Šta je novo?

Arena Cloud MTS pay OTT TV platforma

Razmišljam se i ja da se pretplatim na Arena Cloud… vidim imaju dva paketa sto pre par meseci nije bilo.
Vidim da je razlika sto skuplji ima više kanala plus više HD kanala. A nigde ne piše koji su to kanali.
Mislim mene prvenstveno interesuje zbog fudbala, dakle Arena Sport kanala tako da vrv mi je onaj jeftiniji paket dovoljan?

^^
Dovoljan je što se tiče samih Arena, ali je korisničko iskustvo blago rečeno jezivo. Ja imao aplikaciju na LG tv i na EON boxu, obrisao je i u međuvremenu ona je povučena sa Google Store.
Na tv-u radi, ali ima pikselizacije na live prenosima i dalje. Vrlo je upitan i fps.
Kašnjenje je negde oko 50 sekundi u odnosu na prenos koji je na iptv-u ili samom boxu.
Što je po meni previše, za poređenje EON Tv u browseru kasni oko 15 sekundi u odnosu na prenos koji se prikazuje na EON boxu.
Najveći šok mi je bio kada sam uzeo IPTV listu u međuvremenu i upoređivao kvalitet slike sa AC i ove na listi.
Sramotno je šta je sebi Telekom dozvolio da pusti kao uslugu.
Još jedna mana AC-a je i to što nemaju mogućnost gledanja preko kompa (browser opcija)

Da zaključim, ne hejtujem AC prenosim onako kako jeste jer sam je koristio još od testnog perioda i na LG i na EON boxu dok je bilo moguće ili dok je ja nisam obrisao.
Umoran sam od iptv listi iskreno, svakako je potencijalni komfor gledanja Arena Sport kanala veći preko te njihove usluge CLOUD, ali za sada to nije ni blizu nekog iole pristojnog korisničkog iskustva za 1000 rsd mesečno

Koristio sam i ja aplikaciju od kad se pojavila pa do kraja aprila. Gledao sam dosta utakmica i solidno je radila aplikacija i kad su išla četvrtfinala u LŠ (dešavalo se da bude desetak prekida od po 1-2 sekunde, što može biti, a i ne mora da bude strašno, zavisi kad se dese). Slika mi je bila, da tako kažem, zadovoljavajuća. Aplikacija za LG tv je isto solidna.

Međutim, pre oko mesec dana odem kod druga i čisto da bacim pogled, pošto on koristi aplikaciju, kad ono imam i šta da vidim. Delovalo mi je da je dosta lošija slika nego kad sam ja koristio. Po mojoj slobodnoj proceni ono je bilo 720p 25fps. E sad, da li vredi ili ne 1100 RSD/mesečno je individualna stvar. Moje mišljenje je da, što se tiče sadržaja na Arenama, vredi toliko, ali što se tiče kvaliteta slike i aplikacije na televizorima, teško da vredi više od nekih 600 - 700 RSD. Ja sam koristio jer volim Seriju A, LŠ i LE, ABA ligu, NBA. Ima i solidan video klub, tu je slika znatno bolja (mnogo bolja nego na video klubu preko mts optike), ako neko voli filmove.

U poređenju sa EON-om, prilično je daleko od kvaliteta, kako slike, tako i aplikacije, odnosno korisničkog interfejsa, bar tri koraka iza (posebno sada kada postoje 4K kanali i za OTT korisnike), mada kod Sport Kluba polako sadržaj postaje sve slabiji.

Mislim da bi trebalo što više ljudi da se žali na kvalitet slike, da budu zatrpani mejlovima, možda na taj način dođe do promene i nekog poboljšanja.

Uzeh pre nekoliko dana jeftiniji paket (da su ostali pri bronzi ko što je bio plan ,to bi bilo dovoljno),meni je ok i dalje ko što je bilo i u probnom periodu .Nije mi problem da se žalim ,ali nemam razloga iskreno .Koristim aplikaciju na Samsung TV i verujem da ima razlika u zavisnosti preko čega gledamo .Da poredimo sa eonom kog imam takodje ..pa eon bolji naravno u svemu ,ali to ne znači da ću da pljujem cloud ,samo zbog toga .Kvalitet arena je vrlo blizu HD kanala na eonu,što se tiče FPS tu sam gotovo siguran da nema razlike .

Arena Sport kanali od danas i definitivno u FHD na Android Tv aplikaciji za EON box.

Za sada su tu Arene od 1 do 5
E-sport i Fight
bez ovog novog kanala Arena 1x2

I ranije je bila rezolucija 1080i, problem je bio fps, jesu to sredili tj povećali na 50fps?

Teško da je bila 1080p, zašto to kažem zato što uporedno imam tvviet iptv listu gde se Arene strimuju u 1080p.
Bukvalno je ovo na Arena Cloud bilo negledljivo u odnosu na iptv listu.
Pisao sam im nekoliko puta da ako je ikako moguće to isprave i izgleda da je urodilo plodom.

Elem, izgleda da je fps 25 jer pri bržim scenama slika secne ili se na zumiranim kadrovima javi onaj ghost oko igrača.
Ako neko ima savet kako na Android boxu proveriti rezoluciju i fps neka napiše, ako je to ikako moguće.

EDIT: Videh da si napisao da je rezolucija po tebi bila 1080i, ali ono je zaista izgledalo kao 720p, Zvezda i Partizan su sinoć bili negledljivi.

Divnoća, živo me zanima koliko ljudi je uopšte uzelo i plaća Arena Cloud?
Ne znam kako to da izmerimo ,ali ponavljam ,kod mene nema razlike u FPS u odnosu na eon i sk.Znaci ako je 25 ,onda je i sk 25.Kazem opet ,ima verovatno razlike na čemu gledamo .Ja direkt na Samsung Smart TV ,i na LG tv i što se tiče toga ,zadovoljan sam .Čak je i aplikacija brza ,ni tu nemam zamerke .Ono gde imam je sam interfejs ,tu ima mesta mnogo za napredak .Kad hoću da vratim na neku prethodnu emisiju ,imam utisak da je svaki put komanda za to drugačija ,kao na sreću da pogadjam ..
Ovo mi je prvi mesec ,vrlo rado ću se vratiti na neke liste IPTV koje sam godinama i koristio ,ali za sada nemam razloga .

Kako sljaka aplikacija sada za LG webos? Kakva je slika? Vidim da je napljuvana tesko.. Na SK nije ostalo nista, pa razmisljam da se pretplatim..

Ja imam lg 652v ,što je TV star 4 ,5 godina sigurno .Razlike u slici i kako radi u odnosu na noviji Samsung ,nešto i ne vidim .Ima razlike u brzini aplikacije ,ali to pripisujem tome sto je par godina stariji TV ,samim tim i procesor .Ako imaš noviji lg ,ne vidim razlog da bude lose .. Na sk nije ostalo mnogo da ,ali sam skoro produžio ugovor ,tako da ovo sa arena cloud za sad, je dobro rešenje ..A i ako moram da biram ,više volim da plaćam sbb 4000 din ,a telekomu 1000 ,nego obratno ,dok je ovakvo stanje u državi :) .

Pozdrav, gde je najbolje pretplatiti se za Arene, mts, cloud arena..... koliko vidim mts, piše Arene u HD formatu...

Ja sam probao onaj orion tv, placenu verziju, za 1000 din sve Arene i ostali kanali. Ono je odlicno radilo

Ja sam probao onaj orion tv, placenu verziju, za 1000 din sve Arene i ostali kanali. Ono je odlicno radilo
Kvalitet? Kad sam ja probao prošle godine bili su 720p50fps. Da li možes proceniti onako okom kako je sad? Za fps ti je lako samo neki fudbal pustiš. :)

Nisam merio kvalitet, ali kontam da je kao i eon 1080i, 50hz je osvezavanje takodje kao eon, rame uz rame su.

Obožavam neprecizne odgovore na neprecizna pitanja.
Neprecizno mi je pitanje? Orion IPTV stream-ove koje sam lično otvarao u VLC/Kodi/TiviMate koji kažu da su 1280x720@50fps nije dovoljno precizno? Bitrate ne sećam se, 4500kbps±. Sada pitam kakvo je stanje sada. Može okom da vidi jel i dalje HD ili FHD ako otvori na TV-u, a fps vidi takođe golim oko jel secka fudbal ili ne..

Po njegovom utisku sada je 1920x1080@50fps, pa aj' neka bude tako. Dakle Orion IPTV potencijno bolji i od Iris GO i od Arena Cloud.

Tivimate ne prikazuje fps flag ikonice kako treba :p 25 fps progressive stream lažno ratuje sa 50 fps ikonicom.

Neprecizno mi je pitanje? Orion IPTV stream-ove koje sam lično otvarao u VLC/Kodi/TiviMate koji kažu da su 1280x720@50fps nije dovoljno precizno? Bitrate ne sećam se, 4500kbps±. Sada pitam kakvo je stanje sada. Može okom da vidi jel i dalje HD ili FHD ako otvori na TV-u, a fps vidi takođe golim oko jel secka fudbal ili ne..

Po njegovom utisku sada je 1920x1080@50fps, pa aj' neka bude tako. Dakle Orion IPTV potencijno bolji i od Iris GO i od Arena Cloud.
Nisam toliko zagrizen bas da merim rezoluciju slike svakog servisa koji koristim, od toga nemam nista, ali se iole razumem da vidim slicnost. A na oko ovako kazem da je slika ista kao na eon po meni, i da radi na 50fps to se vidi, tecno kao i eon takodje. Dakle isti kvalitet na oko deluje na 43" 4k tv-u. E sad nije isto na smart tv aplikaciji, i na kompu, posto na kompu ide u 25fps, vidljiva je razlika.

Evo probao sam i orion i čini se da je kvalitet isti kao na Arenacloud. Možda malo ali jedva primetno bi mogao roći da je orion bolji jer deluje da na fudbalu ima manje ghostinga, odnosno da je bolji fps. Daleko su i jedni i drugi iza Eon aplikacije. Ovo i jedno i drugo gledam na mi box s nakačen na Toshiba 49” 4k TV. Ne znam da li postoji app za LG WebOs jer mi tamo ArenaCloud izgleda bolje nego na na ovoj android kombinaciji.

Da li planiraju da ubace ove dodatne 3 arene i na cloud-u?Za sad ih nema ,niti vidim da igde pise ista o tome ..

Sigurno ce da ubace. Ne mozete da ocekujete od MTS-a da budu toliko brzi, ipak je to drzavna firma. 😁

Nazad
Vrh Dno