Šta je novo?

Assassin's Creed:Unity

Hvala. :)

Jel su resili ono "seckanje" u igri (reload physix-a valjda)? Igram 1.5 verziju i opet isto, maltene ne igrivo. Konfa iz potpisa.

Ja sam probao 1.5, ali i dalje stuca....

RLD radi "dobro", ako se to moze reci za ovu igru.
Igra je graficki prezahtevna i to ne moze ni jedan update da resi.

Meni je bolje radila FTS verzija na staroj gtx 660. Mada bez 3gb vram ne pokusavati. Sad radi bez ikakvog trzanja na r9 280x.

Poslednja izmena:
Samo instalirana RLD, nista pecevi i sve radi kao podmazano od prvog dana.
Konfa sa profila.

A isto tako radi i na FX-6300 & 280x. Naravno, manje fps-a, ali radi bez greske i tecno.

Ne igra ima neki leaking i to po svojoj prilici u delu sa menijima. Na ovo su ukazali izvesni pojedinici koji voze GeForce GTX Titan kartočke :D

Ovo se dešava obavezno kad idu cut scene i to posle ostane tako. Isto se dešava i kad se uđe u menije... U stvari reč je o nekom random zapinjanju koje kada se desi gubi se obavezno jedno 7-10 frejmova otrpilike. Takođe se to isto dešava nakon izmena u grafičkim podešavanjaima. Dakle tačno je da NPC-ovi nemaju veze sa problemom i tu UBI nije slagao, jer na to se prvo sumnjalo. Iako stoji da taj deo nije najbolje rešen jer i dalje ima brljanja i svakojakih anomalija, tipa lik stoji drugom liku na glavi, ili pojedini zamrznuti u pokretu proklizavaju po sceni umesto da se kreću i tome sl... Inače ja bi lično voleo kada bi mogao da smanjim malo broj NPC-ova na pojedinim mestima. Ne zbog perfomansi koliko zato što me nervira gužva na ulicama.

Zapravo jedina varinata koja u mom slučaju radi je pokretanje igre u prozoru, zbog čega sam prinuđen da rezoluciju spustim na 1600x900. Sve bitne stavke praktično sam postavio na maksimum, izuzev ovih NVidia gluposti koje su očigledno namerno napravljene da jako loše rade sa AMD karticama. A i koga je briga za soft senke i HBAO+ kad je razlika zanemrljiva. Dakle, detalji Ultra, teksture takođe Ultra, Senke High, SSAO umesto HBAO varijante, Bloom uključen i to je to... U ovoj varijanti igra kod mene radi na konstantnih 35-40FPS, što je pristojno. Ali čim se prebacim u full screen dešava se pomenuti gubitak u perfomansama... Očigledno da nešto tu debelo ne valja. Kada recimo uključim mapu ili uđem u meni, kartica naprosto podivlja i nabije zauzeće na konstantnih 100% i temperaturu na oko 65c, dok tokom gejmpleja ne prelazi 55c kod mene...

Sve u svemu ovako je barem upotrebljiva. Jesete da je malo glupo igrati u prozoru, but what a hell... Zacrniš malo prozore i pozadinu i teraš... ,)

Poslednja izmena:
Pojavio se Rogue kod narodnjaka, izgleda da je daleko bolje optimizovan od Black Flag kada je izasao. :d

Odlicno je optimizovan. Sad ne znam dal je graficki blizi cetvorci ili trojci.

Verovatno trojci. Ipak je u cetvorci bila dobra grafika s obzirom na lepo okruzenje, a i radjena je za nove konzole.

Sreca pa grafika nije najbitiniji element u igrama. :)
Rogue je odlican deo Kenway trilogije, bar sto se price tice.

Poslednja izmena:
Pojavio se Rogue kod narodnjaka, izgleda da je daleko bolje optimizovan od Black Flag kada je izasao. :d

izasao probao sam sve full, engine iz black flaga vsync ukljucen, grafa radi na 30 %, evo dokaza da isti engine moze da radi 70 % bolje ako se to uradi kako treba...

Gledam malopre na YT, odlicno radi cak i na slabijim (Radeon) kartama.

Jel AC Rogue graficki na nivou Unity-ja? Meni izgleda ok grafika na snimcima...

Jel AC Rogue graficki na nivou Unity-ja? Meni izgleda ok grafika na snimcima...

nije isti engine, nije puno ni losija ako cemo iskreno, ovo je engine od black flaga, a igra radi puno bolje nego pomenuti naslov, od opcija samo fali fizika sve drugo je tu :D

Fina je grafika i u Rogue, nije na nivou Unity-ja ali kao Black Flag sto kaze iznad mene covek... Ali bitno da je igra dobra i da je ovo uprkos tome sto je vec vidjeno sa brodovima i ostalo, ispeglanije 100x igra od Unity

Jel su resili ono "seckanje" u igri (reload physix-a valjda)? Igram 1.5 verziju i opet isto, maltene ne igrivo. Konfa iz potpisa.

Ja sam to seckanje resio na najgluplji moguci nacin. Negde na netu sam procitao da iz my documents foldera treba izbrisati sve AC fajlove pre svakog pokretanja igre i da ce to resiti nasumicno stucanje. Tako je i bilo. Igra mi radi perfektno sa svim na ultra high, osim AA, koji je FXAA.

Skinuo sam ovu igru odmah nakon izlaska.Igra mi je radila ok kad sam izvan zamka, ali kada udjem u zamak igra dobije FPS drop ali kad upalim eagle eye fps se vrati u normalu.Vidjao sam da igra radi i na slabijim konfiguracijama od moje.Zanima me da li su te probleme resili u nekim patchevima ?

@Vuk_
Moracu danas ponovo da instaliram igru pa da probam to sto si rekao! Nadam se da ce i kod mene da upali, jer me to stucanje igre bas odbijalo od iste.

Sinoc sam konacno probao Unity,malo sam se setkao po gradu i razgledao,igra iygleda odlicno. Grafika je uradjena za 10!

Presao sam Rogue i mogu reci da je ovo odlicna igra, prica me je drzala svo vreme i za promenu je sto se odvija iz drugog ugla tj. na strani Templara ;) Nije bas tako kratka kao sto su rekli, jes da ima 6 sekvenci ali traje one solidno dugo

Jel imaju vizuelnih prednosti Rogue i Unity ako se igraju na nVidia karticama u odnosu na AMD?

Nemoj da se dvoumiš, uzmi nvidiju.

Ja sam ranije stalno kupovao ATI, a kasnije i AMD kartice, ali kad sam prešao kod zelenih preporodio sam se.

Aj malo etaljnije o tome ako te ne mrzi da pises :) Dvoumim se izmedju AMD i nVidia-e

Pa igre od Ubisofta odavno naginju ka nVidia kartama, AC itekako. A Maxwell karte imaju i neke nove features-e, sto su posebno reklamirali za Unity. Ni ne secam se, proguglaj malo. :D
Da se razumemo, pricam o GTX970 i GTX980.

Nikako ne uzimaj GTX960, jos uvek je preskupa za ono sto nudi a vidim da tebi nije problem napajanje za R9 280X koja je generalno bolja karta.

Kakav je ovde mp, tj coop, jel se isplati kupiti original ?? Razmisljam sta uzeti, Unity, Dying Light, The Crew, sta uzeti od ova tri naslova, mislim gde je najzabavniji mp, pitam prvenstveno one koji poseduju original neke od ovih igara... Razmisjlao da preorderujem GTA V, ali mnogo para, a ovo su vise prihvatljive cene :p

Da je jos grafika u rogue kao unity-u :) Jeli se meni cini ili izgleda slabije i od AC4, mozda je samo do setting-a same igre..
@Marko DL definitivno

@Leon4 evo sada igram piratski DL, I igrica mi se dosta svidja kao sto sam rekao u DL temi, ali ne znam kakav je MP, jer kada kupujem igru, gledam kakav je MP, a SP je ionako free :d Unity mi je vrhunska igrica (ako ne gledamo performanse same igrice :p), a posto verujem da ti imas sve originale, ti mozes dati neki najbolji sud, zar, ne ?? :D

Nazad
Vrh Dno