Taj samDa li je uzimao neko air m1 iz istyle-a ali kao pravno lice (preko firme) zbog umanjenja PDV-a? Trenutno je na akciji za 130k, uz umanjenje pdva bi trebalo da izadje 104k, odnosno malo manje od 900e, kao na KP
Kad sam pitao za takvu kupovinu, rekli su mi da se u vezi sa povracajem pdva konsultujem sa njihovim racunovodstvom, pa htedoh da vidim da li je jos neko imao slicna iskustva, a vidim da je @serbiadiablo taj pa bih ga molio da mi se javi na ppNije ništa lošiji laptop kad se uzme na firmu, ako te to brine![]()
Ja sam sad uzeo da probam Parallels posto imam jedan projekat koji ne mogu da pokrenem na Mac-u. Ono sto me zanima da li sam dobro skontao da je ona je licenca od $80 lifetime? Ima 8GB, 4 core. $80 lifetime mi je ok, ona druga od $100 je godisnje, ako sam dobro skontao?na M1 radi jedino kombinacija Parallels + Win, i to radi za desetku.
Uostalom, može svako da proba, i Parallels i Win rade bez plaćanja dovoljno dugo da se može sve detaljno testirati.
Najbolja opcija ti je da cekas popust i da nastavis da koristis trial do tad koji je moguce produzivati. Jednostavno vratis datum u settings pre pokretanja Parallels-a i virtuelne masine na neki dan kada ti je jos vazio trial i radice sve bez problema. Nakon pokretanja VM samo vratis datum na automatsko podesavanje. Nije uopste nikakav problem ovako koristiti Parallels.Ja sam sad uzeo da probam Parallels posto imam jedan projekat koji ne mogu da pokrenem na Mac-u. Ono sto me zanima da li sam dobro skontao da je ona je licenca od $80 lifetime? Ima 8GB, 4 core. $80 lifetime mi je ok, ona druga od $100 je godisnje, ako sam dobro skontao?
Koliko sam video ovo je najbolja opcija, alternativa je vmware.
Pa nećeš ništa dobiti sa M2 što ti M1 već ne daje, samo ćeš dati više novca. Konkretnije je možda (možda) pitanje da li M1 ili neki jači SoC poput M1 Pro-Max mada je i to upitno, zavisi naravno od toga šta ćeš na njemu raditi. Ja bih sačekao da izađe M2 i onda uzeo M1 za još manje novca jer će po svim glasinama biti iteracija, bez nekih većih poboljšanja, najkonkretnije novina će biti više (navodno) GPU jezgara, tipa +2 na postojećih 8.Da li je isplativo uzimati M1 ili cekati M2? Blizu sam upgrade-a, pa se razmisljam jos uvek![]()
Mojoj ženi omiljena boja... Eto troškaGde bas izbacise tamno zeleni Iphone 13 mini...treba to kupiti sad![]()
Jeftinije te izađe da se razvedeš, ali svakako nije preporučljivo.Mojoj ženi omiljena boja... Eto troška
🙀
Biće na jesen M2 reveal, ali nema smisla toliko dugo da čekaš.Nakon eventa, pretpostavljam da ništa od Air modela ove godine, tako da najverovatnije uzimam M1 Air. Definitivno best-buy.
Ne znam koliko košta razvod trenutno, ali definitivno mislim da je jeftinijeJeftinije te izađe da se razvedeš, ali svakako nije preporučljivo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari