Šta je novo?

Artificial intelligence art

Pitanje, da li neko zna šta koriste da naprave ovo:

Mislim da je samo pitanje momenta kada će neko napraviti ceo kvalitetan film bez budžeta, samo koristeći AI i učiniti celu filmsku industriju suvišnom. Možda ja pokušam zimus kad budem dokon, ako budem mogao da smislim dobar scenario.

Mislim da je samo pitanje momenta kada će neko napraviti ceo kvalitetan film bez budžeta, samo koristeći AI i učiniti celu filmsku industriju suvišnom. Možda ja pokušam zimus kad budem dokon, ako budem mogao da smislim dobar scenario.
Neće to da prodje još uvek blokiraju jako, pitanje je koliko će odolevati. Takođe industrija sa mnogo love pa će se boriti kao i energetski (nafta) sektor da uvek budu neophodni.

Zimus je proslo vrijeme, tako da ako ne putujes kroz vrijeme tada sigurno neces nista napraviti :).
Hollywood sigurno nece sjediti skrstenih ruku. A i jeste ovaj trenutno “AI” mocan (placam premium ChatGpt i svakodnevno ga koristim), ali je istovremeno i dalje prilicno glup cim se predje na manje istrenirane stvari.

Zimus je proslo vrijeme, tako da ako ne putujes kroz vrijeme tada sigurno neces nista napraviti :).
Hollywood sigurno nece sjediti skrstenih ruku. A i jeste ovaj trenutno “AI” mocan (placam premium ChatGpt i svakodnevno ga koristim), ali je istovremeno i dalje prilicno glup cim se predje na manje istrenirane stvari.

Tačno. Počeo sam da zaboravljam srpski. Povuklo me grčko "fetos" što znači "ove godine".
Holivud sigurno već dosta koristi AI, jer što da bacaš milione na specijalne efekte, ako AI to može da ti završi praktično džabe. Ali doći će AI i vrlo brzo do tog nivoa da i Pera Perić, nezaposleni diplomac akademije dramskih umetnosti, može da sasvim sam napravi odličan film, prvo "animirani", pa u nekom trenutku i "igrani".

Postoje i odlični crtani filmovi i za odrasle, ako se radi samo o grafici nevažno je kako je koji karakter prezentovan, glavan je sadržaj. Kada AI počne to da radi, ode umetnost dođavola.

Slušam je već dve nedelje i razlika u glasu izmedju dve pesme me navela na razmišljanje da je generisan glas. Nisam naišao na 100% dokaz da je AI ali je generalno mišljenje da je AI. Inače fenomenalne numere.

Enlly Blue

Sigurno je sve AI. "Muzika" i "tekst" i "vokal", sve je generic i bezlično na identičan način kao sve drugo što sam čuo iz sličnog izvora.

Wan 2.5 je daleko ispred svih

Cena koriscenja preko wrapper sajtova je drasticno veca nego direktan pristup API-ju (alibaba cloud), i prompt je ekstremno tezak, cak i sa image source opcijom, ali istreniran AI user koji zna da generise prompt moze da podesava preko API-ja "strict" nivo, i da napravi apsolutno kakav oces video

Ko hoce da proba - https://higgsfield.ai/

Jedini Wrapper sajt koji daje besplatno 2 pokusaja dnevno (5 i 10 sekundi u 480p), sajt daje dovoljno "kredita" da direktno testiras Wan 2.5

Ko hoce da proba, sad je trenutak jer ce ovo verovatno brzo da blokiraju sobzirom da Wan 2.5 dozvoljava "spicy" ili NSFW sadrzaj, tako da ce ovaj wrapper sajt najverovatnije brzo pod kljuc

Tih 10 sekundi, uz kvalitetan prompt, ne postoji bolji AI Video model trenutno. Audio sync je katastrofa, i mozete da ga iskljucite ako idete preko official API-ja

wan.video isto daje 10 kredita dnevno što je dovoljno za dva 480p po 5sec. Jedino nisam siguran daje 2.5 ali mislim da jeste

Vrh Dno