Šta je novo?

Apple WWDC 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto mislis da ne moze broj da se blokira?
Koliko vidim na onim slikama, bira iz liste poziva sta ce da blokira a ne iz imenika.
Ali cak i ako se mora, dodacu smaraca u imenik :)
U svakom slucaju jako dobra stvar je sto su ubacili black list jer third-party software iz mog iskustva sa telefonima stalno je pravio problema.

Da izvini... to je slucaj kad iz settingsa blokiras nekog...onda samo iz kontakta mozes da izaberes... u phone app-u imas isto u okviru info-a za taj broj da blokiras... nisam jos nikog dodao ali cu dodati pa ti javiti kako je ako u medjuvremenu neko drugi ne testira...

Nije to konkurencija, niti su za sada ozbiljno ušli sa time. Tu je čisto da ga imaju... možda mu se nekada posveti više pažnje i energije, a možda i ne.

Firma uloži pare u razvoj proizvoda, najave proizvod na svojoj godišnjoj konferenciji za programere i da će podržavati čak i Internet Explorer i ti na to komentarišeš sa ovim iznad? "Tu je čisto da ga imaju..." Jel' ti ovo ozbiljno ili si ciničan?
Nadam se da si ciničan, jer ako si ozbiljan onda je ovo jedna od najvećih gluposti napisanih u ovoj temi a konkurencija je ozbiljna).

Firma uloži pare u razvoj proizvoda, najave proizvod na svojoj godišnjoj konferenciji za programere i da će podržavati čak i Internet Explorer i ti na to komentarišeš sa ovim iznad? "Tu je čisto da ga imaju..." Jel' ti ovo ozbiljno ili si ciničan?
Nadam se da si ciničan, jer ako si ozbiljan onda je ovo jedna od najvećih gluposti napisanih u ovoj temi a konkurencija je ozbiljna).

Najozbiljnije. Ovo im je trenutno side-project. Čisto da se kaže da i oni imaju.

Najozbiljnije. Ovo im je trenutno side-project. Čisto da se kaže da i oni imaju.

Kako radi? :)
Blokira poziv ili jednostavno iPhone ne reaguje vise na pozive?
Sta cuje onaj blokirani kada te zove?

Kako radi? :)
Blokira poziv ili jednostavno iPhone ne reaguje vise na pozive?
Sta cuje onaj blokirani kada te zove?

Za one koji imaju JB je bila strava aplikacija sa opcijom da se javi :). Telefon ne zvoni niti se pali ekran. Aplikacija se javi na milisekund, skine kredit i prekine vezu :)

Ali koliko su ruzne ove ikone ... kao neka uzasna, decija Winterboard tema!
3D desktop su maznuli od onih sa Cyidije.

Uglavnom, JB postaje prakticno nepotreban sa ovim "novinama". Fin upgrade.

Potpuno si u krivu sto se Googlea tice. Dokaz za to je Amazon i Kindle. Android je stvoren jer nije postojala dovoljno slobodna platforma za prenosne uredjaje. Google nema nikakvu zaradu od Kindla a opet nemaju nista protiv tog Amazonovog projekta.

da, naravno da nemaju nista protiv Amazonovog projekta :lupko: ...

zato su i uveli pojam PURE ANDROID (Android na kome imas Google servise i "originalan google user experience" :D)

..."nemaju nikakvu zaradu i nemaju nista protiv"... :D

"Android je stvoren jer nije postojala dovoljno slobodna platforma za prenosne uredjaje" - stvarno? a ne zato sto bi Google ostao bukvalno bez posla, tj. na milost i nemilost drugoj firmi koja bi kontrolisala mobilni OS a samim tim i pratece servise... saobracaj, reklame, sms poruke...

Poslednja izmena:
Koristim trenutno iOS 7.0 betu na iPhone 4s, i momentalno se vracam na 6.1.3 Ne razumem taj trend kojem je podlegao i Apple. A to je trend zamene GUI elemanata cistim tekstom, FUJ ODVRATNO. Znaci pipkas plain text, uzas... Sve ono sto mrzim kod Windowsa, njihove budjave hyperlinkove bez i jednog dugmenceta, su ubacili...

Skeuomorphism koji su furali do sada je bio zakon!

Ali ikona safarija... Uzas na sta ono lici, sto rece neko kao neka krsh tema iz Cydie...

Poslednja izmena:

ja ne vidim zasto bih uopste koristio iWorks preko webbrowsera? to je stvarno pomocna varijanta.

svi Apple-ovi uredjaji (MacBook, iMac, iPhone, iPad...) - imaju nativnu aplikaciju za editovanje iWorks dokumenta.

web varijanta je mozda bitna ako neko sa Windowsa treba da pristupa vasim dokumentima...

@KurtK znaci uzivo je jos gadnije nego na screenshotovima? :D

Poslednja izmena:
@kovac:

Pichai is answering one final question: "We're very committed to keeping it fully open -- this is why Amazon can do what they do. Even if we have differences of opinions, they can build their own stuff. That commitment to open is at the core of what we do. There are areas where we could make a mistake. In general, our overarching philosophy -- image formats, video formats, etc. We've worked with Facebook on WebP, for instance."

Naravno da ce da izgrade svoju platformu da bi i na nju prosirili svoj biznis, ali oni tu platformu nisu zatvorili kao Apple ili Microsoft. Android mozes da uzmes i stavis na bilo koji uredjaj bez bojazni da ce ti gomila advokata sedeti na vratu zbog toga.

Sto se istorije tice, sada je vec jasno da je Apple 2007 iskoristio i doradio vec postojeci form factor za mobilne telefone. Inovatori tehnologije koje su iskoriscene u svim telefonim su Motorola, Samsung, Nokia, Siemens, itd.

Majstor si da skrenes u offtopic.

Ajde sad na temu. Velika vecina se slaze sa ovim navodima:
[YOUTUBE]i7SRobplrN0[/YOUTUBE]
13 - 1.jpg

A i Hitler se razocarao
[YOUTUBE]ndjedaoDcDE[/YOUTUBE]

@kovac:

Pichai is answering one final question: "We're very committed to keeping it fully open -- this is why Amazon can do what they do. Even if we have differences of opinions, they can build their own stuff. That commitment to open is at the core of what we do. There are areas where we could make a mistake. In general, our overarching philosophy -- image formats, video formats, etc. We've worked with Facebook on WebP, for instance."
Naravno da ce da kazu to.

vidim, bas su te pogodili u zicu sa tom open pricom :D

Sto se istorije tice, sada je vec jasno da je Apple 2007 iskoristio i doradio vec postojeci form factor za mobilne telefone. Inovatori tehnologije koje su iskoriscene u svim telefonim su Motorola, Samsung, Nokia, Siemens, itd.
jok, inovator je Google koji je pokrao Javu i napravio Android ;)

Pogledajte prilog 116301

A i Hitler se razocarao

a ovo je ontopic? :D

jok, inovator je Google koji je pokrao Javu i napravio Android ;)

Upravo si se pridružio gos'n koji tvrdi da je iWork in iCloud Apple "side project", sa ovom izjavom u konkurenciji za najveću glupost napisanu u ovoj temi.

Java je programski jezik kojim je napisan Android.
Java je bila licencirana od strane SUN Microsystems, koji je i dao licencu Google-u da koristi programski jezik u formi u kojoj smatra da je potrebno da bi nastavili da razvijaju Android(nakon što su ga kupili, naravno).

Oracle je kupio SUN i tužio Google zbog korišćenja core Java API stvari u svom Android sistemu bez "licence".
Btw, Oracle je izgubio.

@kovac:

Naravno da ce da izgrade svoju platformu da bi i na nju prosirili svoj biznis, ali oni tu platformu nisu zatvorili kao Apple ili Microsoft. Android mozes da uzmes i stavis na bilo koji uredjaj bez bojazni da ce ti gomila advokata sedeti na vratu zbog toga.

Pogledajte prilog 116301

A i Hitler se razocarao

Kakav vrhunski fanboy art (mada vise i nisam ocekivao od coveka koji je tvrdio da svi Apple korisnici imaju IQ ispod 80)! Mislim mozda bi i prosli ovi klipovi kod nekog neupucenog, ko recimo ne zna kako je izgledao Android kada je izasao :

@ays

za "najveću glupost napisanu u ovoj temi." po tvom misljenju - izuzetno bitno! :D

mozda me nisi dobro razumeo prvi put tako da cu pokasati jos jednom:

iWork u iCloudu je bitan i postoji vec duze vreme.

ali iWork na WEBu je manje bitan, moze se slobodno reci "side projekat" jer nema NIKAKVOG smisla koristiti WEB APLIKACIJU pored NATIVNE aplikacije.

iWork na webu moze biti interesantan nekome ko hoce sa PCja da radi na iWork fajlovima.

---

Oracle je izgubio ali i dalje ostaje cinjenica da su pola funkcija iskopirali i menjali samo nazive istih. bio je thread na tu temu na benchu. ja mislim da je to prilicno neinovativno, a ti slobodno misli sta hoces.

IOS7 je raspad, nisam mogao da ga gledam sat vremena, vratio sam se na 6. Nadam se da ce onaj budjavi shatro_moderni_USA_Google dizajn da izmene, fontovi su uzasni, sve je nepregledno, ikone su uzasne, ne vrede sve nove opcije kada osnovno nije kako treba...

Poslednja izmena:
Trend tekstualnog UI-a je jedna od gorih stvari u IT koje se danas forsiraju. Pa bolje da nas vrate na comand prompt.. Win7 i Win8 bas zato imaju najgori UI, nije mi jasno odakle potice ovaj trend? I koji je smisao toga?

Prosto ne zelim da verujem da je Apple krenuo tim putem. Cak su i slova na tastaturi istanjili, jos samo fali da smanje slova ko na androidu i da ajfon bude "optimizovan" android...

Poslednja izmena:
Napravite online peticiju pa prosledite Appleu.

IOS7 je raspad, nisam mogao da ga gledam sat vremena, vratio sam se na 6....

za svaku naviku postoji odvika :)

Elem... ova tema o WWDCu je odavno postala besmislena jer sem keynote-a izgleda niko ni jednu vise WWDC prezentaciju nije pratio.
Otvorite iOS7 temu i opalite tamo diskusiju (ne zaboravite yooyo-a da pozovete :) )

IOS7 je raspad, nisam mogao da ga gledam sat vremena, vratio sam se na 6. Nadam se da ce onaj budjavi shatro_moderni_USA_Google dizajn da izmene, fontovi su uzasni, sve je nepregledno, ikone su uzasne, ne vrede sve nove opcije kada osnovno nije kako treba...

Kako si se vratio na iOS6 kada downgrade nije moguc? :)

@ays
za "najveću glupost napisanu u ovoj temi." po tvom misljenju - izuzetno bitno! :D
mozda me nisi dobro razumeo prvi put tako da cu pokasati jos jednom:
iWork u iCloudu je bitan i postoji vec duze vreme.

Razumeo sam te, nego ti mene nisi... tvoja izjava za "kopiranje Java" je pored te izjave da je web verzija iWork-a "side project" (ja ga nazvah iWork u iCloud, jer ne znam kako drugacije da ga zovem...), u konkurenciji za najgluplju izjavu u temi. "Side project" ne najavljujes na godisnjem predstavljanju pred svojim programerima...

Oracle je izgubio ali i dalje ostaje cinjenica da su pola funkcija iskopirali i menjali samo nazive istih. bio je thread na tu temu na benchu. ja mislim da je to prilicno neinovativno, a ti slobodno misli sta hoces.

Ja mislim da "kopiranje Java" je problem kada kazes posto je Java programski jezik... a i sudski spor je bio po pitanju Java core API funkcija zbog kojih je ORacle tuzio Google, iako je SUN dozvolio Google-u da koristi iste. Nemam sta da mislim, jer nemam misljenje o tome, sudska presuda je rekla sve.

Otvorite iOS7 temu i opalite tamo diskusiju (ne zaboravite yooyo-a da pozovete :) )

Sacekaj, zabava tek stize:

Here’s What Would Happen If We Let Jony Ive Redesign EVERYTHING

tumblr_mo8r178fOk1svn1xeo1_500.jpg

:d

Kutijo, za sada ima developer verzija ios7. U svakom trenutku mozes da instaliras ios koji Apple potpisuje, tj
6.1.3

Koliko ja znam nije moguce jer je eksplicitno pisalo tako. Ali, opet, ako je moguce to je super jer ovo je nepodnosljivo, zaista.

Pisalo je da ne moze 6.1.2, jer je ljude to najvise brinulo zbog JB-a.

Na 6.1.3, sad sam upravo vratio i odahnuo, jedan dan je bio i previse za iOS 7..

Vec vidim kako otvaram temu u septembru: "Kupujem iPhone4s/5/5s, placam do 100e" :d

Jel bilo ovakvih situacija ranije, mislim na inicijalno nezadovoljstvo odlukama koje Apple donosi? Koliko sam ja pratio, ako se nesto Apple ne pokaze na trzistu to mirno umre (Ping) ili jednostavno ispadne iz fokusa (FaceTime). Ovde to bas i nije izvodljivo, ili ce se izvinjavati i menjati ili ce te se morati navici.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno