Šta je novo?

Assassin's Creed:Unity

Posle malo testova sa ovim hardwareom sto imamo mogu da kazem sledece.

GTX970 sa driverima od juce i i7 procesorom - 16GB memorije na Ultra High setovanjima ali FSAA i Shadow na High (po preporuci na jednom trheadu na redditu)

izmedju 50-60 FPS u scenama sa gomilom NPC-ova (ona ruljka ispred Notre-Dame)

Crossfire 7850 sa beta driverima koji su izasli danas na i5 procesoru i 8GB RAM i MEdium setovanjima sa FSAA i Shadow Low

Oko 17-25 FPS sa raznim problemim tipa stuttering i random zabodi na istom mestu

Crossfire disabled

Oko 20 FPS sa manje problema ali ipak sa problemima

Jos cu da probam single GTX670 i ako i ona bude zabadala da dodam jos memorije.

Bilo bi fino kada bi sada Ubisoft pečevao i sve ranije delove Assassin's Creeda i ubacio i tamo mikrotransakcije kako bi strimlajnovao ponudu i uravnotežio korisničko iskustvo.

Meni se cini da je Nvidia ovde opet odradila svoje... "The way it's meant to be played". :S:
Tesko svima sa AMD karticama. :mad:

Konzole:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-assassins-creed-unity-performance-analysis

Assassin's Creed Unity falls short of the performance standard set by last year's Black Flag, featuring considerably more variable frame-rates under load on both consoles. Given the immense graphical upgrade on offer, this isn't so surprising, but what comes as a bit of a shock is that the Xbox One version frequently out-performs the PS4 game in more detail-rich areas, such as locations littered with NPCs in the packed Parisian streets. The opening clip in our video below perfectly demonstrates the difference between the two consoles. Wading through dozens of NPCs in a crowded square, performance drops down to around 20fps for a sustained duration on the PS4 while the Xbox One achieves a 5fps lead. In a later gameplay test traversing the rooftops, we see frame rates regularly fluctuate between 25-30fps across both consoles, but here the Xbox One game sticks more closely to the upper end of that spectrum than its Sony equivalent.

Sta reci? Koju posluku porati? Katastrofa na PS4.

Sto se PC-a tice ljudi koji su radili Ryse su me odusevili! Sad jos vise cenim to sto je uradjeno sa igrom sto se tehnicke strane tice. Treba da se ugledaju malo na njih, ja im skidam kapu!

Poslednja izmena:
Evo test sa konzola:

[youtube]clQfCP3NFuc[/youtube]

Može biti da imaju neki dogovor sa Microsoft-om i da su dobili veliki novac da osakate PS4 verziju. Nema više velike razlike u arhitekturi između konzola kao nekada, nemaju opravdanje za to što na obe konzole radi na istoj rezoluciji i uz to na konzoli sa solidno jačim hardverom radi LOŠIJE.

Sumnjam jer imas dio u klipu kada se vide cetiri osobe, indoors, vrti na nekih 27-28 frejmova xbone. Mislim da je tada na PS4 oko 30. Da, u konačnici PS4 ide losije ali na obe konzole igra ide lose. Pada na 17-18 frejmova..

Ja ne znam kako je moguce da neko ko je upoznat sa predjasnjim opusom Ubisoftovih glavnih studija i igara iz njih ocekuje neku tamo optimizaciju. Ja se bukvalno ne secam kada je neka njihova igra, pogotovo prva, druga iteracija igre u istom endzinu radila kako treba.

Ovo je bilo apsolutno ocekivano tako da ne razumem cemu toliko cudjenje. Oni jednostavno ne mare za optimizaciju pa makar i na zatvorenom hardweru/softwer ekosistemu aka konzole, gde su ovakve gluposti uglavnom nedopustive. Izgovor da je igra x godina u izgradnji i da je radi 10 studija i par hiljada ljudi samo pokazuje koliko oni give a shit za optimizaciju i da sve ostalo je na marketingu da ispegla.

GTX970 sa driverima od juce i i7 procesorom - 16GB memorije na Ultra High setovanjima ali FSAA i Shadow na High (po preporuci na jednom trheadu na redditu)

izmedju 50-60 FPS u scenama sa gomilom NPC-ova (ona ruljka ispred Notre-Dame)

Za zelene nema zime :p

uLjWelx.png

GVWUyzw.png

0xFvBDa.gif

Ja ne znam kako je moguce da neko ko je upoznat sa predjasnjim opusom Ubisoftovih glavnih studija i igara iz njih ocekuje neku tamo optimizaciju. Ja se bukvalno ne secam kada je neka njihova igra, pogotovo prva, druga iteracija igre u istom endzinu radila kako treba.

Ovo je bilo apsolutno ocekivano tako da ne razumem cemu toliko cudjenje. Oni jednostavno ne mare za optimizaciju pa makar i na zatvorenom hardweru/softwer ekosistemu aka konzole, gde su ovakve gluposti uglavnom nedopustive. Izgovor da je igra x godina u izgradnji i da je radi 10 studija i par hiljada ljudi samo pokazuje koliko oni give a shit za optimizaciju i da sve ostalo je na marketingu da ispegla.

Uzevsi sve to u obzir oko optimizacije i stavivsi po strani (mozda ce i da ispeglaju kroz nekoliko peceva u narednim mesecima).... Pravo pitanje mislim da je - da li je napravljen pravi pomak u prici i gameplayu da bi ovaj naslov vredeo/opravdao kupovinu ili cenu od 50-70e? Pa cak i za prave fanove serijala?

Kapiram da ljudi vole i zele da imaju gotov proizvod ako vec daju toliko kesa, da je najavljivano kao next-gen i dizan toliki hajp (Watch Dogs anyone?!), ali meni je makar vremenom s godinama grafika u drugom planu i na nju primetim u nekim trenucima kada hocu da razgledam pejzaz, i to na kratko... Realno skoro i da ne primetim ako je non-stop akcija u igri (evo npr. CoD AW, vozim na medium i meni je sasvim ok graficki ali mi je gameplay meh)...

Nisam jos stigao da zaigram AC serijal (tako da ne mogu mozda ni da dajem misljenje), ali meni deluje da Ubi (oni nisu jedini primer) svakom sledecom iteracijom neke igre u serijalu bukvalno radi copy-paste sa minimalnim poboljsanjima, ima izuzetaka doduse, ali uglavnom je to na foru uzmi pare i bezi... Podigne se hajp oko svega a na kraju ispadne da je sve vec vidjeno... Mi stariji igraci to jos i vidimo tako, ali evo gledajuci brata od strica koji je u osnovnoj njemu je ovo vrh...

Na kraju dana, ko zeli da odigra verovatno ce to i uraditi na jedan ili drugi nacin... A prodaju ce zahvaljujuci marketingu i hajpu u svakom slucaju imati jer ce klincima odgovarati takva-kakva jes servirana..

Samo da javim rezultate zadnjeg nabrzaka testa.

KAda se izvadi AMD 7850 i stavi GTX670 radi sve na 30-35FPS na istoj masini. Ima munje stutteringa ali sam imao jos velika zabadanja koja sam resio sa dodavanjem jos 4GB RAM-a. Tako je sve radilo na Medium podesavanjima. Prema sugestijama na redditu treba iskljuciti vsync i staviti borderless window fullscreen da bi se izbegao double bufferin i obavezno FSAA. Na ovim podesavanjima igra je igriva i sa ogromnom kolicinom NPC-ova na ekranu.

Znate sta je prilicno tuzno. Igre kao takva uopste nije toliko losa. Animacije su mnogo seksipilnije. Ova fora sa hiljadama NPC-ova na ekranu je potpuno mental. Paris je ludacki dobro uradjen. Questovi nisu nista losiji od prethodnih AC igara. Bio je jedan quest gde skupljas odesecen glave za madam Tuso - sto je meni bila skroz kul fora. Ove Murder Mystery i Nostradamus Enigma misije su bas super zanimljive. Sve to je prilicno solidno. Ali UBisoft businesss practice koje su naterale da se igra izbaci prerano i nezavrsena tehnicki kao i razni dilovi radi smanjenja performansi u partnerstvu sa MS i nVidia su kriminalne. Da ne pominjemo mikrotransakcioni sistem u full AAA PC igri (sa full cenom). Steta solidne igre.

Onaj poljubac je previse creepy :D

Sta mu znaci ovaj stretching u opcijama?

Stavio sam isto borderles window i vsync off, shadows high i fxaa i fps je oko 50-63 dok u cut scenama opadne i varira.

Poslednja izmena:
Da rasiris na ceo ekran, bez obzira na aspect ratio. Pretpostavljam da je igra kodirana samo za 16:9, sto znaci da bi na nekim drugim imala crne trake, pa ovom opcijom razvuce sliku da ih nema.

Evo sad sam video da u cut scenama fps bude od 40-45. Nekad bad padne i na 30 ali to bude vrlo malo i tad zastuca. Vidim da bas ima onog popina.

40-50 fps sve na max oko 3,5gb vrama jede, da zaista lijepo izgleda za jednu OW igru ali mislim da je ovo moglo puno bolje da se optimizuje, ubacio sam stare 680 i stuca na sve strane, uzas. Orginal igra je u pitanju.

Prvi put da me je AC serijal blago razocarao. Sve je vec vidjeno, misije su retardirane, lepo je sto su napakovali 5000 botova,
posle 15% total sync-a , uninstall.
Primetio sam drasticno bolji fps kada sam ceo ACU folder prebacio na ssd.
Uz novi fix-recept radi save..

Znaci na r9 270 nema leba... Da je 15 giga pa i da je skinem, al za 40 giga me bas nesto zabole.

Ja kao veliki fan serijala necu ni da skidam Unity u inat, 40gb for what? Toliko glitcheva u level design-u da to nije za ljude. Uostalom toliko su muljali pricu, pocev od Black Flag-a, da vise nije ni za q.

Cekajte ljudi jos metar dana da lepo to ispatchuju, i izadje neka repack verzija. Ko da nema sta da se igra do tada

Fan sam AC serijala od prvog naslova. Kupovao orginale, sve to.
AC:Brotherhood je imao jedan od najgenijanijih multiplejera ikad. Malo posveceno drustvo, dobar progres, solidan vreme za unlock perkova.

A onda je krenuo hype za Revelations. I naravno pao sam, kupio sam i Rev.
Tu sam skapirao koliko je sati, i da ce od tada svaki sledeci naslov biti bljutaviji i gori.
AC3, a joke. Dosadno, dosadno, ***, pa cak ni rezoluciju nisi mogao da podesis.
AC4, sad smo pirati...

Nije ni godinu dana proslo, Unity, sad smo francuzi... Cene, mikrotransakcije, neoptimizavno ubisoft njesra.
Cak i su COD / Activision skontali da ipak treba malo vise da se radi, a ne samo da se stancuje prezvakano.

Posle Brotherhood-a ceo serijal ode downhill.
Ovo nema smisla ni piratizovati a mani kupovati...

Vrh Dno