Šta je novo?

Archos intros 80 G9 and 101 G9

recu samo jednu stvar: community, community & community!

ovako, meni tablet treba za net i filmove. posto na poslu dosta blejim i putujem, treba mi to isto i van kuce. zato, pod obavezno 3g, i posto zadnjih godinu dana filmove skidam samo hd trba mi i da otvara mkv i mp4 720 ali u hi profilu kako se vec kaze. znaci ove ripove od 2-4gb sto gledamo na pc da mi pusta i tablet. ne da bi ja kao imao lepu rezoluciju nego prosto taj film imam i nosi mi se na put (konverzije od sat i po mi ne odgovaraju). 10ka je naravno bolja ali zbog svakodnevnog nosenja ipak 8 i jos ako bi imao gps to bi bio show.
arcos je mozda za wifi malo i skuplji ali uz doplatu od 50$ za 3g dongle dolazimo na cenu od 280e (Archos 80 G916GB 1.5Ghz: $329 + usb 50$ naravno u us) sto je i podnosljivo.
za te pare nisam video 720 filmove (osim kineza) a da imaju 3g.
ako neko zna bolji predlog nek napise.

@milkobgd bitna ti je rezolucija jer šta će ti 1080p na 720x480 tu ti je divx rip odličan, za 720p najmanje 1024 x 768 a i to je malo , inače puštanje hd neće biti problem kod ovih nadolazećih tableta.

@milkobgd bitna ti je rezolucija jer šta će ti 1080p na 720x480 tu ti je divx rip odličan, za 720p najmanje 1024 x 768 a i to je malo , inače puštanje hd neće biti problem kod ovih nadolazećih tableta.

Skidam 720 ripove za gledanje na tvu. Ćale me forsira otkako je kupio 40' tv pa i zbog njega. A kad već imam 720 skinut a nosio bih ga na put na tabletu bilo bi glupo da sad skidam divx. Zato mi je bitno da otvara hd. Ovde na forumu ljudi su mi tvrdili da pojedini kinezi otvaraju i 1080 pa mi nije jasno kako tegra to ne može (bar za sada). Koliko vidim od dvoglavih androida samo sgs2 otvara hd ali ni on nije tegra.
Ako ovaj arcos to može u startu izbija na prvo mesto na mojoj listi.

Poslednja izmena:
Skidam 720 ripove za gledanje na tvu. Ćale me forsira otkako je kupio 40' tv pa i zbog njega. A kad već imam 720 skinut a nosio bih ga na put na tabletu bilo bi glupo da sad skidam divx. Zato mi je bitno da otvara hd. Ovde na forumu ljudi su mi tvrdili da pojedini kinezi otvaraju i 1080 pa mi nije jasno kako tegra to ne može (bar za sada). Koliko vidim od dvoglavih androida samo sgs2 otvara hd ali ni on nije tegra.
Zbog dobrog grafičkog čipa i integrisanih kodeka i Archos 70 IT žvaće skoro sve ripove bez problema, valjda će model iz nove generacije biti još sposobniji :) osim ako je i dalje aktuelan taj problem zbog koga tegra ne može da žvaće HD filmove određenih profila :trust:

Tegra moze, ali do odredjenog bitrate-a, ipak, problem su kodeci, a tu je Archos zakon, te pretposravljam da za g9 nece biti fajla koji nece moci da pusti...

Oće li g9 stići u srbistan ove godine, zna li neko kad će?

[YOUTUBE]69EM3-CGMvM&list=UUdWRx60-UXLsKNANHpEHqog&index=1[/YOUTUBE]

jako dobra ova movie aplikacija, pogotovo ono izvlačenje "postera" filma sa neta. takođe kad ga je nakačio na projektor vidi se full screen sa onim crnim barom dole što nisam baš primetio na ostalim tabletima, uvek to dole bude odsečeno na slici ali kontam da je ovaj projektor u 16:10 formatu dok su televizori u 16:9 pa zato seku.
Da li rezolucija na tom video izlazu može da se promeni u neku 16:9, tj da li postoji u nekim opcijama na tim honeycomb tabletima?

ipak ovi archosi imaju svega 512mb rama, bez obzira da li je obican ili turbo model. na njihovom sajtu pise da je turbo na 1.2 ghz, a ne 1.5. :/

Evo cena u Nemackoj pa da vidimo kako stojimo jer ce kod nas sigurno biti i skuplje od ovoga.

http://astore.amazon.de/archosforumde-21

250 ojra za osnovni 80g9. osetno skuplje nego u gb (199 funti iliti 230 evra). da ne spominjem us (299 usd tj 221 evra). sad me zanima, na ovom linku pise
Archos 80 G9 20,32 cm (8 Zoll) Internet Tablet (Android 3.2, 8 GB Speicher, 1 GHz Prozessor, WiFi-n, UMTS (3G), GPS, HDMI, USB Host), mozda je u ceni 3g dongle, mada sumnjam.
iskreno, ocekivao sam da u nemackoj bude jeftiniji nego u gb.
svakako ce biti moj. ili mi burazer donosi iz usa ili cu ga docekati ovde pa razdvojiti kupovinu tableta i 3g dongle i tako nekako finansijski podneti.
samo me zanima da li (posto se trenutno samo ova osmica pojavila) je za multumediju tj pustanje filmova u hd tj full hd dovoljna ova najslabija 1Ghz varijanta ili ipak moram da cekam "turbo" verziju od 1.2 Ghz (1.5GHZ najavljuju tek za sledecu godinu)

Poslednja izmena:
Iz Archosa po običaju uvek moraju nešto da uprskaju.

Stave najbolji mogući SoC (OMAP4460), a onda ga upare sa 512 MB :wall:. Taman sam se ponadao da izlazi odličan tablet (jer je Tegra 2 SoC smešan) kad ono :S:...

Nema još uvek detaljnih opisa korisnika na engleskom ali na nemačkom ima ekstra. Tablet melje sve full hd filmove osim ac3 zvuk. A plug in za njega je 15e. Nije mi jasno čemu to!? Uglavnom test je rađen na 1ghz 10' verziji. Usb za 3g dongle, koji je standardne veličine podržava i eksterne hardove. Samo ljudi prijavljuju bug na ekranu, ne svi naravno, pa mi to komplikuje kupovinu bez garancije.

Koga interesuje ovaj tablet, neka prati na twitter-u @PaulOBrien .

Lik poseduje 80 G9 i svaki dan piše o svojim zapažanjima i iskustvima sa istim...

Ti ga uvezao sebi preko grane usao ili ga neko prodaje usao? Prosto je prebrzo... Ko, gde, koliko love?

Jedino što sam do sad pronašao je u firmi čiji bi se naziv preveo kao zemlja kompjutera (il' kompjuterska zemlja) gde su naveli cenu od 25K.

zvao ove, sutra stize, moze da se pogleda.
za turbo (1.2ghz) varijantu nemaju pojma dal ce i kad ce. verovatno bi mi bila dobra i 1ghz verzija al zbog moguceg problema sa ekranom ipak bih sacekao 1.2

Lepo je što se počeo popunjavati taj međuprostor 200-350e.
Za 150-200 se može uzeti CortexA8, Capacitive, Gingerbread, 7, 8 ili 10", a za ~400e, Honeycomb, Tegra, 1GB, 10". Ovo je najuopštenije moguće :D

Archos s jedne strane i Acer Iconia A100 čine ono što bih nazvao ovom "srednjom klasom" tableta koja se upravo formira.

Jeftiniji modeli su možda preslabi za neke stvari i imaju "telefonski" OS, ali su dosta jeftini do Transformer, Acer A500, Galaxy Tab 10.1 koštaju preko 400e, ova srednja klasa cenom parira netbook računarima.
"Silazak honeycomba u mase" ako baš tako hoćete :p

Ono što me brine kod ovog Archosa je svega 512MB RAMa i ripple efekat na ekranu kod nekih primeraka. Ovo se može videti na mnogim youtube snimcima, pošto je zadnji poklopac kućišta tanak kada se tablet stisne sa zadnje strane dobija se efekat kao kad uprete prstom u LCD ekran pa se slika na tom mestu zamuti za sekund.
[YOUTUBE]5FK37WbzToo[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]eu-mQFnU694[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]mQFnU694[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
ovo sa ekranom postoji samo na 80 a ne na 101 i to samo do odredjene serije, dok nisu uvideli da je greska sistemska. usb ispod onog poklopca i zvucnik pritiskaju ekran odozdo i na ta dva ili jednom od ta dva mesta se javljaju "talasici" kako na kom primerku i kako u kom intenzitetu ali uglavnom sve prve 80ice imaju taj problem (po archos fan forumima). znaci kada se pritiska oklop tj telo tableta a ne ekran javlja se talasanje, kazu da je podnosljivo ali hvala. 101 nema nijedan prijavljen sa tom greskom. iz archosa kazu da su gresku u dizajnu ispravili i da novije serije nemaju taj problem. ja se nadam da ce turbo verzija, koja ce vrlo skoro izaci, a spremam se da je pazarim biti lisena ove boljke. svakako mislim da je dovoljno probati tablet prilikom kupovine (ako dozvole u prodavnici) i ako nema taj problem tesko da ce se kasnije pojaviti.
da nema toga verovatno bih uzeo 80 g9 1ghz po ceni od 25000din kod nas jer u americi dodje oko 22000 (300usd) sto ispadne da me garancija kosta 3000 a to je sasvim ok .

Poslednja izmena:
Ovoje veliki turnoff , sa ovim felerom mogu da ga prodaju jedino debelo ispod cene, a ja lično ni tada ga nebih kupio.
U svakom slučaju dobro je što su se konačno pojavili..

Ovoje veliki turnoff , sa ovim felerom mogu da ga prodaju jedino debelo ispod cene, a ja lično ni tada ga nebih kupio.
U svakom slučaju dobro je što su se konačno pojavili..
Ja sam bio jako zadovooljan Prestigio 7070c (Archos 70c) dok 5 nedelja nakon kupovine nije počeo da se javlja white screen of death problem.
Nakon par nedelja natezanja vratili su mi ga iz servisa u kome su kao flešnuli najnoviji firmware, mada sam ja već bio skinuo najnoviji sa sajta archosa tako da ili nisu uradili ništa ili su flešnuli isti firmware. Opet sam ga vratio i dobio novi uređaj (neotvoren celofan) koji je pravio isti problem tako da sam na kraju tražio i dobio pare nazad od prodavca. Na kraju se ispostavilo da u servisu nikad nisu ni uočili taj problem već su kao izašli u susret prodavcu koji je navaljivao da mi se što pre vrati uređaj. Tako da još ispade ja luđak koji izmišlja, a gomila ljudi je po netu prijavljivala taj problem, neki od njih i na ovom forumu.

Poenta je da Archos možda jeste jeftiniji, ali da nemam živaca da opet prolazim kroz sve to. Je l' ja treba da gledam u pasulj koje su serije kod nas uvežene i posle da se svađam s prodavcima da li je taj ripple efekat nešto normalno...

@Adam K Ma okreni obrni ako hoćeš dobar i pouzdan uređaj moraš da pukneš 350+evritja i uzmeš brend, ovo je sve sviranje...samo ovi ispod 150 evra dolaze u obzir za zezanje i ubijanje vremena ili lenovo a10 ako se pojavi - ostalo je sve nepouzdano i nepotpuno (ili ekran ili android ili market ili feler).
Odustao sam od 3 tableta čekajući ovog archosa i gledaj sad - neverovatno...

Vrh Dno