Šta je novo?

asembler programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme dj90
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ne znači ništa, kao i u prošlom zadatku 😀

hvala, matori. Nema grešaka više

mada ovo sam i ja trebao da provalim. Ali napredujem, u prošlom sam imao gomilu grešaka a sad samo jednu. U sledećem ne bi trebao da imam nijednu 😀

kao što rekoh kad si u bg-u javi se

U BG-u cu biti uoci nove godine, dan pre i dan posle, pa cemo da se dogovorimo da odemo na po pivo u neku birtiju 🙂 .

Ti si pisao ovaj kod?

Ako jesi sto si stavljao FQU tj. sta ti znaci? Probaj jos jednom taj kod kroz simulator, ako te teraju da to radis na vezbama.

evo dobio sam i treći zadatak, nemam nijednu grešku ali vidi ipak jel dobro. Kratko je dosta

У меморијском опсегу $8000-$9000 пребројати колико има бројева једнаких броју $АА. Резултат уписати у меморијске локације $0000-$0001.

Prilozi

ma radi u dibageru ali pravo da ti kažem ja nemam pojma to da gledam niti šta je šta 😀

E pa moras sa tim da naucis da radis, nisam bas siguran da ce ovo da radi kako treba, tako da to moras da proveris u dibageru i ako tu uocis neke greske onda da kukas.

Dibager je jako lako koristiti, jer samo ides instrukciju po instrukciju i pratis stanje registara/memorije.

ma znam kako se koristi i vidim da se menja tu nešto ali ne kapiram šta je šta tu

videću profesora da pitam, ako je dobro reći će da je dobro

a vala i ne moram da naučim da ga koristim, još dve tri nedelje i ćao s tim predmetom. Neće mi više trebati to niti me zanima kao što sam i na početku rekao

Iskreno ne bi ni izabrao taj predmet nego na početku radili logička kola a to mi je laganica. A to bilo samo na početku i onda krenulo ovo programiranje i navukli me tako 😀

ni u srednjoj školi nisam znao onaj smešni c++ 😀

Poslednja izmena:
^^ Sto smesni? c++ je super. :d

pa jer je verovatno najlakši čim se radi već u srednjoj 😀

pa jeste, meni je profesorka za dvojku dala neki zadatak da napamet naučim da iskucam i čak sam i to pogrešio

nemam ti ja pojma šta znače ovi dolari, tarabe i ostalo niti me zanima. Samo da prođem to i gotovo

Pa u cemu je poenta tog skolovanja. Asembler i te low level stvari se ne uce na medicini ili ekonomiji. Verovatno si upisao negde neki IT smer i izbegavas da naucis osnove.

ne već automatiku i sisteme upravljanja vozilima (robotika, senzori, motori, sistemi paljenja, ubrizgavanja itd itd)
kakav crni it, ja se na vozila fokusiram 😀

imali smo mi i sociologiju pa ne znači da mi treba za to što radim (mada svakako i ona mi je korisnija od ovih mikroračunara, bar sam naučio dosta toga iz opšte kulture)

Poslednja izmena:
Pa asembler se bas najvise primenjuje u automatici. Ako imas znanje i naucis kako rade neki "senzori, motori, sistemi paljenja, ubrizgavanje...", onda ces umeti i da to popravis ili da konstruises bolje. A ako preskocis ovo, sta ocekujes posle skolovanja? Da viklujes elektro-motore?

Rekao je profesor da mi je tačno samo sam ga zakomplikovao malo 🙂 Bitno da napredujem, sada sam sve sam uradio

Pa ja sam i upisao taj smer prvenstveno zbog vozila ali videću kasnije na šta ću se usresrediti, deluje mi i automatika zanimljivo

evo dobio sam i 4. zadatak
nemam grešku ni ovde pa ako te ne mrzi proveri jel bi radilo to 🙂

Са аналогног улаза развојног система учитавамо податке у реалном времену.
1. Ако је учитана вредност мања од $2А, диоде не треба да сијају.
2. Ако је учитана вредност већа или једнака $2А, а мања од $C7, једино зелена диода треба да буде укључена константно.
3. Ако је учитана вредност већа или једнака $C7, црвена диода треба да буде укључена константно.

Prilozi

• 4.doc
    4.doc
    23 KB · Pregleda: 57
Da li neko zna uraditi ovaj zadatak? U pitanju je ARM asembler
Napisati asemblerski program koji sumira elemente kolona date ulazne matrice
; ulazna matrica
UL1 DCD 1, 4, 1, 3
UL2 DCD 5, 2, 21, 11
UL3 DCD 3, 14, 4, 1
UL4 DCD 1, 2, 2, 9

Imam i neki template, koji bi trebalo izmijeniti Pogledajte prilog template.doc