Šta je novo?

Apple WWDC 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravice oni Stevu od blata...
Kao da su jedva docekali da probaju "nov" sistem dizajna i reklamiranja istog. Uuuuuuuzas! Danas sam se opet "igrao" sa iOS7 i ovo kao da je dizajnirano da bude lepo zenama... tuga.

ili jednostavno ispadne iz fokusa (FaceTime). Ovde to bas i nije izvodljivo, ili ce se izvinjavati i menjati ili ce te se morati navici.

Ne znam nikog ko ima iPhone a da ne koristi redovno facetime u pozivima ka drugim iOS korisnicima, sta konkretno ne valja sa time zivo me interesuje?

Bila je prica da ce postati opsteprihvaceni standard, da ce otvoriti protokol itd. Nisam rekao da je projekat ugasen nego da nije u fokusu kao sto je bio na predstavljanju i da najave nisu ispunjene.

Bila je prica da ce postati opsteprihvaceni standard, da ce otvoriti protokol itd. Nisam rekao da je projekat ugasen nego da nije u fokusu kao sto je bio na predstavljanju i da najave nisu ispunjene.

Ne verujem da iko van Apple-a moze da zna da li je Facetime protokol podnet telu za standardizaciju (mada licno Dzobsovu najavu o otvorenosti protokola stavljam na laprdanja). ali daleko od toga da nije u fokusu, pa i iMessages i Facetime su osnova iOS-a i konstantno se unapredjuju (cak i na predstavljanju iOS-a 7 Facetime je itekako bio u fokusu).

jorgovan je napisao(la):
Treba da se upoznamo :). Nije mi nikada ni palo na pamet da ga koristim.

Haha, ali zasto, meni je odlicno sto me automatski prebacuje na Facetime kada pozivam nekog ko poseduje Apple uredjaj i ima aktivan Facetime bez da ja razbijam glavu o tome hoce li ljudima poslati iMessage, obican SMS, uputiti Facetime poziv ili obican poziv. s obzirom da manje vise svi imamo neogranicen internet na paketima ne vidim zasto ga ne bi iskoristili vec placali minute i poruke operaterima.

Poslednja izmena:
Haha, ali zasto, meni je odlicno sto me automatski prebacuje na Facetime kada pozivam nekog ko poseduje Apple uredjaj i ima aktivan Facetime bez da ja razbijam glavu o tome hoce li ljudima poslati iMessage, obican SMS, uputiti Facetime poziv ili obican poziv. s obzirom da manje vise svi imamo neogranicen internet na paketima ne vidim zasto ga ne bi iskoristili vec placali minute i poruke operaterima.

Nemam pojma, možda zato što mi ostaju minuti, pa ne razmišljam o takvim stvarima a i nema baš puno ljudi sa kojima komuniciram telefon ili aktiviran. Recimo da mi mnogo više nedostaje Viber opcija automatskog slanja, zato što ga većina prijatelja ima na androidu.

A možda je i zato što sam ja u tom nekom tripu da mi je glupo vezivanje nekog servisa za platformu... nekako se onda otkrije koju platformu koristim... osetio sam se nelagodno i kada sam shvatio da je Viber automatski poslao poruku svima koji OS koristim... ok što kažu da sam se priključio... It's probably just me being silly :D

Ne verujem da iko van Apple-a moze da zna da li je Facetime protokol podnet telu za standardizaciju (mada licno Dzobsovu najavu o otvorenosti protokola stavljam na laprdanja). ali daleko od toga da nije u fokusu, pa i iMessages i Facetime su osnova iOS-a

iMessages nije osnova iOSa vec je osnova PRISMa projekta! :D

ranije je NSA morala da se drka sa svakim mobilnim provajderom posebno
PLUS nije mogla da prati SMS poruke iz drugih drzava!

sada sve to moze zahvaljujuci Apple-u i iMessages ;)

Ja koristim FT i iMessage kad god mi telefon nudi. FT radi bolje od skype i bas mi se svidja sto su sada uveli i samo voice call za FT.

Inace da odgovorim samom sebi (dobio sam odgovor) u vezi blacklista, odbija poziv i stavlja ga na zauzeto :)

Vec su napravili temu koja je manje/vise identicna ios7. Zezaju se ljudi.

bas sam pricao pre neki dan sa drugarom i kazem:

da Apple nikada ranije, dok je Steve bio tu, nije prikazivao polu zavrsene proizvode. Ako se nesto prikaze, zna se kad moze da se kupi i po kojoj ceni.

ovako se ne zna ni kad ce Mac Pro biti dostupan ni po kojoj ceni.

iOS 7 se zna kad ce biti dostupan ali je prikazana verzija daleko do finalne (taman da se ima vremena da se oslusne sta ljudi misle pa da se ispegla* do septembra); jeste, i ranije su demo verzije bile dostupne developerima ali nisu bile ovako bombasticno najvaljivane 3-4 meseca pre izlaska celoj planeti.

meni sve to izgleda kao nesigurnost! traze potvrdu i misljenje publike.

* iOS 7 design changes remain in flux, likely to see major revisions before release

Poslednja izmena:
iMessages nije osnova iOSa vec je osnova PRISMa projekta! :D

ranije je NSA morala da se drka sa svakim mobilnim provajderom posebno
PLUS nije mogla da prati SMS poruke iz drugih drzava!

sada sve to moze zahvaljujuci Apple-u i iMessages ;)

Koliko sam ja citao jednom prilikom je da je FBI imao veliki problem sa iMessage jer su podaci zasticeni i nisu mogli da njuskaju kao sto mogu sms.

(cak i na predstavljanju iOS-a 7 Facetime je itekako bio u fokusu).

Jel?
Onda ti i ja nismo gledali isti keynote. U ovom što sam ja gledao sad u ponedeljak nisam video da je Facetime bio u fokusu, čak pokušavam da se setim da li je facetime uopšte bio prikazan.

Koliko sam ja citao jednom prilikom je da je FBI imao veliki problem sa iMessage jer su podaci zasticeni i nisu mogli da njuskaju kao sto mogu sms.

to sam hteo, ali izgleda zaboravio, da napisem :)

nije FBI nego DEA: US DEA upset it can't break Apple's iMessage encryption šatro.

ima još sličnih naslova: Police asking Apple to decrypt seized iPhones must wait their turn ("Apple is inundated with so many requests from law enforcement agencies to decrypt seized iPhones that officials must endure a waiting list before their case is handled.") i bla bla...

mada murija nije isto što i NSA ;)

Jedno pitanje za vas koji pratite Apple malo duže i češće... da li se ikada desilo(barem dok je SJ bio živ) da Apple predstavi polu-završen proizvod na nekom od svojih keynotes od kako se SJ vratio u kompaniju?

Jedno pitanje za vas koji pratite Apple malo duže i češće... da li se ikada desilo(barem dok je SJ bio živ) da Apple predstavi polu-završen proizvod na nekom od svojih keynotes od kako se SJ vratio u kompaniju?

Pa dosta je to diskutabilno, recimo Final Cut Pro X kada se pojavio jeste predstavljao inovaciju u radu sa video materijalom ali je realno bio krajnje nedovrsen proizvod. stvar je u tome sto su podlegli pritisku i prikazali izgled OS-a kao da je u pitanju gotov proizvod iako je realno iOS 7 daleko od toga. Naravno postoji opcija da ce do Septembra imati ispoliran finalni proizvod ali po meni jako tesko (ne cudi me uopste vest koja se skoro pojavila da je deo OSX time prebacen na rad na iOS-u)...

Moj utisak sa Keynote-a nisu bile ni ikonice, ni multitasking ni MacBook Air.
Najjači utisak mi je bilo odsustvo makar jedinog zaista inovativnog i bitnog proizvoda. Svuda neki fine tuning, facelifting, pocket billiards itd.
Ovde izuzimam MacPro jer je u pitanju kompjuter od marginalne važnosti i za Apple i za nas ostale.

A ja bas prvi put mogu da pohvalim Apple za nesto... cena MBA nije bezobrazno visoka, sta vise izgleda odlicno :)

evo kako treba da izgledaju ikonice :)

Photo%2013-06-2013%2016%2028%2032.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno