Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

@Starac

Dobro uočeno. Tačno je tako kako si opisao što se tiče odnosa prvo-treće lice. Ipak igra izgleda više nego ok i prava je šteta što se ne može izvući propisno još koji frejm odozgo. Kada se izgasi ono Volumetričko ****** od maglica bez čega se apsolutno može (jer iz mog ugla gledano niti umanjuje izgled niti ga poboljšava), igra naprosto poleti. Izgašeni Ambient Occlusion dodatno poboljšava FPS, a interesantno je da skoro nema nikakave razlike kada stoji na SSAO ili HBAO na max, zbog čega kod mene i stoji na Max. Meke senke preterano srozavaju FPS dok obične opet dal stavio na Very High ili Low isto ti se vata.

Ipak da bi ovo propisno poterao morao sam da kloknem svoju karticu na vrednosti koje probijaju nešto malo 6870, a čak i tada to nije bilo to u 1080p… FPS naprosto na pojedinim mestima pada na ispod 20 bez nekog vidiljivog razloga da bi opet kada se odpešači malo dalje sve bilo ponovo OK.

Sve u svemu, dobra je atmosfera i moram priznati da sam se fino zabavio do sada tumarajući po okolnim ostrvima, ali ovaj naslov definitivno plače za zakrpom… ,)

FPS naprosto na pojedinim mestima pada na ispod 20 bez nekog vidiljivog razloga da bi opet kada se odpešači malo dalje sve bilo ponovo OK.

Moguce je, da ti se to desava zbog manjka kolicine video rama na grafickoj, a koliko vidim, svi koji se zale imaju graf. sa 1GB ...btw kod mene potrosnja video rama ode do 1.4GB !

da li ponovonapunjena verzija sadrzi sve dlc? znam da je lek los pa cu koristiti iz druge apoteke, nego me zanima sama instalacija.

Ipak da bi ovo propisno poterao morao sam da kloknem svoju karticu na vrednosti koje probijaju nešto malo 6870, a čak i tada to nije bilo to u 1080p… FPS naprosto na pojedinim mestima pada na ispod 20 bez nekog vidiljivog razloga da bi opet kada se odpešači malo dalje sve bilo ponovo OK.

Nesto tu nestima. Ja na stock 6870, 1680x1050, AA off, vsync off, senke high (ne nvidijone naravno), SSOA, ostalo do maxa i nepada ispod 30. Kad odvrnem sve neide ispod 25-6 koliko se secam. Vido da ti frku nepravi vsync, ako si ga upalio, meni je off uvek.

kad se upali vsync onda fps ne mere preko 30

kad se upali vsync onda fps ne mere preko 30

Isto i kod mene bio slucaj, a to je samo zato sto sistem ne moze da "izgura" na tim podesavanjima 60FPS i onda ih V-Sync odmah sece na 30. Ja sam to delimicno resio Setovanjem Framerate Limit-a u MSI Afterburner-ovom dodatnom programcicu na 60, i sada kada sistem ne moze da istera 60FPS (po kisi ili slicno) on samo spusti na 55,50 i posle vrati sve norm..

Imas u RadeonPro opciju 'Dynamic Vsync' sa kojom imas i Vsync opciju dok god sistem moze da drzi iznad 60FPS. Kad padne ispod, onda gasi Vsync. Sa AB-om ti je samo cap na 60 i vrlo vjerovatan tearing.

@Starac

Dobro uočeno. Tačno je tako kako si opisao što se tiče odnosa prvo-treće lice. Ipak igra izgleda više nego ok i prava je šteta što se ne može izvući propisno još koji frejm odozgo. Kada se izgasi ono Volumetričko ****** od maglica bez čega se apsolutno može (jer iz mog ugla gledano niti umanjuje izgled niti ga poboljšava), igra naprosto poleti. Izgašeni Ambient Occlusion dodatno poboljšava FPS, a interesantno je da skoro nema nikakave razlike kada stoji na SSAO ili HBAO na max, zbog čega kod mene i stoji na Max. Meke senke preterano srozavaju FPS dok obične opet dal stavio na Very High ili Low isto ti se vata.

Sve u svemu, dobra je atmosfera i moram priznati da sam se fino zabavio do sada tumarajući po okolnim ostrvima, ali ovaj naslov definitivno plače za zakrpom… ,)

Ma igra izgleda odlicno na otvorenom. Dizajn je odlican, ali s tehnicke strane tu nema nista posebno. Daleko impersivniju i zahtjevniju dzunglu ima Crysis/Warhead, pa opet radi duplo bolje.

Cak i sekcija van Animusa sto je Filipenko spomenuo radi dosta lose, a izgleda jako lose.

Imam instaliran The Witcher 2 pa sam malo poredio. Radi 2-3 puta bolje na maksimumu.

Zadnja fotka je za druga Ramu - da ga podsjetim kako odlicno izgledaju sun rays koje ne obaraju framerate.

Moguce je, da ti se to desava zbog manjka kolicine video rama na grafickoj, a koliko vidim, svi koji se zale imaju graf. sa 1GB ...btw kod mene potrosnja video rama ode do 1.4GB !

Nemoguce.

Igra ne koristi texture velike rezolucije - 2048/4096k. Vecinom su u pitanju 1024k.

Prilozi

• witcher2 2013-11-23 00-31-46-43.jpg
    witcher2 2013-11-23 00-31-46-43.jpg
    479.6 KB · Pregleda: 131
  • witcher2 2013-11-23 00-42-42-23.jpg
    witcher2 2013-11-23 00-42-42-23.jpg
    343.1 KB · Pregleda: 114
  • witcher2 2013-11-23 00-36-03-59.jpg
    witcher2 2013-11-23 00-36-03-59.jpg
    219.2 KB · Pregleda: 123
Hehe pitam se koliko su ovo platili :d 20131123_225459.jpg

Zadnja fotka je za druga Ramu - da ga podsjetim kako odlicno izgledaju sun rays koje ne obaraju framerate.

Nije ista tehnologija, zraci kod godrays su u potpunosti dinamični i pomreraju se u zavisnosti od ugla gledanja, isto tako individualni zraci se prelamaju preko objekata i prepreka i ponašaju zasebno za sebe, tako da je scena što ovog efekta dosta dinamičnija i kompleksnija.

Inače što se tiče ovog efekta, nvidia je obećala da će u idućim patchu performanse sa god rays biti popravljene:

In a forthcoming game update NVIDIA God Rays' image quality will be further enhanced, and the performance impact further optimized, increasing frame rates.

Poslednja izmena:
@rama nema tu nista specijalno kod tih zraka, pogledaj igre kao krizu 3 gdje zrake stvrno izgledaju toliko dobro da je za ne povjerovati i guess what opet to sve lijpse i tecnije radi. Kao sto sam vec naveo i ranije, nek se rijese Anvil-a sta ga vise cjede, ured deceniju citavu.

Anvilnext je aktuelan tek od AC3 i na njega će se praktično oslanjati kroz veći deo ove nove generacije konzola, tako da džabe očekuješ nešto novije :)

Mada slažem se da je očajno optimizovano za one koji imaju c2d i grafičke sa ispod 1gb rama, to ne bi smeo da bude slučaj, pogotovo ako igraju na najnižim podešavanjima. A sve ovo ostalo je indetnično kao sa svakim launchom neke igre u AC serijalu, te dečije bolesti su uvek postojale. Zbog toga još od AC2 ja nikada nisam igrao AC igre na launch-u, ovog puta je jedini razlog to što sam dobio kod besplatno, tako da sam očekivao daleko goru situaciju od ove, a ovako kada mi sve na max koliko toliko igrivo, nemam nekog prevelikog razloga za nerviranje.

Poslednja izmena:
Taj anvilnext je doradjen anvil nije nikakav novi engine to znamo i ja a i ti. Tako da u sustini oni nisu nista novo ni napravili sa te strane. Jadno izgleda u poredjenu sa krizom 3 a slabije radi to ti valjda nesto govori. Pogledaj samo the division isto od strane ubisofta-a koji se pravi samo za next-gen, tu im skidam kapu. Last gen ima ovdje veliku ulogu, ja grantujem da ce jos najmanje 2-3 djela izaci za ps3 i x360 ako nastave ovim tempom.

Vau suncevi zraci nikad vidjeni, imaju svoju fiziku, proracunava se svaki zrak... Ouuu jeee. Koje preseravanje.

Pa ako ti se ne sviđaju ne moraš paliti, niko te netera, a dobiješ i 10-tak frejmova više. Ja sam zadovoljan što su se potrudili da ubace barem nešto što ne postoji na drugim platformama. Meni se efekat sviđa, držim ga upaljenog, onima kojima se ne sviđa imaju naravno opciju da ugase da im ne bode toliko oči ako im već smeta :)

Poslednja izmena:
meni na grafi sa 2gb radi odlično, igraosam malo, ali sve mi je to nekako već viđeno,ne znam ima li nekakvih novotarija ali za sad me i ne vuče nešto igra! možda postane bolje

Jel moze neko da mi posalje na pm odakle da skinem igricu a da radi kako treba? Imam 2 problema sa ovom sto sam skinuo, 1.Ne snima se. 2. Ne radi mi cf...

Moze li mi neko reci sta se dobija novim DLC-om u single playeru?
Da li ostaje ista prica, da li se nesto menja isl?
Samo mi treba odgovor koji nece otkriti dogadjaje u igri, s' obzirom da je nisam ni instalirao :)

Moze li mi neko reci sta se dobija novim DLC-om u single playeru?
Da li ostaje ista prica, da li se nesto menja isl?
Samo mi treba odgovor koji nece otkriti dogadjaje u igri, s' obzirom da je nisam ni instalirao :)

Ako mislis na Aveline DLC, on ti nema veze sa glavnom pricom u Black Flag-u.

Pa msm generalno me interesovalo da li neki DLC menja glavnu pricu.
A sad koji je, nisam zapamtio :)

Kako da znam da li su mi otkljucani svi dlc u samom sp (ako ih uopste ima). imao sam problema sa pokretanjem zbog lekova.
Od pocetka hocu da izbegnem reloaded, ali mi 3dm stalno pali steam ili se nista ne desi. Na kraju sam kopirao kompletan v9 sa nekim fixom pa na to stavio v10 fix (neki .dll) i na kraju .exe za sp iz reloaded i uspeo da upalim igru. aveline mi se prikazuje i nadam se da sam spreman da pocnem, ali me malo plasi sta ce se desiti.

Pa msm generalno me interesovalo da li neki DLC menja glavnu pricu.
A sad koji je, nisam zapamtio :)

Ne menjaju nista, ali dobijes neka nova ostrva da istrazis, neku opremu za brod i nova oruzja za glavnog lika, a Avelien DLC ti je posebna prica tri misije koje nemaju veze sa pricom u AC Black Flag.

Sve radi kako treba, do Crack-a je izgleda bio problem, sad i snima a i CF radi, fps zakucan na 60 i sve ok u igrici.

Moram da prokomentarišem neverovatnu atmosveru koju su postigli dok plovite brodom: škripanje drveta, talasi, vetar u jedrima dok posada veselo peva tzv. "sea shanties".
Skoro je izašao i soundtrack samo sa ovim pesmama. Već nekoliko dana samo to slušam :)

meni se jako svidja promena vremena

Nije ista tehnologija, zraci kod godrays su u potpunosti dinamični i pomreraju se u zavisnosti od ugla gledanja, isto tako individualni zraci se prelamaju preko objekata i prepreka i ponašaju zasebno za sebe, tako da je scena što ovog efekta dosta dinamičnija i kompleksnija.

Inače što se tiče ovog efekta, nvidia je obećala da će u idućim patchu performanse sa god rays biti popravljene:

To ti mene kao malo pokusavas u vugla, znas vec sta :)

Tu nista nema posebno niti kompleksno. Najkompleksnije god rays ima Stalker CoP, pa opet ne obara performanse pretjerano.

Doduse niti ova igra ne obara performanse sa god rays u svim situacijama isto. Nekad je razlika 8-9 frejmova. Nekad 1-2, kao u gradu npr? Vidi fotke.
Vsync je iskljucen, tako da on nije problem.

AC4BFSP 2013-11-24 21-12-27-58.jpg AC4BFSP 2013-11-24 21-12-50-13.jpg

Ne znam kolike texture koristi igra, ali kod mene potrosnja rama ide do 1,4 GB ... i sta je tu nemoguce ?

Pa i kod mene je vram zauzet, pun do vrha. Kada ga rasteretim igra i dalje radi sugavo.

Sa cime mjeris zauzece?

Kod mene je dxtory pokazivao sa svim podesavanjima na def., u
misijama na moru konstantnih 30 fps-a.

Vrh Dno