Šta je novo?

Assassin's Creed:Unity

Deo sa gamespot-a ..
Everything You Need to Know About Assassin's Creed Unity Before Launch;

1; It is the same as the previous games. but 'reskinned'

2; Ubisoft fashioned the game on, 'running away' a lot, they are French 'Canadian'

3; The game is basically the exact same as the first AC1, RELEASED IN 2007!

4; It has taken 7 years to add a basic co-op/multi player

5; Effectively the game is now what they could have made it IN 2007,

6; The story is about Alien Technology and the Illuminati

7; The 'story' has a lot more truth than you'd ever care to research

8; YOU have the DNA of the original alien 'gods'

9; I just ruined the final piece of the very 'fina'l game - This will be it!

10; consider yourself enlightened

Have a good day

bravo care, bravo

Sad sam pogledao stream sa xbone konzole...apsolutna nista novo niti impresivno. Slazem se sa ovim postom gore.

Brate - spoiler - to sto se tebi ne svidja ubisoft/ac/statijavecznam ne znacik da moras da shareujes sa svima kraj igre ili celu pricu. Forum software sa razlogom ima [ spoiler ] tag.

Pa i nije neki spolier, ko je odigrao bar jedan AC zna za sve to...

Ja AC i igram jer je isti uvek. Zabavan mi je takav kakav je. Ne zelim da menjaju i filozofiraju, iskren da budem. Jedva cekam da odigram ovaj

Assassin's Creed Rogue je procurila pre neki dan. Pa se sada zna i kako su price iz Rogue i Unity povezane.
Stavicu u nekoliko spoilera, da se ne zalecu oni koji zaista ne zele da znaju "pre vremena". (mada je na neki nacin sve ocigledno) :)

Dakle,
na kraju Rogue,
poslednji Assassin
koga ce ubiti Shay
je Charles Dorian, Arnoov otac.

Assassin's Creed Rogue je procurila pre neki dan. Pa se sada zna i kako su price iz Rogue i Unity povezane.
Stavicu u nekoliko spoilera, da se ne zalecu oni koji zaista ne zele da znaju "pre vremena". (mada je na neki nacin sve ocigledno) :)

Dakle,
na kraju Rogue,
poslednji Assassin
koga ce ubiti Shay
je Charles Dorian, Arnoov otac.

Ko je sad pa Shay, taj templar sa kojim se igra?

Shay je glavni akter AC Rogue.

Mislim da se ne pojavljuje u Unity uopste.

To jos ne znamo.

A sad sam gledao walkthrough na YT. Na kraju Rogue, Shay kaze: A war and a revolution have ended, and another is about to begin.
Ne bi me cudilo da je on u Unity-ju imao uticaja na francusku revoluciju, pa da je i neki Grand Master.

Maxed out (for testing purposes) with all the nVidia stuff.. I was barely above 30fps at all times. Sometimes it dropped into the 20s. (Sometimes it was also in the 40s though). Gonna play the same section again on different settings and go a bit past that to see if it changes later on.

i7 2600k and GTX 780 @ 1080p with Vsync turned OFF.

Ubisoft Kiev ladies and gentlemen! Said it before and will say it again stay away from the PC version!

:d

Kako ce samo da krene pljuvanje...

Edit:

Posle instalacija novog Nvidijinog drjavera+ day one Patch-a

Running through Paris, with the crowds and all - I get 45-60 fps with FXAA and everything else maxed out. Some odd stuttering though, might be loading..

Poslednja izmena:
Brat Borat postavio sjajnu stvar - dakle 30FPS na 780GTX za sad ... Sutra u 9 ujutro cemo da vidimo kod mene na i7 i GTX 970 Strix kako ide

Razlika min i max setovanja

MIN
acu2014-11-1020-56-44bpq5t.png

MAX
acu2014-11-1020-56-32alom9.png

Brat Borat postavio sjajnu stvar - dakle 30FPS na 780GTX za sad ... Sutra u 9 ujutro cemo da vidimo kod mene na i7 i GTX 970 Strix kako ide

*** 50 GB :d

Inace ako nekoga zanima kako da je skine odmah a ima Steam verziju:

If you want to pre-load on PC, Steam version:

1. Use OpenVPN, connect to a Canadian server from vpngate (run OpenVPN as admin)
2. Start Steam and begin to preload the game
3. Quit Steam (I didn't pause the preload, but don't know if it matters)
4. Disconnect the VPN
5. Start Steam again
6. You will now be pre-loading in your full local speed

wG3bQhn.jpg

Verovatno cemo opet videti Ecia i kompaniju. :D
Ovo su neke kratke misije-epizode (dlc?) vezane za istoriju Templara i Assassina.
Unity izgleda pocinje ovom prvom - The Tragedy of Jacques De Molay.

Poslednja izmena:
Mene licno zanima kako ce da uklope Zaka De Moleja i njegovu pricu u AC univerzum a da ga ne useru nacisto.
Covek je bio pravi templar i stradao je uzasnom smrcu jer je Filip Lepi hteo pare templara+ da se oslobodi duga koji je imao prema njima.

Procurili su snimci Unity-ja na YT, pogledaj. Izgleda da je bas tako kako si napisao.
Kao sto sam rekao - to je neka istorija Templara i Assassina, valjda na kratko prikazana kroz Helix kao misije.

Poslednja izmena:
Procurili su snimci Unity-ja na YT, pogledaj. Izgleda da je bas tako kako si napisao.
Kao sto sam rekao - to je neka istorija Templara i Assassina, valjda na kratko prikazana kroz Helix kao misije.

Mjok, budem li video jos nesto necu ni da je igram.
Inace, za one koje zanima posle pogroma templara, pretpostavlja se da su preziveli prebegli u Englesku (zajedno sa svim parama i zlatom iz templarskog trezora) i da su otisli underground gde se trazio nov razlog za postojanje te grupe jer
Papa koji ih je stvario (premda ne taj isti) ih je maltene i unistio.
Ukratko, najverovatnije je da su masoni nastali od templara sa nesto drugacijom ideologijom.
Ocigledne povezanosti se mogu videti od Seljackog ustanka u Engleskoj pa nadalje.
Elem, koga zanima AMD i Nvidija su izbacili drajvere za ovu igru a narodne verzije su vec dostupne.

Poslednja izmena:
Sto se tice 'optimizacije' igara, procitati ovaj Duranteov post:

Performance at "max" settings, without context and deep understanding what these settings entail, is completely irrelevant for judging the technical quality of a game, and it's highly damaging how often it seems to be used to evaluate the same. I've wanted to make a thread about this for a while, and seeing how there is right now another one on the front page with "max settings" in the title it seems as good a time as ever.

These days, many people seem to judge the "optimization" (a broadly misunderstood term if I ever saw one!) of games on how they run at "max" settings. What does this mean in practise? Let's say I'm porting a game to PC, and I'm trying to decide which options to include. I could easily add the option of rendering shadow depth buffers at 32 bit precision and up to 4096x4096 instead of the 16 bit and 1024² default. But what would this actually cause to happen? Basically, it will improve IQ and image stability, especially at very high resolution. However, let's assume for the sake of argument that it also halves the framerate of my port, when enabled.

In the prevailing simplistic mindset, I just went from a "great, optimized port" to a "piece of shit port showing how my company is disrespectful of PC gamers" merely by adding an option to my game.

I hope everyone can see how fucking insane this is. As a developer aware of this, I basically have 2 options:
Only allow access to higher-end settings via some ini file or other method which is not easily accessible.
Simply don't bother with higher-end settings at all.
The first point wouldn't be too bad, but it seems like the much more rare choice. If the prevailing opinion of my game's technical quality actually goes down by including high-end options, then why bother at all?

Of course, gamers are not to blame for this exclusively. Review sites got into the habit of benchmarking only "max" settings, especially during the latter part of the PS360 generation, simply because GPUs wouldn't be challenged at all in the vast majority of games otherwise.

Judging game performance at "max settings" is enormously counterproductive

Performanse su, realno, ocajne za sada. Sa svime na najnizim podesavanjima u 1080p na samom pocetku imam 15-30 fps, a u pocetku ni nema neke velike guzve.

Upravo. Radim benchove za lowest/highest i tweakovana podesavanja. Cim okacim klipove embed cu ih ovde sa svim podacima na mojoj konfi. Realno 970 je dosta bolja ali opet da imate neku ideju. Optimizacija je ocaj, ocekivano u jednu ruku :)

^ Ako nisi skini poslednje nvidia drajvere, ogroman skok daju.

Sto se tice 'optimizacije' igara, procitati ovaj Duranteov post:

Judging game performance at "max settings" is enormously counterproductive

O ovome sam i ja pričao svojevremeno kada su pojedine igre napadane zbog "optimizacije", kada je bilo jasno da na fps utiču pojedini efekti koji recimo ni ne postoje u 99% drugih igara i koji prepolovljuju fps kada su upaljeni, a često se dešava da baš ti efekti miterno utiču na kvalitet onoga što vidimo.

Doduše što se tiče AC serijala, od samog njegovog početka su izbacivali neoptimizovan/nedovršen proizvod koji bi ispeglali tek kroz ko zna koliko patcheva, tako da ovde cela ta priča baš i ne stoji. To je jedan od razloga zašto ni ne igram AC igre barem dok se ne "kompletira" season pass. Mada treba reći da i u AC serijali često ima tih efekata koji ubijaju fps kao što je recimo u Black Flag bio slučaj sa God Rays koji je praktično skidao trećinu fps-a.

Jesam update drajvere :)

Tweaked Settings
[YOUTUBE]-Fhhn24YVFU[/YOUTUBE]

Lowest Settings
[YOUTUBE]p339RBj0NC8[/YOUTUBE]

Highest Settings
[YOUTUBE]Q8Uvm6rO5yo[/YOUTUBE]

I sta bi na kraju, jel losa optimizacija ili grafe imaju dovoljno snage al premalo vrama.
Vidim da sa 680 treba da se igra na low postavkama.

Ocekivano je da igra bude CPU zahtevna, a za grafike cemo videti. Ne zurite, sacekajte patch ili dva.

A nVidia i AMD izbacili nove drajvere juce-prekjuce gde se navodi i Unity, pa stavite i njih.

Vram ne bi trebalo da bude problem.

Poslednja izmena:
Vi sto kupujete igru preko steama, narezujete li je kasnije na neki medij ili je drzite na hardu ?
Na koji nacin smanjiti velicinu, tj broj dvd-eva. Mogu li se ostali jezici osim engleskog izbaciti ?

Malo si me lose protumacio, jer ja jesam fan Ubisofta jos kda ti nisi ni znao za njih.
Kao i nekada mnogo popularne Sierre ( ne Forda).

O ovome sam i ja pričao svojevremeno kada su pojedine igre napadane zbog "optimizacije", kada je bilo jasno da na fps utiču pojedini efekti koji recimo ni ne postoje u 99% drugih igara i koji prepolovljuju fps kada su upaljeni, a često se dešava da baš ti efekti miterno utiču na kvalitet onoga što vidimo.

Doduše što se tiče AC serijala, od samog njegovog početka su izbacivali neoptimizovan/nedovršen proizvod koji bi ispeglali tek kroz ko zna koliko patcheva, tako da ovde cela ta priča baš i ne stoji. To je jedan od razloga zašto ni ne igram AC igre barem dok se ne "kompletira" season pass. Mada treba reći da i u AC serijali često ima tih efekata koji ubijaju fps kao što je recimo u Black Flag bio slučaj sa God Rays koji je praktično skidao trećinu fps-a.

Igra je jednako lose optimizovana za sve platforme, ne samo za PC. Ne znam zasto ljudi ocekuju da ovu igru teraju u 1080p sa max detaljima uz dobar fps sa nekom grafickom koja je nesto slabija od one u PS4 gde igra ne radi u maksimalnim detaljima, u rezoluciji 900p uz 30 fps.

Ono sto Durante pokusava da objasni jeste da su igre testirane na MAX prethodnih godina jer su portovane sa hardvera koji je desetak puta slabiji od besne PC konfiguracije, sada to vise nije slucaj niti ce biti dok AMD/nVidia ne izbace barem duplo brze graficke od danasnjih najbrzih. Tek onda cemo dobiti 8800GT koji ce moci da tera sve portove sa konzola u naredne tri godine na maksimumu. Sa ovim sto sada imamo to jednostavno nije moguce iz vise razloga.

PC hardver koji se danas prodaje je neadekvatan za ugodjaj na koji su PC igraci naviknuti u poslednjih 5 godina.

Poslednja izmena:
Vrh Dno