Šta je novo?

Arena Cloud MTS pay OTT TV platforma

Hvala, posle ukidanja PTTnet-a to mi je najbolja i najjeftinija opcija. 1100 din

Uzeo sam mesec dana ArenaCloud Gold da vidim kako radi - loše. Na AndroidSmartTV (Tesla i Hisense) se Arene zakucavaju na 15-30s, naročito prvih nekoliko, AS6 i ostali kanali mogu da izguraju više desetina minuta bez seckanja ili totalnog zakucavanja. Isto je i na Android telefonu, brzina interneta 300/15 tako da je očigledno do aplikacije ili preopterećenosti iste jer najviše koči na gledanijim kanalima... Moram da razmotrim neku drugu opciju, ovo ne vredi ni 500 dinara a kamoli 1300 koliko sam platio. 🤮

Ako ga nema na app store, onda skines aplikaciju preko drugog sajta, instaliras na fire stick i na telefonu aplikaciju "Send files to TV" i preko te aplikacije prebacis instalaciju za orion tv app.

Neka me neko ispravi ako grešim ali Telekom i njegove ćerke firme su u poslednjih godinu dana pokrenuli svako po jednu aplikaciju i baš nijedna ne radi bez problema, o tome se i dalje piše a apdejtovi ne ispravljaju bagove.

To je verovatno fazon isti kao sa ovim novim domacim serijama, napravis hiljadu i nadas se da ce barem jedna da bude premija. Tako i ovi, naprave nekoliko aplikacije i nadaju se da ce da dostignu nivo EON-a, ali teska prica. 🤣

To je verovatno fazon isti kao sa ovim novim domacim serijama, napravis hiljadu i nadas se da ce barem jedna da bude premija. Tako i ovi, naprave nekoliko aplikacije i nadaju se da ce da dostignu nivo EON-a, ali teska prica. 🤣
A za to vreme Orion polako na sitno samo unapređuje Android TV aplikaciju. Ova za mobilne uređaje je onako, meh, ali za Android TV je super. Pazi kad nikako ni da se isprepucavaju sa Arenom za AS 6/7/8, plaše se da svi ne pobegnu sa Arene Cloud i Iris Go na Orion jer su sad AS 6/7/8 hot :ROFLMAO:

Ja bih volio da imam mogućnost probati supernova smart Tv aplikaciju ali kod nas u Bosni nije dostupna a pokušavao sam tražiti i po srpskim oglasima ako neko prodaje ( kao što je slučaj sa eon nalozima ) ali nisam našao..
Arena cloud sam probao ali ne radi dobro na mom LG TV i arene dosta štekaju

Mislim da u Bosni za Arene imate Moja Web TV (BH Telecom) i jeftinije je od Arena Clouda (nekih 13€ za 3 meseca)

A supernova nema ovu opciju kao orion ili arena cloud ili moraš biti pretplatnik supernove ?

Пратим тему неко време. Био сам корисник демо апп-а и као сбб претплатник (са све мање и мање квалитетног спортског садржаја) пожелео сам да вечерас погледам лигу шампиона (и то уторком, бахато).
Утисак вечери ми је арена клауд.

Да не будем непоштен али ко год је било шта позитивно написао у овој теми, искрено сумњам у интегритет те особе и њене добре намере.

Мој нет је одличан. Користио сам андроид телефон (новије генерације) и хромкаст опцију.
Утисак ми је да је још горе него у демо периоду, колико год то чудно звучало. Не да сецка, него не знам да ли је постојао континуитет дужи од 30сек без сецкања, након чега иде забод. Промена канала, забод. Враћање канала забод. Затим је епг престао да ради. Дакле, нема враћања уназад. Тестирао сам и све остале арена спорт канале, матрица је идентична. НБА канал уопште не ради иако је у пакету (једино ако тренутно не емитује програм у шта сумњам јер вечерас почиње сезона). Ту је чак квалитет слике најмањи проблем, а он наравно није ни близу хд-а, чак ни на телефону. На ТВ-у да не помињем.

Једном речју - негледљиво. Наравно, одмах сам одјавио претплату (истина, важи ми наредних 30 дана). Ето, мене је ова школа коштала 1,057.13 динара. Мала је то цена за лекцију коју сам добио. Жеља ми је да бар неког од вас одвратим од идеје, бар до неког апдејта. Видим да је последњи био у августу тако да, мале су наде да ће се ту нешто ускоро изменити. Они или не виде да је ово дно или са њима нешто озбиљно није у реду.
Људи, радим годинама у ит индустрији, у приватном сектору. Да је овај апп развијан за приватни сектор и овакав пуштен у лајв, најмање би дивелопере отказ заболео. Па ово је таква репутација за екипу која је ово радила и фирму која је ово дозволила (и наплаћује), да ми је тешко да поверујем шта су направили. Ово је буквално посао за истрагу Агенције за заштиту права потрошача.

Ето како изгледа покушај да на легалан начин у Србији погледаш меч лиге шампиона у 2021. години. Срамота!

Ако неко има савет/идеју које су преостале онлајн опције (а да није јурњава стримова), унапред захваљујем.

Baš sinoć gledao na Orionu preko MTS interneta, malo Ajaks-Dortmund, malo Liverpul-Atletiko, bez ijednog problema.

Sinoć i noćas sam gledao prvo Ligu sampiona a posle NBA.
Arenacloud app na Samsung TV radi relativno dobro. Slika i ton su dobri, ima duhova oko lopte.
Večeras će moći da se uporede slike sa RTS i Arene
Generalno aplikacija je traljavo odrađena, navigacija je katastrofa, na nekim kanalima slika kasni za zvukom 10-15 sekundi tako da su ti kanali neupotrebljivi. Probao sam da pustim neke starije domaće filmove i kvalitet je na nivou presnimavanih VHS kaseta ...
Пратим тему неко време. Био сам корисник демо апп-а и као сбб претплатник (са све мање и мање квалитетног спортског садржаја) пожелео сам да вечерас погледам лигу шампиона (и то уторком, бахато).

Да не будем непоштен али ко год је било шта позитивно написао у овој теми, искрено сумњам у интегритет те особе и њене добре намере.

Мој нет је одличан. Користио сам андроид телефон (новије генерације) и хромкаст опцију.
Утисак ми је да је још горе него у демо периоду, колико год то чудно звучало. Не да сецка, него не знам да ли је постојао континуитет дужи од 30сек без сецкања, након чега иде забод. Промена канала, забод. Враћање канала забод. Затим је епг престао да ради. Дакле, нема враћања уназад. Тестирао сам и све остале арена спорт канале, матрица је идентична. НБА канал уопште не ради иако је у пакету (једино ако тренутно не емитује програм у шта сумњам јер вечерас почиње сезона). Ту је чак квалитет слике најмањи проблем, а он наравно није ни близу хд-а, чак ни на телефону. На ТВ-у да не помињем.

Једном речју - негледљиво. Наравно, одмах сам одјавио претплату (истина, важи ми наредних 30 дана). Ето, мене је ова школа коштала 1,057.13 динара. Мала је то цена за лекцију коју сам добио. Жеља ми је да бар неког од вас одвратим од идеје, бар до неког апдејта. Видим да је последњи био у августу тако да, мале су наде да ће се ту нешто ускоро изменити. Они или не виде да је ово дно или са њима нешто озбиљно није у реду.
Људи, радим годинама у ит индустрији, у приватном сектору. Да је овај апп развијан за приватни сектор и овакав пуштен у лајв, најмање би дивелопере отказ заболео. Па ово је таква репутација за екипу која је ово радила и фирму која је ово дозволила (и наплаћује), да ми је тешко да поверујем шта су направили. Ово је буквално посао за истрагу Агенције за заштиту права потрошача.

Ето како изгледа покушај да на легалан начин у Србији погледаш меч лиге шампиона у 2021. години. Срамота!

Ако неко има савет/идеју које су преостале онлајн опције (а да није јурњава стримова), унапред захваљујем.
Koliko se sećam imaš probni period od 7 dana, nategni ih za to da ti ne skidaju pare sa računa

Mislio sam na Orion TV aplikaciju. Da dodam da je radilo i vraćanje unazad na Areni 1, ali ne i na Areni 5. Prvi put koristim Orion još od vremena kad su se zvali Sezampro i vrlo sam zadovoljan.
Box je Xiaomi 3.

Apsolutno identično iskustvo sa ovom nazovi aplikacijom na fire stick-u. Ocigledno da nije bitno na kom uredjaju, jednostavno vno ne radi.
Btw novac vracaju samo ako ulozis prigovor 24h od uplate.

Njih neka unapređenja ne interesuju tako da malo po malo svi prelaze na Orion. Jeste da ima samo 5 arena ali na tih 5 je ono što je bitno. Čak i na Arena sajtu ima tv program samo za tih 5. Sinoć sam gledao atletiko - liverpool, sad upavo gledam salzburg - Wolfsburg. Sve super radi na Orionu kao i do sada. Koristim ga već 2 meseca i nijedna zamerka. Karakteristično za Arena Cloud je što jedino na Arena kanalima postoje problemi. Drugi kanali, prvenstveno filmski, rade prilučno korektno.

Ako ste čitali moje prethodne komentare, znate da sam izneo niz zamerki na račun ArenaCloud usluge. Ipak, moram da se "pohvalim" da sam neprestano seckanje "rešio". 😱 Naime, ArenaCloud sam gledao na Hisense AndroidTV nakačen na wireless. Zbog nekih eksperimenata (😄) sam u Hisense ubo LAN kabal, pa pustio ArenaCloud da secka juče za vreme LŠ jer nemam gde da gledam. I onda - zapanj! Apsolutno niti jednom nije seckalo! Menjao kanale (sve AS), zadržavao se na AS1 po pola sata - nema seckanja! Od juče mi je upaljena AS1, upravo odgledao LŠ (par puta menjao kanale da vidim golove) i nema seckanja ni zakucavanja (crn ekran). Nije mi jasno jer je brzina interneta skoro ista i više nego dovoljna za stream (upoređivao LAN i WiFi brzinu) ali kad je na kablu - ne secka. Probajte da vidimo da li je i kod drugih to rešenje. 👍

Ako je dalje ruter od TV ,uvek je bolje kablo ,ko ima mogućnost .Nije bitno koju ti brzinu pokazuje ako meris preko telefona ,već kakav prijem ima taj tv .Meni onaj ubee sbb ruter radi zacudjuje dobro ,s obzirom da se nalazi u hodniku ,a TV u drugoj sobi na kraju .Primetio sam i da ima razlike i da radi bolje (gotovo bez prekida,govorim uopšteno za sve ,ne samo arena )kad je na 5ghz ,što je čudno jer taj opseg ima slabiji signal .

Ovde je problem jer se ljudi kojima radi dobro ne javljaju ,ili vrlo retko .Na forum dodjes samo kad imaš da pljujes koga ,a kad je sve ok ,nećeš da trosis slova .Nek se javi neko ko gleda ovo na Samsung ili Lg tv ,a da mu lose radi .Ja sam već u mnogo slučajeva govorio da očigledno nije dobro optimizovano za android uređaje ,stream ,ali da aplikacije za ova dva TV ,rade sasvim dobro .Da,lopta ima svoj duh kad ide brže ,i tu je.bolji Orion ,ali ostalo je ok .Savet vama što radi lose na android TV ,probajte u tom trenutku samo na mobilnom,bez ikakvog chromecasta na TV .
Što se tiče Oriona ,preci ću tu kad ubace sve arene ,ne zbog duhova ,ne smeta mi toliko ,već zbog 3 uredjaja na kojima Orion dozvoljava u isto vreme da se gleda .Iako je aplikacija ,tj njen inerfejs na samsungu ,mnogo siromašan i zastareo .

Izgleda da se sprema novi paket Arena kanala, zvace se Arena premijum 1,2,3 i tu ce ici svi derbiji, najbitnije utakmice, Zvezda, Partizan, Barsa - Real itd i mislim da ce morati da se vrsi doplata.. Sto je sramotno od strane Telekoma... Ne znam kakva ce situacija biti sa Arenom Cloud, ovih novih 5 kanala su ubacili dzabe u paket ali za ove mislim da ce morati doplata...
Na primer Inter- Juve za vikend nema niti na jednoj Areni, vec na Areni premijum 1.. Trebalo bi da startuje sutra ili u subotu najkasnije...

Ako je dalje ruter od TV ,uvek je bolje kablo ,ko ima mogućnost .Nije bitno koju ti brzinu pokazuje ako meris preko telefona ,već kakav prijem ima taj tv .Meni onaj ubee sbb ruter radi zacudjuje dobro ,s obzirom da se nalazi u hodniku ,a TV u drugoj sobi na kraju .Primetio sam i da ima razlike i da radi bolje (gotovo bez prekida,govorim uopšteno za sve ,ne samo arena )kad je na 5ghz ,što je čudno jer taj opseg ima slabiji signal .

Ovde je problem jer se ljudi kojima radi dobro ne javljaju ,ili vrlo retko .Na forum dodjes samo kad imaš da pljujes koga ,a kad je sve ok ,nećeš da trosis slova .Nek se javi neko ko gleda ovo na Samsung ili Lg tv ,a da mu lose radi .Ja sam već u mnogo slučajeva govorio da očigledno nije dobro optimizovano za android uređaje ,stream ,ali da aplikacije za ova dva TV ,rade sasvim dobro .Da,lopta ima svoj duh kad ide brže ,i tu je.bolji Orion ,ali ostalo je ok .Savet vama što radi lose na android TV ,probajte u tom trenutku samo na mobilnom,bez ikakvog chromecasta na TV .
Što se tiče Oriona ,preci ću tu kad ubace sve arene ,ne zbog duhova ,ne smeta mi toliko ,već zbog 3 uredjaja na kojima Orion dozvoljava u isto vreme da se gleda .Iako je aplikacija ,tj njen inerfejs na samsungu ,mnogo siromašan i zastareo .
Meni je radilo ok dok je bio probni period, zato sam resio i da platim jedan mesec.
Ruter mi stoji pored tv-a, bukvalno 10cm od firesticka. Probao sam i kablom i dalje radi, odn. ne radi, isto kao i na wifi.
Na istom tom wifi bez problema rade 4k strimovi, 4k kanali na eon i bilo sta drugo, tako da nije bas do nacina povezivanja na net vec do nesposobnosti onih koji su napravili ovo djubre.

Teško, sigurno bi pomenuli da su 4k. A poenta je verovatno da kad od sledeće godine počne PL na njihovim kanalima, uvedu premium paket koji bi se dodatno doplacivao....

Kakav 4K, pitanje je da li mts boxovi uopšte podržavaju 4K, kao i sama Arena Cloud app.

Makar jedan kanal da bude, a ne da gledam kocke od HD-a...

Ali verovatni scenario kao sto kolega Zujkic kaze..

Nazad
Vrh Dno