Šta je novo?

Arena Cloud MTS pay OTT TV platforma

Nije baš za temu, nadam se da neću mnogo u off. Slika na Supernova aplikaciji je dobra, u rangu sa eon-om. Problem je što aplikacija sporo menja kanale, tj.sporo učitava, za to vreme vrti se kružić... Dakle radi buffering. Nekad ne uspe pa izbaci poruku da je greška. I dok se ne potvrdi na ok ne možeš ići na sledeći kanal. Dakle u pitanju su klasični strim linkovi koji su ubačeni u aplikaciju, kada radi radi. Kada ne radi nema slike - puko link za taj kanal. Ima opciju kao kod eona ako padne bzina neta da automatski smanji kvalitet slike(LQ) , ili da krene slabije - mutnije pa da se poboljša(HQ) ali kada link ne radi, nema ništa od toga. S obzirom da Supernova aplikaciju rade iz Bosne iz Morescreen platforme, pretpostavljam da i linkovi idu od Beograda pa se radi restream u Mostaru pa nazad ka korisnicima, tako je makar bilo sa Kopernikus aplikacijom koja je pravljena na istoj platformi. Sama plarforma je super za neku 2015.godinu,treba joj veliko unapređenje u smislu stabilnosti.
 
Na staroj verziji web os (mislim da je 2.1)na lg tv (2015). Radi fino. Brza je aplikacija, prebacivanje kanala brzo. Slika.. Hm... Po meni srednji kvalitet. Imam Supernova aplikaciju i eon na smart tv-u i ovde je najgora.
Server je naravno od gss medie koji je kupila Supernova, kao i sama aplikacija, samo preuredjena. Početni ekran izgleda očajno, sitna polja za unos broja telefona i koda koji se dobija preko sms poruke, sa sve ispisanim brojevima za pomoc iz svih zemalja. Deluje amaterski.
Odmah nakon logovanja aplikacija vas izbaci na listu kanala i otvara se AS1. Animacije su fluidne, dok je odabir na logou kanala on je u boji dok su svi ostali sivi i tada se pušta taj kanal. Kada se klikne ok ili se saceka 4,5 sekundi slika se iz male kockice zumira (tada nastaje kratka pauza od 1 sekunde) ali se odmah vrati na full screen.
Eh, aplikacija bi tako trebala da izgleda i na Android TV. Ovo sam još od početka očekivao od Arene Cloud. A šta smo dobili na ATV....
 
Da, pojavila se apl na starijem LG TV, star oko 4 godine. Ubacio podatke koje sam koristio za samsung I radi. Pisao sam bio da zadnjih par dana na samsungu nisu hteli kanali (sve drugo jeste) a evo na LG radi :)
 
Koliko samo lose radi veceras arenacloud. Utakmica Dortmund-Sevilja ne moze da se gleda...
 
Takodje ,gledo juve i radilo dobro.Ali nije prvi put da se desi da jedan kanal radi ok ,a drugi seca..
 
Pojavila se aplikacija za LG webOS 05.30.10 (TV iz 2018.). Juče na Samsung TV je Juventus - Porto bilo odlično, ali sam 7 - 8 puta prebacio na Dortmund - Sevilja i primetio sam u dva navrata da je bilo kraćih prekida.
 
Pojavila se i kod mene na nanocel863 iz 2020. Slika fantazija. Ista kao na EoNu. Ja sam do sad koristio android box na Toshiba 4k TVu i slika je bila baš loša. Ovo me baš prijatno iznenadilo
 
lgxc ...slika nije ni blizu kao na eonu..prvo slika a potom ni audio nije dobar na dosta kanala... kao da su i na njemu stedili i kompresovali ga...ali za nuzdu moze da posluzi...
pohvalna je slika na novim serijama u video klubu...kanali imaju osrednji kvalitet slike ...pogotovo sport moraju poboljsati.
 
Kod mene nema jos aplikacije na LG 2019 na verziji softvera 05.00.15
 
Probaj promijeniti državu u postavkama LG usluga . Meni se juče pojavila aplikacija tek kad sam umjesto Bosna ili Srbija stavio ostalo .
 
Za zvuk se skažem da na nekim kanalima nIje baš kako treba,ali slika je stvarno dobra barem na arenama. Još kad ne bi bilo seckanja. Juče na liverpul- lajpcig je zamrzao sigurno 10-tak puta na po par sekundi a i zvuk kasni u odnosi na sliku isto po par sekundi.
 
Steta sto je proradila aplikacija tri dana pre isteka na novim lg televizorima... cisto copi/paste mtel-ove aplikacije, promene malo boju i zamene bazu i eto ti aplikcije :ROFLMAO:
 
Jel neko kupio app da kaze kako izgleda kupljena aplikacija tj dali 30 dana ide od dana kupovine ili od isteka promoa
 
Ljudi, da li je neko uspeo da isprati prvo poluvreme Torino vs Inter?
Arena Sport 1

Crn ekran na svakih par minuta, aplikacija za EON box.
 
Jel neko kupio app da kaze kako izgleda kupljena aplikacija tj dali 30 dana ide od dana kupovine ili od isteka promoa
Od datuma kupovine. Ja sam kupio gold još u februaru. Inače Arena su čini mi se jedini kanali gde dolazu do zamrzavanja mada ni tu nije toliko učestalo. Juventus Porto LŠ nije zaštucalo ni u jednom trenutku dok liverpool leipzig nije moglo da se gleda. Videćemo
 
Ja se preplatio preko mts i sve je to super za mob ali kako da se prijavim preko android boxa kad nema opcije za izbor operatera i korisničko ime mogu samo brojevi???
 
Trebalo bi da prijava ide sa istim login podacima kao na aplikaciji za mobilni. Dakle, broj telefona i onaj kod koji se dobija u poruci, makar je tako bilo dosad. Neka potvrdi još neko, jer nisam 100 % siguran.

Najavljivali su Bronze paket gde su bile samo Arene, i na početku je bio među paketima, ali je posle nekog vremena izbačen. Izgleda da je neko izračunao da im se više isplati ovako, nego da postoji paket gde će biti samo Arene. Šteta što nema Bronze paketa, solidno je radilo dok je bio probni period. Silver paket samo zbog 5 kanala koje bih pratio...ne isplati mi se baš, za 1100 RSD/mesečno moraju bitrate da povećaju i da bude bolja pouzdanost, a ne da se dešavaju učestali prekidi kad je popularnija utakmica.
 
Ja se preplatio preko mts i sve je to super za mob ali kako da se prijavim preko android boxa kad nema opcije za izbor operatera i korisničko ime mogu samo brojevi???
Isti slučaj, i na telefonu sam se ulogovao tek posle update aplikacije, ali za Android TV očigledno još nije izašao update za logovanje preko partnera.
 
Isti slučaj, i na telefonu sam se ulogovao tek posle update aplikacije, ali za Android TV očigledno još nije izašao update za logovanje preko partner

Isti slučaj, i na telefonu sam se ulogovao tek posle update aplikacije, ali za Android TV očigledno još nije izašao update za logovanje preko partnera.
Zvao sam njihov ks još uvek ne znaju kad će biti rešeno a koliko sam shvatio tek su i saznali za taj problem kad se treba ulogovati preko operatera tj mts.
 
Zvao sam njihov ks još uvek ne znaju kad će biti rešeno a koliko sam shvatio tek su i saznali za taj problem kad se treba ulogovati preko operatera tj mts.
Ovo je za rubriku verovali ili ne. Šta je rađeno u toku test perioda? Nadam se da će to rešiti jer ovako ostavlja utisak neozbiljnosti.
 
Kod mene na LG je sraman kvalitet slike. Kao 720. Čini mi se da je preko EON bila bolja nego sada kao app. Mada je sad funkcionalnija mnogo više.

FPS je katastrofa.
 
Ako još nekoga zanima, nema ništa od najavljenog Bronze paketa (samo Arene), iako je rečeno da će biti, a bio je i na sajtu na samom početku rada aplikacije (ako se dobro sećam 5 ili 6 evra je bila cena). Pozvah danas CC i na moje pitanje hoće li biti Bronze paketa u ponudi, ide odgovor pročitan sa papira kako se oni trude da svakodnevno unapređuju uslugu i da nemaju nikakvih informacija o tom paketu.
 
Ne moraju da stavljaju Bronze paket jer oni su na gubitku.

Na Bronze paket bi se verovatno pretplatio, ovako mi ne pada na pamet da dajem 1100 dinara jer Arena kanali realno ne vrede toliko.

Ovo ostalo sto imaju od kanala su samo da popune broj i oni nikome ne trebaju. Njima je valjda ciljna grupa da privuku sto vise SBB korisnika ali sa ovom cenom ne znam koja im je racunica.

Mozda oni razmisljaju drugacije i da su zbog toga stavili ovu cenu da bi ljudi koji imaju SBB prelazili na njihovu primarnu uslugu tj na Supernovu i box pakete a da SBB-u daju samo 800 dinara za EON van mreze a oni da uzimaju 3-4 hiljade dinara.

Aplikaciju sam na LG televizoru koristio 3 dana i ima jos tu dosta stvari da se ispegla ida se popravi.
 
Saznaće nakon mesec dana da su uspeli ili ne, i u zavisnosti od toga se može očekivati unapređenje ili ne.
 
evo ja gledam veceras utakmicu ls real -atalanta...sve korektno nema zaastajkivanja(samsung tv)
 
Nazad
Vrh Dno