.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Haha, znaci za PC, posto ce imati kvalitetnije texture mozemo da ocekujemo da UT2007 bude na 2 BluRay diska? Ma daaaj

. Naivno slikarstvo za ovo je hiperrealizam

.
Bluray disk ima 50GB kapaciteta, zar sam negde rekao da ce igra da bude 100GB ? I opet ne razmishljash nishta. PC igre se instaliraju, PC igre su zapakovane na diskovima, PS3 igre ce biti "najotpakovanije" moguce zbog brzine uchitavanja, jer mu to mediji dozvoljavaju.
Ova pricha je mnogo stara, i rekao sam da necu ja da ti objashnjavam kako je i shta je, chitaj sam po netu kada vec nisi. Cak je i sam Microsoft rekao kako razvija specijalne metode pakovanja da bi buduce igre mogde da stanu na DVD9.
BTW, vidi se po kvalitetu, a kvalitet nalaze da ce komotno stati na DVD9, moci ce igre da se baskare koliko prostora ima, medjutim, to njima nije u interesu i natuci ce kapacitet diska sa nepotrebnim stvarim (tipa DVD kvalitet cut scena sve sa DTS zvukom u njima) kako bi mogli da tvrde kako igre za PS3 zaista iziskuju toliko mesta ....
1. Gran turismo 4 zauzima 5.6GB a jedva da ima neki FMV. Koliko ce da zauzima GT5 ? 8GB ? GTA SA recimo zauzima pun DVD9 disk, God of war zauzima 2/3 diska. Zar je toliko teshko ukapirati da ce to za jake naslove biti malo ?
2. DVD kvalitet cut scena ? Mislio si na HD kvalitet ?
Znaci za tebe je glasina da ce igre toliko kostati, a nije glasina to sto pricas za BluRay? Sve sto je vezano za PS3 za sada je samo nagadjanje. Jos malo pa ce veo tajne biti skinut, a Gola Maja aka PS3 biti razotkrivena.
Informacija da ce bluray biti potreban nije nikakva glasina, vec nagoveshtaji developera i chista logika. Vec sam sto puta rekao, a ako ti ne mislish da je tako, tvoje mishljenje, videcemo kada se PS3 pojavi.
Realno, zaista jos uvek nema potrebe za tolikim kapacitetom. Ocigledno da ne vidis da se 2 razlicita standarda pokusavaju nametnuti kako od M$, tako i od $ony korporacije.
Rekoh to isto vishe puta. Danas, bluray nije preko potreban iako bih voleo da ga imam za rezanje backupa, jer DVD je odavno postao mali, ali Bluray ce vrlo brzo biti potreban, jer ce postojati na trzishtu pa ce recimo omoguciti mnogo vece free roaming igre koje je nemoguce napraviti na vishe DVDova.
P.S. Nisam pomenuo samo konzolu koja kosta 600$, vec i HDTV koji kosta 1xxx dolara pa na vise, zatim tu je i 5.1 sistem koji za PS3 nece sigurno biti jeftin, jer dolazi od $ony-a, i cifra je mnogo vece .... Za te pare, ja komotno mogu da igram igre, radim u 3DSmaxu, bavim se produkcijom u Cubase-u, pripremam izvestaje u Office aplikacijama, kreiram Web stranice, bavim se pripremom za stampu, gledam filmove, slusam muziku, surfujem, pretrazujem net, i jos mnogo drugih stvari koje korisnik PS3 ne moze ni da sanja.
A za te pare je u toj PC konfiguraciji urachunat HDTV i 5.1 sistem ? PS3 cesh moci da nakachish na bilo koji monitor i bilo koji 5.1 sistem (kakav je to specijalni 5.1 za PS3?).
Pokushaj da uporedish slichne setupe. I ja na kraju nikada nisam ni rekao da ce PS3 da zameni PC, niti cu ja da prodajem PC kada se PS3 bude pojavio. PS3 ce zameniti dosta multimedijalnih funkcija koje inache vecina PC usera samo i koristi, ove programe koje si nabrojao koriste profesionalci, a mislim da profesionalac nije prosechan PC korisnik ?
I dalje nisu poznate sve mogucnosti PS3, a open Linux ce mu tek za neko vreme omoguciti i ono shto Sony nije ni planirao.
Dakle za ulozeno dobije se mnogo vise. To je otprilike kao kad za iste pare kupis kola sa kojim mozes da skreces , a neko drugi kupi kola sa kojima moze da ide samo pravo

... Slazes se da ce kad tad taj neko da pozeli i da skrene ponekad
Ko ovde sad uporedjuje PC i PS3 ? Najgore shto ti imash SLI grafiku da bi se igrao, pa sve shto si rekao o isplativosti, pada u vodu.
Ja cu uvek imati PC, ali nikada necu juriti upgrade, jer upgrade najvishe sluzi za igre, a igracu se na PS3 mnogo kvalitetnije.
Evo ti
link ka textu iz koga mozesh mnogo da nauchish shto si ochigledno propustio. Poredjenje PS3, X360 i PCa u sitna crevca.