Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ma nemoj mi reci?
Poslednjih par dana mnogo brze se isprazni kada je u stand by, iz tog razloga sam postavio pitanje.
Ne razumem zasto moras da trolujes ?
Zasto mislis da je trolovanje? Baterija se rekoh prazni sama od sebe. Novi detalj, koji nisi rekao, je da
se 'mnogo brze prazni'. Nemam takva iskustva, tj nisam nikad merio kojim tempom se
prazni na standby, no kad se ugasi ekran, mnogo sporije se prazni, jer ekran najvise
trosi struje...
Obrati pažnju na standbydelayhigh 86400 i standbydelaylow 10800 koji pretstavljaju najduže i najkraće vreme do prelaska u standby režim, izraženo u sekundama. Takođe je značajan hibernatemode 3.
hibernatemode 0 - normal sleep hibernatemode 1 - is hibernation hibernatemode 3 - Safe Sleep hibernatemode 25 je poseban oblik hibernacije
Ono što trebaš da kopiraš u Terminal aplikaciji je sledeća komanda
Obrati pažnju na standbydelayhigh 86400 i standbydelaylow 10800 koji pretstavljaju najduže i najkraće vreme do prelaska u standby režim, izraženo u sekundama. Takođe je značajan hibernatemode 3.
hibernatemode 0 - normal sleep hibernatemode 1 - is hibernation hibernatemode 3 - Safe Sleep hibernatemode 25 je poseban oblik hibernacije
Ono što trebaš da kopiraš u Terminal aplikaciji je sledeća komanda
To ce da pakuje na disk i sporo ce da ucitava, jer se restore radi on demand.
Bolja je onda 2-ka koja sa diska sve ucita u cugu, a gasi se isto totalno.
To ce da pakuje na disk i sporo ce da ucitava, jer se restore radi on demand.
Bolja je onda 2-ka koja sa diska sve ucita u cugu, a gasi se isto totalno.
vrati na 3 ku. : sudo pmset -c hibernatemode 3
Mozes i 1-ca to je isto hibernate, ali podize odjednom. 3 ka je hibrid, snimi na disk, ali drzi memoriju pod napajanjem,
dok je 0 samo memorija pod napajanjem, klasicni sleep.
hibernatemode 0 (standard sleep)
hibernatemode 1 (hibernate mode, for pre-2005 portable MacBooks)
hibernatemode 3 (safe sleep)
hibernatemode 25 (hibernate mode for post-2005 MacBooks)
vrati na 3 ku. : sudo pmset -c hibernatemode 3
Mozes i 1-ca to je isto hibernate, ali podize odjednom. 3 ka je hibrid, snimi na disk, ali drzi memoriju pod napajanjem,
dok je 0 samo memorija pod napajanjem, klasicni sleep.
hibernatemode 0 (standard sleep)
hibernatemode 1 (hibernate mode, for pre-2005 portable MacBooks)
hibernatemode 3 (safe sleep)
hibernatemode 25 (hibernate mode for post-2005 MacBooks)
Pozdrav, šta smatrate kao najboljom kupovinom u nekom opsegu do 1500 evra? Trenutno imam MacBook Pro (14-inch, 2021) M1 16GB koji sam prinuđen da vratim firmi uskoro, u interesu mi je da imam makar iste performanse i da i dalje bude veoma prenosiv (dakle ne više od 14 inča).
Pozdrav, šta smatrate kao najboljom kupovinom u nekom opsegu do 1500 evra? Trenutno imam MacBook Pro (14-inch, 2021) M1 16GB koji sam prinuđen da vratim firmi uskoro, u interesu mi je da imam makar iste performanse i da i dalje bude veoma prenosiv (dakle ne više od 14 inča).
Da. Na kraju dana mi ne bi smetalo ni da uzmem identičan kao ovaj trenutni, ali rekoh da proverim sa ljudima koji su verovatno upućeniji pre nego što išta uradim.
Da. Na kraju dana mi ne bi smetalo ni da uzmem identičan kao ovaj trenutni, ali rekoh da proverim sa ljudima koji su verovatno upućeniji pre nego što išta uradim.
Pa ograničene su ti mogućnosti, u suštini. Ili uzimaš MacBook Air sa 16GB kao što reče kolega, ili vijaš polovni (ili novi, ako je na nekom popustu) MacBook Pro 14 sa M1 Pro (sumnjam da ima sa M2 Pro za 1500, nažalost).