Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Rale kako radi tebi ovo na gtx 680? :D Ili da cekam patch + par ver drajvera,kao sto ej bilo sa Tomb Raiderom? :)

Reci cu ti prekosutra kad mi stigne kljuc :)

Poslednja izmena:
Verovatno na steamu ne skida sve jezike.

Jel radi nekom multiplayer ja kad izaberem iz menija multiplayer ili iz uplaya samo mi izbaci da je crash posle par sekundi...
I nije mi jasno zasto ljude mrzi da ubace podrsku za izbor monitora na kojem se igra, nemoguce da je to toliko tesko.

Jel radi nekom multiplayer ja kad izaberem iz menija multiplayer ili iz uplaya samo mi izbaci da je crash posle par sekundi...
I nije mi jasno zasto ljude mrzi da ubace podrsku za izbor monitora na kojem se igra, nemoguce da je to toliko tesko.

Da radi multiplayer. Osim ispoliranosti svega i boljih tutorijala i naravno novih likova i mapa nisam zasad uocio vece razlike u odnosu na multiplayer iz ranijih AC naslova.

Stigao kljuc he he, krece download 23 GB :)

Proradio posle restarta uplaya. Probao i odlucio da nije ovaj multiplayer za mene, ovo trcanje/sakrivanje mi ne deluje uopste interesantno.

Rale kako radi tebi ovo na gtx 680? :D Ili da cekam patch + par ver drajvera,kao sto ej bilo sa Tomb Raiderom? :)

Evo ja sam probao sinoć malo igru. Radi sasvim očekivano na mojoj konfiguraciji (i5 2500k + AMD HD6850). Sve je do daske izuzev senki koje držim na normal i Occlusion-a koji držim na SSAO. Nisam merio FPS ali rekao bih onako odakativno da je prosek negde između 25 i 30 u 1080p - znači aj da kažemo negde prihvatljivo. Sa tvojom kartom na toj mašini to bi trebalo da poleti...

Bilo bi fino da krenete sa koriscenjem spojlera osim ako ne napomenete da nije u pitanju isti. :)

Veliki je smor otkriti bilo sta vezano za samu pricu igre pre nego sto sam do tog dela dodjes...

pa niasm nista otkrio samo lep predeo :)

^nismo jos dosli to tih predela :p Za sada se kace fotke sa mora i to :d

Radi dobro na gtx670 u 1080p. Teksture slicne kao u proslom delu, mozda za nijansu bolje.

Nema podrska za 120Hz monitore u 1080p...

Assassin’s Creed IV Companion App

Elevate your Assassin’s Creed 4 Black Flag experience with this unique companion app. Turn your tablet device into a second screen that provides you with features that further immerse you into this Caribbean world.

PLEASE NOTE: To get the most out of your app, you will need to sync with your copy of Assassin’s Creed IV Black Flag on your gaming platform.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubisoft.assassin.blackflag

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/assassins-creed-iv-black-flag/id692766233

Bogami, ovo puni gotovo svih 2GB vrama.

Novinari. :)

Ima dole u komentarima dodatni odgovor koij razjašnjuje ''konfuziju''.

Izvučeno iz konteksta...
Gabe Graziani : This quote is taken totally out of context. He's talking about when working in the development environment on R&D... optimization doesn't come until later. Shoddy journalism, to say the least. It's really disappointing to see this, especially after the team put so much work into the PC version.
Can't wait to see which other journalists are bad at their jobs when articles are replicated based on this one without a cited source.

Poslednja izmena:
Zavisi sta vi smatrate sa optimizovanom igrom, trenutno nema nijedna karta na trzistu sto moze gurato ovaj AC na max u 1080p 60 fps, treba minimum 2 gpu i to dobra, u mene je zakucano na 98-99% pa opet negdje padne na 45-50 al eto u vecini slucajeva je 60.

Zavisi sta vi smatrate sa optimizovanom igrom, trenutno nema nijedna karta na trzistu sto moze gurato ovaj AC na max u 1080p 60 fps, treba minimum 2 gpu i to dobra, u mene je zakucano na 98-99% pa opet negdje padne na 45-50 al eto u vecini slucajeva je 60.

Cudno mi da nedobijas konstantnih 60. Ja sa 6870 koja je daleko slabija od tvoje pa mi u najgorem slucaju obori na 30 i to na odredjenim mestima kad gledam u odredjenu stranu, mahom radi na 40+, na vodi kuca 60 do duse u 1680x1050 bez AA, al je jedva nesto slabija rezolucija od 1080p, a i pride igra je nvidijina.

U svakom slucaju igra po mom iskustvu radi bolje od trojke. Najmanji vidjen fps je minimum za 10 veci od predhodnika, sto mu svakako dodje kao bolja optimizacija, makar za moju masinu.

pa dobro igram na 1080p sa msaa8x i 99% je konstantnih 60fps ali u nekim scenama zna na momenat da sleti na 45-50 i nakon sekundu dvije opet se vrati. Primijetio sam da mi bas tad sleti i GPU usage na obe karte na 50-60%, tako da moze da bude i do drajvera.

@Leon4

To je sad postao standard, kad ti naglo opadnu performanse opadne i gpu usage. Ja sam to ovako laicki pripisivao manjku vrama usled verovatno prevelikog broja poligona u tim trenutcima ili sl. Posto kako obori fps i usage, tako ugura u max vram, barem kod mene. Mislio sam da ce neka grafa od 2Gb da mi resi problem za neko duze vreme, al izgleda gresim. :/

Ako te nemrzi baci oko na vram kad ti se to desi pa javni cisto da znam, jel do toga il da trazim krivca negde drugde. Optimizovanost i sl. :)

@subaru300hp

Sto se tice Vram-a za danasnje trziste igara 2gb je vise nego idealno. Sto se tice Vram usage-a na AC4 kod mene je stalno oko 1700mb pa sve do 1800 kao maximalno. Tako da nije problem u memoriji jer imam oko 250mb prostora do popunjenih 2gb. Ono sto sam primjetio je kada i samnjim recimo sve na low opet se desi isti pad, tako da moze da bude do same igre ili kao sto kazem do drajvera, mada mi bas i nesmeta jer se desaje rijetko.

@Leon4
Tnx za info. Bas zato sam i pomenuo poligone, posto u vecina igara koja pati od takvih padova nepomaze spustanje detalja, rezolucije, gasenje efakata i sl. a ni jedna nema punu opciju za promenu distance iscrtavanja i kolicine detalja, vec nesto polovicno ili nema uopste. Zadnja dva AC sta god da im stavis za nivo detalja isto rade u frejm skoro, a i izgledaju.
Retko driveri rese taj problem nama sa single gpu, ti furas sli, gde igraju daleko bitniju ulogu driveri i update same igre, pa ces verovatno prosperirati novijim driverima u AC-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno