Apple terao Intel da dizajnira Ultrabook?

hahahah
Jok, Intel odlucio da pravi nesto sto mu ide protiv tadasnje poslovne logike da se prodaje sto skuplje i sto brze
Pa, lose mislis.
Pokazi koji to model ima specifikacije kao (aktuelni) MBA spakovan u iste ili manje dimenzije i koliko kosta.
Aktuelni? Nisi pratio da sam ja rekao da je aktuelni MBA dobar pocetak, i da ce verovatno biti prvi put da mislim da ce Apple biti u prednosti.
A takodje - ne mora iste ili manje dimenzije. Nije ljudima neophodno sto manje. Da jesi u pravu po tom pitanju, alternative MBA koju su skuplje od njega se ne bi prodavale. A ne vidim da se povlace.
Ultrabook koncept se zasniva na najoptimalnijem balansu snage i potrosnje (naginjujuci na ovu drugu stranu). Dakle ULV CPU je logican izbor. To sto ste navikli da PC laptom ima sto kila i da moze da se overklokuje je neka druga prica. To ne treba svakom. Pogotovo ne ako pricamo u prenosivim uredjajima.
Citaj: potrebna je mogucnost izbora. Apple verovatno moze da pokrije u mogucnosti, tj. potrebe, jaceg CPU-a u MBA ali nece.
Mislim da si ovim lepo sumirao svoje (ne)poznavanje proizvoda te ne vidim cemu dalja rasprava
Pa sta, ako nesto nisam koristio svaki dan, ne smem da komentarisem o njemu? Onda se molim te povuci iz svih diskusija na forumu, jer garantujem da 99% stvari koje se diskutuje nisi ni video
Inace, probaj kako radi Benchmark forum na MBA, preko Windowsa. Posto meni i na dosta jacim procesorima cesto zauzme ceo CPU, nesto sumnjam da ce obican ULV moci da ga izvuce.
ULV u doba Haswella je glupost. Idle potrosnja Haswella je vec fenomenalno niska. Treba imati mogucnost jaceg CPU kada treba, makar to redje bilo. Jedino ako ne zele zbog fiaska sa 100*C+ koji su vec imali ali to su mogli da testiraju.
Koliko vidim doduse, prosla serija nije nesto proslavljena kako treba:
http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Air-13-Mid-2012-Subnotebook.80041.0.html
45.7 dB(A) tokom load-a.
"We measure over 50 degrees Celsius in the upper left corner where the PSU is connected. This high temperature is also felt during normal use, e.g. when playing high-definition videos."
"Apple's MacBook Air's temperature is a bigger issue than we expected. For example, Windows reported a "Critical Hard disk Temperature" of 57 degrees Celsius in both the Unigine Heaven and HDTune benchmark."
Ajde da uporedimo ZenBook:
http://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-Prime-UX31A-DB51.75871.0.html
1000EUR naspram 1250EUR za MBA.
FullHD naspram 1440x900
1.3kg naspram 1.35kg
1.9 naspram 1.8GHz IB (za ovo nisam siguran, dobijam razlicite rezultate

)
256 naspram 128GB SSD
Jedino ima slabiju bateriju.
Anandov (Inace moras priznati Apple fan) komentar na ZenBook: "for what is, in our experience, the best 13.3” LCD you can currently find in any laptop—Ultrabook or otherwise."
Tako da... ima odlicnih, i boljih alternativa.
Moje maltene ne-koriscenje MBA ako vama smeta, to je vas problem