750e, zena iz Nisa, mislim da i dalje stoji oglas na kp.Pa gde nađe polovan za 700e, ja svaki dan gledam oglase, šta svaki dan, svaki sat maltene, i nikako da iskoči neki. Ima par polovnih, traže 950 ili 1000 evra a nov 900...
Taj mi je izgleda promakao750e, zena iz Nisa, mislim da i dalje stoji oglas na kp.
Pristala na 700e. Jedna pozitivna ocena ali ispalo sve i vise nego okej.
Pa ne znam, mislim da ljudi precenjuju polovnu robu. Ovaj je star sigurno manje od godinu dana, pa ne verujem da bi biloA koliko se okvirno takva konfiguracija kreće na oglasima? Jel nešto povoljnije, budući da je base Air 930-950€?
E vidi foru, kada odes na kupi ovog sa 8, imas opciju doplata za 8gb i pise 31100. Neka greska je u pitanju, ali svakako pogledaj.U iStyle je 129K verzija sa 8GB rama, a verzija sa 16GB je 182K. Doplata za 8GB mu dodje 53K.
16GB model nije bio na akciji uopšte koliko pratim![]()
E vidi foru, kada odes na kupi ovog sa 8, imas opciju doplata za 8gb i pise 31100. Neka greska je u pitanju, ali svakako pogledaj.
Pa ne znam ja sam se odlucio za najjeftiniju varijantu jer sam se primio na M1 procesor, inace uopste ne bih razmatrao Apple.31 100 je na regularnu cenu, ima vec post gde sam opisao da to ne vazi za akcijsku cenu.
Jos prosle godine sam razmatrao M1 sto mini sto air varijnatu ali mi ne igra ulogu sa alatima koje koristim za rad + malo rama i malo prostora.
Cene za 16GB verziju uopste nisu padale a verovatno iStyle nije ni uvezao u kolicini kao za 8GB (jer ljudi jedva skupe i za base model od 8GB)....
Da za ovo ti treba desktop masina, pogotovo sto je Linux. MacBook za ovo cak i da imas 2TB SSD ne bi bio tako dobar...@bmaxa
Sve je to ok, no kažem za moje uslove ne igra ulogu.
Imam neke alate koji se izvršavaju samo pod linuxom (što se da premostiti sa virtuelnim mašinama) ali za rad generišu oko 80-120GB temp podataka.
Trenutna mašina mi ima 64GB ram-a da bi se ubrzao ceo rad sa alatima, posebni SSD-ovi od 2TB i 1TB za njih dodeljeni itd...
Osnovna verzija (mini ili air) ima 256GB ssd a doplate su mi skupe - što za ram - što za integrisani SSD a žongliranje sa eksternim diskovima mi nije primamljivo.
Inače se slažem da nema bolje kupovine za 1000+ EUR od macbook air laptopa kome treba portabilni laptop, fenomenalna baterija, fenomenalan ekran itd...
Mini M1 16/512 kupljen početkom februara 2020., do sada upis 15,6TB, health 100%.Malo vise drlja po SSD zbog swapa, ali sudeci po wearing-u 2% kod mene za 30TB upisa, a kupio sam ga polovinom juna.
znaci jedno 4% godisnje da se ne osvrces sto ce reci za 10 godina 40%, a to nije ni pola, ni da ne gledas jer ja
jos non stop nesto instaliram/brisem![]()
Definitivno se slazem da je najlepsi bez bilo kakvih dodataka
Za sleve je kolega kupio u iStyle-u pre nekoliko godina na ubacivanje sa strane i preklop, ali vidim da trenutno su ponudjeni Artwizz modeli na zakopcavanje po ceni oko 4500 dinara, a na KP je za 1500 dinara jeftiniji.
Mislim da za tu varijantu ti odgovara bilo kakav neopren sleeve zato sto ga koristis samo tokom nosenja u rancu![]()
Samo Thule, svi ostali su miljama daleko što se kvaliteta tiče.e i mene interesuju kvalitetniji sleeve za mba 13. kakvi su ovi artwizz? kakav je amazon sa shippingom sa srb ? nisam odavno pokusavao ni proveravao. svojevremeno sam ponesto i narucivao online pa pokupim kad sam odlazio u De , u vremenu kad je to bilo lakse izvodljivo![]()
Ja bih uzeo Air bez razmišljanja. Osim ako ti malo svetliji ekran i malo jača baterija ne menja ništa. Novo vakuum je ipak novo. Nemoj kalkulisati koliko bi na Pro modelu dobio-izgubio jer je to neka dalja budućnost, ko zna šta će se do tada dogoditi i kako će se tržište promeniti.Šta je po vama bolje, nov Air M1 za 900 sa KP, godinu dana garancije, ili polovan Pro M1 sa 7 meseci garancije, isto za 900 evra (kao nov je) ? Oba su space gray, internacionalne tastature, oba su 8/256 modeli.
Ima li kakve značajne razlike u korist Pro modela? Znam da ima bolji tj svetliji displej, malo bolju bateriju, ventilator, touchbar, ali koliki je to plus u stvarnosti?
Razmišljam ako bih kasnije kupovao bolji/jači model, onda bih na ovom Pro manje izgubio, jer je već polovan i solidno ispod cene novog. A opet deluje mi da se Air modeli bolje prodaju, i mnogo više ih ima na oglasima.
I meni je Air mnogo lepši. A nisam znao ovo za touchpad, da ima razlike.Subjektivno, touchpad na Air-u ima mnogo bolji feedback i idealne dimenzije. Uz to, wedge dizajn je lepši.
Pametno zborišJa bih uzeo Air bez razmišljanja. Osim ako ti malo svetliji ekran i malo jača baterija ne menja ništa. Novo vakuum je ipak novo. Nemoj kalkulisati koliko bi na Pro modelu dobio-izgubio jer je to neka dalja budućnost, ko zna šta će se do tada dogoditi i kako će se tržište promeniti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari