Šta je novo?

Assassin's Creed Shadows

Originsom je poceo soft reboot serijala i glavne price, tako da je i najbolje od njega da pocnes... A ako ti ne legne, batali naredne igre.

Ovo Tenchu...
Voleo bi da naredni AC bude fazon hajduci i uskoci. Sve su vec ispucali.
Hajduci da budu sve klinke azijatkinje a uskoci prime Srbi, Cepesovi povampireni sinovi sa super mocima i svi furaju duge plave kose, brkove i pirsovane septume.

Konj na rolerkama, zanimljivo :D

Pomereno za 25. februar 2025.

kv3ddt1jdzqd1.jpeg

Ko zna, možda i bude cancel, sad su odgodili za 4 meseca....
Do tada svašta može da se desi.

Cim je na Steamu day1, znaci da preorderi ne valjaju :whistle:

Ipak nismo toksicna manjina 🫡 🫡 🫡

Jedne godine izbace Far Cry
Sledece godine AC
Sledece Ghost Recon
Pa onda Watch Dogs
Pa opet Far Cry...
Tako bi svake godine imali po jedan nastavak nekog od 4 najudarnijih naslova, a nastavci istog IPa bi izlazili s 4 godine razmaka, dovoljno vremena da naprave dovoljno drugaciju igru i dovoljno vremena da se ljudi zazele.
A u medjuvremenu izbacuju bukvalno kad stignu sve ostalo (Division, Princ of Persia, Splinter Cell itd) i odrzavaju R6Siege.

^
Možda kod normalnih developera...
Ali kako su se Ubisoftu osladile pare tako su skraćivali period između AC igara.
U početku je bilo 2 godine (možda nisu sve tačne jer ih vadim iz malog mozga):
Assassin's Creed 2007-e
Assassin's Creed 2 2009-e
E onda je krenulo:
Assassin's Creed Brotherhood 2010
Assassin's Creed Revelations 2011
Assassin's Creed 3 2012 (mislim da su tada izdali i onaj Liberations koji su kasnije portovali za PC i konzole)
Assassin's Creed 4 Black Flag 2013
Pa smo onda imali godinu kada su "ispoštovali" last gen i next gen konzole
Assassin's Creed Unity
Assassin's Creed Rogue
E onda su, kao, usporili jer je Unity bio fijasko, no međutim tad su izbacivali onu trilogijicu Chronicles, a usput su nas bombardovali vestima o seriji, snimili film....
I onda su "konačno" izdali
Assassin's Creed Origins
Naravno kad su se ljudi pohvalno izrazili o igri, odmah je stigao Odyssey, a onda Valhalla i opet kako su utisci ljudi splašnjavali, oni su napravili pauzu, s tim što da ne zaboravimo AC stiže Mirage jer eto, ne sme se dozvoliti da se reč Assassin's Creed ne čuje dugo....
I dalje tvrdim nije problem samo u načinu izvođenja ove franšize, nego činjenica da su im sve igre copy/paste i imaju jednu te istu mehaniku. Pritom skoro bez ikakvih unapređenja postojećih sistema i načina izvođenja.
Kad u ovu jednačinu ubaciš i Far Cry i Watch Dogs, kao i Ghost Recon pa i Division (iako je to looter shooter) I sad Outlaws i Avatar, nije ni čudo što su ljudi prezasićeni. Čak i najzagriženiji fan bi digao ruke i pronašao sebi novu zabavu.

^^
Potpisujem!
Kad neki čovek pomisli "Ubisoft brate razvaljuje, samo prave igre i imaju toliko posla" - oni bukvalno prepakuju jednu te istu igru u 20 formata (čitaj skinova) i to je to. Bukvalno im je svaka mehanika ista, samo malo drugačije animacije, 3D modeli, teksture... I to se prodaje kao novo.
Sa druge strane ja ne znam na koju foru bi mogli dobiti AC koji bi zvali pravim nastavkom ili FC. Šta to mora da podrazumeva da bi bio "pure" nastavak a ne još jedan skin? :unsure:

Sa druge strane ja ne znam na koju foru bi mogli dobiti AC koji bi zvali pravim nastavkom ili FC. Šta to mora da podrazumeva da bi bio "pure" nastavak a ne još jedan skin? :unsure:
Zapravo, vrlo je jednostavno.
AC je izvorno zamišljen kao akciona avantura sa pričom o večitom sukobu Templara i Assassina i gde se priča u prošlosti isprepletala sa pričom iz sadašnjosti.
To su, naravno, zbrzali i završili na krajnje debilan način i onda pokušali da od igre naprave istorijsku virtuelnu razglednicu i skoro pa otpisali priču iz modernog doba.

Dakle, jedan reboot serijala, ostaviti RPG izvan AC franšize, loot, levelovanje.
Napraviti badass lika, osmisliti priču koja bi se nadovezala na Animus i pretke, izbaciti Juno i ostala natprirodna glupiranja.

