Šta je novo?

Apple iPhone 4 & 8 GB - unleashed

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sumnjam da to ranije nikom nije palo na pamet posto, kako banzaii kaze, imamo cetkice za zube koje se pune na taj nacin.
To sa četkicama je totalno neefikasni i bajati metod, koncept je isti ali ovde je ipak reč o daleko sofisticiranijem rešenju, o bezkontaktnom prenosu energije reda veličine nekoliko kilovata sa ispod 2% gubitka u prenosu bez obzira na orijentaciju uređaja, što je prosto fenomenalno. Takođe je u padove implemntiran radio prenos za data razmenu, uostalom sve piše u gornjim linkovima.

Nemam sad nešto vremena (a ni volje :)) da detaljno pregledavam materijal na koji ukazuju linkovi (vidim da ima brdo patenata), a zanima me gde piše o
bezkontaktnom prenosu energije reda veličine nekoliko kilovata sa ispod 2% gubitka u prenosu bez obzira na orijentaciju uređaja, što je prosto fenomenalno.
Da li bi mogao da postaviš link?

"Energy efficiency is increased over conventional inductive coupling resulting in power losses as low as 2%. This makes eCoupled technology comparable to hardwired connections in terms of energy costs.

POWER TRANSFER LIMITATIONS

Initially, many find it counter intuitive thinking that an air core inductive link could not only be efficient but is limited by switching technologies. We can easily transfer 1,400 Watts at greater than 98% efficiency. The efficiency is for the complete system as compared to plug and socket connections. It should be noted that the eCoupled performs better than traditional inductive coupling."

ostatak na linku koji je već okačen.

http://www.macfile.org/software/smsrotated_v0_2_2_mac_osx_x86.html

jeste li videli ovo???? ona prica kako iPhone ima senzor pa zna da li je u vertikalnom ili horizontalnom polozaju i tako okrece prikaz na ekranu...

e pa to isto imaju i MacBook racunari!!!! neverovatno!

Pa to je bilo na keynote-u... Jobs je uzivo demonstrirao kako to funkcionise.

Svi Apple prenosni racunari imaju slucnu tehnologiju (negde od 2005. godine, dakle ne samo Intel modeli). U pitanju je sudden motion sensor koji pri naglim pokretima blokira HDD. Medjutim, Apple je implementirao doticne senzore na vise mesta, plus postoi mogucnost podesavanja osetljivosti, pa su nastali npr. ovakvi programi :)

http://www.youtube.com/watch?v=6uvQTTPr9Rw&search=macbook pro

http://www.youtube.com/watch?v=G-hnrvnyWHU&mode=related&search=macbook pro

Moze i da se igra pong (jos malo pa kao Wii :) )

http://www.youtube.com/watch?v=0IQV9b41AIk&NR

Ili se moze slicno uraditi reprogramiranjem softvera koji kontrolise svetlosni senzor u PowerBook/MacBook Pro masinama :)

http://www.youtube.com/watch?v=slZDN7zeMWI&mode=related&search=macbook pro

PS: Imam ja neki widget koji izgleda kao libela (znate ono sto korite zidari). Kako okrenes notebook, libela stvarno funkcionise (mehur sa vodom se pomera levo desno).

Poslednja izmena:
sjajno! :) ajde ako nadjes taj widget sibni link ili: kako se kaze "libela" na engleskom :D

to sa neverovatnim motion detektorom radi tako sto postoji jedna kuglica koja seta po maloj cevi i pravi kontakt sto postoji vec dugo u foto aparatima tako da nije mnogo advance.... ali moram nesto da kazem.. APPLE OS X je definitivno najbolji operativni sistem koji sam video sto se tice dizajna gui-a i potpuno je orijentisan ka korisniku...da mi radi zvucna na njemu odmah bi presao

Poslednja izmena:
Nigde nema pomena kako ce igre izgledati. Tacnije dali ce touchscreen biti dobar upravaljacki interfejs. iPhone mi se jako svidja, ali ruku na srce, ne bih dao $ za spravu na kojoj nemogu da prekratim vreme igrom u nekim situacijama.

to sa neverovatnim motion detektorom radi tako sto postoji jedna kuglica koja seta po maloj cevi i pravi kontakt sto postoji vec dugo u foto aparatima tako da nije mnogo advance.... ali moram nesto da kazem.. APPLE OS X je definitivno najbolji operativni sistem koji sam video sto se tice dizajna gui-a i potpuno je orijentisan ka korisniku...da mi radi zvucna na njemu odmah bi presao

Ma, super je sto je to toliko prosto da ga niko do sada nije implementirao :)

IBM ima senzor, ali ne moze ovako da se programira.

zna li neko ,koji je processor ubacen u iPhone (predpostavljam da je Intel) ,ali na kolko MHz?
da li bih mogao da pusti DivX, bez ikakve kompresije i smanjenja na 320x480....... bla bla bla...

moj stari dobri HP hx4700 je bio MAJKA ,) !! sektaski procesor i atijeva grafika, i straxovita rezolucija od 640x480 (zlo :-devil-: ) ..... grunes mu film u avi. od 700mb i pusta bez greske...

ali......... da je bio i mob. bio bih verovatno najsavrseniji uredjaj na svetu! ;)

Poslednja izmena:
Pa, DivX sigurno nece raditi, ali hoce H.264 kao kod iPod-a (do 640x480 rezolucije).

Radice mpeg4 i h264 ali u .mp4 kontejneru...

Poslednja izmena:
Najbolje da se na low res videu vide otisci prstiju...

Ljudi ja nemam reci za ovo...Kako ovo dobro izgleda...BTW jer znate nekog ko otkupljuje organe(salim se naravno)...Definitivno pada za rodjendan...nadam se da ce ga biti kod nas do 26 jula...

koliko ce da kosta bolje da uzmes lepo fontele sa 3G ;)

Ljudi pa kupio bi ga samo da bi mogao da se hvalim i listam one albume onako i zoomiram sliku...MAlo fenseraj....SAlim se....Telefon bolje reci uredjaj je skoro pa savrsen(mene samo brine oosetljivost TS tj posto kazu sve moze prstima koliko on moze da izdrzi...

delimire, zato sam i naveo da je bolje uzeti za te pare (pretpostavljam da ce kostati osetno u maloprodaji...ako se pojavi kod nas-ovo se odnosi na iPhone,da ne bude zabune) 3G telefon.
Cuh (od Apple zaludjenika) da je 1 od razloga zasto nisu ubacili cipove za 3G (spremili i evropsku a i japansku verziju) taj sto se isti mnogo greju. Za kad je najavljena evropska verzija, zaboravih pa moram da pitam?

p.s. evropska a ne Evropska ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno