Šta je novo?

Artificial intelligence art

@Markomaniax

Za img2img ništa lokalno nisam uspeo da postignem. MagnificAi radi baš dobar posao ali košta 40$ mesečno.

1749130005299.png
1749129598478.png
1749129733344.png
1749129639055.png

Za ovakve detalje je babaroga. Ovo niko normalan ne bi modelovao a sa Magnificom, u par clickova.

Ima i loših strana, osim cene. Tkanine ili neke sitnije patterne zdrlji da to više ni na šta ne liči...
npr:
1749129852733.png

Za img2model sam koristio hunyuan3d2 u lokalu. Završava posao za neke sitnice ili pozadinske modele ili što ti kažeš da lakše sagledaš proporcije.

1749130205919.png 1749130219100.png

Ovo ranije sigurno ne bih modelovao za prostu vizuelizaciju. Sad manje vremena potrošim da dobijem model nego što mi je trebalo da nađem nešto slično.

Registrovao preko tvoje pozivnice, imam nekih 100 kredita, valjda je to to :D

@Dusan94 Hvala ti na informacijama, mislim da si mi upravo olaksao zivot u dobroj meri. Bas ovo sto radi Magnific, mene izludjuje tokom post produkcije u fotoshopu i izgubim 2 dana da uradim bas ovakve stvari za nekih 10ak rendera sa razlicitim scenama. 40 usd je ok cena sa obzirom da sacuvas i oci i zivce a magnific svakako izbaci bolji rezultat.

@morbius
I ja sam se registrovao, da se proba. :)

Kad napravite deset pesama, dobijete 250 kredita. Ma i ja nemam veze kako ti krediti rade, al računam bolje da ih imamo nego nemamo. :cool:

Razmišljam da uzmem pretplatu bar neko vreme, da imam malo veći uticaj na kreaciju. Neverovatno ti deluje da ti njemu daš tekst i/ili parče melodije, odabereš žanrove i on ti za par sekundi izbaci vrlo impresivnu pesmu, ali to u stvarnosti dosadi vrlo brzo, ta muzika nema duše, ni neki lični pečat. Što objašnjava zašto muzika koja izlazi poslednjih godina zvuči tako bljutavo, ovi alati koji su sad postali dostupni nama su garantovano korišćeni godinama unazad za štancovanje "muzike" Katy Perry tipa.

Pablišujte što vam se učini da je dobro ispalo, pa da slušamo.

250 kredita su ti verovatno za 3.5 model koji je samo napredniji 2.0 (prošlogodišnji), s tim što ide ili pretežno većinski deo ili cela pesma, zavisno od koncepcije. 4.0 se daje za 10 pesama (generiše 4 minuta, ako efektivno traje kraće se iseče) na novim free nalozima, odnosno možda čak i više preko referala, probaću, ali suština je da 4.5 ne može bez pretplate, osim ako su i to u međuvremenu promenili. Za ono što ja radim (izvođači su Drljka i Ćaci), pretežno koristim Udio, ali u početku je to bio prvo Suno v2 pa posle Udio v1 i v1.5, a imam i jednu Suno v4 numeru, tako da maksimalno koristim sve mogućnosti.

Ok, ovo je jezivo. Sad probao malo i stvarno dobro peva na srpski.

250 kredita su ti verovatno za 3.5 model koji je samo napredniji 2.0 (prošlogodišnji), s tim što ide ili pretežno većinski deo ili cela pesma, zavisno od koncepcije. 4.0 se daje za 10 pesama (generiše 4 minuta, ako efektivno traje kraće se iseče) na novim free nalozima, odnosno možda čak i više preko referala, probaću, ali suština je da 4.5 ne može bez pretplate, osim ako su i to u međuvremenu promenili. Za ono što ja radim (izvođači su Drljka i Ćaci), pretežno koristim Udio, ali u početku je to bio prvo Suno v2 pa posle Udio v1 i v1.5, a imam i jednu Suno v4 numeru, tako da maksimalno koristim sve mogućnosti.
Kao i većina AI alata daje free prošlu ili pretprošlu verziju a aktuelna je deo "premium" plana.

Za slike i video ako nije već pominjan kinez kling ai obavezno baciti oko.

• Interesting
Reagovanja: uji
Kad si već spomenuo tu varijantu, koje AI alate mogu da koristim za vizuale ovog tipa, a da nisu preskupi?

Cilj je da se umetne stvarna osoba i postoje te takve pokrivalice koje će se rotirati ili biti koliko-toliko interaktivne, a da ne potrošim Boga oca na pretplatu, pošto imam dva neafirmisana pevača koji tek počinju i hoće tako da izdaju muziku. Google Veo mi je preskup, znam i za Runway, ali ako ima nešto jeftinije, bilo bi super. Na kraju, bio bih zadovoljan čak i sa nečim ovakvim:

Pa jel vidiš da svaki vizual traje po 5 sekundi 😉, zar ti to ne govori nešto?

Ali Olja Bajrami šta je bre ono 🤣

• Funny
Tako sam nešto i zamislio kao jednu od mogućnosti; Photoleap ili neka alternativa i Kling, ali nisam imao na umu da to prilično dobro može da radi.

Baš tako kao što je vladimirus odradio možeš da radiš segmente. Poslednji free kling je baš dobar, a updateuju ih koliko sam primetio redovno.

Daš mu da odradi više slika koje su zapravo početna scena sekvence onda od toga video. Video radiš noću ili predveče jer preko dana ga arče svi pa se čeka 3 sata a ovako 3 minuta. Ako hoćeš da ti se video nastavlja onda poslednji frame prethodnog videa iskoristiš za zledeći video. Ovo poslednje nisam probao ali eto igraj se.

Kad budeš imao nešto čime si zadovoljan baci da vidimo.

P.S. mislim da čak je i Kling 2.0 free ali može samo početna fotka ali ne i krajnja.

Za slike mislim da se koristi neki Kolors.

• Like
Nazad
Vrh Dno