to 1206
-Corrected Front Roll Centre
-Lowered autoshift RPM for downshifts
-Fixed bug where autoshift wouldn't correctly select 2nd gear when setting off
-Corrected Aero
-Adjusted setup to allow more toe F/R
-Adjusted setup to restrict camber to more realistic values for stock suspension F/R
-Blistering and Graining enabled for both tyre types (WIP)
-Pitstop repair and refueling control values added for MP
-Engine Damage enabled
-Increased default starting fuel to 24l (1/2 a tank).
-Fuel tank height raised

Poslednja izmena:
za ovo vredi dati pare, a ne usrani betmen po treci put isti engine oni naprave brlju...ovako se sve radi u zivotu...

Meni je izuzetno zanimljivo sto pustaju ove developer epizode , jer ne samo da mozete videti kako se pravi igra , na sta sve treba obracati paznju i detalje koje unose a mi ni ne vidimo/osetimo , vec se mogu videti i metode koje najcesce koriste pri programiranju. Licno radim u Javi , a ovo je cini mi se C# ili C++ i posto su sva 3 navedena objektno orijentisani jezici , slicnost je velika. :)

Mestimicno oblacno sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom..

Nazad
Vrh Dno