NovemberWhisky
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.05.2007
- Poena
- 595
U prevodu, koristi ga kako god ti odgovara. Samo ga nemoj prazniti do koske ako baš ne moraš.
pre ćeš biti u situaciji da zanavljaš mašinu, nego da se desi da baterija bude za zamenuPosto je nova baterija i koliko se komplikovano menja?
Imate trenutno popust za Parallels Desktop 17 Pro za $39.99 (inace je $100) i jos se uz to dobija Acronis Cyber Protect. Odmah sam dobio kodove i uspesno aktivirao Parallels Pro.
@zholinho se ranije interesovao.
Hvala za ovo, uzeh i ja malopre, jos uvek je u processing statusu, nadam se da stize uskoro. Taman mi je isticala licenca sad u aprilu, a ovo je jos i upgrade na pro, nice!
Imate trenutno popust za Parallels Desktop 17 Pro za $39.99 (inace je $100) i jos se uz to dobija Acronis Cyber Protect. Odmah sam dobio kodove i uspesno aktivirao Parallels Pro.
Meni trenutno zauzima manje od 70GB sa gomilom instaliranih programa. Performanse su odlicne, ali to pre svega zavisi od resursa koje dodelis virtuelnoj masini i od nacina na koji je koristis. Nisam osetio jos da ista usporava i kad imam nekoliko Linux masina aktivnih.Koliko zauzima prostora win 11 i da li usporava masinu kada je instaliran?
Iskren da budem, meni je bas sporo radilo. Dao sam mu recommended resurse (8gb rama i 4 core).Da li je isplativo zavisi od mnogo faktora, ja samo moga da kažem da radi besprekorno.
Jel ovo vazi za godinu dana?
2 linuxa i 1 win, svaki recommended postavka, radi kao native svaki OS.Iskren da budem, meni je bas sporo radilo. Dao sam mu recommended resurse (8gb rama i 4 core).
Ljudi poludeh istrazivajuci koji HUB da uzmem, taman se odlucim za neki ( pronadjem da nije PT )
Pa onda pronajdem koji moze preko 100w pa onda vidim da mu max izlaz HDMI 4k 30hz??!
Koji USB HUB da uzmem ( da moze kod nas da se nadje) a da ima par komada usb, HDMI 4k 60hz, SD card reader...
HVALA!
Ja sam recimo sad trebao da odradim nesto na nekom projektu koji ne moze van windowsa. I build projekta traje neuporedivo duze nego na windows masini. Bas sam se bio razocarao. Sad moram da nosim 2 laptopa neko vreme2 linuxa i 1 win, svaki recommended postavka, radi kao native svaki OS.
Jel ovo vazi za godinu dana?
Dobija se aktivacioni kod, ali bilo bi najbolje da pitas Parallels support (ili B&H) preko chata da li postoji rok vazenja koda. Mada pretpostavljam da vazi duze.Kad kupite taj bundle, je l' morate odmah da aktivirate Parallels ili dobijete aktivacioni kod koji možete da iskoristite i kasnije? Trenutna licenca za Parallels Pro mi ističe tek u junu, isto sam je nabo na nekoj promociji pa bih pazario ovo da opet uštedim ako aktivacija može da se iskoristi za par meseci
Isto ponasanje. Mada sad koristim Pro sa i7 i isto se ponasa, tako da mislim da nema toliko veze sa M1 chipom.Primetio sam da Air M1 drastično više troši bateriju kada se priključi monitor na HDMI, čak i kada se taj monitor ne koristi previše za aplikacije, browsere, tabove... Mislim, gde ima monitora ima i struje za punjenje pa to nije neki deal breaker, nego čisto da vidim kakva su vaša iskustva pošto sam na netu pročitao da ne bi trebalo da utiče drastično ako ne koristiš monitor za još 10 dodatnih desktopa.
Čak i da jeste hardverski kao RTX 3090, sve se igre vrte preko Rosete tako da će performanse uvek biti lošije. Koliko modernih igara je uopšte pisano za M1, možda na prste jedne ruke da se nabroji.Problem je sto dosta stvari nije optimizovano za M1 procesore jos uvek...mislim da nisu toliko lagali, koliko softverske kompanije sporo optimizuju svoj softver...videcemo u narednom periodu...kada je krenula optimizacija, mnogi softveri su imali duplo bolje rezultate, nego pre optimizacije, tako da treba ipak sacekati jos par meseci, godinu, dana, kako bi videli pravi potencijal M1 ultra...![]()
Mislis na sillicon-uSa druge strane nije ni Mac Pro koji tek u junu treba da izađe (na Intelu razume se)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari