Šta je novo?

Arena Cloud MTS pay OTT TV platforma

Mali hint za sve kolege sa foruma koji koriste ovu aplikaciju na Android Boxu
Kod mene na EON-u novi kanali se pojavili tek nakon što sam u opcijama ušao u samu aplikaciju i izabrao opciju prinudno zaustavi. Nakon toga je ponovo pokrenuo i svi kanali su bili tu. Uključujući i Arena Sport 1x2 kanal.
 
Poslednja izmena:
Ja je koristim na Mi Box S. Nije trebalo ništa od toga. Moguće da je to samo kod Eon boxa.
 
Definitivno Arene bolje rade na Orionu nego na Arena Cloudu barem kad je reč o Android TVu. Kvalitet prikaza je identičan dok je frame rate dosta bolji na orionu.
 
Pa jeste možda sam se pogreešno izrazio (pokretne slike i statične slike). Na arena cloudu konkretno kod fudbala ima dosta ghostinga posebno lopte i slika je nekako usporena dok kod oriona toga nema. Gladao sam Napoli- juventus naizmenično i dosta se primeti razlika.
 
Moze li mi reci neko, ko koristi Arena Cloud, da li su kanali Balkan trip i Euronews Srbija u HD rezoluiji?
 
Dok sam ih koristio u promo periodu, interfejs i premotavanje su bili očaj živi, planiram da se u neko skorije vreme ponovo pretplatim.. Da li se ti nešto promenilo na bolje?
 
Što se tiče Android TV aplikacije tu je i bilo nekog napretka što se tiče samog interfejsa.
LG tv aplikacija je po meni mnogo bolja od samog starta.
Da se vratim na Android Tv aplikaciju ( EON box )
Problem je što evo upravo sada dok ovo pišem, slika zamrzava na AS1, AS 8 ide snimak Reala protiv Selte kasni ton za slikom.
Za vikend je npr prenos utakmice Milan vs Lazio bio u kvalitetu 720p “najblaže” rečeno.
Daleko je ovo od ozbiljne usluge
 
Zato probajte Orion aplikaciju i uživajte. Niti zamrzavanja niti išta. I ton i slika idu kako treba, ništa ne kasni.
 
Mozda zamrzava na nekim android uredjajima ,ne mozes na osnovu toga da odredjujes .Gledao i sinoc ,kao i prethodnih mesec dana ,uglavnom na samsung tv ,nikakvih problema.Ponavljam ,i na lg tv je slicno sto se tice zamrzavanja kanala ,dakle nikakvih problema ni tu.Jedino sto je problem na mom lg tv,koji je star 4,5 godina,je sporiji rad interfejsa,zbog starijeg hardvera..Ne smatram relevantim kako radi na eon boxu,iz vise razloga.Prvo onaj box delulje kao da je na granici da dobro radi na njemu i ono za sta je prvobitno namenjen,eon aplikaciji.Druga stvar po cemu vidim da su zeleli da ustede na njemu je i kvalitet slike,tj boja .Podseca me na jeftine android boxove ,koje smo svi manje vise imali prilike da koristimo neko vreme.Boja nekako isprana ,vuce na zuto .Onda pustim preko starog d3 uredjaja kojeg imam i dalje,i tu najbolje vidim razliku u boji ,

Dakle ,ako planirate da cloud gledate preko nekog android uredjaja,tu treba razmisliti jer po komentarima ima problema .Ako planirate da gledate na nekom novijem tv,samsung,lg..moja preporuka da je uzmete.Tu posle zavisi samo do vase internet veze,ako je stabilna i dovoljno jaka ,necete imati problema ..
 
Manje više kvalitet slike na eon boxu, nije loš ali i blizu kao slika u eon aplikaciji na tom boxu.
Međutim, aplikacija je tako ružno dizajnirana da meni nije jasno da je neko plaćen da bude dizajner za ovo. Prvo, meni zauzima preveliki deo slike, spisak kanala sa leve strane i epg sa vremenskom linijom površinski pokrivaju gotovo 50% ekrana a dok se meni sam ukloni treba 8 sekundi što ne može da se podesi na manje niti nekim tasterom na daljinskom ukloni. Dalje, slova epg su previse tanka i slabo se vide naslovi emisija. Nema info o emisijama i epg ne ide unapred nakon tekućeg dana.
Juče platio silver da vidim jedan mesec kako će ići. Žali bože 1057 dinara.
 
Na koliko uredjaja može da se gleda istovremeno? Da li može na dva televizora, koja nisu na istoj adresi?
 
Ja probao na eon boxu i dva telefona (android + iOS) istovremeno, radilo je. Nije mi bio treći mob tu da probam. Verujem da bi isto bilo i sa 3 tv-a.
 
Jel to onda znači da može da se deli nalog na dva dela, pa da se podele troškovi kao za netflix ili spotify?!

Da neko ko ima, proba na dve različite ip adrese pa javi..
 
Pa izgleda da može. Meni je jedan telefon bio na svom netu (Telenor) a drugi tel i eon box na sbb netu.
 
Dok sam koristio aplikaciju (probni period i april) nije moglo istovremeno na dva TV uređaja. Mogao je TV i aplikacija za mobilni u isto vreme, ali dva TV-a nije moglo, jer čim se proba na drugom TV-u odmah izbacuje iz aplikacije na prvom TV-u. Ne znam da li su menjali nešto, moglo je koliko god televizora da se registruje, ali samo jedan radi u jednom trenutku.
 
Ne može dva TV ,barem ako nijedan nije android .Kad se ulogujes na drugi ,sa onog prvog te izbaci...Takodje probao jedan TV ,jedan mobilni ,radi u Isto vreme .
 
Opet su dirali android TV aplikaciju i načisto upropastili ionako nikakav interfejs
 
Dobro ,definitvno državnim firmama treba mnogo duže da poprave neke stvari .Treba stići na sve pauze koje imaš u toku dana ,pa onda još da uradiš nešto .. :)
 
Najgora Android TV IPTV aplikacija od svih dostupnih na našem tržištu.
 
Dok je bilo besplatno bilo je tragično, vraćanje sadržaja misaona imenica. Sada sam razmišljao da uzmem samo zbog Lige Šampiona ali kapiram da bih se razočarao.
 
Ja sam isto uzeo Silver paket... ali dok sam aktivirao, bilo je peripetija jer nigde nema naznaceno da prilikom placanja broj telefona treba da se ostavi u formatu 00381... samim tim mi ni nalog nije bio aktivan. Vratili mi pare za to i tek posle duzeg razgovora sa njihovom podrskom i ukazivanjem i pitanjem dal je to bio problem prilikom placanja, oni kao pa mozete da probate sa 00381.

Tako da iz drugog puta je uspelo sa 00381. Probao na telefonu i fino radi... ali na TVu nije bilo gledljivo iako prilikom provere brzine kroz aplikaciju pokazuje 70Mb/s. Tako da videcu jedan mesec, pa cu odluciti da li vredi da se nastavi pretplata.
 
Šta znam, meni je gledljivo (Plasma Panasonic 42") ali nista vise od toga. Sinoć posle utakmica vratim na eon, kao iz juga u BMW.
 
I ja sam uzeo Silver paket prekjuce zbog LS najvise. Sinoc Liverpul vecinu vremena lepo radio, ali prebacim na Briz - PSG tamo koci, secka, preskace... Generalno ovo ne vredi te pare, ni blizu. Ali ajde, platio sam mesec dana dok se ne snadjem za neko drugo resenje.
 
Bolje uzeti za te pare orion TV ili od nekog supernova. Supernova app bas radi dobro
 
Šta znam, meni je gledljivo (Plasma Panasonic 42") ali nista vise od toga. Sinoć posle utakmica vratim na eon, kao iz juga u BMW.
Ne znam meni su sve utakmice išle 15-20 sekundi i onda se skroz zamrzne slika. Sad dal to ima veze sa dijagonalom TVa, čisto sumnjam (70”).
 
Imam od ortaka kod od Oriona. Povremeno gledam, sada je sigurno dosta bolja slika nego pre par meseci...
 
Orion se super jedino što nemaju ove dodatne Arne 6-8. Ali ovecšto imaju rade super bez ghostinga, štucanja i kašnjenja
 
Nazad
Vrh Dno