Šta je novo?

Assassin's Creed:Unity

Orginalni Assassin's Creed je bio zanimljiv. Sveta zemlja pre 2000 godina i paralelno mesanje stvarnosti i tog virtualnog sveta. Ali kada sam igrao AC Brotherhood to nema veze sa renesansom Italijom ( ja sam upravo u tom periodu polagao ispit iz renesansne umetnosti) i to je meni veliko razocarenje. Sve posle toga mi je cisto djubre, pa cak i ovaj Unity koji se bavi periodom francuske revolucije, opet ovo nema veze sa Francuskom u tom periodu.

Jedva odrzaje stabilninh 30 fps, primjetio sam kako pada mrak sve manji fps :S ACU_2014_11_13_13_26_37_432.jpg ACU_2014_11_13_13_25_59_545.jpg

rIVdVxW.jpg

Jd4ireh.jpg

u9izpA7.jpg

ziNw87M.gif

acu3okqui.gif

Placem! :laugh:

Poslednja izmena:
Aaaaaahahahahaha :laugh::laugh::laugh:

Odavno se nisam ovako nasmejao.

Ljudi, preorderujte i sledeci AC, sigurno ce biti bolje - ubi uvek uci na sopstvenim greskama, a i vise je nego ocito da im je stalo do njihovih igraca. Usput, ne zaobravite da preorderujete i season pass + da odvojite nekih 200$ za mikrotransakcije. Ubiju je potrebna sva moguca podrska!!!

In Ubish!t we trust.

Orginalni Assassin's Creed je bio zanimljiv. Sveta zemlja pre 2000 godina i paralelno mesanje stvarnosti i tog virtualnog sveta. Ali kada sam igrao AC Brotherhood to nema veze sa renesansom Italijom ( ja sam upravo u tom periodu polagao ispit iz renesansne umetnosti) i to je meni veliko razocarenje. Sve posle toga mi je cisto djubre, pa cak i ovaj Unity koji se bavi periodom francuske revolucije, opet ovo nema veze sa Francuskom u tom periodu.

Krstaski ratovi pre 2000 godina? *What year is it meme* :D

Poslednja izmena:
Dzabe si menjao karte. Vidis da nije bilo do grafickih nego do igara koje izlaze i koje su sve gore i gore :)

@ Shimec
Mozda je bio neki a mi ne znamo za isti :D

Vjeruj da nisam, kao sto sam naveo mene je izasao upgrade 150e, a probao sam na 680 sli i nema sanse da se igra na ovim podesavanjima, pricamo o stucanju koji je prisutan non-stop. S druge strane nisam samo mjenjao kartu zbog AC-a nego zbog drugih igara, ove sto izlaze pocetkom 2015. Inace vidio sam veliki performans boost u novijim igrama, razlog je veca memorija.

@ Leon
Salim se naravno ako si kupio. Sigurno je bolja od sli kombinacije sa 2gb vrama. Ali da su igre s**nje i lose optimizovane to stoji jer realno ako ne mozes sa gtx 980 da igras igru bez problema e to je vec da izvines za**bancija. Samo da uzmu pare slepci iz ubisofta

Poslednja izmena:
Ma nebi je nikada ni kupio nema sanse poslije WD nista im nevjerujem, igra je dosla sa grafickom kao bundle tako da me nista ne kosta da isprobam, cinjenica je da radi ko novog. Jos sto sam primjetio jeste da bilo kakva forma aa ubija fps pa cak i fxaa. Jedan boost od 20+ fps sam ja vidio kada sam ugasio txaa, bezobrazluk.

jao da prvi je bio o krstaskim ratovima, skroz sam zaboravio. Igra je tacno izasla pre sedam godina.

https://twitter.com/Totalbiscuit/status/532898849539760129

A secate li se prica i nadanja da ce PC igre sa dolaskom next-gen konzola izgledati i raditi mnogo bolje?
Po mom misljenju jedna od ako ne i najgora godina za gaming industrija, mali milion odlozenih naslova i beta testiranje za gotovo SVAKU igru.
Microtransakcije, DLC i ostala ****** ne bih ni spominjao.

Sramota i tuga.

Poslednja izmena:
Ja se ne secam kada sam se naigrao kao u poslednjih par meseci.
Doduse, vecina igara koje sam igrao su ekskluzive.

https://twitter.com/Totalbiscuit/status/532898849539760129

A secate li se prica i nadanja da ce PC igre sa dolaskom next-gen konzola izgledati i raditi mnogo bolje?
Po mom misljenju jedna od ako ne i najgora godina za gaming industrija, mali milion odlozenih naslova i beta testiranje za gotovo SVAKU igru.
Microtransakcije, DLC i ostala ****** ne bih ni spominjao.

Sramota i tuga.

Problem je u konzolitisu. Da se igre prvo prave za PC pa tek onda portuju na konzole, nikada ovakve probleme ne bi imali.

I meni jedva održava 30fps, kad vidim 30 ja se zaradujem

Problem je u konzolitisu. Da se igre prvo prave za PC pa tek onda portuju na konzole, nikada ovakve probleme ne bi imali.

Da je tako onda bi barem na konzolama radilo kako treba, a kako i na njima baca po dvadesetak sličica očito problem nije taj.

Da je tako onda bi barem na konzolama radilo kako treba, a kako i na njima baca po dvadesetak sličica očito problem nije taj.

Pa vidis bas i jeste problem taj. Mnogo je teze optimizovati igru za PC nego za konzole. Da je prvo lepo optimizovana za PC, jos lakse bi je oni prilagodili konzoli, iako konzole imaju slabiji hardver.

Grafika i animacije su fenomenalni ali problem je optimizacija ubis**t kompanije.Em sto trza, em koliko bagova ima, auuu strasno. Inace unity ima bas pokradene neke ideje iz jednog serijala, u delu kada Arno postaje assassin.Ocigledan copy, paste.Moglo je to malo originalnije.

Vjeruj da nisam, kao sto sam naveo mene je izasao upgrade 150e, a probao sam na 680 sli i nema sanse da se igra na ovim podesavanjima, pricamo o stucanju koji je prisutan non-stop. S druge strane nisam samo mjenjao kartu zbog AC-a nego zbog drugih igara, ove sto izlaze pocetkom 2015. Inace vidio sam veliki performans boost u novijim igrama, razlog je veca memorija.

Kako ti radi na 980? Jel i tamo imas stucanja ili radi tecno?

EDIT: Moze neko da mi kaze ko je igrao na konzoli kako tamo radi?

EDIT 2: Patch 2 Progress Update

http://assassinscreed.ubi.com/en-US/news/news_detail.aspx?c=tcm:152-184569-16&ct=tcm:148-76770-32

Izglda da ce uskoro da izbace update.

Poslednja izmena:
http://wccftech.com/ubisoft-points-finger-amd-technical-bugs-assassins-creed-unity/

We are aware that the graphics performance of Assassin’s Creed Unity on PC may be adversely affected by certain AMD CPU and GPU configurations.
This should not affect the vast majority of PC players, but rest assured that AMD and Ubisoft are continuing
to work together closely to resolve the issue, and will provide more information as soon as it is available.

We sent some emails and and found out what is really happening:

The game (in its current state) is issuing approximately 50,000 draw calls on the DirectX 11 API.
Problem is, DX11 is only equipped to handle ~10,000 peak draw calls.
What happens after that is a severe bottleneck with most draw calls culled or incorrectly rendered, resulting in texture/NPCs popping all over the place.
On the other hand, consoles have to-the-metal access and almost non-existent API Overhead but significantly underpowered hardware which is not able to cope with the stress of the multitude of polygons.
Simply put, its a very very bad port for the PC Platform and an unoptimized (some would even go as far as saying, unfinished) title on the consoles.

^^^ Odgovor iz AMD-a.
Moze biti da je ovo...
Ali covek mora da se zapita dal su ovi u Ubisoftu stvarno toliko praznoglavi i da ako je DX11 stvarno bottleneck zasto nisu hteli da implementiraju Mantle?
Da li ih je Nvidia stegla za j*jca pa nisu smeli da ga upotrebe...

Poslednja izmena:
Verovatno nije to tako laka odluka za menadzment i strategije koje planiraju (marketing forsira NV), ali opet mogu oni da kazu sta hoce kad igra i na konzolama radi lose i ako nesto udara u plafon ocigledno je da tim ne ume da optimizuje i igru prilagodi, ocigledno, bilo kom hardweru. Sta, ocekuju da ce visi fps na konzolama da se nadoknadi drajverima i oveclockom, posto je to jelte njihova vizija i finalni broj poligona je the way it's meant to be played?

Mislim da je prica o Ubisoftu i optimazcijama prezvakana i vidjena mnogo puta do sad, tako da ne razumem zasto je i dalje toliko jedna od najaktuelnijih tema.

Kako ti radi na 980? Jel i tamo imas stucanja ili radi tecno?

Sta da ti kazem nema stucanja jer ima dovoljno vrama ali da radi tecno ne radi tj. zbog groznog fps-a, sve na ultra sa TXAA izmedju 30-45 fps se vrti, u nekim djelovima grada jedva drzi stabilninh 30 fps, bas sam nakacio par slika na prosloj strani, kada spustim AA na FXAA drzi se tu oko 40-55. Sve u svemu ovo nam govori koji mamlazi portuj igru, da jedan 980 koji je trenutno najbrzi single gpu na planeti ne moze da ovo tjera solidno u 1080p sa "kvazi" maximalnim podesavanjima koji i onako ne izgledaju nesto specijalno potvrduje samo koliko su oni neozbiljni kao developeri. Ali kad skontam ovo nije nista specijalno jer ista je situacija bila i sa AC:IV i WD, ovo im je postao neki trend izgleda.

Meni se ovo sa 970 Sli oc 1500/2000mhz vrti oko 100fps, najcesce punih 144 koliko monitor moze da prikaze... Cpu je na 4.6ghz Ivy Breidge-E 4960x, verujem da i cpu ima dosta uticaja na broj frejmova, probacu da isljucim koje jezgro pa da vidim kakva ce tad situacija da bude. HT on/off nema nikakvog uticaja na fps, to sam probao... Sve je podeseno na maksimum sa FXAA, sa TXAA je izmedju 60 i 80 frejmova, ume da padne i ispod 60...

Sve u svemu igra je prelepa :) Mozda bi teksture mogle da budu malo vece rezolucije...

@Leon4

Trebao si da dodas jos 100e pa napravis lepo sli sa 970. ne znam koliko si platio 980, sad sam pogledao cene, 43000din MSI Gaming 970, 71000din MSI Gaming 980, skoro pa duplo skuplja a realana razlika na istom kloku 970 vs 980 15~18%, cesto cak ni toliko...

Poslednja izmena:
Kao sto sam naveo zavisi i koje je vrijeme dana, po dani imam oko 50-60 sa FXAA i to se je sasvim igrivo, a po noci zbog nekog razloga fps se smanji za 10 :S.
Da konto sam ali dosao sam sa 680 sli i uvijek sam nekako imao problema sa sli profilima pogotovo ono kad tek igre izadju tako da mnoge nisam igrao odmah, tako da sam se odlucio za single gpu.
Ali to si upravu price/performance ratio je mnogi veci kod 970, vidjecu sta ce biti kasnije, mozda dodam jos jednu dok cjena padne ili nesto jace izadje, sad za sad zadovoljan sam kako igre rade, ovaj AC ne brojim :d

Kako ljudi pljuju optimizaciju, ja sam prezadovoljan kako ovo radi! Sve na ultra high sa sve senkama na pcss, vsync on, fullscreen 2x msaa, fps 40-60 nikad ispod. Tokom igranja sve tece glatko, ne osecam to setanje fpsa od 40-60, nikakav stutering, glicevi... Ovo mnogo bolje u startu radi nego sto je bio Black flag u svoje vreme, doduse tada sam imao 280x a znase da AC radi bolje na Nvidi.

Da ali poenta je da nema svako gtx 970/980...pa da ovo iole normalno igraju. Koliko sam skonto karte nizih serija imaju problem, ovaj ili onaj.

Nazad
Vrh Dno