Vratiti parkour.
Napraviti stealth i combat mnogo bolje nego što je sada, dati ljudima više načina da se pripreme i na kraju izvedu asasinaciju mete. Dati ljudima više stvari za raditi na mapi, a ne samo outposte i kampove. Smanjiti mapu i posvetiti pažnju kvalitetu, a ne kvantitetu.

Ovako na brzinu što mi je palo na pamet.

Zapravo, vrlo je jednostavno.
AC je izvorno zamišljen kao akciona avantura sa pričom o večitom sukobu Templara i Assassina i gde se priča u prošlosti isprepletala sa pričom iz sadašnjosti.
To su, naravno, zbrzali i završili na krajnje debilan način i onda pokušali da od igre naprave istorijsku virtuelnu razglednicu i skoro pa otpisali priču iz modernog doba.

Dakle, jedan reboot serijala, ostaviti RPG izvan AC franšize, loot, levelovanje.
Napraviti badass lika, osmisliti priču koja bi se nadovezala na Animus i pretke, izbaciti Juno i ostala natprirodna glupiranja.

Vratiti parkour.
Napraviti stealth i combat mnogo bolje nego što je sada, dati ljudima više načina da se pripreme i na kraju izvedu asasinaciju mete. Dati ljudima više stvari za raditi na mapi, a ne samo outposte i kampove. Smanjiti mapu i posvetiti pažnju kvalitetu, a ne kvantitetu.

Ovako na brzinu što mi je palo na pamet.

Neisplativo im je to izgleda :D

Neisplativo im je to izgleda :D
Ovo se ne odnosi samo na njih, nažalost...
Ja ne znam šta se dešava, možda je to samo moje mišljenje ali čini mi se da je većina igara izgubila soul. Da li još neko misli tako?...
Pa sećate li se vi ljudi šta je AC2 bio... Šta osta od one igre... Imamo AC trilogy gde su igrači Vikinzi i Spartanci ali ipak imaju taj hidden blade pa su i asasini iako parkoura nema jer eto ne može da se izvodi zbog terena.
Da li su sve igre toliko izgubile na priči i dijalozima ili se meni čini? Toliko je narativ u igrama postao loš...

ne znam sta ocekujete od hiperprodukcije drugo nego da igra nema dusu. AC naslovi su se prodavali fantasticno i usli su u kategoriju junk fooda. ukusno je da se proba i jede, ima ga u velikim kolicinama, znas sta ces da dobijes kada ga kupis ali nije ni pribliznog ukusa teletine ispod saca. tako ih i treba posmatrati. CoD, Far Cry isto. Ubi je onda milkovao koliko god je mogao da milkuje taj open world checklist pristup (Avatar, SW Outlaws od najskorijih) jer je razradjena sema i brojke su govorile same za sebe, znatno primamljivije za veliku korporaciju nego da ulazu u novi IP za koji nisu ni sigurni da li ce da prodje.

ako trazite igre sa dusom, to ne trazite u AC, CoD ili u FC naslovima, vec trazite u "manjim" naslovima kojih ima na pretek. AC i FC igrate da biste dobili fiks endorfina svaki put kada ocistite jos jedan upitnik.

e sad se nadam da ce se Ubi olupati debelo sa AC Shadows i sa svime sto ih je snaslo, jer je doslo do prezasicenja trzista, previse zaposlenih i ko zna koja jos losa poslovanja iza kulisa kojih mi nismo ni svesni

1727698189279.png

Jel otkazali igru skroz ? Ja samo čekam tu vest i mislim da bi svima laknulo.
Za studiji teže ali nisu daleko, možda ih kupe Tencent ili Microsoft i zatvori, mada nisu glupi da bace pare.

Tolko mi zgadili AC serijal da evo Valhalla je poslednja koja mi se svidela i merkam ovaj Mirage, ali ne mogu da to igram.
Zbog ove papazjanije od brljotine od igre.

AC2 kao da je pravila neka druga kompanija u prošlom životu.

Ali, imaš priliku da napraviš nastavak koji 20 godina ljudi priželjkuju a tolko se ukanališ kao da nadrogirani prave i reklamiraju igru.
Kolko moraš biti naivan a onda kao e ne znamo šta se desilo radimo istraživanje. Samo se pogledaj u ogledalu, kao kad se unerediš od alkohola i kao nisam to bio ja a pravio ****** pred celim društvom.

^ izbaci će je sigurno. Bukvalno igra završena i sad sva ulaganja u kantu da bace. Iskreno ne verujem u to.

Pa izbaciće 100%, makar je prodavali sa gubicima. Singleplayer je igra, nemaju neka ogromna dodatna ulaganja. I tu je Denuvo da ih zaštiti od ovih što bi samo probali igru.

Ja očekujem finasijsku propast, toliku da će za sledeći AC vrlo dobro razmisliti kakav će biti i bar 3 godine razvoja.

Vrh Dno