Tako sam i ja razmišljao, da li da čekam, kad će biti novi Air, pa hoće li ovom aktuelnom pasti cena. I prelomio i kupio nov Air M1, radi odlično, nećeš se pokajati. Kad izadje novo prodavaćemo ove i kupovati te ako bude bilo potrebe.Nakon eventa, pretpostavljam da ništa od Air modela ove godine, tako da najverovatnije uzimam M1 Air. Definitivno best-buy.
![]()
Hejteri se razbežali.
Ima slican multicore skor kao ryzen 3990x sa 63 jezgra, i jedan od najvisih singlecore skrova(intel tu sada malo vodi sa serijom 12).![]()
Hejteri se razbežali.
Ne, koliko sam razumeo M2 ce biti malo jaci od M1, tipa 20-30% jaci, a M2 pro, M2 Max i M2 ultra ce biti isto tako 20-30% jaci od prosle generacije...M2 ili neki Ultra Max mozda bude samo rezervisan za Mac Pro.
Macbook Air moze samo da dobije neku Pro/Max varijantu, cisto sumnjam da ce da dobije neki M2 koji je jaci od pomenute Ultre a da kosta 999$.
Nikad ne reci nikad.Šteta što neće biti serverske varijante ovog procesora. Tu bi tek uništili Intel i AMD.
Postoji discrete rtx 3090?Bruka, po njima znaci GPU jak kao RTX 3090, graficka koja sama kosta 3000e sad?
Ovako i ja mislim da će biti. M2 će biti u Air, Mini, iMac i iPad modelima, M2 Pro i Max u MacBook Pro, iMac i Studio, Ultra za Studio i Mac Pro.Ne, koliko sam razumeo M2 ce biti malo jaci od M1, tipa 20-30% jaci, a M2 pro, M2 Max i M2 ultra ce biti isto tako 20-30% jaci od prosle generacije...![]()
Redak slučaj (ako ne i jedini za koji znam) gde se i sa base line modelom dobijaju vrhunske performanse.M1 air i dalje najbolja kupovina za svakodnevnu upotrebu, posle 3 meseca upotrebe bez ijedne zamerke. Bukvalno ne vidim razlog za upgrejd pa i da izadje M2 air
Takodje, skroz zadovoljan sa M1 Air-om, vise ni ne koristim iPad jer nema potrebe, necujan je i ne greje se.Redak slučaj (ako ne i jedini za koji znam) gde se i sa base line modelom dobijaju vrhunske performanse.
Težak zadatak. Imaš u oglasima Lenovo TB dock, pa probaj njega, jer je sve ostalo što dolazi iz Kine praktično isto unutra, iako je različito izvana, a i po cijenama.
Na punjacu definitivno, ciklusi se neuporedivo sporije povecavaju. Nakon nekog vremena sistem ce nauciti da ne puni bateriju preko 80%, ali se to takodje moze i rucno podesiti.I ja sam se od juče pridružio Mac taboru, napuštam Windows nakon 17 godina. 😀
Air M1 je savršen, za ovo kratko vreme koliko sam ga koristio već sam oduševljen brzinom i fenomenalnim ekranom, a i kvalitetom izrade. Danas neka 3h podešavanja, upoznavanja sa macOS-om i instalacije aplikacija i baterija tek na 97%.
Eto da pitam ovako za početak, iskusnije vlasnike, jel recimo dok ste kod kuće držite laptop na napajanju uvek ili ga koristite na bateriji? I da li je bolje ostavljati ga u Sleep režimu ili ga ipak isključivati preko noći?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari