Šta je novo?

Assassin's Creed 3

Ja sebe smatram velikim fanom AC serijala, i jedva se nateram svako drugo vece da odigram sat-sat i po. Definitivno sam se zasitio serijalom, mada najveci problem sto igra ne donosi mnogo toga novog, da ne kazem nista dobro novog. Plus je mnogo hardverski zahtevnija, a vizuelno je ista... ok, sinematici izgledaju bolje, face i sl, a to ide glatko.
I cemu sluzi koji djavo onaj trading kod onog Achillesa? Ne znam sta treba da kupim, prodam...

Svakako da je igra nazadovala u nekim delovima.
Mene je opasno smorilo nekoliko detalja:
Underground. Nije losa ideja i dobija se mini quest, ali jednom je bilo dovoljno. New york je cisto gubljenje vremena.
pera u sumi. Auh dosade. I ranije je bilo previse skupljati ih, a ne sada po celoj sumi.
neintuitivni i nedovoljno objasnjeni delovi tipa trading i assassin guild misije. Mnogi se muce sa ovim stvarima. Guild jos i nekako, ali trading i sa objasnjenjem nije lagan. Vrlo je lose odradjen i uzasno je spor. Hteo bih recimo da pokrenem proizvodnju necega i da samo to prodajem. Moram da svaki komad proizvedem pojedinacno i isto tako da ga ubacim u kola ili brod po komad. Gubim i po 15 minuta na tu glupost.
Takodje, pojma nemam sta sam napravio od nekih stvari, a sta nisam. Jednom kada odradim neki upgrade, on me vise ne interesuje, ali mu ostaje u receptima i pravi pometnju umesto da mogu da ga sklonim i budem siguran da nista nisam propustio.

Ima jos tu i tamo nekih sitnica, ali mi ove bas kvare dozivljaj.
Ono sto mi najvise smeta kod igre je sto mi se Conor uopste ne svidja kao lik. U pocetku je bilo ok, ali njegove odluke i razmisljanje mi idu na zivce. Jedmostavno je deriste.

Solidna igra iako nije toliko dobra kao neki prethodnici ali moralo je da se odigra radi price

^^ subtractor, svaka ti je ka' njegoševa... sve ovo potpisujem
gledam npr. najisplativiji i (uslovno) najbrži način da se dođe do para (potrebnih za aquilu) je da se šalju konvoji sa krznima,
i sad tu treba svako krzno pojedinačno da kupim, utovarim i prodam - neverovatno kakav smor

Jedan mali off, da ne otvaram zasebnu temu.

U pitanju je prvi deo ovog seriala.
Kada sam konektovan na internet, igra laguje, secka itd, a kada iskljucim (disable-ujem) karticu nema problema nikakvih. Moze li mi neko reci kako da resim ovaj mali problem?

Zavrsih glavnu pricu i nisam ocekivao bas onakav kraj...

pa na kraju umire Desmond... bira izmedju Juno i Minerve u onoj pecini, Grand Temple, nakon sto otkljuca ona zadnja "vrata" ili kako bih to vec nazvao. Prica je ok sve, ali mi je zao sto umire i sto je ipak izgleda kraj trilogije, makar ove ovakve kakvu je znamo. A vjerovatno ce skuziti nekog novog Desmonda :). Plus tu je i Juno koja je sada najmocnija na planeti pa bi neki novi Brotherhood trebao da je zaustavi ili kako god. Mislim da bi trebalo da bude novih djelova i da ovo ipak nije kraj

Kakva je igra naspram Assassin's Creed Revelations? Posto je to jedini deo koji sam obrisao veoma brzo a sve pre toga sam odigrao sa uzivanjem.

Kakva je igra naspram Assassin's Creed Revelations? Posto je to jedini deo koji sam obrisao veoma brzo a sve pre toga sam odigrao sa uzivanjem.

Definitivno je bolja od Revelations.

Meni je bolji Revelations...

Glavni adut ove igre je veliki svet, ali osim toga igra ne donosi nista novo, cak je i uproscena.
Trading je samo drugi nacin sakupljanja novca, a craft nije toliko zanimljiv i dobro uradjen.
Izbaceno je sakupljanje razlicitih oklopa (sto me vrlo nervira), a oruzja i ne prave neku razliku jer je borba prelaka.
Freerun je gluplji nego ikad. High profile + napred i ne moras ni da gledas kuda ides. Ranije si morao da pazis malo vise i da kombinujes skok. Meni su oni izazovi bili fenomenalni. Najveci problem sa ovim sistemom trcanja je sto igra ne moze da zna da li zelim da protrcim pored zgrade ili da se popnem na nju. Ili da li zelim da skocim sa ivice zgrade na nizi nivo ili preskocim na sledecu.

Meni je revelations daleko bolji. Nekako je ispunjeniji sadrzajem iako je manja igra. Ovde ponekad imam osecaj da gubim vreme u praznom hodu.

Po meni najbolji je AC2,pa Brotherhood,pa AC,revelations,pa tek onda AC3.

KOd AC3 me nervira što Assassin contract-i se odrađuju po onoj-može a ne mora,tj.ispada da je Ezio bio "umetnik" i "ozbiljan" Assassin,dok je Connor onaj tip,sad ću da koknem ovaj ugovor ako može može-tj. tamo si imao ponekad-lik čoveka,plan,situaciju,a ovde imaš nekoliko morona as puškom koji šetaju po ulici na nekoliko mesta u gradu i to je to.Ne moraš čak ni da biraš oružje kojim ćeš ih koknuti,da bi sinhronizacija bila potpuna.Samo-kokni bilo čime.
Ista priča i sa raznišenjem pisama.
Jedino neke almanahe nisam skupio i ne znam koji je tu bonus.

Stvar koja vadi malo stvar je brod,ali assassin order misije i ograničen broj regruta sa nekim nedostacima,ipak uništavaju franšizu.

da ne ulazim u spoiler zonu,nerviraju me izbori strana Assassin ordera,i u Reveletaions i u AC3,ovde posebno jer je izbor Konora toliko konfuzan da mislim da sam pisac nije znao šta hoće.

Combat je postao jedna sprdačina,komande su smesne,tako da samo hard core AC igrač koji je,da se podseti fransize,presao sve delove da bi igrao ovaj deo,totalno zeznut,jer očekuje neku kompleksnost.

Veličina sveta je apsurdna,fast travel-i se glupo otključavaju,još gore nalaze(ja stvarno nisam nasao nijedan vise fast travel nego one koje mi prica daje a to je 4 i nisam se bakćao njima),
borba sa životinjama je ******ski urađena i bagovita,može ti se desiti da se sa konjem zaglaviš u sred jelke i da koristis neki vid fast travela da se "oslobodiš".

Velika gomila oružja,koje uopšte nije neophodno da bi se prešla igra,Ai koji je abnormalno agresivan(a znamo koliko su Englezi "napaljiva" nacija),da bi originalni Ac,trebalo da ima takav AI.

Meni se priča nikako ne sviđa,Revelations je imao deo za vađenje a to je priča između Ezia i Altaira,a ovde nema nikoga da spase stvar.Neću pominjati detalje,sami igrači neka ocene,ali ocena sa imdb-a je,po meni definitivno posledica Američkog osećaja patriotizma.

Grafika je za 10,ali mnogo zahtevnija,i ima se utisak da igra uzima previše resursa nego što joj treba.

Bilo kako bilo,ja sam razočaran,sa velikim R...

Sad sam odigrao AC prvi deo, I mogu reci da je daleko zanimljiviji (ali I tezi) od AC3. Nema neku bas smislenu pricu kao AC1.
Previse je lak I brzo se predje. Ali grafika je neprikosnovena.

nego :) ako secanja ili vec sta idu kroz krv pa se prenose sa roditelja na decu...

kako smo mogli da igramo kao altair kada je vec deda, posle trenutka kada je dobio sinove? :) ili se te informacije i nekako wifi prenose? :)

Altair je uz pomoć jabuke napravio 6 pečata,diskova,čega već- koji su ostavili njegovo sećanje na njima i Ezio ih je pronašao.
Zato smo upoznati sa Altairovim krajem.Nego,nisu objašnjeni video snimci Eziovog oca,Eziova smrt itd.
Ti snimci su napravljeni van igre,za neupućene,i strašno lepo a glupo napravljeni.POsebno ovaj drugi snimak.POlgedajte ga pa ocenite šta se desilo sa njim,moje mišljenje je da je to fail,i uvod u novo(glupo) oružje.

Ajde ako moze link za to?

Nema sa engleskim titlovima,plus ne znam da li je ovo legalno:ako ovaj post krši neka prava,molim moderatore da ga sklone.

SPOILER:

http://www.youtube.com/watch?v=2KOL5aqt7Yc

Inače mislim na ovo oružje iz AC3- kanap sa metalnim "kocem"....

Stize patch pre katolickog bozica:
http://www.vg247.com/2012/12/18/assassins-creed-3-getting-sizeable-holiday-patch-get-the-notes-here/

Global Fixes

- Couriers will now appear more often in Boston and New York
- Fixed a bug where consumables would not be restored properly after playing a naval mission
- Fixed a bug where multiple copies of heralds or paper boys could be spawned at the same spot
- Fixed a bug where printer shops icons could appear on the map even if the player is not notorious
- Fixed a bug where the 2nd equipped pistol could disappear after a loading
- Fixed a bug where the player could fall through the map if he went through a city gate on horseback while in conflict
- Fixed a crash when the player uses the rope dart on a horse from above
- Fixed horse glitch
- Fixed inventory messages that kept being displayed after every reload if the player had completed some missions
- Fixed various crashes
- Forced subtitles to be displayed for off-camera voices like some tutorials and end of sequence transitions
- Made sure to stop tavern music when exiting taverns

SEQUENCE 1
- A Deadly Performance: fixed a music glitch by making a cinematic not skippable

SEQUENCE 4
- Feathers and Trees: fixed another case where optional objective “Do not touch the ground or water” could fail for no good reason

SEQUENCE 6
- On Johnson’s Trail: fixed a bug where sometimes Adams and Revere could be missing, preventing the player from starting the mission

SEQUENCE 7
- Lexington and Concord: fixed a bug where the player could stay stuck on the road while on horseback at a specific spot on the mission’s path

EPILOGUE
- Fixed Animus Synching gameplay that could get stuck

Side Quests
- Boston Brawlers: clearer message after beating all ex-champions, stating that you need to go back to Boston
- Boston Underground: fixed a bug where exploded barrels could come back if you re-entered through the South Commons entrance.
- Boston Underground: fixed a bug where Haytham could never use the North Port entrance
- Liberation Missions: added unfogging of the map when the player gets near a liberation event, to make sure the icon will be revealed in case the player doesn’t complete it and wants to come back later.
- New York Liberation Missions: fixed a few cases where the player could get to the event’s icon but nothing would happen.
- New York Underground, fixed a bug where the player would be teleported at the center of New York if he declined to enter the underground through the South Market entrance.

Homestead
- Added map icons on Homestead buildings as you unlock new settlers
- Made sure Achilles cannot be stoking the fireplace after the homestead story arc is completed
- THE PROPER TOOLS: added map icons on all shops in New York when that mission asks the player to go buy the hammer parts for the blacksmith
- Side-quest “ENCYCLOPEDIA OF THE COMMON MAN”, fixed a bug where the quest would still not be completed if the problem was already encountered prior to the last patch. Buggy savegames are now fixed on load.

Naval Locations
- OAK ISLAND: fixed a bug where the mission could not continue if the player reloads after completing some parts of the puzzle

Frontier
- Added auto-whistle for a horse when entering Frontier from Boston, New York or Homestead
- Fixed NPC committing suicide when the player approaches

Menus
- Fixed a bug where it was impossible to hide the on-screen money counter and “hold to skip” message. Money is now linked to the “mini-map” HUD visibility option, and the skip cinematic message to the “controls” option.
- Fixed a bug where the “Fast Travel Points Unlocked” stat could not reach 100%
- Fixed a possible crash after all pivots have been synched
- Fixed bad date formatting in Notification Center
- Fixed various typos and bad translations
- Made sure Boston Brawlers and Hunting Society icons are displayed over the fog once the player gets approached to join the club
- Map icon filters: added a bunch of side-quest start icons on the missions layer, added viewpoints to the collectibles layer, and made sure all fast travel destinations are visible on all layers.
- Opening the weapon, naval weapon and assassin recruits menus is now faster

Sjajno. Na spisku se nalazi sve sto sam pronasao da mi se desavalo.

Ali nigde ni reči o padu frejmova čim se dođe u Boston. Da taj problem ima dvoje-troje ljudi, pa da se zanemari, ali ima ih mnogo (pogledati ubijev forum).

Ali nigde ni reči o padu frejmova čim se dođe u Boston. Da taj problem ima dvoje-troje ljudi, pa da se zanemari, ali ima ih mnogo (pogledati ubijev forum).

A to im neće skoro pasti na pamet.Kako su "portali" AC3 na PC platformu,dobro je i da su ovo do sada otklonili..

Da citiram kolegu sa SK foruma:
Od pre nekoliko dana zatvaraju svaku temu koja se pojavi na njihovom forumu, a vezana je za nizak fps. Kazu da se stvar popravlja ako uradis sledece:

-Instalacija najnovijih drivera
-Smanjenje detalja
-Prebacivanje sa very high na neku nizu vrednost u task manager-u AC3 aplikacije

Naravno nista od ovoga ne pomaze, ali oni kazu da je tako i da svi koji imaju problem kontaktiraju support. Naravno kad kontaktiras support, oni ti izdiktiraju istu stvar i kazu da problem nije na njihovom kraju nego da treba da se kontaktira AMD. AMD je na svom zvanicnom forumu postavio dokaz da nije krivica na njihovom kraju, nego da igra (kao sto sam i ja pokazao) ne koristi ni 50% grafickih resursa.

Kako god okrenes, srecan sam sto nisam uzeo igru. Isti je slucaj kao GRFS. Ovo se ne moze nazvati proizvodom, vec nekom alfa ili beta fazom igre, a da su svi kupci bukvalno public testeri koji jos daju novac da bi odigrali igru. Strasno.

Poslednja izmena:
Environmental Quality na Normal i dosta je bolje u Bostonu... Inace logican je pad perofmransi jer ima puno detalja, mada najveci problem je sto je igra neoptimizovana kod mene je opterecenje graficke na 50%, a inace igra koristi samo dva jezgra procesora...

:)

Da citiram kolegu sa SK foruma:

Us*ali su motku totalno.

Sad pokušavaju da skinu ljagu sa sebe govoreći da je problem samo sa AMD kartama (nije, i ljudi sa nV kartama se javljaju). Inače, ne vidim zašto bi igra seckala tj zašto bi imali osetan pad performansi u naseljenim područjima kada se i radnja prethodnih igara isto odigravala u naseljenim područjima. Nema drugog razloga nego da su sa novim engine-om zeznuli stvar. Da l' prilikom portovanja ili tokom izrade (kažu ljudi da ima primera gde i na konzolama radi kriminalno, ali konzolaši ne primećuju jer su navikli na čudne oscilacije - reči tih korisnika)

Naime, koliko je provaljeno, igra koristi cpu za poslove koje treba gpu da obavlja. Tako je par likova sa ubi foruma ustanovilo, te postavljaše neke dokaze u ovoj temi (mada su brisali dosta poruka, ne znam da l' sad ima).

Environmental Quality na Normal i dosta je bolje u Bostonu... Inace logican je pad perofmransi jer ima puno detalja, mada najveci problem je sto je igra neoptimizovana kod mene je opterecenje graficke na 50%, a inace igra koristi samo dva jezgra procesora...

Isto sam i ja morao, i jos AA na srednje i posle radi OK ali FPS pada do 30 inace u diviljni je 45+.
A realno na tvojoj zverini od grafe nebi smelo na max sve da pada ispod 45 a ono nce sa Environmental Quality na High.
Morao sam i ja da stavim najnovije drivere, ali daleko od toga da igra radi kako bi trebala a grafika nije sad bog zna šta da moja grafa to ne može da istera (i sa smanjenim AA).

Isto sam i ja morao, i jos AA na srednje i posle radi OK ali FPS pada do 30 inace u diviljni je 45+.
A realno na tvojoj zverini od grafe nebi smelo na max sve da pada ispod 45 a ono nce sa Environmental Quality na High.
Morao sam i ja da stavim najnovije drivere, ali daleko od toga da igra radi kako bi trebala a grafika nije sad bog zna šta da moja grafa to ne može da istera (i sa smanjenim AA).

Katastrofa optimizacija... Vidi se da forsiraju konzole...

Drug mi u HU kopio ac3 original medjutim sve je na madjarskom :D Da li neko zna kako da promenim na engleski, takodje imam problem sto ne cujem sve tj. vidim kako pricaju a ne cujem nista...desavalo mi se i sa prethodnim ac-ovima...

Da li vam radi MP? Skinuo sam igru pre neki dan ali stalno dobijem Limited mode i poruku da ubisoft servisi nisu dostupni.

Poslednja izmena:
MP za PC nije radio prva 2-3 dana posle release-a,22.11.2012.,tada nije ni meni radio.Posle toga je proradio i od tad sam vrlo retko dobijao taj limited mode.Imas neka genericka uputstva koja mozes da probas,mada sumnjam da ce ti pomoci

http://ubisoft-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/17478/related/1

Ubisoft totalno zabole za PC igrace,a support im je,pa kao da i ne postoji koliko su od pomoci.A ovo sto rade sa onima koji su kupili season pass za AC3 za PC preko nekog drugogg sajta,a ne Ubi store-a(mada i vecina koji su kupili preko Ubi store ima problema) je skroz kriminalno.Maltene niko ne moze normalno da dodje do download linka za DLC-ove kad izlaze,da ne pricam sto uvek kasne za PC.

Jedino sto je nedavno konacno izasao ovaj Holiday patch za PC iliti patch 1.02,uPlay ga sam skine kad se pokrene igra.Ali nisam primetio da mi je ista poboljsao performanse.Cak mi se igra blokirala u MP prvi put kad sam instalirao patch.

Hahaha, SO TRUE , ne znam da li je neko pre mene izbacio ovaj video ovde ali iako je upotrebljen x puta u razne svrhe ovde najbolje sija :)

Vrh Dno